Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уикенд на палатка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Уикенд на палатка

Вече направих няколко нощувки от началото на месеца до днес, на палатка В България и .. извън нея.
    Колко да е студено. Сутрин температурите на са падали под 5-6 градуса.
    Не ми е било студено.
    Та .. всичко си е до човека и екипировката.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Палатките на Кечуа от Декатлон са доста здрави и удобни. За цената си по нашенско са почти без конкуренция. Не разбирам съветите на "дърти палаткаджии", препоръчващи надуваеми дюшеци за студено време. Тва нещо и въздухът в него държи температурата на земята и стопляне няма!
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Мдааа ...
        Аз ползвам това:КЛИК!
        За парите, теглото, обема и времето за разгъване трудно ще му се намери конкуренция.
        All Quechua tents are laboratory tested (the WHOLE TENT under 200 litres/hour/sqm and for 4 hours!)
        Вероятно е така. Двуслойна е и двата слоя не се отделят един от друг.
        Разпъва се от сам човек са около минута ... максимум 2.
        Валяло ме е повече от 12 часа проливен дъжд в Алпите .. после се оказа че са паднали над 160 литра на кв. м.
        Другото предимство на тази колиба е, че може да се разпъне и върху бетон. Не и трябват колчета. Самостояща е.
        Другото са постелки плюс самонадувни шалтета 4 см. и чували за около 0 градуса комфорт.
        За миналата година имам поне 30 нощувки на палатка, като само 3 от вечерите са на едно и също място.
        Последно редактирано от CarTest™; 21-04-16, 18:27.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ако ще му е за първи път на колегата, не може ли да си спи в сорентото и ако му хареса цялостното преживяване, тогава да купува палатка и оборудване?!? Аз когато съм сам, или с малкият никога не опъвам палатка - във фруктиса ми е в пъти по-комфортно, а и си спестявам разпъването!
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Елате край с.Чешма не река Стара Речка. Ако искате може да сте на реката, ако искате може да разпънете палатка под крушата. Ако ви завали и държите на палатката може да я разпънете под навеса на плевника, ако ви стане много студено ще влезете вкъщи. Хубавото е, че имам почти всичко, което може да ви потрябва, ако нещо сте забравили. Имам и медна спирала за организиране на душ под открито небе. Пари не искам, ако решите - пишете на лични.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
              Пари не искам
              Абе те нали забраниха нерегламентираното къмпингуване - да те глобят нещо

Между другото, сега точно минах през декатлон - имат доста интересни неща на смислени цени.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не съм палаткаджия , но сега като чета темата се сещам за едно местенце , което бих избрал аз при подобен размисъл! Рупите до Сандански при къщата на баба Ванга лека и пръст . На юг не е толкова студено като в Родопите по това време. Чист въздух и горещи минерални извори пълни гьолове с лечебна кал и различна температура. Наблизо има и бунгала и заведение мисля. Преди комплекса се завива на дясно по едно черно пътче и съм виждал доста кемпери и каравани спрени там.

Коментар

Да предложа от личен опит първите ни плахи стъпки: Като Софиенци , само заобиколихме Витоша ,и между Боснек и Чуйпетльово по реката е чудно за палатка.Река, поляни , ливади , чукари и прочее. Първо разпъване на бивака -само денем, но с реални проби на всичко необходимо като за нощем и сутрин. Тоест и проба дали е взето кафе,дървени въглища , скари и т.н. Онзи първият списък се пази надлежно и само се коригира в зависимост от планина, река , море и сезони.
                  P.s. А пък Гранда като се избираше , един от критерийте беше може ли двоен дюшек да се надуе вътре.Първата нощ беше той поради известни дамски притеснения. Тогава се разбра ,че въпреки всичкото мислене не сме съвсем готови -нямахме готова защита на огъня от вятър.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    ..... Да не забравите кофа с объл ръб отгоре и капак, за пикане нощем!
                    И да пропуснат маркирането на територията наоколо,след като това ще им е полезно поне срещу някои животни?
                    Иво (таксито) Андреев
                    0988 91 80 50
                    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Много благодаря за всички съвети, които давате. Определено ще са от полза. Изключително благодаря и на колегата "chris_vicom" за поканата. Ако се освободят няколко дни може да замислим една екскурзия към този район (колега, ще ти пиша предварително). Иначе за палатка сме избрали тази- http://tente.quechua.com/sv/tent/r-2...amily-4-1.html . Не съм обмислял варианта в Кията да спим. Двоен дюшек мисля, че няма да се събере, но нищо не пречи да се пробва.

Коментар

ако си пазарувате от декатлон го направете близо до датата на пътуване защото има 30 дни срок за връщане без обяснение. ако не ви допадне преживяването можете да върнете нещата обратно и да си вземете парите вземете си подвижен душ за топла вода-20л черен мях с маркуч. на дюшек е хубаво да спиш ама мен по ме кефи на шалте или по-точно 2 шалтета. първичт път така си бях напомпал дюшека че се бях наръбил повече отколкото ако спях на земята големият синковец го заведох на палатка за първи път когато беше на 4 а малкият миналата година-на 2г. със сигурност на детето ще му хареса

Коментар

Туба от минерална вода (голяма) = идеален съд за топла вода...
                          Туба от минерална вода (голяма) = идеална полева пералня...
                          Публикувайте отговор

Коментар

прав си за тубите ама душчето може да си го азкачиш на дърво и да се къпеш ето го и него http://www.tashev.bg/shop/product_in...idarticles=371
                            самонадувните постелки също са удобство като заместител на дюшека пък и можеш да ги върнеш в декатлон ако не ти харесат, малко по нашенски да се подходи http://www.decathlon.bg/samonaduvash...d_8172440.html жена ми незнам защо беше решила да спи върху дюшека а с чувала се завиваше като одеяло и се смръзна 2 нощи. не можеш да стоплиш въздуха в дюшека а температурата беше 4-5гр през нощта. това преди 4 -5 години на беглик. защо не влезе в тоя пусти чувал така и не разбрах

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X