Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте идея за чист къмпинг!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дайте идея за чист къмпинг!

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    Ами приятели, които миналата година бяха 5 седмици на Корал, включително и аз бях при тях за 2 уикенда провериха тази година и казаха, че цените са безсмислени. За един месец наема като за... Не помня точно сумата, но мога да проверя веднага.

В България, останаха само 2-3 сравнително диви плажа (без август), които все още стават, но за диво къмпиране. Тъжно, но факт.

От друга страна, нека бъдем реалисти. И аз направих бая палатки къде ли не из Гърция. Да, много по-чисто е, къмпингите са на принципно друго ниво, някои на почти същите цени като нашите. Брега е приятно насечен, с много заливчета и т.н. Широки плажни ивици, с пясък като тук (тук е вече доста мръсен, навсякъде) нямат. Напрактика е забранено дивото къмпиране, въпреки, че ако си културен (например не палиш огън) - няма проблем. Е, да но къде е кефа без огъня? ...

С две думи - за ползване на къмпинг - определено и категорично Гърция. За диво къмпиране - все още предпочитам тук.
    Яро, до момента никога не е имало проблем с паленето на огън, особено пък ако е на пясъка или между скалите. Самите гърци редовно си палят огън, разбира се грижливо подбирайки мястото да не се набива много на очи. Ако не го правиш прекалено явно- няма да имаш проблеми, но като цяло е вярно, че е забранено както свободното къмпиране, така и огънят.
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
      Яро, до момента никога не е имало проблем с паленето на огън, особено пък ако е на пясъка или между скалите. Самите гърци редовно си палят огън, разбира се грижливо подбирайки мястото да не се набива много на очи. Ако не го правиш прекалено явно- няма да имаш проблеми, но като цяло е вярно, че е забранено както свободното къмпиране, така и огънят.
      Вальо,
      Имал си невероятен късмет!

Коментар

И аз съм палил многократно огън из Гръчко. На два пъти идваха и проверяващи, но като виждаха, че пожарогасителя не е в колата, а до огъня си се разкарваха. А ветрозащитения пепелник допълнително ги разочарова.

Коментар

На Силистар. Чисто е. Обаче с водата са зле. Обади се на лични, ако решите да ходите натам, да ти дам разни хитри съвети...

Коментар

Всички къмпинги по черноморието са пълна трагедия.
            На Смокиня е бар до бара по плажа, че чак до бившия къмпинг Веселие. Мизерията е пълна.
            Каваци е чистичко и подредено, и доста скъпо. Материалната база е една идея по-добре от останалите, но сравнено с истинските къмпинги е смехория.
            Градина - по-спокойно от Смокиня - абсолютна мизерия отново.
            Силистар - тишина и спокойствие в гората. Проблем с водата, тока го пускат от време на време. Собствениците не са много заинтересувани като цяло. Комарите са като врабчета.

Миналата година нощувах във почти всички къмпинги по южното черноморие, някои са по-спокойни, липсват безборй барове (Делфин, Юг примерно), но като цяло материалната база навсякъде е меко казано отчайваща.

За пръв път от 10 години насам ще се въздържа от палаткуване по БГ черноморието, това са моите 2ст.
            Последно редактирано от jkolarov; 01-07-10, 12:51. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Kent Преглед на мнение
              На Силистар. Чисто е...
              ... И препълнено. Особено юли и август...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Ами приятели, които миналата година бяха 5 седмици на Корал, включително и аз бях при тях за 2 уикенда провериха тази година и казаха, че цените са безсмислени. За един месец наема като за... Не помня точно сумата, но мога да проверя веднага.

В България, останаха само 2-3 сравнително диви плажа (без август), които все още стават, но за диво къмпиране. Тъжно, но факт.

От друга страна, нека бъдем реалисти. И аз направих бая палатки къде ли не из Гърция. Да, много по-чисто е, къмпингите са на принципно друго ниво, някои на почти същите цени като нашите. Брега е приятно насечен, с много заливчета и т.н. Широки плажни ивици, с пясък като тук (тук е вече доста мръсен, навсякъде) нямат. Напрактика е забранено дивото къмпиране, въпреки, че ако си културен (например не палиш огън) - няма проблем. Е, да но къде е кефа без огъня? ...

С две думи - за ползване на къмпинг - определено и категорично Гърция. За диво къмпиране - все още предпочитам тук.
                В това мнение, подрепям Яро напълно!
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Ами след 18 години на този къмпинг ще сложа точка. Край с Градина, ще останат само спомени, и за собственика де...
                  Аз в момента съм на Градина - след известно време в Гърция ( к-ги Митари, Кастело, Талата) нещо ми залипсва.....

Коментар

Първоначално публикуван от mistral Преглед на мнение
                    Аз в момента съм на Градина - след известно време в Гърция ( к-ги Митари, Кастело, Талата) нещо ми залипсва.....
                    Добре де, дай прясно инфо- цени, условия, водата чиста ли е, навалица???
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                      Добре де, дай прясно инфо- цени, условия, водата чиста ли е, навалица???
                      Нищо по-различно - освен ремонта на вторите кенефи. Няма навалица - има ново парцелиране и на места бившата трета линия сега се явява първа - срещу входа е празно - надясно има каравани чак към медицинския пункт. Водата в сравнение с Гърция е Различна

Коментар

Здравейте,в момента ме навиват да ходя на Иракли някой ще ме посъветва ли как стоят нещата там?Ако ходя ще е с каравана.
                        0885719173-Красимир

Коментар

Аз преди два дена се върнах след двуседмична ваканция на Арапя. Бяхме в бунгало-четворка с хладилник за 30 лева на ден, иначе двойките са по 12. Това в първите бунгала отдясно на входа, иначе има и по-хубави и по-скъпи съответно, но нямаше свободни през периода. Чадъри не се плащат и няма много навалица. Като цяло почти нищо не се е променило с изключение на тъпите хотели, нацвъкани насред нищото. Плажът е сравнително чист, но в последните започнаха да излизат доста боклуци във водата. Вероятно вятъра ги събаря от околните каравани и става все по-зле.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Забравих цените - първа линия - 68лв, втора - 54лв, трета - 36лв - това си е за парцела и включва четири човека и кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                              Здравейте,в момента ме навиват да ходя на Иракли някой ще ме посъветва ли как стоят нещата там?Ако ходя ще е с каравана.
                              Абе, оформят някаква площадка за каравани, ама ще е готова за следващия сезон. В момента има едни паркинги около плажната ивица, но подаването на ток (примерно) си е въпрос на пряка договорка с околните кръчми. Регламентиран престой не съм чувал да има. На южната ивица можеш да разпъваш палатки и шатри колкото щеш, но там кола не ходи и условията са "Сървайвър". За децата е супер, но тоя, който отговаря за провизиите, стяга самарите и мъкне от далече.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Аз преди два дена се върнах след двуседмична ваканция на Арапя. Бяхме в бунгало-четворка с хладилник за 30 лева на ден, иначе двойките са по 12. Това в първите бунгала отдясно на входа, иначе има и по-хубави и по-скъпи съответно, но нямаше свободни през периода. Чадъри не се плащат и няма много навалица. Като цяло почти нищо не се е променило с изключение на тъпите хотели, нацвъкани насред нищото. Плажът е сравнително чист, но в последните започнаха да излизат доста боклуци във водата. Вероятно вятъра ги събаря от околните каравани и става все по-зле.
                                Някакви координати на това място ?
                                Телефон ако има мобилен стига, за да попитам как са с местата...
                                Благодаря предварително.
                                .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X