Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за Родопи - май 2010г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идеи за Родопи - май 2010г.

Аз също имам желание да се присъединя. Имам малко подготвен голф ,и познвам добре маршрута Доспат -Мугла-Чала.

Коментар

Обикновенно не съм съгласен с Чавдар,но сега е прав,ако искате да карате ,в Родопите,хващате асфалта,и забравяте за Грънчар,или Бели Искар.А колегата който мислеше че е много лесно да се мине през вододайната зона,да ми се обади след като премине бариерата ,аз ще го черпя каса бира-тел.0898762122-Румен

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Дали да не припомня, че темата е за каране в Родопите, а не в Рила и още по-малко във вододайна зона?

Друг съществен момент е, че маршрутът от Якоруда до Доспат е с дължина около 114 км, почти изключително по черно, макар и леко, трасе.
        През май 2008 групата измина това разстояние за над 8 часа, със средна скорост от едва 14 км/ч и въпреки това някои участници смятаха, че сме се движили твърде бързо и сме спирали твърде малко ...

Ако някой иска за 1 ден да стигне от София до Доспат като използва този маршрут, по-добре да забрави всякакви лирични отклонения из Рила, а и по-продължителни престои. Особено, ако групата е по-голяма и по-разнородна. Една неизправна кола е в състояние да прати по дяволите всякакви предварителни планове и графици ...

Изобщо, за да има повече време в Родопите, до там трябва да се кара по най-краткия и бърз път по асфалта.
        наистина отдавна не става въпрос за стигане до Якоруда през Рила - още откакто Чавдар за пръв път каза, че пътят през язовир Бели искър е затворен. Не знам защо всички задълбаха в тая посока
        "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Обикновенно не съм съгласен с Чавдар,но сега е прав,ако искате да карате ,в Родопите,хващате асфалта,и забравяте за Грънчар,или Бели Искар.А колегата който мислеше че е много лесно да се мине през вододайната зона,да ми се обади след като премине бариерата ,аз ще го черпя каса бира-тел.0898762122-Румен
          Колега, много противоречиви сигнали ни даваш - хем да не минаваме през язовира, хем пък ни изкушаваш с награда за преминаване на бариерата!

Както и да е, за да върнем темата в правилната й посока още веднъж казвам, че не става изобщо дума за минаване през Гръчар, Бели искър и т.н. Всичко започва в Якоруда
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Друг съществен момент е, че маршрутът от Якоруда до Доспат е с дължина около 114 км, почти изключително по черно, макар и леко, трасе.
            През май 2008 групата измина това разстояние за над 8 часа, със средна скорост от едва 14 км/ч и въпреки това някои участници смятаха, че сме се движили твърде бързо и сме спирали твърде малко ...
            Това е друг въпрос, който отдавна се каня да задам и все отлагам 114 км. не са хич малко... То аз съм могъл и на трака, който примерно съм подготвил да го видя това нещо - там си пише 113 км.

Пътят позволява ли да се премине по-бързо (например за 5 часа максимум) без карането да изглежда екстремно (без да се задълбаваме в значението на думата "екстремно" - нашата група си е разходкаджийска, така наречения турбо-софт )?
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
              ... Пътят позволява ли да се премине по-бързо (например за 5 часа максимум) без карането да изглежда екстремно (без да се задълбаваме в значението на думата "екстремно" - нашата група си е разходкаджийска, така наречения турбо-софт )?
              През май 2008 в групата имаше едно МПС с технически проблеми, заради което на няколко пъти трябваше да се правят по-дълги престои, което си даде отражение на средната скорост. Загубихме време и поради това, че на излизане от Бунцево аз попаднах на "засада" и трябваше да хвърлям лебедки за да изляза, а другите коли се връщаха назад за да намерят заобиколен път.

Ако няма такива "приключения", от времето може да се махне поне час.
              Два пъти съм го карал сам (и в едната, и в другата посока) и са ми били необходими около 7 часа. Това, с бодро разходкаджийско темпо и спирания за снимки и ядене на боровинки.

Сигурен съм, че ще мога да съкратя времето на повече от половина, но ще трябва да слагаме каските ...

Ама все пак става въпрос за разходка в красива планина, а не специален етап от състезание.

Така че, който смята да кара по този маршрут, да си предвиди поне едни 7 часа.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

През май 2008 в групата имаше едно МПС с технически проблеми, заради което на няколко пъти трябваше да се правят по-дълги престои, което си даде отражение на средната скорост. Загубихме време и поради това, че на излизане от Бунцево аз попаднах на "засада" и трябваше да хвърлям лебедки за да изляза, а другите коли се връщаха назад за да намерят заобиколен път.

Два пъти съм го карал сам (и в едната, и в другата посока) и са ми били необходими около 7 часа. Това, с бодро разходкаджийско темпо и спирания за снимки и ядене на боровинки.

Сигурен съм, че ще мога да съкратя времето на повече от половина, но ще трябва да слагаме каските ...

Ама все пак става въпрос за разходка в красива планина, а не специален етап от състезание.

Пътя позволява и по бързо каране,но това все пак е разходка не съзтезание.
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Супер! Тенкс! Това оформя вече добра представа за маршрута.

А дали можем от Сърница по черно да отидем директно до Сатовча, без да минаваме през Доспат и ще удължи ли това много прехода и в какво състояние е пътя?

Като гледам картата, част от пътя е червен трак след това си става асфалт (може би последната една трета преди Сатовча, т.е. червения трак излиза на официален път, които върви покрай река Бистрица).
                  Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                    Супер! Тенкс! Това оформя вече добра представа за маршрута.

А дали можем от Сърница по черно да отидем директно до Сатовча, без да минаваме през Доспат и ще удължи ли това много прехода и в какво състояние е пътя?

Като гледам картата, част от пътя е червен трак след това си става асфалт (може би последната една трета преди Сатовча, т.е. червения трак излиза на официален път, които върви покрай река Бистрица).
                    То добре оформя маршрута ами колко човека ще сме? като гледам 3-4
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от bob4oo Преглед на мнение
                      То добре оформя маршрута ами колко човека ще сме? като гледам 3-4
                      Турбо-софт групата е сериозна ! Повече ще бъдат !!!
                      Боян 0898 / 63 66 73
                      Galloper II Exceed, 1999, 2.5 TDI, дълга база

Коментар

Следя темята с огромен интерес искам да попитам определена ли е дата давам пълна заявка от мен и още няколко джипа от нови хан с ескорт от 1.2. атевета . Що се однася за трудности бариери и прочие ще се измисли в процес на каране . Дайте дата че вече ме несфърта.
                        Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                          Следя темята с огромен интерес искам да попитам определена ли е дата давам пълна заявка от мен и още няколко джипа от нови хан с ескорт от 1.2. атевета . Що се однася за трудности бариери и прочие ще се измисли в процес на каране . Дайте дата че вече ме несфърта.
                          За бариерите отпадат защото няма да се мине през бели искър а направо ще е срещата в Град Якоруда аз ще чакам там .На Лукойла Ако идвам де дано да успея да дойда .За датата на мен ми се струва малко рано но ще умуваме
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Боян Преглед на мнение
                            Турбо-софт групата е сериозна ! Повече ще бъдат !!!
                            Дано,дано .Айде които имат желание да кажат.
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от bob4oo Преглед на мнение
                              Дано,дано .Айде които имат желание да кажат.
                              Желаещи има, но още не са уточнени много подробности. Дата, точен маршрут, места за спане...
                              Когато се изяснят тези неща, желаещите веднага ще пишат.
                              Не се сбъдват само онези мечти, от които човек се отказва.

Коментар

Първоначално публикуван от danikr Преглед на мнение
                                Желаещи има, но още не са уточнени много подробности. Дата, точен маршрут, места за спане...
                                Когато се изяснят тези неща, желаещите веднага ще пишат.
                                И това е вярно ,но като гледам с каква скорост се дживи определянето на дата,спане и т.н. направо
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X