Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покана за разходка 18/19 юли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Покана за разходка 18/19 юли

Като слязохте на запад, стигнахте ли до застава Сребърна, или просто по пътя надолу слязохте към Бърля и Комщица? Извинявам се за въпросите, но тоя край ми е интересън, пък и съм карал натам.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
      Страничните наклони по трасето не създадоха никакви проблеми.
      Не го подвеждай. Безопасният път за качване и спускане е широк максимум два метра.
      Извън този участък спираш долу в мандрите или в Берковица. Определено не е за начинаещи водачи, особено пък сами.

Злати, ако кажеш по какво се познава коя застава как се казва ще е гот

Пътят на запад е сравнително лесен. Все пак е правен от военните.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Не го подвеждай. Безопасният път за качване и спускане е широк максимум два метра.
        Извън този участък спираш долу в мандрите или в Берковица. Определено не е за начинаещи водачи, особено пък сами.
        Да, така е, 2 метра за безопасни. Но в тези 2 метра видя ли странични наклони, които да създадат проблем?
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Ето и няколко от снимките, който успях да направя полунасън..

имам и малко видео от слизането по билото
          Страничният наклон по билото на запад е сравнително голям(кара се) но пък отдолу са такива пропасти че оцеляването след търкаляне е немислимо...
          поздрави! Благодаря на Ясен за ескортирането навръщане(заспивах на волана!)
          Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Пропуснах да похваля уширителите на колегата Скорпион. Издържаха на як бой (и предния ден и ходенето до Ком) и освен че изглеждат като заводски идеално пазят стъклата от кал и може да се кара спокойно на отворени прозорци
            Рекомендую, ако мога да използвам тази изконно руска дума
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Синът ми е снимал малко видео; ето едно клипче от преди и след качването на върха. То дава известна представа за трепетното каране по ръба, където важи правилото "Миг невнимание - цял живот търкаляне".

http://www.youtube.com/watch?v=Ja0gZdS_sz0

Там горе даже техниката се е стреснала и е започнала да бърка цветовете. (Бих искал да мога да правя този цветно-черно-бял ефект нарочно.)

Поздрави!
              Искам България чиста!

Коментар

Последен въпрос и спирам да досаждам, към Ком откъм мястото с масата и пейките от дъски ли се качихте, или от другаде? Че когато монтирахме този кът за отдих, ми се видя, че по ръба към Ком няма как да се мине. Но пък като гледам снимките, явно сте карали точно по трасето на пешаходната пътека по билото, а тя тръгва оттам. На върха явно има място за обръщане. И пак питам, към Бърля ли слязохте? А заставата Сребърна е тази над Дълги дел, май е първата на запад след Ком. Масивна двуетажна постройка, сега необитаема.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                  Последен въпрос и спирам да досаждам, към Ком откъм мястото с масата и пейките от дъски ли се качихте, или от другаде? Че когато монтирахме този кът за отдих, ми се видя, че по ръба към Ком няма как да се мине. Но пък като гледам снимките, явно сте карали точно по трасето на пешаходната пътека по билото, а тя тръгва оттам. На върха явно има място за обръщане. И пак питам, към Бърля ли слязохте? А заставата Сребърна е тази над Дълги дел, май е първата на запад след Ком. Масивна двуетажна постройка, сега необитаема.
                  Качихме се точно по пешеходната пътека и не сме обръщали а продължихме и се спуснахме към Бърля
                  [CENTER]Единственото, от което трябва да се страхуваме е самият С Т Р А Х :eek: :wink:
                  [/CENTER]

Коментар

На поляната над масата и пейката спряхме за почивка и "вадене на картофи" както се изрази някой по радиото. Колегата Крем карамел мисля че мина по пешеходната пътека към върха с проучвателна цел.
                    Останалите се върнахме малко назад и се качихме от подножието на върха по трасе, което се събира с пешеходната пътека. След това по нея към върха.
                    На отиване по пътя покрай хижа Малина минахме покрай масивна двуетажна постройка, но незнам дали е застава Сребърна, не видях табела. Незнам и дали я има на някоя от снимките.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

ето: http://www.youtube.com/watch?v=BHMM7...eature=channel мен ме подбиват трътки като гледам..
                      Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

...към Ком откъм мястото с масата и пейките от дъски ли се качихте, или от другаде?
                        ...
                        И пак питам, към Бърля ли слязохте? А заставата Сребърна е тази над Дълги дел, май е първата на запад след Ком. Масивна двуетажна постройка, сега необитаема.
                        Според трака от моя GPS и според OFRM на връщане за малко сме закачили една пътека за връх Сребърна. После, а по-точно след N 43 11.441 Е 23 00. 514, много плътно сме вървели край границата, преди да минем и през Бърля. А за заставата не знам.

Впрочем според същата справка (и за мое разочарование ) все пак не сме минали през Сърбия. Най-близо до такова действие сме били на N 43 09.335 E 22 59.834 - точно 10 метра до границата. (Дали не беше това мястото/моментът, когато някой колега каза по радиото да запаметим координатите? Не знам).

А масата с хубавите пейки видяхме не само преди да се качим на Ком, но и преди въобще да е сигурно, че ще стигнем дотам. За това ще напиша малко по-късно, защото има един голЕм номер, който даже 24 часа по-късно много ме забавлява.

Поздрави!
                        Прикачени файлове
                        Искам България чиста!

Коментар

За това ще напиша малко по-късно, защото има един голЕм номер, който даже 24 часа по-късно много ме забавлява.
                          Ще ми се да вярвам, че не е нещо свързано с GPS-a?

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                            Впрочем според същата справка (и за мое разочарование ) все пак не сме минали през Сърбия. Най-близо до такова действие сме били на N 43 09.335 E 22 59.834 - точно 10 метра до границата.
                            Според мен по-малко от 10 метра

Е за справка - това колче нали се сещате какво е

Коментар

По туристическата пътека от изток се качихме и слязохме от запад. Затова и казах, че качването е рисковано за неподготвени шофери - единственият разумен път за слизане и качване е широк два метра. Кара се ВИНАГИ от ляво на туристическата маркировка (изток-запад).

На върха теоретично може да се обърне джип. Внимателно.

Мисля, че минахме и покрай застава Сребърна. Така или иначе там няма много застави - като гледам какъв е потокът нарушители на границата

Коментар

От тук тръгнахме

въпреки, че хората бяха приготвили софра

Kолоната потегли...

Ето го Владо!

А Тойота РАВ4 съвсем не е паркетен джип - всичко зависи от шофьора и това доколко му е жал за колата!

Е тая баничарка не е в групата, просто е неправилно паркирана и чака паяка.

Мотелче

Тука малко покарахме с Трол в темпо.

Пристигаме в подножието на върха към 6 без нещо. Както се вижда - не се вижда много.

Тука вече се изхвърлят мръвките за скарата (че са се вмирисали), ама това не съм го снимал.

Таман да тръгваме надолу и колегата от Годеч слезе от върха та да ни води. Не можахме да откажем.

Първа бавна и след малко сме на Ком.

В 8 без 10 (за "лека нощ деца") тръгваме надолу.

Малка почивка,

гледаме със страх от къде сме минали.

Колегите от Годеч ни водят към Сръбско.

Карахме по границата и затова не можахме да минем под дъгата.

Благодарности на инициаторите и организаторите!
                                Благодаря и на списанието на откривателите.

СПЕЦИАЛНИ благодарност на колегите от Годеч, които имаха търпението да ни чакат и ни водиха по маршрут, който за мен бе интересен и приятен, въпреки умората. Ще си позволя да публикувам трака (дано не е секретен). Другия път, като качвам Ком ще е през Годеч!

Днес вече сме на автомивка (колкото да няма проблем с полицията).

Ето го и трака - в кафяво. В лилавото е предварително обявения маршрут. Ако се бяхме придържали към него, вероятно щяхме да качим върха по-рано, но всичко е добре щом свършва добре.

Моля, някой модератор да премести темата в "Хард разходки", 12 часа (и без скара) ... ако това не е хард.

Това беше моята кратка версия.
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от Жоро; 21-07-09, 00:15.
                                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X