Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до с. Мугла - с. Чамла - Орлово око - гр. Смолян с паркетник :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разходка до с. Мугла - с. Чамла - Орлово око - гр. Смолян с паркетник

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Ако си мислиш, че със сателитни снимки с 2-3 годишна давност не можеш да имаш изненади ... Особено пък ако объркаш корито на поток/река с път.

На пунктирите не им се вживявай толкова. Имало един път, после някой пробвал на мине по-вляво или по-вдясно. Като отидеш на място ще се ориентираш. Карай където повече те устройва. Не можеш да си планираш всеки метър от пътя.
    Естествено, че не говоря за сателитните снимки. Имах неприятни премеждия с OFRM. Що се отнася до окото, като ви слушам, май само времето може да ми направи лоша шега ако се развали до като съм там

Коментар

На 24 май бяхме там Тъй като бях с мотор чопър с още едно семейство наехме от Ягодинската пещера Джип Тойота. 50 лева. На първия ти пунктир човека се качи от дясно а слезе от ляво , на втория пунктир и на качване и на слизане беше по средата. На слизане спираше и прибираше болтове за гуми на негов колега който му звъннал че ги е загубил. Така че стягай болтовете и газ , единствените по големи коловози бяха при първите пунктири нататък беше нормално .
      Мотор и жена не се дават, мотора може да ти го счупят а на жената може да и хареса
      0889 619 319

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
        Преди две години, когато ги попитах за пътя ме гледаха доста злобно. Все пак се качихме, и без тяхна помощ.
        Бях с гуми за мъгла, но август месец. Успех!
        И мен така ме гледаха преди 2 месеца......лоши хора
        Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
        Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
        Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
        Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

по жълтото трасе беше нагоре, червеното е надолу и до триград. преди 2 години на 21.05 с крузър 70 и бивши кални гуми

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:212.2 КБ
ID:5667021 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled1.jpg
Прегледи:1
Размер:210.8 КБ
ID:5667022

Коментар

И аз отложих моето пътуване за там към края на Юли... За да съм по сигурен че ще успея да се кача с шосейни зимни гуми
            ..::2002 Hyundai Santa FE 2.4L 4WD::.. 0885 54 44 67

с гуми HANKOOK DynaPro A/T RF10

Коментар

Ами другия вариант е да се повеселим заедно в края на този месец. Винаги две е по добре от едно. А ако има още желаещи ще е още по добре.

Коментар

Около средата на юли, ще ходим на Ш. Поляна. Дано не се обърка нещо!
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Оказва се, че времето ще е против да се катеря с АТ BFG. Решен съм да се пробвам, ако има някой в района за помощ на самотна шопска неподготвена Жипка, ако се наложи ще е супер. А Ако има някой за компания още по!

Коментар

Аз се качих до горе на 03.03 тази година със стокова Фероза с не много добри зимни гуми.Местните колеги се опитаха да ме убедят,че не сьм подготвен за тоси терен и ми предложиха да ме закарат до горе,но срешту заплаштане.
                    Като им отказах ми бе намекнато,че помагане с лебедка сьщо се заплаща.За голяма тяхна изненада стигнах до горе с доста зор,но без чужда помощ.Между другото празника които организират на вьрха е много добьр.
                    Затова имаш ли свободно време ГАС нагоре.

Коментар

Аз утре заминавам и ще видим какво е положението. Дано да не ми се налага помощ от тях.

Коментар

Колега, после драсни някой ред и, ако може, с повечко снимки.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

По принцип разрешено ли е да се кара там? Къде има карти къде точно?

Коментар

Разрешено е стига да можеш.
                            Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

И аз се интересувам какво е положението, че аз кум 20.07 ще се отправям нагоре с опит за катерене.
                              ..::2002 Hyundai Santa FE 2.4L 4WD::.. 0885 54 44 67

с гуми HANKOOK DynaPro A/T RF10

Коментар

Така. Прибрах се благополучно . Както се очакваше, прогнозата на синоптиците нямаше почти нищо общо с действителността. За по-сигурно реших още в петък, вместо да ходя към Триград (мястото за нощувки) да отпраша към Орлово око. Времето не беше слънчево, но си личеше, че не е валяло сериозно отдавна. КАто стигнахме Ягодина, на центъра имаше една джипка с гуми за мъгла, което малко ме успокои. Поехме нагоре. Оказва се че маршрута, когато е сухо, хич не е тежък. По нарисувания в по горните постове, има само едно място което е с коловози и почвата е такава, че може да ти направи изненади, ако не си с кални гуми. Въпреки че почти винаги има някакъв резервен път, тук нямаше на близо. Или поне аз не го видях. Ето за тук говоря:

На всички е ясно, че когато се гледа видеото е много по различно, но все пак... Има няколко маршрута от самото село, но нарисувания е по-лекия. Разбрах го, защото на едно разклонение на спускане хванах десния вместо левия път и слязох много по бързо.
                                Едва на другия ден разбрах "по слухове", че пътя от Триград е бил още по лек, но не мога да съм сигурен... Между другото, точно на този кален участък от видеото се разминах с едно Мицубиши, "разхождащо" някакви чужденци. Тъй като беше доста тегаво за разминаване, стана много бавно, та успях да разменя няколко думи с шофьора. Не беше дръпнат, явно доволен от клиентите си. Попитах го дали съм в правилната посока и дали е тежко нагоре, а той само хвърли един поглед към гумите и каза, че няма да имам проблем.

Малко преди разклона за с.Ягодина и пещерата, може да се види от пътя самата рампа, ако мога така да се изразя:

До като пътувате обаче, обърнете внимание на този знак:

и ако чуете силна "бибитка", която по всяка вероятност е на камион с трупи, по-добре отбийте на първото възможно място до като мине

Самия път няма дупки но се вие и суче. Ето така се вижда отгоре:
                                Точно в този участък има достатъчно място за спиране и щракане на снимки.
                                По черния път, нагоре след селото, почти по средата има на едно място малко чудене на къде да се хване, но видяхме табелка "Връх Свети Илия". Това е върха на който е окото. А това е една сфера от самия връх. За съжаление не се сглобиха добре частите: https://plus.google.com/+VladimirGeo...ts/Q3dvSZFMrfL

На другия ден, след като хапнахме в една крайпътна кръчма, чухме за Месността Вълчи камък. След каратка консултация с един от колегите предлагащи услуга "Ексурзия до .... с джип" Не мислехме много и надухме платната натам. Естествено, обяснението му беше доста сдържано и непълно, завършващо с израза: "Абе що ще се мъчиш, дай 60 лева и ще ви закарам" В самото село обаче хората са много приветливи и всеки ще ви упъти. От главния път Триград -Тешел, малко преди Тешел има остра и стръмна отбивка към с. Гьоврен, което е отправната точка. След селото нагоре, трябва да се държи само направо и нагоре, с изключение на единствената отбивка - по стръмното в ляво. Пада се след едни заградени пасища, след мястото, където животните се водят на водопой. Ще го познаете, защото основния път продължава в дясно след това разклонение и леко надолу, до като правилния е много по стръмен. В интерес на истината, гледките и природата са много по приятни отколкото на Орлово око.. Има прекрасни поляни които се редуват от гористи местности. Ето линк към една сфера, за да добиете представа: https://plus.google.com/+VladimirGeo...ts/fvJ9GyzTDBo

Както казах, доста по различно е от Окото. Има много повече стръмни участъци следвани и от такива с калчица, мекичка и хлъзгава.
                                За нещастие, след преминаването на едно неприятно местенце с доста дълбоки локви и 2 сериозни баира, малко преди заветната местност, се схлупи небето и започна да вали. На момента прецених, че моите BFG AT, биха се изложили именно в участъка, който тамън бях преминал, пък и с 6 души ... А като прибавим и факта, че точно предишната нощ беше валяло... Последва едно затруднено обръщане и започна спускането. Тук спряхме на едно нанадолнище, което е "малко по равно" в сравнение на участъка който преминахме след няколкото лоши локви:

Та така... Много съм доволен от видяното. Благодаря Ви за упътванията, които сте дали по напред в темата. Помогнаха ми много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X