Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покана за разходка 18/19 юли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Покана за разходка 18/19 юли

Все си мисля ,че ако има още десетина разходки до върха с по 10-15 джипки ще стане път.Е може да не е от най-добрите ама ще си е път няма да е пътека.
    За бърза помощ,полиция и пожарна тел. 112.
    За ядене и пиене - 0876 74 99 88 - Михаил Рашков

Коментар

Да се маневрира на върха..
      може би някой с нормален съединител да ама аз поне определено НЕ бих! (впредвид колко е високо)
      Още ме е страх като си спомня какво е..
      А за път.. няма и заченъци, всичко е обрасло със свеж клек
      Пък и дано няма много разходки там, че някой ако сбърка, тогава няма да има кого(какво) да се спасява..
      Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Съгласен съм с колегите, които вече отбелязаха, че се движихме добре (бих казал учудващо добре за толкова голяма колона). Пак според трака от моя GPS (не че му имам голямо доверие ) има общо 196,7 км от сборния пункт до прибирането ми вкъщи, близо до Южния парк.

Най-ниската точка е била 523 м над морското равнище, най-високата - 2020 м. (Да, връх Ком е висок 2016 м, но за устройство, което е способно да те лашне 10 километра у лево - където е безизходицата, не е трудно да надпише 4 метра нагоре.) Значи 1500 метра денивелация плюс не особено тежки, но пък много разнообразни теренни трудности...

Така или иначе закъсняхме. Скарата не се състоя, но вече по тъмно беше компенсирана с майтапи за плескавици и други такива. Знайте, че никога майтапи за сръбска скара не са били по намясто - бяхме дето се вика с единия крак в родината на сръбската скара.

При това - вече закъснели, почти в подножието на връх Ком една смяна на гума ни изяде 20-ина минути. После близо един час отиде заради затъвания в невидими и привидно невинни мочурища под тревата. Там на Симо се наложи юнашки да поработи, защото в живота е така: имаш крава - пиеш мляко; имаш лебедка - работиш...

Междувременно Мишо (Крем Карамел) разузна поне два подхода към върха и намери добрия. И там се срещна с групата от Годеч, с която по план трябваше да палим скарата.

И пак там отгоре ни канеше да тръгваме, защото са "само 15 минути". Радиочуваемостта беше отлична, обаче космическите лъчения бяха повредили ентусиазма на групата.

Трябва да се има предвид, че вече беше почти 19 часа, и че някои колеги бяха с деца, и че до подстъпите на върха бяхме стигнали след известни лутания и загубвания. Търкаляха се и облаци, а облаците когато си в тях или близо до тях не се казват "облаци", а се казват "мъгла".

И се оформи мнение да се връщаме - и да оставим Ком за друг път. Политически казано, възникнаха две партии - "върховисти", чиито говорител беше Мишо, и "възвращенци". За някоя друга минута говорител на възвращенците се оказах аз (никога не е късно да стане човек за резил) и от тази позиция преговарях с говорителя на върховистите.

Върховистите бяха в малцинство, въпреки довода им, че от върха има много кратък и удобен път до асфалта. Но възвращенците - с тяхното мнозинство - надделяха.

И тръгнахме да се връщаме. Към този момент аз бях доста уморен и започнах да се държа досущ като електорат - тоест напълно спрях да мисля за посоките и само се оглеждах за водач. Водач имаше, колоната потегли и електоратът се отдъхна.

Не щеш ли тогава някой каза, че сме сбъркали пътя за връщане, поправихме и тръгнахме по правилния път. И изведнъж се оказа, че се връщаме... ПРАВО КЪМ ВРЪХ КОМ.

Как стана този номер - убийте ме, не знам. Сигурно съм пропуснал нещо, така че по-сведущите колеги могат да пуснат малко светлина към мистерията. Но беше забележително - изведнъж да включиш, че слизаш чрез изкачване и че се връщаш чрез напредване.

Не вярвам който и да било от "възвращенците" да е останал разочарован или недоволен от този обрат, благодарение на който видяхме възхитителните гледки горе и се порадвахме на приключението да слезем по ръба.

Беше супер и специално аз искрено благодаря на онези "върховистки" дейци, които ни изработиха.

А от техния номер още ми е весело.

Ето и няколко снимки.

И поздрави, и до нови срещи!
        Прикачени файлове
        Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от трол Преглед на мнение
          Да се маневрира на върха..
          може би някой с нормален съединител да ама аз поне определено НЕ бих! (впредвид колко е високо)

Ай стига бе. Не изглеждате толкоз уплашени.

...Иначе от снимките наистина си изглежда, да не кажа плашещо, но поне притеснително. Сега още повече ме е яд че не можах да дойда.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
            Не щеш ли тогава някой каза, че сме сбъркали пътя за връщане, поправихме и тръгнахме по правилния път. И изведнъж се оказа, че се връщаме... ПРАВО КЪМ ВРЪХ КОМ.

Как стана този номер - убийте ме, не знам. Сигурно съм пропуснал нещо, така че по-сведущите колеги могат да пуснат малко светлина към мистерията. Но беше забележително - изведнъж да включиш, че слизаш чрез изкачване и че се връщаш чрез напредване.

[...]
            Беше супер и специално аз искрено благодаря на онези "върховистки" дейци, които ни изработиха.

А от техния номер още ми е весело.

Да обясня ли ли какво стана или да си мълча скромно
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Обяснявай! За скромността си има място и време.
              Искам България чиста!

Коментар

Еми.. мен ме беше страх да минаваме всички по билото, още от преди да тръгнем нагоре та заради това и аз лобирах за завръщане..
                Беше много красиво НО риска при масови преходи там е прекалено голям (според мен)
                И мерси за показания маршрут!
                Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                  Обяснявай! За скромността си има място и време.
                  Хехе

Еми понеже не вярвам в отказване на 15 минути от целта и след като се чух с Радо (младежът който организира колегите от Годеч), който каза че слиза пеша, тръгнах нагоре да проверя къде е Радо и дали наистина са 15 минути до върха. Срещнах се с него и както той каза пътят на връщане покрай границата е много по-лесен за каране по тъмно от качване до Малък Ком и пускане до Петрохан, както бяхте решили "възвращенците". Та се върнахме с Радо да обясним нещата и така поехме всички по правилния път.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Помоооооооощ

....и помощта дойде...

....и там си остана

друга помощ

....и Неволята

и Неволята дойде, но в зелен Патрол - https://htftp.offroad-bulgaria.com/d...9/MVI_1885.AVI

Търсиме скарата

и паркетник, объркал пътя - ми той от'де да знае, че не може да се качи, завалията....

Останалото е на http://picasaweb.google.bg/denislav....ImYxuTem9aeTA#

Коментар

Мерси за инфото. Но аз не бих иманавал без нужните документи толкова близо до сръбската граница. Че ако нещо граничарите не са на кеф, могат да създадат гигантски проблем. Да не говорим какво би станало, ако сърбите Ви хванат н метри в тяхна територия. Че като гледам, сте били буквално на границата. Аз съм го минавал този път от Бърля до Дълги дел през билото на планината покрай заставата Сребърна. Вие определено не сте я стигнали, останала е доста по на запад от маршрута Ви.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Перфектен
                        Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        От снимките виждам, че сте минали покрай масата с двете пейки на превала между Мали и големи Ком. надявам се да Ви е харесала, слагана е от нашия Клуб. Но я ми кажете нещо - как са страничните наклони при изкачване и слизане от Ком? Има ли проблеми с това? И втори въпрос, ако правилно се ориентирам, сте слезли на запад от Ком и оттам покрай границата надолу? Та въпроса ми е ако е така, как е пътя на запад от върха?
                        0885 297985,мтел-Радо
                        0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Колеги защо сте се уплашили толкоз Ком е спускан от мен дори и от страната дето са мандрите.Понеже някои колеги не можеха да доидат в неделя за покоряванетона Ком тази неделя сме пак там но вече със рузки истински джипове и по малко по екстремен маршрут,които иска да доиде сутринта в 9,30 в Годеч.Колега Златев ела с нас в неделя да ти стане по ясно от каде се минава.Този път изкачването ще стане за по кратко време за да не се връщаме по тъмно и да няма умрели от глад,ще има огромна скара долу междо две хубави рекички с много студена водичка.Ако някои иска да доиде да ми звъне защото не влизам често в форума сега.
                          0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Аз може и да се довлека ако ми е готова джипката за неделя.
                            Ако се реша ще ти звънна.
                            Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                            Honda CB 919 Hornet
                            0898849413-Светльо
                            Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
                              Аз може и да се довлека ако ми е готова джипката за неделя.
                              Ако се реша ще ти звънна.
                              За разходката в неделя си има нарочна тема. Пишете там.

ПП: Моя грешка. Явно става въпрос за друго.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето снимки
                                Прикачени файлове
                                0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X