Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътеките на Дявол Коледа.Или оффроуд на крак!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътеките на Дявол Коледа.Или оффроуд на крак!

Човече, едно те моля - не спирай с репортажи.
    РЕСПЕКТ
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Супер!
      Да знаете тук се полагат основите на нов поход.
      LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
        Супер!
        Да знаете тук се полагат основите на нов поход.
        Голди както винаги на тебе жокер ти не требе ти си го знаеш,позна от първия път в момента избистрям концепцията и това е един вид загрявка.
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

Последния уикенд от септември съм при теб /ако не ми мине котка път/, да ги видим тез красиви местенца
          sigpic

Коментар

~a
            Първоначално публикуван от Di Преглед на мнение
            Последния уикенд от септември съм при теб /ако не ми мине котка път/, да ги видим тез красиви местенца
            Чакам те....
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

Дяволе, оная снимка с мост на Козница е всъщност пътния възел с разклона за Копривщица. Над него е Въртопа, а на скалите е имало кале, сега се намират само щерни там. Вижда се и че има път до него, който се хваща от най-високото място на подбалканския,точно на Козница, където е първата отбивка за Клисура.
              Та въпросния път до Калето и Въртопа продължава нагоре в сърцето на планината и май може да се стигне по него до х. Вежен, която е от другата страна на билото, ама не съм сигурен! Хайде провери, ако можеш, поразпитай в Копривщица, защото тоя път на връщане е страхотен, за спускане с велосипед, а от билото ще е още по-.....!!!

Коментар

Aз съм ходил по този път до Въртопа даже имаше и мантинели ама сега няма от там може да се качиш до Вежен и през билото до хижата преди имаше невероятно много боровинки. тази година с един приятел парашутист мислехме да направим поход до там ма време не остана,а за калето чувал съм и за него то един познат номизмат(иманяр)но отдаван не съм ходил като се видя с време ще отпраша до там.

Коментар

И аз се глася за последния уикенд на септември. Дано е хубаво времето. Там сме.
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Страшна група ще се съберем чакам ви.

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                      Страшна група ще се съберем чакам ви.
                      Ами групата да види http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...693#post207693!!!
                      Изненада...!!!

Коментар

Ей, няма нищо по-хубаво от великите СЛУЧАЙНИ СЪВПЪДЪЦИ!
                        Дано времето е с нас! И какво - на две групи ли ще сме разделени - 2x2 и 4x4??
                        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                        Omnia vincit amor !

Коментар

Не на една купонджииска просто един приятен завршек на месеца в наш си стил виж идеята на ГАД.

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                            Ей, няма нищо по-хубаво от великите СЛУЧАЙНИ СЪВПЪДЪЦИ!
                            Дано времето е с нас! И какво - на две групи ли ще сме разделени - 2x2 и 4x4??
                            Ти от кога имаш мотор

Димитре, няма да се сърдиш, че ти оспамихме темата
                            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Няма, няма да се сърди, знам аз После ще му пуснем по някоя и друга снимка от "Копривщенската сбирка" и всичко ще се върне на мястото си
                              sigpic

Коментар

Тази година благодарение на няколко човек имах шанса да си купя дългоочаквното 4х4 и унесен от подобрения по него и опити за експлоатцията му бях позанемарил темата но въпреки това не забравих пешеходния туризъм и възможностите които той дава,а и още повече следващите редове няма начин да ги пиша просто защото няма как да се отиде там където бях това лято:
                                част трета: Копривщица-връх Вежен
                                С един мой приятел отдавна имахме мечта да идем някъде на истински поход,първо защото той иска да се тества до къде е в подготовката която му дават от 68 бригада специални сили и второ защото аз имах желание да понауча някои пинизи и така в приказки и закачки целта бе набелязана връх Вежен.Подбрах нужните топографски карти идеята беше да не се ползва ГПС за д апонауча как става ориентцията с компас и карта не че да се стигне Вежен е трудно но си трябваше подсигуряване успяхме да навием още две луди глави парашутисти и един друг наш приятел и в уречения преди цяла година ден тръгнахме.Пътя ни водеше от Копривщица през билото на Средна Гора в посока Клисура или изкачването преминаването на самата Средна Гора не представлява трудност поради относително лесния и приятен терен за час стигнахме над местността Козница от къде се откри гледка към нашата цел и мостовете на подбалканаския път.

Вече минаваше 12:00 и моя стомах, а и другите си искаха своето храна решението беше стигнем ли асфалта на подбалканския да спрем за да хапнем и да се заредим за нещо което си мислехме за доста по лесно но не се оказа така.За наше голямо щастие намерихме точно там където искахме да починем и хапнем един инпровизиран заслон с чешма.

Разтоварихме се за малко от багажа опънхаме си софра заредихме запасите с вода от почти не течащата вече чешма тук бе ползвам древен инженерен похват за да се насочи нищожната струя в правилна посока

ефекта беше поразителен,заредихме батериите и тръгнахме на където ни водеше картата.Никои не си мислеше че стръмнината реално е сериозна времето беше супер горещо, а точно от тази страна на Стара Планина няма почти никакви дървета човек да се поскрие.Започнаха да се появяват уникални гледки .
                                За съжаление на снимките няма как да се предаде реалната обстановка.Ще стоя безмълвен нека снимките сами говорят невероятно чуствах се като в бездн акато на върха на света.

Подножитео на Вежен е известно като боровинковия рай ние също се насладихме в буквалния смисъл на думата на този раи първо се почна с червени боровинки

Явно растящите по на ниско черни боровинки бяха добре отарапени от братята роми защото в ниското почти не ги срещахме.
                                Нашата цел бе някъде отзад самите ние незнаехме че има още доста предположихме го гледаики карата но на човек след като е ходил сумати време някак си му се ще всичко да е по близо.

Следва продължение...
                                Последно редактирано от Дявол Коледа; 19-09-08, 20:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X