Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Организиране на OFF ROAD разходка около Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Организиране на OFF ROAD разходка около Варна

От това цялото джавкане не разбрах някои неща - най-основния въпрос - тия с неподготвените джипове желани ли са, или не. Демек - в неделя да идвам ли или не.

От 4-те пъти които идвах, мисля че понаучих доста неща. И свикнах с джипката. Минах през места, които никога нямаше да ми мине наум, че може да се премине. Хич не ми е било жал нито за боята, нито за калника, нито за двигателя. Даже днес си купих още едни вериги за всеки случай.

с благодарност към всички
    Динко
    Паджерото с гуми за мъгла.

Коментар

Първоначално публикуван от dinkosto Преглед на мнение
      От това цялото джавкане не разбрах някои неща - най-основния въпрос - тия с неподготвените джипове желани ли са, или не. Демек - в неделя да идвам ли или не.

От 4-те пъти които идвах, мисля че понаучих доста неща. И свикнах с джипката. Минах през места, които никога нямаше да ми мине наум, че може да се премине. Хич не ми е било жал нито за боята, нито за калника, нито за двигателя. Даже днес си купих още едни вериги за всеки случай.

Динко
      Вече си бетон с втория чифт,нежелани хора няма,има проваляне на деня и удоволствието от карането(защото каране почти няма).Би трябвало с тези излизания всеки да е разбрал какво оборуване му е необходимо(като начало гуми и лебетка) .Всеки от нас реже от семейното време и влиза в разходи с едната цел; да си упражни хобито, което го разтоварва.Поздрави
      Последно редактирано от ЦОНКО; 26-02-09, 22:28.
      [FONT=Comic Sans MS]
      [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от dido-diskoto Преглед на мнение
        Преди известно време бях написал че нестава мешена скара от различно подготвени коли. убедихте се нали?
        Дидо къде потъна намери ли джип
        Последно редактирано от ЦОНКО; 26-02-09, 21:58.
        [FONT=Comic Sans MS]
        [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от dinkosto Преглед на мнение

Динко
          Както забеляза последния път нямаше изоставени хора в гората. Идеята на тези разходки е хора с по-голям опит да помогнат на по-неопитните и в крайна смтка всички да придобият нужните умения. Е за някой разхдките са провалени. Според мен не е важно колко километра си минал а колко си научил от разходката. Стрхливеца избягва трудностите а куражлията се стреми да се набърка в тях. Ако ще се делим на групи нищо нама да се постигне. Това че някой не са доволни от непостигнатата цел ще му кажа: Не е важно достигането на върха а самото изкачване.Като се достигне даден връх търсиш по висок. Ако не съм прав може да ме оповергае човек.
          Тази седмица ще бъда извън града но следващата съм намислил разходка около три язовира и ще се радвам да има хора от последната разходка.Трасето е с умерена сложност.Не е казано ,че трябва да стигнем до края защото всичко зависи от времето.
          Последно редактирано от banjo; 26-02-09, 21:51.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Какво ще кажете тази неделя- 01.03.09- да покараме на юг от Варна ?...
            Например : Константиново- Здравец- Бенковски- Близнаци- Паша Дере....
            Или още по-на юг- Рудник- Голица - Булаир...?Последния маршрут обаче е с трудност около средна и над средна.

Коментар

Аз съм на линия
              I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                Или още по-на юг- Рудник- Голица - Булаир...?Последния маршрут обаче е с трудност около средна и над средна.
                Идеята е добра и си мисля ,че първия маршрут е за предпочитане
                [FONT=Comic Sans MS]
                [/FONT]

Коментар

има ли трак от Гулица към Гроздьово през балкана
                  Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                    има ли трак от Гулица към Гроздьово през балкана
                    По прицип има черни пътища, ако това имаш предвид.В какво състояние са обаче не се знае....докато не проверим .
                    Може би Цонко е прав- по добре би било да опитаме първия маршрут който предложих , защото очаквам още един " новобранец " с G-класа

Коментар

По прицип има черни пътища, ако това имаш предвид.В какво състояние са обаче не се знае....докато не проверим .
                      Може би Цонко е прав- по добре би било да опитаме първия маршрут който предложих , защото очаквам още един " новобранец " с G-класа
                      Има пътища и то много, но калта е много глинеста и гумите трябва да са подходящи.
                      Обикаляли сме около Марин Тепе и сме слизали през деретата до Солник. Точно до Гроздьово не съм ходил, но съм карал около него. Те бива да се забравя, че там е ловното "Шерба".
                      А първия маршрут е известен и не може да поднесе някакви изненади. Той е поскоро лек, но заигравки винаги могат да се намерят.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                        Има пътища и то много, но калта е много глинеста и гумите трябва да са подходящи.
                        Обикаляли сме около Марин Тепе и сме слизали през деретата до Солник. Точно до Гроздьово не съм ходил, но съм карал около него. Те бива да се забравя, че там е ловното "Шерба".
                        А първия маршрут е известен и не може да поднесе някакви изненади. Той е поскоро лек, но заигравки винаги могат да се намерят.
                        А бе не е точно така.Болшинството участници в разходката са с абсолютно цивилни джипове и едно леко баирче,да не говорим за странично наклонче могат да се окажат голям проблем.Маршрута е добър ,а екстремчета и заигравки ,които могат да бъдат заобиколени от неподготвените винаги могат да се измислят стига да има организация и добър водач с необходимите качества(дипломатичен,търпелив, подготвен и готов винаги да помага),което мисля ,че е най-важното за доброто прекарване.Досега са се откроили двама ,трима но един е най-редовен и това за мен е Жоро(нисантерано)За неделя мисля ,че е по-удачно имайки предвид направлението да си направим срещата на Лукоил в началото на Аспарухов мост посока Бургас пак в 10ч.Поздрави
                        [FONT=Comic Sans MS]
                        [/FONT]

Коментар

В този район очаквай някъде около 2км/ч средна скорост, дълбоки коловози и задънени тракове.
                          Пусни маршрут като го намислиш .
                          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                            В този район очаквай някъде около 2км/ч средна скорост, дълбоки коловози и задънени тракове.
                            Пусни маршрут като го намислиш .
                            Пламене не плаши чак толкова хората. Таман са се навили да дойдат на юг. Коловозите не са чак толкова дълбоки. Прага ги минава спокойно . А задънените тракове си прав. Бих предложил на колегата да вярва безрезервно на старите карти.
                            Но има и доста кротки пътища. Зависи какво ще е времето и колко е калта.
                            Може да се измисли и доста спокойна разходка.

Коментар

Kолеги на снимките по долу може да видите маршрута който предлагам за утре-01.03.09.Дължината му е 40 км.Искам да ви обърна внимание , че трака който виждате на снимките съм го ситезирал компютърно въз основа на сателитни снимки и топографски карти. Маршрута съм го минавал само в отделни участъци.Така , че всеки съвет и препоръка от по-опитни е добре дошъл.Тъй като дължина от 40 км., ако го минем целия (?) (10 пъти повече от предната неделя ) предполага че ще отнеме целия ден ,искам да напомня на всички , които имат , да вземат :радиостанции, фенери, въжета, фотоапарати и прочее оборудване.
                              Предлагам мястото за събиране да бъде на бензиностанция Лукойл на изхода преди Аспарухов мост в 10 ч.
                              Телефона ми е 0893 55 05 90

ЗА колегите които ползват Гармин ГПС могат да изтеглят трака в Гармин формат от https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...9%20Garmin.rar

Които ползват Ози Експлорер от тук https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...3.09%20Ozi.rar
                              Последно редактирано от nisanterano; 28-02-09, 13:33.

Коментар

Днес по работа ( бях за хляб) минах по часта от трака между селата Бенковски и Близнаци. Почти е сухо, само на места има локви. По спомени часта от Константиново до Здравец е много приятен път, на места с дълбоки и кални локви, но нищо притеснително. Засадно място е след пресичането на асфалта в посока Бенковски, но мисля, че се преминава. Няма странични наклони.
                                Ако се реши да се минава по високото напрежение в посока Паша дере може и да има проблеми с изкачването. Там предлагам да се смени трасето например по пътя към помпената станция. Но ако искате може да се реши на място.
                                Предложението за маршрут е добро и общо взето може да се мине бързо.
                                Аз лично мисля да дойда. Дерето под Здравец ми едно от любимите ( там си цепнах главата ).
                                И само една забележка. На първо четене единия път посочен в трака го няма. но има нов .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X