Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уикенд на палатка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Уикенд на палатка

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Поне основни насоки ще се придобият, без особена мъка.
    Не мисля. Никога не знаеш какво ще забравиш.

Първия път с малкия на няколко месеца му забравихме шишето и правихме чудеса от храброст, сравними с тия дето е правил Гагарин, само и само да се измъкне за 108 минути от съвеЦкия съюз.

Щото просто нямаше време да се върнем до вкъщи
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Бих предложил Г. Дъбник
      https://www.google.bg/maps/place/%D1...cb9d4319cab0d0
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Здравейте,

Вслушайте се във казаното по-горе. Аз ходя на палатки от дете. Май месец е рано, дъждовно и студено (особено ако говорим за Родопите или пред балкана). Такъв студ съм брал нощно време в Родопите, та макар да беше края на Юли. За излет с малко дете - следете прогнозите и намек за най-малкият облак трябва да ви разубедят. С 4 годишно дете - изчакайте летните жеги.
        Иначе за оборудване - аз изнасям половин къща. Хубава палатка е най-важното. Хубави спални чували. Аз използвам надуваемите дюшеци на INTEX за от долу. Найлон- вторичен, че е по евтин, та да покриете палатката при нужда. Газов котлон туристически и лампа. Посудата - пластмаса, вода, туристически маса и столове, брадва, нож, лопата/ка, прожектори, лекарства, въженца (може и за простор), кибрит, разпалки...
        Дрехи - подготвени за топло,сухо, мокро и студено време, т.е. за всичко
        Не мога да напиша всичко---- не съм броил всичките неща с които тръгван (аз, жена ми, кучето и евентуално единия син), но списъкът сигурно е около 150 - 200 позиции.
        Съвет - като за първи път - отидете през лятото и тоста добре заредени, със всичко за което се сетите, след това сами ще установите от какво имате или нямате нужда.
        Това е от мен.

Поздрави и успех с начинанието!

Коментар

Ако хората отиват с кола - няма страшно от нищо, касаещо "настаняването" и покрив над главата.
          Ако пък и завали - няма такъв кеф да се спи в колата (макар, че предпочитам в палатката) и да румоли дъжд...
          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
            С какво ги плаши ? нали не е казал да си носят спрей за мечки от онази прадня където ги гонела .
            А виждам че в темата се появи Бат Пенчо най заклетия палаткаджия посещаващ Родопските водоеми.
            За Родопските язовири м. Май не е за препоръчване. Ама никак!
            Евентуално Лобош / Пчелина/.
            Това от над 40г. опит с палатки.
            За повече инфо - няма проблем да ми се обадите за да се чуем или видим на живо.
            Адмирации за избора на начин за почивка. За съжаление местата за това намаляват все повече
            п.с. моята щерка беше на Пчелина на минус един месец, та поплува преди да се роди даже.
            п.п.с. телефона ми е в подписа, та ако искате се обадете, а нищо не пречи да се видим и на живо.
            Поздрави!

Коментар

Не става, рано е, каквато и екипировка да имате, колкото и добра да е годината. Може би за начало една човешка изходна база и оттам някоя опознавателна еднодневка.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                За Родопските язовири м. Май не е за препоръчване. Ама никак!
                Евентуално Лобош / Пчелина/.
                Това от над 40г. опит с палатки.
                За повече инфо - няма проблем да ми се обадите за да се чуем или видим на живо.
                Адмирации за избора на начин за почивка. За съжаление местата за това намаляват все повече
                п.с. моята щерка беше на Пчелина на минус един месец, та поплува преди да се роди даже.
                п.п.с. телефона ми е в подписа, та ако искате се обадете, а нищо не пречи да се видим и на живо.
                Поздрави!
                Значи ще отложим докато се позатопли достатъчно времето. С радост може да организираме някоя срещичка, която със сигурност ще ни е от полза.

Към коя марка палатки да се насочим? Имате ли отзиви за тези от Декатлон?

Това, което си мислим, че първият ни опит ще е на двора с приготвено оборудване, за да видим какво сме пропуснали, а имаме нужда. След това може да мръднем до яз. Огняново за 1 вечер, побит камък ни е близо... и ако всичко е ОК да се насочим към по - далечни местенца
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-04-16, 13:11.

Коментар

Стига с това екстрено на палатки. Нищо екстремно няма в това.Особено, ако колата е на 2 метра от палатката.
                  Екстремно е да сменяш подгревни свещи на -10, да не си чувстваш краката и ръцете, и да ти се пикае, тъкмо когато си хванал шиб.. едната гайка със замръзналите си пръсти. Това е екстремно.
                  За палатка май ви трябва 4-местна, струваща около 150, айде 200 лв. , двуслойна. Марката не е от значение. Като задобрите ще си вземете по-добра палатка, а в тази детето ще си играе.

П.С. Важно е палатката да я разпънете на равно място. Не, на много равно място.
                  Последно редактирано от didogen; 15-04-16, 23:05.
                  Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

равно място с лек наклон и лееекичко окопаване...
                    найлон от долу ( ако няма хубаво дъно), найлон отгоре при необходимост, щото 4 местна палатка за 150-200лв е малко на риск от към мм воден стълб.
                    Друг е въпроса ако я намерите някъде от вън на промоция... тогава съотношението цена качество се променя.
                    Като за начало не е необходимо да се изхвърляте с нещо ненормално скъпо- за първи път ще ви е и не се знае ще ви хареса ли. АЗ лично от 10 години на сам съм сменил 4 палатки, така че всичко с времето си.

Коментар

Няма нищо екстремно в това време , ако имаш подходящата екипировка. Аз съм бил и зимата на палатака, на Мусала. Приятел направи сам Ком-Емине , пак зимата Декември. Кажете какви пари можете да отделите за екипировка и ще получите точни съвети
                      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Ванка, нали няма да кажеш, че твоят познат ей така, както си четял планинарския форум, скокнал, метнал еднодневката през рамо и хукнал от Ком към Емине!

П.П. За по-младите да уточня, че еднодневката беше алтернативата на раницата за леки разходки.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от angel_pawlow Преглед на мнение
                          Значи ще отложим докато се позатопли достатъчно времето...
                          Колегите са писали по-горе, по нашите планини и повечето язовири в края на май е все още студено нощем и има не малка вероятност да вали. Но това не значи да отлагате. Защо не отидете на палатки в Гърция, в края на май месец си става за море отвсякъде. Палатка, кола, двама големи с дете на ден няма да е нещо фрапантно скъпо в кой да е къмпинг. За 2 до 5 дни спокойно може да си вземете храна оттук, ако разходите за нея там ще ви притеснят.

Заслужава си.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            Ванка, нали няма да кажеш, че твоят познат ей така, както си четял планинарския форум, скокнал, метнал еднодневката през рамо и хукнал от Ком към Емине!

П.П. За по-младите да уточня, че еднодневката беше алтернативата на раницата за леки разходки.
                            Не разбира се . Нямам предвид , да правят подобно нещо за първи път. Апропо , той наистина беше с еднодневка , ама ние му бяхме подръжка и имахме явки, на които му носехме провизии и проверявахме как е
                            Идеята ми беше , че и зимата е стидено по улиците , ама това не значи , че всички спим зимен сън. Има екипировка , която усигорява комфорт, това исках да кажа.
                            Най-добрия вариант според мен е да вземат екипировка назаем
                            Но такива съвети са най-трудни за даване. Повечето тук говрите за надиваеми душеци, нещо което за мен е несъвместимо за палатка , но хорат аса различни. Аз например си мечтая да си направя 15 кг зимна раница , ама .....
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Здравейте, моя съвет е да си намерите компания с опит в палаткарството и така ще ви е по лесно.

Коментар

Екипировка ще си купим със сигурност. Повечето ни приятели не биха се изквфили на подобни пътувания. С времето ще създадем такива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X