Чист и къмпинг! Няма такова понятие. То чист плаж няма в България, вие търсите чист къмпинг.
Аз знам няколко сравнително чисти и усамотени плажа, но няма да ги кажа, за да си останат такива
Ако може да продължиш с някаква информация... Благодаря предварително!
Халкидики ( и трите ръкава), о.Тасос, както и континенталното крайбрежие са осеяни с най-различни къмпинги. В повечето, места има по всяко време на лятото. Освен ако не сте група от 15 човека В някои има и готови, опънати палатки с легла, от теб само чаршафите и възглавницата. Ресторант, пералня, медицински пункт и др. са вече екстрите, по които се различават. Чистотата е безупречна. Дават хладилник или готварски котлон под наем. Барбекюто трябва да си го носиш, защото, ако в къмпинга няма изградено, огън не можеш да запалиш.
КРАПЕЦ-много готино ,чисто и плажа е 20км.,няма лудница ,просто супер
По оня край има някаква заповед на областния, че се "забранява къмпингуването, освен на посочените за целта места"... Т.е. избираш или да те глобят евентуално или да се криеш някъде или да пренущуваш в порутените "бунгалца" и прочие "места".. Не че нямам нещо против бунгалцата, ама ми се спи на брега, на палатка... Та тъкмо стана дума за Там... По-добре да паркирам пред сградата на кметството на Дуранкулак и да изкарам на Вама Веке - хем хипария, хем никой не те гони да те глобява...
Незастроената плажна ивица по изнасиленото ни черноморие намалява с часове. Няма как да е другояче, докато не разрешат отстрела на побеснелите хотелиери, кръчмари и прочие вреден дивеч. За щастие по северното черноморие все още се намират диви местенца, където човек може да си опъне палатката и жената на спокойствие. Тия места ги има, именно защото не се обявяват във форуми посещавани от четвърт милион българи.
О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
За Крапец - има забрана от кмета на Шабла. Само за палатки, за кемпери нищо не пише. За Шабла- къмпинга работи с пълна сила, места има , бунгала - 15 лв./човек. Има и ново 2 етажно хотелче - 18 лв./човек, прекрасно е. ВНИМАНИЕ - КОМАРИ !!! МНОГО !!!
Алтернативния на Градина - Баш Бара - красота и спокойствие - 30 лв. на място. вода, ток, тоалетна, баня.
Май издадох прекалено много.
И на трите места плажът Е ЧИСТ . Водата също, особено на Шабла.
+1. Два пъти съм ходил на палатка на този къмпинг и не мога да кажа лоша дума за него. Като цяло в Гърция къмпингите са добре уредени . Не знам в някой от тях да не е имало топла вода или тоалетните да са били мръсни и смардящи като българските. Бил съм в десетина гръцки къмпинга и за това мога да изкажа това мнение. Малък проблем имахме в един от Тасоските къмпинги. Първо не искаха да ни разрешът да разпънеме палатката на мястото което си бяхме избрали и второ- беше забранено в района на къмпинга да се карат колела (бяхме с 3-колела) . В крайна сметка стигнахме до компромисен вариант- разпънахме си там палатката, а колелата ги бутахме докато не излезнеме от района на къмпинга.
Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.
Тия места ги има, именно защото не се обявяват във форуми посещавани от четвърт милион българи.
Точно така! За съжаление, аз го разбрах по трудния начин, като публикувах координати на едно хубаво гръцко плажче- последните пъти като ходих направо ми се дорева: то не бяха захвърлени бутилки "Загорка", семки "Вуйчо Ваньо", ами като капак ако някой грък не е разбрал от къде е всичката тази паплач- имаше и побито българско знаме.
От тогава координати на добри местенца- само на лични, и то на познати хора.
Точно така! За съжаление, аз го разбрах по трудния начин, като публикувах координати на едно хубаво гръцко плажче- последните пъти като ходих направо ми се дорева: то не бяха захвърлени бутилки "Загорка", семки "Вуйчо Ваньо", ами като капак ако някой грък не е разбрал от къде е всичката тази паплач- имаше и апобито българско знаме.
От тогава координати на добри местенца- само на лични, и то на познати хора.
Извинявам се за офтопик-а
Възползвах се от едно от "твоите местенца"
края на юни бяхме на портокаловия плаж на Ситония
много хубаво място,искам да благодаря
и да уверя,че не оставихме нито едно боклуче след нас-всичко отиде в Сарти
но моето наблюдение е,че и самите гърци много цапат и оставят боклуци
Сега съм на уж диво място на нашето черноморие(близо до Созопол),което от миналата година доста хора са научили и е доста населено,съответно и доста замърсено-за огромна жалост,въпреки всичко е доста по-добре от всичките ни псевдокъмпинги,цените на които станаха като за allinclusive в луксозен курорт.
Здравей колега - нов съм във форума, но ето и малко информация от мен. Спрях да ходя на къмпинг на нашето море през лятото от около 10г., защото от дизентерия, мизерия, шум и навалици не можеш да се оттървеш. Та за това ходя обикновено на планина или в Гърция. Един приятел ходи преди 10 дни на Зонакракен - нов къмпинг на морето с много добри условия и разумни цени. Аз лично като фен на планината посетих Еко къмпинг Батак - пак новоизграден къмпинг (може би един от най-модерните в България - поне от това което съм виждал - имат си и пречиствателна станция) с невероятна панорамна гледка към язовира, а и има ток и вода (подземна инфраструктура) до всяко паркомясто, както и непрекъсната топла вода за баня ( за жената повече от колкото за мен ). Тоалетните са готини - от дърво и ги чистят по 2 пъти на ден и всичко лъщи. А между другото всичко е изградено от дърво и камък и е страшно готино. Единствения минус - имат безжичен интернет и едва изкарах децата от палатката. Успех и приятна почивка...
Здравей колега - нов съм във форума, но ето и малко информация от мен. Спрях да ходя на къмпинг на нашето море през лятото от около 10г., защото от дизентерия, мизерия, шум и навалици не можеш да се оттървеш. Та за това ходя обикновено на планина или в Гърция. Един приятел ходи преди 10 дни на Зонакракен - нов къмпинг на морето с много добри условия и разумни цени. Аз лично като фен на планината посетих Еко къмпинг Батак - пак новоизграден къмпинг (може би един от най-модерните в България - поне от това което съм виждал - имат си и пречиствателна станция) с невероятна панорамна гледка към язовира, а и има ток и вода (подземна инфраструктура) до всяко паркомясто, както и непрекъсната топла вода за баня ( за жената повече от колкото за мен ). Тоалетните са готини - от дърво и ги чистят по 2 пъти на ден и всичко лъщи. А между другото всичко е изградено от дърво и камък и е страшно готино. Единствения минус - имат безжичен интернет и едва изкарах децата от палатката. Успех и приятна почивка...
какъв бе бюбжета на почивката? Звузи моного добре!
Ами там е по 5-7 лева на човек (мисля, че август само е 7, а Юли и Септември е по 5 лв на човек, което си е без пари като си представя, че само кафето с фреша в София ми е 6 лв ... Няма допълнителни такси за паркинг на кола, интернет и други шмекерии както по морските къмпинги. Плащаш 5- 7 кинта на човек и е all inclusive. Освен това собственика е супер готин - нищо общо с мутрите по морето, а и къмпинга му е хоби и е създал райско местенце заради идеята, а не да дере по 5 кожи като по морето (пича си има други бизнеси от които се издържа.)
та това е от мен - успех!
Коментар