Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Роженски събор 2015

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Роженски събор 2015

Стягаме багажа за Рожен но от няколко дена получавам притеснителна информация. Палатков лагер с ограничен достъп, отбиване на потока коли от село Проглед, съответно мъкнене на 2 тона багаж на гръб... Ако съм сам е лесно но плана е малката да спи в колата, което става невъзможно ако няма достъп с колата до лагера. Нямам намерение да се пльосна по средата на поляната между 200-300 хиляди веселяци, та смятах да опъвам катуна някъде навътре в гората на спокойствие. Не ми се пътуват 1000км за да се окажа в бежански лагер Някой с повече информация?
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

От: Роженски събор 2015

Ще бъде Бейрут, щом и войската ще помага...съмнявам се че ще успееш да намериш близка гора в която да ситуираш лагер извън палатковия, който доколкото разбрах се е разпродал за два дни.

Коментар

Ето малко инфо от кемпер-клуба. Бяха се наканили да се качват с кемперите,ама май ....
      ...................................................................................................................................................... .........................
      Колеги, току що се обадих на цитирания от Vodopada по-горе телефон във връзка със съобщението на официалния фейсбуук профил на Роженския събор, че поради официалните гости пътят Чепеларе - Смолян ще бъде затворен от 6:00 часа на 17.07, Петък; указва се, че подходът за палатковия лагер ще е от квартал Устово на гр.Смолян, докъдето ще се стига през Пампорово, а не по централния път. Това означава, че ще се слиза на юг до Смолян, ще караме през целия град, за да се качваме на север към Роженските поляни. Но най-важното е, че палатковият лагер НЕ Е ПОДХОДЯЩ за кемпери и каравани, заради стръмния релеф! Обяснението на организаторката е, че са имали предварителна информация, която се е оказала несъобразена с нуждите на къмпинг МПС-та при оглед на място. Мястото, което е отредено за кемпери и каравани и което не е облагородено като палатков или друг вид лагер, а е равна поляна, е местността Хайдушки поляни, която е на около 10 км от мястото на събора. Всичко по-горе е потвърдено от дамата на цитирания телефон. За повече информация тя помоли да се свързваме на http://www.rozhen.bg/novina-rojenski...5-palatki.html
      При това положение аз ще се възползвам от взетия вече отпуск, за да попътувам в друга посока. Винаги остава възможността да спрете на обособените паркинги. Поздрави и успех на всички!

Коментар

Някакви черни пътища в района достъпни с лека кола? Палатковия лагер не ме устройва никак. Нямам нищо против да си платя но само ако ме оставят да се завра в гората.

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
        Ето малко инфо от кемпер-клуба....
        За кемпера се отказахме още преди седмица с идеята, че с кола ще сме по-мобилни. На обособените за паркиране места няма как да стане, понеже децата трябва да са до нас а те ще спят в колите. Варианта някой да ги варди по колите 4 нощи е абсурден.
        Последно редактирано от droba; 14-07-15, 17:52.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз също стягам багажа, но тъй като ще сме с 3-месечно бебе си резервирахме квартира в Чепеларе. Обаче като гледам (чета), сякаш с колата нагоре ще е проблемно... а с автобуса няма как да си качим бебешката количка и разни други атрибути, които са ни под ръка в багажника... Та че видим как ще е...
          Добре, че оставам в планината още няколко дена след това!

Коментар

[QUOTE=droba;2795646]Някакви черни пътища в района достъпни с лека кола? Палатковия лагер не ме устройва никак. Нямам нищо против да си платя но само ако ме оставят да се завра в гората.

Ако затворят пътя Чепеларе - Смолян, има алтернатива. През Лъки - Момчиловци. Става за лека кола.
            На билото е разклона за Рожен и Хайдушки поляни. Има страхотни местенца.
            На 7-8 километра ще си от Роженските поляни, ако не държиш да си в "окото на бурята".

Коментар

Аз за това се отказах да ходя. Че мразя да ходя под строй където и да е.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Никъде няма да ходим под строй бре, младеж Нали за това е темата. Вече съм набелязал няколко места на картата, които са на 4-5 км от събора и не виждам как точно ще ги затапят

Коментар

Някой има ли координати на точното място на събора?

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                    41°40'10"N 24°43'51"E

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                      Не ти трябват. Още от Асеновград ще чуеш тъпаните и гайдите.

Коментар

Хубу де, ама то ако от Чепеларе трябва да се заобикаля през Лъки, си е по-добре (бързо/пряко) да се слезе до Смолян и от там до Рожен. До колкото знам няма шорткът директно от Чепеларе към Лъки, или Хайдушки поляни, или греша?!?

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
                          Хубу де, ама то ако от Чепеларе трябва да се заобикаля през Лъки, си е по-добре (бързо/пряко) да се слезе до Смолян и от там до Рожен. До колкото знам няма шорткът директно от Чепеларе към Лъки, или Хайдушки поляни, или греша?!?
                          За Лъки отбиваш още на ханче Югово.
                          И от там, към Рожен.

Коментар

Първоначално публикуван от Stany Преглед на мнение
                            За Лъки отбиваш още на ханче Югово.
                            И от там, към Рожен.
                            Да де! Това си е "царският път" за Лъки/Кръстова Гора, но ако трябва да се връщам до там от Чепеларе, не е оферта (според мен) спрямо минаването през Смолян.
                            А пътчето през Проглед се надявам да е отворено (поне до някъде) и излиза точно до Роженските поляни...

П.п. И все си мисля, че се поизхвърлят организаторите с очакванията за стотици хиляди (200/300 000 според някои) посетители, ама ще видим...

Коментар

между 200-300 хиляди веселяци!!

Колко хора се очаква да има!??
                              Аз също мисля да го посетя, но лудницата ме натоварва....................
                              Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X