Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уикенд на палатка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Уикенд на палатка

Първоначално публикуван от angel_pawlow Преглед на мнение
    Екипировка ще си купим със сигурност. Повечето ни приятели не биха се изквфили на подобни пътувания. С времето ще създадем такива.
    И тука мога да давам съвети доста. Палатки сме ползвали разни поне 15 вида. И сега имам поне 4 в мазето - за различни условия и времена за пребиваване в природата.
    От опит знам, че универсална палатка няма.
    Относно постелките за спане - за мен фаворита е надувен дюшек, стига да не го носиш на гръб.
    В тоя ред на мисли е добре да споделите с какво возило смятате да палаткувате, че баба знае и 2 и 200. Хладилник предвижда ли се, топъл душ...и въобще какви екстри се очакват.
    Поздрави и успех в начинанията.

Коментар

Ако се заговори и с каква кола ще се пътува,темата ще се измести тотално
      Моят опит с палатки е много малък-1 седмица на къмпинг в Гърция,но ми хареса.Близо до София забелязах миналата година по пътя за Говедарци има много хубава река и лятото беше пълно с кемпери и палатки,та тая година мисля точно един уикенд да заложа на това място.
      Pathfinder 4.0L

Коментар

Колата ни е Киа Соренто. И ние мислим да вземем надуваеми дюшеци, чувсли, шалтета, постелка за под палатката, мазичка и столове, котлон, осветление и т.н. повечето неща ги харесахме в Декатлон.

Коментар

По това време на годината на високте язовири е студено. На Доспат ,на Голям беглик......Август месец сутрин понякога е 5-6 градуса. Ориентирайте се в по ниското за сега. Ивайловград,Студен кладенец,Кърджали. Аз лично изкарвам по 3-6 седмици по високите лятото,с децата (без жената,тя е за уйкендите само).

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Коментар

Значи ще отложим докато се позатопли достатъчно времето. С радост може да организираме някоя срещичка, която със сигурност ще ни е от полза.

Към коя марка палатки да се насочим? Имате ли отзиви за тези от Декатлон?

Това, което си мислим, че първият ни опит ще е на двора с приготвено оборудване, за да видим какво сме пропуснали, а имаме нужда. След това може да мръднем до яз. Огняново за 1 вечер, побит камък ни е близо... и ако всичко е ОК да се насочим към по - далечни местенца
            Хъм , искате да кажете Огняново Софиско Побит Камък пак Софиско ли ?
            То се оказва че сме комшии май .
            Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Екипировка ще си купим със сигурност. Повечето ни приятели не биха се изквфили на подобни пътувания. С времето ще създадем такива.
              Ако кажеш от къде си,ще стане по-лесно.
              А приятели,ще си намериш със сигурност.
              Желая ви успех!
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Декатлон обикновено не е добра идея за палатки и сие. Пробвайте специализираните магазини за туристическа екипировка. Вижте и олх-то...

Коментар

Ако нямате екипировка за палатка и никога до сега не сте опитвали дали ставате, първо потърсете поне палатката на заем/под наем. Но ако ще купувате всичко ново, Декатлон е добър магазин като начало. Да не забравите кофа с объл ръб отгоре и капак, за пикане нощем!
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз не мога да разбера защо карате хората да си купуват скъпа екипировка. На всичкото отгоре ги карате да си вземат всичко от което вие имате нужда и ползвате. За една-две вечери на палатка им трябват една каква да е палатка, един надуваем матрак и по един спален чувал. Даже и без чувал могат да минат, ако имат две-три вълнени одеяла. Какви хладилници, какви самоходни печки... Радвам се на ентусиазма им и желанието да пробват нещо различно. И разбира се пожелавам им късмет и дано им хареса.

П.С. Има и читава евтина екипировка, има и скъпа некачествена. Сега поне има голям избор.
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                      ...

П.С. Има и читава евтина екипировка, има и скъпа некачествена. Сега поне има голям избор.
                      Генчев, дай жокер за евтина и качествена 4-местна палатка.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

хайпиквангоизикемпкечуа примерно.Аз имам две от едната марка. Разбира се не са перфектните палатки, но се представят добре. Сега плачат за смяна и ще гледам нещо по-добро, но аз ползвам палатките. Не е като за една седмица в годината.
                        Последно редактирано от didogen; 17-04-16, 20:45.
                        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

От гара Елин Пелин сме, така че ако има комшии да свиркат Мисля си че за сега няма нужда от савсем скъпа и професионална екипировка (говорим за по ден два, три да палаткуваме в началото) ако на всички понесе добре лека полека ще се оборудваме с по-качествени работи и за по-дълги периоди. Хубавото на Декатлон, което ни хареса е че има всичко накуп и можеш да го видиш и разгледаш (да не се счита за реклама).

Коментар

Първата ми палатка , беше от Практикер. Хванах някакава промоция за 60-70 лева , двуслойна с предверие, марката беше нещо от сорта на Аутдор. Водеха я за 3-а , но вътре сме спали 4 човека , без проблем. На първия "Беглика-фест", 4 дена ни валя дъжд, но вътре нямаше и капак, е разбира се бях окопал около палатката и реално вода до дъното почти не достигаше. 7 години яка употреба, но слънцето си каза думата и конците почнаха да се късат.

За палатката е важно , да е двуслойна - за да пази от валежи. Двата слоя да не се допират , тоест багажа вътре да не се опира в стените. Около палтака се прави малко окопче 4-5 сантиметра дълбоко и 10-а широко, за да отвежда евентуалните води, да не стигат до дъното ( това опражнение съм го правил с лъжица ) . Въженьцата се връзваат за колчета , или ако има близо дървета за тях , за да е устйчива на ветрове.

В Декатлон имаше едни палатки на Кечуа ( не знам така ли се произнася ) , серия Илюмин, или нещо подобно . Тази серия , ужким е с някакво покритие отблъскващо УВ лъчите , не знам дали е така , но наистина е по-хладно в такава палатка. Палатките на Кечуа имат и други предимства за начинаещи, саморазпъват се

Весело изкарване, аз се прибирам от двойна нощувка на палатка , няма такъв релакс
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

От гара Елин Пелин сме
                              Колегата"Пламен Ковачев(zaiko1234)"е от Нови хан,има няма 1-2км.
                              Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                              Палатките на Кечуа имат и други предимства за начинаещи, саморазпъват се
                              Имам две от тия палатки,една палатка и шатра(предверие).
                              Държи на дъжд и на силен вятър.
                              Трябва да се внимава при сгъването,да не се счупят обръчите,като се хване цаката е лесно.
                              Първата ми среща със саморазгъвна палатка(някакво китаиче),час и половина правих суплеси по брега докато я сгъна,хората спряха да ловят риба за да ме гледат.
                              Имах и една Практикерска,но при една силна буря ми се счупи едната рейката и прободе външният слой.

Поздрави!!!
                              Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
                              лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Къде в Гърция ходите? И какви са цените там?

Посъбрах идеи. Благодаря! На Сипот не е ли разрешен целигодишно риболовът?
                                Е тука вече съм неподготвен. Като цяло знам че сме резервирали място за 3 палатки в къмпинг на някакъв остров. За съжаление не съм се интересувал от подробностите но ще проверя и ще пиша.
                                "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X