Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътеките на Дявол Коледа.Или оффроуд на крак!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пътеките на Дявол Коледа.Или оффроуд на крак!

Защо пък оффроуд на крак ще си каже някои,ами защото това се случва с един болен по офроуда когато няма джип взима го твърде при сърце и вместо с джип почва да броди из горите пеша търсейки задоволяване на глада си за приключение или поне временно начесване на крастата оффроуд.
    Част първа: Копривщица-хижа Павел Делирадев
    Незнам дали ще е интересна на някои тук подобна разходка защото тук джипове няма няма и мотори просто аз екипировката ми и моя фотоапарат.Въпреки че не съм сигурен какъв ще е ефекта от писанията ми се ще да споделя с вас някои моменти от моя пешеходен (за съжаление) оффроуд.
    Всичко се почна от това че одавна имах мерака да ида до тази хижа и един ден този шанс ми се отдаде отиването до там не е кои знае колко много около 15км. но за сметка на това се оказа красиво и зареждащо с положителна енергия.Деня стандартно си беше доста горещ термометър не съм гледал за да не се плаша свих два сандвича в новата ми раница взех прочутия Leatherman инструмент и си казах е сега отидох до там.Честно казано пътя го знаех само приблизително по точно знаех реално само поливната път а за останалата гадаех тогава все
    още нямах ГПС разполагах само с карта но и тя свърши работа.Самия път в оффроуд часта му започва малко на Копривщица в посока просеката между върховете Поп и Попадия носеща името улука която реално е била прокарвана за да мине стар манесманов водопровод.Хванах пътеката водеща натам

и за 20 мин. бях на самия улук

Тази снимка е от началото му тази просека би била интересна за хард ендуристи с наклонности към триала за съжаление не се сетих да щракна някоя и друга снимка от по нагоре по пътеката но ще компенсирам някои друг път.Само за протокала давам снимка на манесмановия водопровод които според някои местни хора е на повече от 70 години незнам дали работи не исках и да пробвам

Първата цел от маршрута ми беше стария водопои между върховете които е и край на пътеката нагоре
    заредих запасите с вода поради това че по пътя незнаех дали ще намеря друга чешма поне в частта която ми беше известна такава нямаше,и продължих по маршрута следващата цел беше върхът със странното име Бич .Пътя се виеше в безкрая и реших да го заснема в общ план ето там е моя път в дълечината
    Щракнах една снимка и на втория големец в Същиска Средна Гора Бунай 1572м.
    по близките му снимки не направих върха е зает от военните а те са докачливи на тема снимки.Не бях предвидил десерт имах само основно ястие но природата реши да ме изненада с един трън на които при нас му казват дива гулия ядлив със странен леко сладък вкус.

Невероятна гледка в посока Панагюрище
    почуствах се малък.А ето го и най-големия връх Богдан 1604м.
    Някои се беше погрижил да не се загубя напълно
    А това е целта изписана на табелката

От бич в дълечината се откри гледка към третия най в списъка с върхове в Средна Гора Братия 1519м.

Както и гледка към Родопите

Времето беше горещо и с приближаване на целта ставаше все по горещо и в цялата тая жега разбира се успях да изпия доста бързо запасите си от вода добре че непознаването на маршрута ме изведе на изненада една беседка построена в гората.
    разбира се отбих се да я видя и за щастие имаше чешма с студена вода и много комари.
    Бързо разбрах и защо е изградено всичко.
    Налях вода и продължих по пътя си които от своя страна по товакоетп показваше картата би трябвало даме изведена поляната с името Мензул и така ходеики пред мен изкочи една обширна поляна с признаци на живот реших че е именно моята цел.
    Но се оказа частна вила със стопанство.Продължих отново по пътя в един момент реших малее на къде съм тръгнал бе като нищо ще сляза някъде на Панагюрски колонии и ням и да разбера от къде ми е дошло но оказа се че имам някаква ориентация 5км. след вилата излязох на Мензул и успях да видя целта си

Хижата се оказа не особенно добре подържана поне не беше подновявана скоро похапнах и реших че няма какво повече да се прави там тръгнах по пътя на обратно имах си вече и компания за известно време
    Но жълтия кантарион бе по интересен за този малък приятел от колкото аз
    Снимах го за довиждане и си тръгнах.Стигайки до Попадия реших да щракна още няколко снимки и от там гледката е към Копривщица

Заканих се и на една нова пътека.

Не пропуснах да се снимам на фона на красивата гледка ако знаете с колко зор настроих апарата на една скала за да се щракна със самоснимачката но успях

Тук важния не съм аз а фона зад гърба ми.От тази скала надолу реших да съкратя маршрута за прибиране и поради тази причина целия станах в борови иглички още ги вадя от джобовете на раницата за съжаление не снимах бях ангажиран с разчистване на път през гъстата гора.С това част първа от Пътеките на Дявол Коледа приключи славно стигнах целта си чукнах 30км. ход начесах крастата за кратко и вече набелязах място за следващ маршрут и само се моля хоризонта да е чист за снимки защо ще разберете в скоро време.

Последно редактирано от Дявол Коледа; 28-08-07, 18:49.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

До: Пътеките на Дявол Коледа.Или оффроуд на крак!

Тази гулия от бодлите преди колко време я изяде и добре ли се чувстваш още - да пробвам и аз при случай?

Това беше майтап. (Наистина не знаех, че нещото се яде.)

Иначе ми беше интересно, защото мисля скоро и аз да прескоча до Копривщенско. В последния брой на сп. "Оф-роуд" препоръчват лек оф-роуд маршрут там, но към Барикадите и хижа Бунтовна. Стори ми се интересно.

Поздрави!
    Искам България чиста!

Коментар

Добре дошъл телефона е долу в подписа ми така че ако мога да помогна насреща съм.А иначе тръна се яде след обелване което е сапътствано с убождания при невнимание и яко омацване с гаден лепкав сок просто растението се брани но става добро е на вкус
      Последно редактирано от Дявол Коледа; 28-08-07, 19:05.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
        Тази гулия от бодлите преди колко време я изяде и добре ли се чувстваш още - да пробвам и аз при случай?

Това беше майтап. (Наистина не знаех, че нещото се яде.)

Иначе ми беше интересно, защото мисля скоро и аз да прескоча до Копривщенско. В последния брой на сп. "Оф-роуд" препоръчват лек оф-роуд маршрут там, но към Барикадите и хижа Бунтовна. Стори ми се интересно.

Поздрави!
        Това ще ти е леко При сухо време сме го минавали с Лада и Мерцедес Прилагам доказателство. Така че помисли ако искаш и за други пътчета наоколо. Може да се обадиш на Димитър да ти помогне

П.С. На х.Бунтовна ако искаш попитай за музея
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Много добър репортаж, а най-хубавото му е че ще има и още, след като това е част първа.
          Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
          ..........А иначе тръна се яде след обелване което е сапътствано с убождания при невнимание и яко омацване с гаден лепкав сок просто растението се брани но става добро е на вкус
          Такива съм виждал сомо в граосвко (м/у Брезник и Трън). Викат шереметка. И там ги хапват.
          О899 2б2 1З2

Коментар

Браво Дяволе! Много хубав пътепис!

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
              Защо пък оффроуд на крак ще си каже някои...
              Поздравления! Аз съм фен на пешеходния туризъм, т.е. там имам повече преходи от колкото с джипа.
              По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                мисля скоро и аз да прескоча до Копривщенско.
                Няма да сбъркаш, има много интересни местенца, около Бунтовна ми беше за първи път /в смисъл оффроуд/ и от там са ми най-силни емоциите! Невероятно е!
                sigpic

Коментар

Чудесен пътепис! Поздравления за идеята
                  Втората половина на септември сигурно ще предложи доста хубави и топли дни за разходки. Имам желание да се приесъединим с дъщерята. Приема ли се идеята групата да се увеличи?

П.П. Конната база в Копривщица още ли съществува?
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

БРАВО!!!!!!!!!!!
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Добра разходка си направил!

Дойда ли у "Ваше село" ще звънкам ...
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Всички сте добре дошли само звънкайте ще се погрижа всичко да е ок и да няма проблеми с настанявания и разни други специфични работи,както и да си изкараме прекрасна почивка.А относно въпроса на Петя аз незнам да сме имали конна база но и да е имало вече няма но имам коне под наем за езда обаче цени незнам но мога да се поинтересувам.

Коментар

Преди две години бяхме с децата на почивка в Копривщица и имаше конна база след края на града посока запад, ако се не лъжа ( не носех нито компас, нито GPS ).
                          Живот и здраве, втората половина на септември ще проверим .
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

Говориш за конюшната на на местния ни баровец да има я и се разширява

Коментар

Част втора:
                              Копривщица-Беседка Вододела

Днескашния ден макар и ветровит и относително студен се оказа добър за продължаване на темата.Бях се кротнал на топло в къщи седях цъках пред компютъра и се чудех какво по дяволите да правя беше някъде към 15:00 следобед и внезапно в главата ми влезе идеята да продължа темата снова пътека.Доста по-кратка но все пак за три часа толкова. След взимане на спонтанното решение не ми трябваше много много време облякох се раницата фотоапарата и тн. пособия и отпраших към поредната пътека а тя по проект ме водеше до една местност наречена Вододела на чиито връх има построена беседка,разполагах смалко време а и времето не беше особенно приятно и за това реших да пробвам по кратък маршрут.всичко почва от тясните копривщенски улички
                              Отвеждащи ме в посока една от пътеките които се качва към ливадите на които на всеки пет години се провежда националния събор на фолклорнот творчество

Харесвам тази пътека като малък тук се разхождах с баща ми тя е може да се каже първия ми досег с природата.По пътечката не бях сам имаше и колега с абсолютно 4х4 возило,камшично запалване скоростите се сменат с гласови команди фулл тайм и блокажи абе гъзария.

Изкачих се на една от естрадите хванах нужната пътека и поех по своя път из гората,дъждовете са напълнили доскоро пресъхналите дерета щракнах един от бързащите на някъде потоци

и продължих по пътя си и тъй като бързах гледах да го съкращвам максимално минавайки по таините екстремни пътеки

Водата е живот поне според мен за това много харесвам горските поточета и пропускам момент да ги снимам,няко би казал какво толкова това е поредното горско дере да ама не казвам аз за мен всяко е различно даже шумът им е различен

Някъде високо там беше моята цел.

Отново хванах лирично отклонение от правия път в ляво и газ през буковата гора

В овчарниците в които до преди месец кипеше живот всичко бе празно студа бе казал своята дума беше пусто и тихо.Тази пътечка за която братовчед ми ми беше казал преди месец и която не познавах добре ме отведе директно в гората без да му мисля много се бухнах в нея и продължих нагоре

Оказа се кратка но екстремна пътечка за мотори и джипове

Стръмните изкачвания се редуваха с коловози и камъни

Лека полека пътеката ме изведе към една от целите в разходката ми местноста хайдушки кладенец от където има много хубава гледка към Стара Планина.

Ето това е самата местност има заслон на които с комапнията ми сме били не веднъж и дваж

До основната цел не оставаше много за това не се бавих даже забравих да си налея вода от самия хайдушки кладенец за които идва да знаете много хубава студен вода Изкачих се до беседката.

Като целта ми не беше толкова много беседката или върха а гледката от него при хубаво време несравнима е.Един от мостовете на Козница.

Връх Ботев

МДК Пирдоп

не особенно интригуваща гледка но все пак гледка. от същото място се вижда и кулата на Копитото но за съжаление апарата ми няма чак толкова сериозни възможности за да мога да покажа гледка от там не стоях особенно дълго въпреки че това е едно от любимите ми места но гадния вятър духаше и всячески се мъчеше да ме прогони.За сега това е от мен следва продължение.

Последно редактирано от Дявол Коледа; 10-09-07, 22:07.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X