Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходки около София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разходки около София

+ още 1 за събота

Коментар

Събота на дедовия значи. Ще се опитам да донеса две три кила говеждо месо за скарата.

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
        Събота на дедовия значи. Ще се опитам да донеса две три кила говеждо месо за скарата.
        ....и гуми за "Бронкозавърчето" за да не гледаш отстрани....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Кокич, аз имам едни 235/75/16 на джанти, ако искаш ела ги вземи карай с тях да ги пробваш. На мене ми седят прекалено малки.
          Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
          http://www.facebook.com/JeepBG
          LZ1GGC

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
            Начи на дедовия...
            Доообре
            Ако ме земете де, че ще съм на пилешко (един вид анти-холестеролна диета)
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

ако може и аз да се присъединя кам вас,само неразбрах каде.

Коментар

Утре в 9 часа ни е срещата непосредствено преди Шел-а на Ботевградско, срещу Джъмбо.

Ще се пробваме да се качим до връх Звездец от прохода Арабаконак. Ще търсим повечко сняг и се връщаме.

Пътят е около 110-120км с прибирането.

Ако има мераклии са добре дошли.
                Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                0888/00-55-37

Коментар

Този трак го карахме меналата година-може да ти е полезен.
                  Прикачени файлове

Коментар

Благодаря, но не знам как да ги отварям тия тракове. Гармина ми няма кабел и съм си качил една офроуд карта на външна памет и съм дотам.

Иначе пътя през Стъргел до върха го знам, минава се покрай хижа Чавдар. Виж от Стъргел до Кремиковци не знам пътя, совен асфалтовия (подбалканският)
                    0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                      Благодаря, но не знам как да ги отварям тия тракове.

Ами чети бе баце,има цяял подфорум с всичко необходимо.Аз как мислиш съм се научил?

Коментар

Един приятел го отвори с google earth...
                        0888/00-55-37

Коментар

Иначе пътя през Стъргел до върха го знам, минава се покрай хижа Чавдар. Виж от Стъргел до Кремиковци не знам пътя, совен асфалтовия (подбалканският)
                          От Стъргел към вр. Звездец не се минава през х. Чавдар - грубо казано като се качите на билото правите нещо като обратен завой и тръгвате на запад към Звездец - на трака на Илийката се вижда прекрасно, а тракът се отваря Map Source, поне аз го отварям с това.
                          За да минете покрай х.Чавдар трябва да се качите откъм Буново.
                          Има и директен път от Арабаконак до вр. Звездец, но се опасявам че поради сериозния наклон няма да е проходим при сняг в частта си непосредствено под върха. Все пак за информация - това е пътят от паметника на Арабаконак към х. Чавдар, но скоро след паметника се отделя нагоре (наляво) в посока Звездец, след което се отделя отново нагоре (надясно) директно към върха. Разгледай в maps.google.com - много ясно си личат вариантите за качване от паметника до Звездец.
                          Ако искате да го пробвате откъм паметника мога да ви дам няколко опорни точки с координати на местата където трябва да се отклоните от по-главните пътища.
                          V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Благодаря, знам пътищата. Утре ще се качваме точно покрай паметника пък ще видим откъде ще слизаме.

Иначе от Стъргел може да се качи към Звездец и се тръгва по пътя за хижа Чавдар (от Стъргел) и горе на билото остро ляво към Звездец. През хижата не се минава, но пътят е посока хижата, това имах предвид.
                            0888/00-55-37

Коментар

Да, така написано е напълно точно!
                              Погледнах отново трака на Илийката, те са спуснали от Звездец до паметника точно по маршрута който имах предвид, и който по мое скромно мнение на сняг е невъзможен за изкачване, защото точно под върха има къси наклон около 25 градуса между стръмни скали околовръст.
                              Най-малките наклони по спомен са по билния път към Ботевград (х. Рудината) - червеният трак, а за да стъпите на него трява да заобиколите Звездец или от запад (зелените тракова на ГПС-а, при извора на река Бебреш) или от изток (откъм х.Чавдар)

P.S. Изкачването към върха при тези координати имам предвид като тегава работа на сняг:
                              N42.779472, E23.891882
                              Последно редактирано от Postman; 07-12-12, 21:54.
                              V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Ако има мераклии са добре дошли.
                                На път съм да го разбера буквално. Ако - не дай Боже - се успя, приятно изкарване на дружината!
                                Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X