Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до с. Мугла - с. Чамла - Орлово око - гр. Смолян с паркетник :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разходка до с. Мугла - с. Чамла - Орлово око - гр. Смолян с паркетник

Аз като ходих до орлово око по съвет на човек от селото спрях на центъра и изчаках един от джиповете които возят туристите и газ след него. Тръгнахме от центъра на ляво и после се завива леко в дясно по едно каменисто пътче между къщите. От там е стръмния участък който не е нещо особено стига да не е много кално, че почвата е нещо като бяла глина. Самия път също не е нещо кой знае какво, но на места има дълбоки коловози и си трябва просвет. На слизане на стръмния участък си е малко депресия, но е готино.
    08888 седем шест 888

Коментар

Лошото е че нямам бавни...? Предполагам заобиколния път ще е по подходящ за "мойто жип"
      ..::2002 Hyundai Santa FE 2.4L 4WD::.. 0885 54 44 67

с гуми HANKOOK DynaPro A/T RF10

Коментар

Зависи и състоянието на пътя какво е. Най-добре на място да прецениш.
        Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Ако някой има планове да си прави разходки из по-високите части на Родопите - да си помисли пак!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080924.JPG
Прегледи:1
Размер:189.5 КБ
ID:5660402

Това е положението на около 1700 м н.м.в. с вчерашна дата, но преспи в гората и по сенчести места има и по-надолу ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Здравейте. Имам запланувана разходка в края на месеца -27-29 до Триград, като тайничко се надявам да се кача и аз до Орлово око. Ще пътувам с Терано двойка дълга, с BFG AT. За съжаление се оказа, че ще е единствен джип.
            Имам няколко притеснения и ще се радвам на малко помощ. Първо, след последните неприятни премеждия с офроуд картата, по скоро с разминаването на това какво е обозначено като път и действителността, не мога да и се доверя хич. Някой играе ли му се да покаже на гугъл ърт точно от къде е маршрута? Ясно е че ще се пита на място, но все пак... Аз гледах. Ей това ли е маршрута:

Ако е това, ще дадете ли акъл при пунктира, от къде е най добре да се мине?
            И най важното: Как е положението в момента? Ясно е че ако завали ще е друго, но все пак...
            ПС: Колеги писаха за 2 маршрута. Ще е удобно ли да го покажете?

Коментар

Хората с джипове, които водят туристи имат най-добра информация. Но отделен въпрос е дали ще те упътят.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Колега, общо взето това е най-прекия маршрут. А за пунктира - трябва да прецениш на място, защото не се знае колко е изровено от дъждовете през пролетта. Определено ще си личи от къде минават джиповете за туристи, защото те си поддържат пътя нагоре. Най добре (както беше писал някой) - изчакай някой от джиповете да тръгне нагоре и карай след него. Аз не го направих и минах точно между първите ти два пунктира и чак като стигнах утъпкания път се усетих, че съм се прецакал
                Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Благодаря Ви. Аз чак сега успях да разбера какво да правя с файловете от пост 8ми, но нищо, ччовек се учи цял живот. Специално за хората с джипки, които возят туристите и техните напътствия, имам малко резерви, защото ние ще сме 6 човека, и може да се ядосат, че не са ни хванали.

Коментар

Първоначално публикуван от vladdark Преглед на мнение
                    ... Първо, след последните неприятни премеждия с офроуд картата, по скоро с разминаването на това какво е обозначено като път и действителността, не мога да и се доверя хич. Някой играе ли му се да покаже на гугъл ърт точно от къде е маршрута? Ясно е че ще се пита на място, но все пак... Аз гледах. Ей това ли е маршрута:
                    Ако е това, ще дадете ли акъл при пунктира, от къде е най добре да се мине? ...
                    Ако си мислиш, че със сателитни снимки с 2-3 годишна давност не можеш да имаш изненади ... Особено пък ако объркаш корито на поток/река с път.

На пунктирите не им се вживявай толкова. Имало един път, после някой пробвал на мине по-вляво или по-вдясно. Като отидеш на място ще се ориентираш. Карай където повече те устройва. Не можеш да си планираш всеки метър от пътя.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря Ви. Аз чак сега успях да разбера какво да правя с файловете от пост 8ми, но нищо, ччовек се учи цял живот. Специално за хората с джипки, които возят туристите и техните напътствия, имам малко резерви, защото ние ще сме 6 човека, и може да се ядосат, че не са ни хванали.
                      Преди две седмици за Г-класа с 6 човека вътре тия юнаци взимаха 60 кинта.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Преди две седмици за Г-класа с 6 човека вътре тия юнаци взимаха 60 кинта.

Тва не е ли пух по табелка с тая дълга база?

Иначе 10 лв на калпак е добре, ако не искаш да си трошиш колата. Ма съдейки по гумите надали пътя до горе е особено предизвикателство
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

може да се ядосат, че не са ни хванали.
                          Не се притеснявай затова. Те си имат достатъчно клиенти. А и в този край на България хората винаги ще се опитат да ти помогнат ако могат. Разбира се първо ще ти предложат да те качат с техен джип с аргументите, че пътя е много лош - да не си счупиш твоя, и че горивото дето ще изгориш ще струва почти колкото транспорта и т.н. На мен ми предложиха още долу на паркинга на Ягодинската пещера и след като им отказах попитах един дядо от сергиите там дали ще мога да стигна с моя джип до Орлово око. Той ми каза че даже мога да мина по стръмния път (по прекия) и тръгнах. Като стигнах селото джиповете бяха тръгнали нагоре и реших да хвана един път в посока върха. Видя ми се стръмен и си викам - тоя ще е . По едно време пътя взе да свършва а аз не бях стигнал до никъде още. Успях да обърна, върнах се в селото и попитах първия срещнат човек и той ме упъти в правилната посока
                          Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Тва не е ли пух по табелка с тая дълга база?
                            Снимката е на сестра ми.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Снимката е на сестра ми.
                              То тя разликата е само в табелката отпред, просто ми стана интересно
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Преди две години, когато ги попитах за пътя ме гледаха доста злобно. Все пак се качихме, и без тяхна помощ.
                                Бях с гуми за мъгла, но август месец. Успех!
                                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                                Киа спортаж2000тди 98г
                                Ауди А3 1.9ТДИ
                                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X