О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Нещо се сбъгяса. Горния пост не трябваше да го има, да го...
О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Ех че късно виждам темата ....
Дробе , пак не можахме да се запознаем на живо
На кратко , моето резюме
Отидох предния ден преди официалното откриване- четвъртък. Пътувах на стоп от Димитровград . За мой късмет , в Асеновград ме качи едно момче , което е родом от Момчиловци. Едните поляни , на които бяха паркингите , са тяхна собственост , и са ги изгонили от там с полиция ...... ( без коментар)
Та пристигнах към привечер , хапнах в ресторанта КООП и тръгнах по баирите да си намеря място за спане.
Намерих прекрасна поляна , от която се виждаше целия събор , като на длан. За зла участ на 100-на метра над мен имаше голяма компания .. с масивно озвучаване , консумираща чалга в неописуеми количества. Слязох до събора , разгледах , набързо , приказвах с организаторите и се качих , пак на поляната . За мое щастие , ставането ми в 5 , цял ден работа на слънце и ходенето с тежък самар на гърба ми помогнаха да заспя , въпреки старанието на чалгата за изкара мозъка ми през ушите
Събудих се къмту 8 , свеж и зареден с енергия събрах багажа , заложих апарата да снима и слязох долу да посрещна гайдете. Събитието не мога да опиша....... нямам думи .. в момента съм настръхнал и чувам гайди отвсякъде. След като гайдите спряха и кака Валя отвърза гласа на недрата на Родопа ... се качих , взех си апарата и беж да ме няма , че не можех да издържам повече на китайския битпазар и навалицата м която се задаваше.
Аз взех , каквото търсих ..
Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
Е,аз пък не издържах шибаната организация по придвиждането,за 3,30ч успях да видя Чепеларе в детайли,и на излизане закотвихме до някакъв бетонов възел.Повече от час колната не помръдна,за сметка на това научих всички марки бетон на какви пари вървят...Това на 17,от 10ч до почти 15ч,свършихме водата,а не се търпеше жегата,от там кръгом и се прибрах,да им имам и организацията.Идеята беше да хърлим по едно око на поляните и да пътуваме към Девин,но не би...
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
В петък сутринта и ние бяхме на чепеларската автогара, търсейки обявените автобуси - имаше още около стотина човека и никакви автобуси (бусчета, като видяхме по-късно по пътя). Запалихме си колите и тръгнахме нагоре. Също спряхме малко след бетоновия възел, но вместо да висим в колоната, паркирах на първото възможно място и се качихме пеша нагоре - към час вървене между колите до поляните, при това с бебето на гърдите ми. Слязохме следобеда до Чепеларе и вечерта към 18.30 нямаше драми с качването до Рожен. В събота следобеда също се качихме без проблеми - просто се изчаквахме с насрещното движение на няколко пъти (регулирано от катаджии). Та организацията по придвижването нямаше почти нищо общо с предварително обявеното, и реда и дисциплината на пътя в задръстванията не бяха на ниво - доста шофьори се пререждаха, натискаха, тарикатстваха на дребно, а няма как да има заптиета през 20м, въпреки че и те циркулираха доста много...
За Събора - аз и хората около мен (танцуващи народни танци за удоволствие - и който имаше носия, си я носеше) сме доволни много. Струваше си и живот и здраве пак ще ходим. Накефих се - колегата Иван Недокланов го е написал добре горе за гайдите и Валя Балканска - въпреки че ми беше малко времето на поляните, но трябваше да се съобразяваме и с малкото човече с нас...
Коментар