Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за Родопи - май 2010г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Втори - Традиционен поход в Родопите

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
    Абе аз се питам същото за Родопите - дали и там няма да има доста останал сняг по това време?

Не ми се вярва снегът да е проблем по този маршрут, по който минахме 2008. Максималната надморска височина беше до около 1,700 - 1,750 м.
    За сравнение, яз. Бели Искър е на над 1,800, а разклон Джанка - над 2,300 м.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Идеи за Родопи - май 2010г.

Слабо вероятно е снега да е проблем през м. май

Коментар

Вчера бях на Обсерватория Рожен -1750 метра и на усойните места имаше доста сняг над метър .На Мугла нещата са още по зле за момента .

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
          Месец Май е доста различен в планината. Осибено над 1500м. За над 2000 да не говорим. Там още си е зима.
          На първи Август ме е затрупвал сняг на 2000м.
          Иначе преживяванията в планината с нищо не бих ги сменил.
          Молбата ми е да не се хвърляте в борба с планината. Тя винаги побеждава. Пропуска само тези които я уважават.
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-04-10, 21:31. Причина: Корекция на цитат

Коментар

Колеги ще си позволя да искажа едно мнение....
            Този маршрут дето го сте избрали е много добър аз сам тамошен(от Град Якоруда съм)Този мършрут може да се направи и по начина по които го направихме преди година..Якоруда-Бунцево-Краище - от там се качваме на билото и се почва едно каране ту от едната страна на билото ,ту от другата многоооо е хубаво-после през най-различни Махали та чак до Гоце Делчев може да се отиде..Слиза се на Град Места.
            А за датата Колеги още има сняг не бързаите това най-рано след месец трябва да се направи края на Май.Някой почивни дни и така Аз ще дойда квот ще да става тъкмо ще се запознаем лично с колегите Ще кача 3 4 от града Слагам Дятката за пъте водител тои го знае като дланта си маршрута.Не се стягайте за големи препятствия пътя си е супер направо .... Най-много да има 2 3 дарвета паднали нооо..аз като ида на някаде ако не е Хускварната-55 в багажника и 2 човала не мърдам..
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
              Колега грешиш края на м.май се стопява снега на х.Грънчар а тя е горе доло на една и съща височина и на билото по което мършрута минава..Сега в момента в езерата в моя край има 50 сантиметра ЛЕД правете си сметка какво е
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първо,през яз.Бели Искар,няма да ги пуснат,второ н през х.Заврачица има още много сняг.За сравнение пред х-л Рила на Боровец има още сняг по пистата,тази сутрин.За маршрута който описва Чавдар ,от 2008г,няма как да минете,щото по една случайност аз бях в белия патрол на Иван Дренски от Самоков и още помня колко време им трябваше да се решат на спускането след х. Заврачица,и как висях ме на повечето джипове от страни.Като си помисля че колегата с Тойотата ще си е подготвил машината за експедиция,такова хард спускане едвали ще му хареса.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                  ... За маршрута който описва Чавдар ,от 2008г,няма как да минете,щото по една случайност аз бях в белия патрол на Иван Дренски от Самоков и още помня колко време им трябваше да се решат на спускането след х. Заврачица,и как висях ме на повечето джипове от страни ...
                  Румене, онова прекосяване на Рила беше през 2007 и наистина не бих го препоръчал за всеки ...
                  Иначе, маршрутът от 2008, който споменавам, си е изцяло в Родопите - от Якоруда до Доспат и по него не мисля, че през средата-края на май ще има
                  проблеми със сняг. Там трасето е леко и, ако някъде нещо не се е изровило тази зима, няма никакви проблемни места, които да изискват особена подготовка.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първо,през яз.Бели Искар,няма да ги пуснат,второ н през х.Заврачица има още много сняг.За сравнение пред х-л Рила на Боровец има още сняг по пистата,тази сутрин.За маршрута който описва Чавдар ,от 2008г,няма как да минете,щото по една случайност аз бях в белия патрол на Иван Дренски от Самоков и още помня колко време им трябваше да се решат на спускането след х. Заврачица,и как висях ме на повечето джипове от страни.Като си помисля че колегата с Тойотата ще си е подготвил машината за експедиция,такова хард спускане едвали ще му хареса.
                    Слизал съм почти до Бели Искър с НиВата само пише ,че е забранено за МПС обаче се качих през пататеката за Мусала и от билото слезнах надоло
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Много хора са минавали маршрута,Самоков,яз."Бели Искър",х.Гранчар" но нещата сега стоят по друг начин.Изберете някой друг маршрут,от там няма да пуснат никой скоро.

Коментар

До: Втори - Традиционен поход в Родопите

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        И с охрана отдолу. От горната страна има забранителна табела за начало на вододайната зона.

Тракове да искаш.
                        То до охраната да е,ем те там праскат на месо,кой как хванат,иначе може да се мине слизал съм може и да ви дадът ако е така маршрута може аз с Нивата да сляза до Бели Искър от билото на Грънчар отгоре.Ако е суртин пиинем едно чай-че при моя дост Ангелов..Страшен чай прави тоя човек и то натурален няма вредни емисиики ...
                        По този мършрут 2-рия дайте някакво инфо каде слиза За да направа сметка аз от каде да мина да ве чакам някаде и дали мога да отида защото след наводненията много от пътищата са се срутили и така ...И Една последна датичка ,Но средата на Май е много рано . по езерата си има сняг.
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Много хора са минавали маршрута,Самоков,яз."Бели Искър",х.Гранчар" но нещата сега стоят по друг начин.Изберете някой друг маршрут,от там няма да пуснат никой скоро.
                          Ако имаш човек в охраната може да минеш..
                          П.П ще поразпитам тук там,може да се окаже някой мой познат в охраната.. .
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не е толкоз страшно. Като им обясниш, че няма да къмпираш около язовира, а ще ходиш към Грънчар, обикновено няма проблем.
                            Друг е проблема, ако се опитват да изкарат за някоя ракия.
                            Тогава по-добре в натура. Ракиена де!

Коментар

Дали да не припомня, че темата е за каране в Родопите, а не в Рила и още по-малко във вододайна зона?

Друг съществен момент е, че маршрутът от Якоруда до Доспат е с дължина около 114 км, почти изключително по черно, макар и леко, трасе.
                              През май 2008 групата измина това разстояние за над 8 часа, със средна скорост от едва 14 км/ч и въпреки това някои участници смятаха, че сме се движили твърде бързо и сме спирали твърде малко ...

Ако някой иска за 1 ден да стигне от София до Доспат като използва този маршрут, по-добре да забрави всякакви лирични отклонения из Рила, а и по-продължителни престои. Особено, ако групата е по-голяма и по-разнородна. Една неизправна кола е в състояние да прати по дяволите всякакви предварителни планове и графици ...

Изобщо, за да има повече време в Родопите, до там трябва да се кара по най-краткия и бърз път по асфалта.
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-04-10, 21:41.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ем както решите,аз ще ве чакам в Якоруда .Пък ако решите от към Бели Искър ще се кача на Грънчар
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X