Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На палатки в Родопите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На палатки в Родопите

Да разкажа и аз.Пристигнахме първи в хотелчето,

от където се откриваха чудни гледки.

Щерката и жената се цопнаха в минералния басейн,докато чакаме другите.

Румен и жена му пристигнаха,

а другата част от групата все още я нямаше и си помислихме дали пък няма да слезнат от този влак,

но не,пристигнаха чак късно вечерта,когато всички си бяха легнали.И така на другия ден,след обилна закуска потеглихме.

След малко спряхме за малко снимки ,

цялата банда:

След малка фотосесия потеглихме,защото заваля

е красиво е:

Мойто навигаторче:

А тука гората се опита да прибере някои излишни неща,

та се наложиха леки ремонти във вид на подскоци върху праговете.

И пак малко красоти без коментар.

Докато ние хапвахме,щерката врътна две кръгчета.

А тука ние с надстройките чакаме машинката,щото сме височки.

След това минаване през гьола с отворен прозорец,

се наложи леко почистване,някои имаха кал и в ушите.

Пътя беше така

до

откъдето продължихме по асфалт до яз.Доспат за да направим лагера за нощувка.

Понарязахме дръвца,

приготвихме питиетата за вечерта,

приготвихме по кафе

опънахме палатките

и започнахме.

Вечерта мина екстра,с едно малко изключение-е как не спря да вали та да опечем всички меса и да седнем като белите хора,че даже и ток си бяхме докарали.Както беше казал един журналист "Да ама не",абе не останахме гладни и жадни.

На другата сутрин потеглихме в леко намален състав посока Чаирските езера.

Тука едно фото за спомен.

Малко през реката,

малко през калта,

и накрая хоп на баира.

Имаше и награда за навигатора.

Пристигнахме на езерата,

където похапнахме набързо

и потеглихме за с.Мугла,но пообъркахме малко пътя и през едно дере,през една кал

малко лебедки,

малко дърпане,докато стигнахме до задънена улица-беха попадали малко камъчета и требваше половината китайски народ за да ги махнеме.От там а обратно през едно друго пътче,което си беше направо магистрала в сравнение с дерето,но и то свърши до никъде.От там а обратно през едно баирче/правилния път/ и воала видяхме селото.

По разбираеми причини от последните часове на разходката няма снимки.Искам да благодаря на всичките участници за чудесните моменти и да се надяваме,че ще има повторение по-натам,при по-хубаво време и за по-дълго време.

Коментар

Направо невероятно сте си изкарали, а за следващия път ме пишете и мен, само да намера джип отнякъде.....
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
        Направо невероятно сте си изкарали, а за следващия път ме пишете и мен, само да намера джип отнякъде.....
        Ма ти си лесен.Само ела да носиш машинката и да теглиш лебедката,все ще се намери място в някой джип.
        А иначе всички репортажи са прекрасни, и аз по никакъв начин не бих могъл да добавя нещо повече.
        Всъщност -мога.Знае се че за колективни начинания хората обикновено се подбират,за де се получи наистина колектив.Е ,тук се подбрахме по критерий -краста,но той се оказа верен,и двата дни всички ,в случай на нужда -работехме като един.Нямаше мрънкане ,ама защо това ,защо онова,ама сега какво става,тоя защо затъна пр.Работехме като един организъм,и се справихме -въпреки ясното ни съзнание ,че сме лаици във офроуда.Още веднъж -благодаря на всички .Преживяването беше невероятно.
        Мариане ,извини ме че,като пристигнахме не ти се обадих,но свърши батерията на радиостанцията.
        Последно редактирано от Румен Николов-sineto; 08-06-10, 19:31.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Горе по родопите е Много красиво, само един недостатък има: няма много чучури и чешми.По Рила са на всяка крачка
          Оная седмица орах нагоре дето сте ходили, но кой да ми каже, че тая седмица ще ходите :Д
          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Вторият ден за мен, както и за другите беше доста по-изтощителен.
            Сутринта се събудих много рано към 6 и реших да изляза да се разтъпча. На вън беше влажно, но за сметка на това не валеше и на места дори небето се виждаше.

След събирането на палатките Вальо реши да се прибере към софия. Останалите решихме да посетим Чаирските езера. Тъй като си спомнях, че пътят не беше дълъг(2-4 часа) всички се съгласиха да посетим езерата по черно и от там по асвалт до софия

Вторият ден имах доста по-големи успехи с GPS-а и успях да уцеля почти целият път до Чаирите

Започнахме с един невероятен планински път водещ до дяволското гърло. Малко преди пещерата се отбихме от пътя за снимки и да продължим по черно.

Тъкмо потеглихме по чертно и обсъждахме с Тони, че последно време в гората никой не поздравява. И аз поздравих една двойка които слизаха от пътя по който ние щяхме да продължим. Това наложи още една спирка защото пешеходците се оказаха познати на Тони....

Пътят по черно започна доста интересно, без заигрвки директно по една камениста пътека

Пътят беше като в приказка. Водопатче от дясно, водопадче от ляво. Касиви гори които прегръщаха реката от двете и страни и нашето пътче от ляво на реката. В един момент стигнахме една леко пропаднала част на пътя която ме притесни малко. Не след дълго спирам отново, този път виждам дървен мост по който се виждат счупени трупи. Като най-тежка джипка в групата се притесних и проверих моста преди да реша да мина.
            След още няколко километра дойде и първата изненада, GPS-а се опита да ни прекара през една пътека за пешеходци. Всички дружно се отказахме от там и продължихме по пътя.
            Изкачването нагоре много ни хареса и трябваше да спрем да направим няколко снимки.

Някъде от там сме тръгнали

Малко преди това мостче трябваше да спрем за да разчистим няколко паднали камъка. Тъй като това беше вече 3-4 подобна спирка ръкавиците си ги бях подготвил на удобно и тъкмо да разкарам кабела и всички ме бяха наобиколили да направим снимки на моста

И незнам дали си личи, но от ляво на моста е доста интересна гледката

Не след дълго стигнахме едно местенце което много ме ядоса. Кално от всякъде, тясно за моя кораб. Камъни по които въргалях праговете... вобще не ми беше приятно та докато ми мине другире видяха заобиколен път

Със супер навигацията на Румен успях да се дръпна назад по хлъзгавият терен.

След което трябваше и аз да се изкача до горе...

До тук добре, сега трябваше с повечеко газа да мина през едни камъчета които бях сигурен че ще чукнат отдолу, само не бях сигурен къде.

Без много да му мисля(вече бях достатъчно ядосан и притеснен) дадох на втора бавна и нагоре.

За мое голямо учудване не уцелих нито един камък и не затънах нагоре

Горе другите ме чакаха а аз се радвах, че не ми се наложи да изпробвам лебедката. Обаче забелязохме един проблем. Навигаторката ми нещо имаше проблеми с изкачването на баира Та слязох да си я взема и на конче до горе

Малко след това препятствие стигнахме чаирските езера.

Там имахме радостта да се насладим на тези фуриики:

Трябва да отбележа, че тук някъде пак се обърках малко. GPS-а показваше един път а аз си спомнях съвсем различен та спряхме да попитаме местните

Оказа се, че сме на прав път и с радост продължихме нагоре

Малко преди голямото езеро аз видях пред мен един камък който ме притесни. След всичките удъри които понесох долу хич не ми се искаше да удрям още един камък. Помолих Илия и Румен да минат пред мен докато аз събера смелост. Не беше голям камък просто ми беше малко трудно с кораба майка

Както и да е, стигнахме до езерото и веднага се започна с фотосесиите.

След фотосесиите направихме едно хапване набързо и тъй като времето нещо се начумери решихме да потегляме. Аз пак дезориентиран реших да играя на сигурно и предложих да се върнем обратно да питаме хората от къде е пътя за с. Мугла. След като ни обясниха, че сме били на прав път отново минахме покрай гоялмото езеро и продължихме нагоре. Мократа трева и калта хич не ме улениха... част от пътя го взех направо с вратите напред Задният мост в единият коловоз предният на трвата
            След като изорах сериозно реших да спра да проверя дали другите успяват да минат. И без грижи Румен и Илия се задават от долу.

Не след дълго по пътят ни се появи тази гледка На мен тъкмо ми беше станало хладно та извадих брадвата докато дойдат с резачката. Да се по стопля

А тук е вече след като поехме по грешният маршрут (уж съкращавахме близо 4-5 км....)

Ще преразкажа и един разговор от радиостанциите:
            Някой пита: Абе тук пътя го дават да минава покраи една река. Аз пътя го виждам, но къде е реката.
            Аз: По нея газим.

Не след дълго в една доста неприятна кал не прецених предавката и на трета бавна направо спрях...

Тук вече нямаше как и трябваше да тествам лебедката. Първо опънахме въжето до едно близко малко дръвче от ляво на пътя. Мазньо се окопа още по-страшно. Аз се ядосах и този път избрах дърво което е на по-високо. Този път лебедката ме извади но все още неможех да дръпна от калтта и от там клипчето Фронтера дърпа Патрол

Пътят по който трябваше да продължим изглеждаше на това

По едно време ми се налагаше на всеки 50-100 метра да спирам да си проверявам пътят защото нищо не се виждаше от тази разстителност.

След около още 300-400 метра по този път всички се съгласиха че е нечовешко и не е за нас и обърнахме на обратно. Бях много щаслив че не ни се налага да се мъчим повече по този път. Решихме да пробваме едно друго пътче което вървеше по склона от дясно. Там пътят беше много по-добър но пък имаше още паднали дървета:

И тъкмо румен режеше това

Когато Тони се върна и ни изненада с това, че пътя след 500м просто свършва

Хаиде сега с параходите назад и да се връщаме към царският маршрут

От тук се върнахме по същият маршрут до мястото където трябваше да качим големият баир.

След всичкият тормоз който преживя моя мазньо през деня, този баир му видя сметката. На едно камъче се подхлъзнах и реших да дам малко повече газ към края на баира. На късмет видях, че вдигам температура и спрях. Изчаках малко да се охлади колата (около 10 мин) и продължих. След изкачването вече съвсем се ядосах, че само бавя групата и гледах да карам колкото мога по-бързичко
            но нервичките ми едвам ме държаха вече. Исках само да видя асвалт и да си почина малко.

Когато видях с.Мугла направо ми идеше да се раплача от радост. Вече знаех че идва краят на мъките ни.

На Илия вече много му се пиеше кафенце та направихме на бързо снимките и продължихме надолу.

В селото ни очакваха все едно сме на дипломатическа визита

Един човечец ни отклони с думите, паркирайте там да се почерпим

Тук вече само малката сладурана не ми е ядосана Всички останали бяхме под доста голямо напрежение Домакините ни услужиха с вода да си измием фаровете и стъклата. От тук решихме да продължим към Смолян и от там към София.

Е да но за мен приключенията продължиха. На мен Мзньо продължи да ми загрява. След известно време реших, че ще спра и ще го изчакам да видя как е водата. Оказа се, че в системата има само пара. След като изпуснах известно количество пара долях 2 литра вода и продължихме. В Смолян заредихме на OMV и на изхода се разделихме с Илия. Ние с Румен решихме да минем през Пампорово->Асеновград->Пловдив а Илия мина направо. На магистралата положението беше много тежко. От умората едвам дъжах колата в една лента. Ръцета вече много ме боляха. С Румен си лафихме по станцията което беше доста тонизиращо и на двадесетина километра преди совия какво да видим... Илия ни разминава
            За мен всичко приключи с едни тъпи КАТ-аджии в Младост които ме накараха да си преровя половината багаж да им показвам документи

След всичко изписано до тук немога да не благодаря за пореден път за търпението на всички от групата. Опеределено си допаднахме и ще правим подобни разходки отново.
            Прикачени файлове
            One Planet, One Internet!
            We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Няма да се ядосваш. Тия работи са част от кефа. Пък ако искаш да си ги спестиш, купи си Фронтера....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Не мой се корка, ке ти мине. Само хубавите спомени ще останат.
                Всяко начало е трудно, после се свиква.
                А пък Юли или Август няма проблеми с водите. Всичко е в пъти по-проходимо. И не вали толкова. И малини,боровинки,гъби и ягоди са узрели!
                Красота!

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
                  Трябва да отбележа, че тук някъде пак се обърках малко. GPS-а показваше един път а аз си спомнях съвсем различен та спряхме да попитаме местните ...
                  Втората по сериозност грешка е да питаш местните за пътя. Първата е сляпо да се довериш на GPS-а ...

За друг път ще си знаеш преди да тръгнеш да провериш дали всичко ти е наред с тракове и маршрути. Че може даже и една разпечатка на набелязания маршрут да си метнеш в жабката.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  ... Пък ако искаш да си ги спестиш, купи си Фронтера....
                  Да смени Патрол за Фронтера? Да бе да ...

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  ... А пък Юли или Август няма проблеми с водите. Всичко е в пъти по-проходимо. И не вали толкова. И малини,боровинки,гъби и ягоди са узрели! Красота!
                  Ама през май и юни зеленкото е по-зелено, като още не го е хванало слънцето.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Не мой се корка, ке ти мине. Само хубавите спомени ще останат.
                    Всяко начало е трудно, после се свиква.
                    А пък Юли или Август няма проблеми с водите. Всичко е в пъти по-проходимо. И не вали толкова. И малини,боровинки,гъби и ягоди са узрели!
                    Красота!
                    Хубава идея....
                    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                    Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Може ли да постнете трак на маршрута ви? Нашия май беше малко по-различен...
                      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Ама през май и юни зеленкото е по-зелено, като още не го е хванало слънцето.
                        То на високото си е зелено до първи сняг.
                        И температурите са със 20 градуса надолу от в полето.
                        На първи Август сняг ме е валял. Ама си е кеф!
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-06-10, 14:19. Причина: Корекция на цитат

Коментар

В хубаво приключение сте се вкарали...
                          Мариане, след като доля вода всичко наред ли е? Главата добре ли е, или ще се налага интервенция?
                          08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                            Ма ти си лесен.Само ела да носиш машинката и да теглиш лебедката,все ще се намери място в някой джип.
                            А иначе всички репортажи са прекрасни, и аз по никакъв начин не бих могъл да добавя нещо повече.
                            Всъщност -мога.Знае се че за колективни начинания хората обикновено се подбират,за де се получи наистина колектив.Е ,тук се подбрахме по критерий -краста,но той се оказа верен,и двата дни всички ,в случай на нужда -работехме като един.Нямаше мрънкане ,ама защо това ,защо онова,ама сега какво става,тоя защо затъна пр.Работехме като един организъм,и се справихме -въпреки ясното ни съзнание ,че сме лаици във офроуда.Още веднъж -благодаря на всички .Преживяването беше невероятно.
                            Мариане ,извини ме че,като пристигнахме не ти се обадих,но свърши батерията на радиостанцията.
                            За да не стават грешки, дама съм, не че не мога да нося тежко, но много бира пия после.... С колегата gimax щерките са ни заедно в детската градина (малко клюки да споделя). Много съм фен, ама засега сме семейно комби, което хич не е за такива преходи.
                            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                              Много асфалт има в техния маршрут. От Медени поляни до Доспат, както и по-голямата част от етапа Доспат - Чаирите.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                                В хубаво приключение сте се вкарали...
                                Мариане, след като доля вода всичко наред ли е? Главата добре ли е, или ще се налага интервенция?
                                Ааа не се притеснявай, на мен това си ми е болка от няколко месеца.. търсим още втория теч по маркучите. Аз си знам да внимавам с Patrol-а по принцип.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Няма да се ядосваш. Тия работи са част от кефа. Пък ако искаш да си ги спестиш, купи си Фронтера....
                                Никога няма да си сменя Патрола. Горкия какъв бой е изял... По-хубав джип няма!

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                                Трак-а ще го кача но сигурно следващата седмица, защото трябва да рестартирам под windows Определено сте минали по друг маршрут защото на много от местата където минахме не беше минавал никой скоро нямаше никакви следи от джипки.
                                Но Чавдар е прав че пътят ни имаше доста асвалт. За съжаление просто от медени поляни неуспях да се ориентирам на къде беше другият offroad А за чаирите... мисля че ни бшесе достатъчен offroad-а там

Надявам се, че на всички им е харесал пътеписа
                                One Planet, One Internet!
                                We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X