Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътеките на Дявол Коледа.Или оффроуд на крак!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътеките на Дявол Коледа.Или оффроуд на крак!

Браво!
    Завидях ти...
    Аз пеша мога само да си обикалям джип-а...
    Те т'ва е Баце...

Коментар

Колеги поради липса на интернет ще довърша разказа малко по късно довечера.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Починахме видяхме че въпреки желанието всичко да е по близо заветна цел все пак бе дълеч нагоре и лека полека продължихме.

Ходеики бавно по тесните старопланински пътеки ни най-малко очаквахме да срещнем някои, но явно все още има овчари гледащи стадата си високо в планината та на около 1800 метра срещнахме овчари.Бяха си устроили заслон и по вида на единия от тях беше сигорно че отдавна са там.

Тъй като запасите от вода взеха да понамаляват застрашително, а на картата видяхме че има няколко извора в близост решихме да се възползваме от случаината среща,попитахме овчарите:
        -Тук някъде вода има ли.
        -Има как да няма.
        Ни казаха.Последва норамлния въпрос става ли за пиене разбира се получихме удоволетворяващ отговор че тук мръсна водя няма.Оказа се че все пак първи извор не е толкова близко а и на още по стръмно място но както и да е продължихме по пътя както каза и по горе гледките сами разказват за себе си.

Пуу тежка таз раница дори за натрениран тип като спътника ми.

още красоти.

Язовир Душанци в близката дълечина

И след всичко това се оказа че все пак найстина вежен е рая на боровинките вкуснии добре узрели.

Нещата вървяха на безводие духа взе да спада жегата ставаше сериозна.До сега си мислех че това с големия невиждан кеф като намериш оазис на сред пустинята са някакви холивудкси измислици но леко напредваики изведнъж видяхме характерна растителност и чухме лек ромолящ шум.Всички спряхме и в един глас абе това не е ли???
        Е беше чист като сълза студен планински поток.

Следва продължение:
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

Дяволе, чудесно е...

аз съм наполовина панагюрец и всички тези места съм ги бродил с баща ми

само дето му викаха Манзул на оня баир, ама с течение на времето може да се променил сленга

продължавай с репортажите, връщаш ме на места от детските ми години

благодаря!!!!

Коментар

След като намерихме бистрото планинско поточе решението ни бе единодушно тук ще е нашия лагер двама от петимата участници явно имаха сили и решиха да се качат до Вежен , а другите решихме да си организираме лагера следващите снимки са от ходенето до върха на двамата неуморни.

Мислителя на Роден ли беше

Все едно си на самолет

и НЛО ни посети:
            всъшност това беше интересен ефект от опита за снимане на луната.

Тук в дълечината трябва да сме останалите трима в опит да стигнем Вежен на другата сутрин.

След като достигнахме целта си събрахме си нещата подредихме почистихме и направихме така че максимално да не си личи че сме били на това място заредихме вода и обратно по пътя.
            Някои освен вода заредиха и друго.

В индианска нишка.

Отново срещнахме стадото но този път на съвсем друго място явно искаха да изпишат нещо.

Пътя до вкъщи е стръмен но този път бе надолу .

Така приключиха едни два дни на крак в Стара Планина.останах доволен научих доста за топографските карти и ориентацията по тях ,видях уникални места ,разбира се набелязахме цели и за другата година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X