Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Роженски събор 2015

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Роженски събор 2015

При тая ялова организация и телефони, които никой не вдига (няма как и да е другояче щом за 200-300 000 човека са оставили един номер) тая бройка ми се чини твърде раздута. Пътя ще е блокиран от петък сутринта, щото гусин президента и прочее свинье щели да патронясват събитието. Извозване с автобуси от Чепеларе и Пампорово моля ти се, драги ми Смехурко. Ей сЕга шъ съ натоварим 12 човека+деца и целия катун на автобуси с тайната надежда някъде по поляните да има място. Информация-уец! Тръгваме с колите и ще търсим места по съседните горички, да ги е........
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
      Да де! Това си е "царският път" за Лъки/Кръстова Гора, но ако трябва да се връщам до там от Чепеларе, не е оферта (според мен) спрямо минаването през Смолян.
      А пътчето през Проглед се надявам да е отворено (поне до някъде) и излиза точно до Роженските поляни...

П.п. И все си мисля, че се поизхвърлят организаторите с очакванията за стотици хиляди (200/300 000 според някои) посетители, ама ще видим...
      Нещо не разбирам!
      Ако от Варна пътуваш за Роженските поляни, не трябва да ходиш нито в Чепеларе, нито в Смолян.
      От Лъки през Джурково, и си на Раженските поляни. Това е.

Коментар

Аз съм от Варна, но ще спя в Чепеларе, а притесненията са ми че трябва да съм с колата, защото сме със съвсем малко бебе, както съм писал по-нагоре.

Коментар

Спомена за последния Роженски събор ме кара да търся друга дестинация за уикенда. Тогава беше пълна лудница, невероятно задръстване и Петър Стоянов го докараха с хеликоптер. Аз "пробих някак", защото бях с мотор. Колите бяха спряни още на отбивката за Пампорово и до Рожен отстрани беше пълно с паркирали. Ако някой си мисли, че като е ремонтиран пътя има къде да си спре колата и да се пласира за поляните, дълбоко ще се разочарова. Ще има часове престой в колона, или километри пеш, казвам, заради тези с малки деца и багаж. Реално няма алтернативни пътища, дори за по-проходимите. На самите поляни досега МПС-та не са допускани. Не си представям очакваните стотици хиляди хора на едно място.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            При тая ялова организация и телефони, които никой не вдига (няма как и да е другояче щом за 200-300 000 човека са оставили един номер) тая бройка ми се чини твърде раздута. Пътя ще е блокиран от петък сутринта, щото гусин президента и прочее свинье щели да патронясват събитието. Извозване с автобуси от Чепеларе и Пампорово моля ти се, драги ми Смехурко. Ей сЕга шъ съ натоварим 12 човека+деца и целия катун на автобуси с тайната надежда някъде по поляните да има място. Информация-уец! Тръгваме с колите и ще търсим места по съседните горички, да ги е........
            Здравей. И аз смятам да ходя на там и като чета ще се минава през Лъки . Ще търся място за палатка до джипа в близост до поляните. Прочетох че лагера платения е зает вече. Дано да не са затворили пътя много надалеч от поляните.

Това сигурно ли е че от Чепеларе към поляните ще е затворено.

Коментар

.
              .
              ... ................... .!!! В А Ж Н О !!!

Първоначално публикуван от Stany Преглед на мнение
              За Лъки отбиваш още на ханче Югово.
              И от там, към Рожен.
              Това е така, но в гр. Лъки трябва да отбиете в дясно, за да хванете пътя през Джурково за Рожен (по асфалт). През Лъки, пътят върви покрай реката. На едно място (центъра и точно преди автогарата) има мост през реката и трябва да завиете надясно през него !

Ако пропуснете тази отбивка, то след 20 км ще стигнете до с. Манастир. След Манастир може отново да излезнете на пътя за Рожен, но се минава по 7 км лош черен път до местността Хайдужки поляни. Този път не е подходящ за леки автомобили, но стоков джип или по-висока кола ще го минат. И вече след Х. Поляни, пътят се събира с този от Джурково и излиза на Рожен. Самата местност Х. Поляни е много красива, има изкуствено езеро, рекичка, широки поляни и гора. Езерото беше пресушено миналата година, дано да са го напълнили пак.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Един въпрос към знаещите:
                От къде най-,,безболезнено,, да тръгна с колетото за да стигна до събора!?
                Идеята е да стигна с лека кола до някъде и от там с байка!
                До 10-15км дори и горски са ми ок!!
                Благодаря предварително.
                Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

От с. Манастир до Рожен не знам колко километра е общо(10-15 някъде), но е почти равно, черен път. Или по-добре караш през Лъки-Джурково, докато се слеят двата пътя с този от Манастир и би трябвало да останат 5-6 км пак почти равно и асфалт.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Преди минути говорих по телефона с мой приятел от Смолян, който е ангажиран там някак с организацията. Сподели с мен, без да е тайна, разбира се, че достъпа до там, включително и през Хайдушки поляни ще е силно ограничен на минимум 5 км. за МПС-та. На желанието ми да присъствам, отговори така: "Не си прави експерименти, за да не си провалиш деня. Паркирай в Устово и от там ще има рейс до Рожен на всеки 30минути." За палтков лагер никой не знае, защото до сега не е било такова.

Коментар

А дали ще е завардено навсякъде малко по-рано - 48 часа да кажем !?
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Във връзка с предстоящото провеждане на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен 2015”, се затваря за транзитно преминаване на пътни превозни средства проходът Рожен, участък от път ІІ – 86 Пловдив – Чепеларе – Соколовци – Смолян в отсечката от отклонението за к. к. „Пампорово” до с. Соколовци за периода от 6.00 часа на 17 юли (петък) до 6.00 часа на 20 юли (понеделник), съобщиха от Областно пътно управление – Смолян.

За движение на транзитно преминаващите пътни превозни средства да се използва отбивен маршрут: с. Проглед – к.к. „Пампорово” – Смолян – Соколовци и обратно, като през този период отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 тона през републикански път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Промените в режима за движението ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат информирани своевременно и насочвани по отбивния маршрут от регулировчици.

В района на събора организацията на движение ще се осъществява от служители на МВР.

Подари очаквания повишен трафик на движение по път ІІ-86 Пловдив – Смолян, се препоръчва на водачите на товарни автомобили да използват следните необходими маршрути: Пловдив – Кричим – Девин – Стойките –Пампорово – Смолян и обратно; Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно. За въведената временна организация на движението, има издадена заповед.

Коментар

Аз мисля да карам по този маршрут и докъдето ме спрът и опъвам палатката в гората .

Коментар

Имай предвид, че много коли ще минат от там за да избегнат тапите по основния път. Нагласете се за бавно и спокойно пътуване, че там изпреварванията са трудни.

Коментар

А предвидил съм много време за път а и при нас има доста чести спирки за WC , така че за никъде не бързам.

Коментар

По информация от организаторите пътя от Проглед през Рожен до Соколово ще се затвори в 6 сутринта в петък.Т.е. преди това ще е проходим.Паркинга бил на около 200 м. от палатковия лагер , който е на края на поляните.Има смисъл да се качвате с кола само ако имате резервация в палатковия лагер или ако ще спите в колите.Вървенето пеша е около 3 км от Проглед или 8 км от Соколово.възможно е да е и повече в зависимост къде по пътя ще има място за паркиране.Възрастни , малки деца и хора с багаж е добре да ползват обществения транспорт - рейсовете ще са през 30 мин.
                                Надявам се инфото да е полезно...Приятно прекарване на всички !
                                животът е магия !
                                X5 3.0d

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X