Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до с. Мугла - с. Чамла - Орлово око - гр. Смолян с паркетник :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка до с. Мугла - с. Чамла - Орлово око - гр. Смолян с паркетник :)

Здравейте колеги! Планирам горепосочения маршрут през края на Март или началото на Април месец, но големият въпрос е дали ще успея(с мааалко зор де) да стигна до дадените местности с моя паркетник, а именно 2002г. Хюндай Санта Фе 4WD с обикновенни зимни гуми(9мм грайфер)? От няколко дни разглеждам теми на колеги където са ходили по тези места и направо се влюбих в природата там... Ако не стане с моя джип(макар и да съм твърдо ЗА да го пробвам ), другият вариант е с 1997 Сузуки Витара и Бриджтоун АТ гуми, без лифтове и така нататък?
    ..::2002 Hyundai Santa FE 2.4L 4WD::.. 0885 54 44 67

с гуми HANKOOK DynaPro A/T RF10

От: Разходка до с. Мугла - с. Чамла - Орлово око - гр. Смолян с паркетник

По начало, разходки в Родопите извън пътища с твърда настилка в ранна пролет могат да бъдат много интересно занимание, което определено не е за неподготвени ентусиасти с паркетници.
    Мисля, че подхождаш доста оптимистично. Чамла е на около 1600 м н.м.в. Зависи как ще е времето през март, но по времето, което планираш, в района може и да си има сняг ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      но по времето, което планираш, в района може и да си има сняг ...
      И доста изпопадали дървета,калчица,пълноводни рекички и все подобни забавления-вервай ми.Обаче,ако си намериш още една джипка за съпорт-може и да се пробваш.

Хем е юни месец,за визуална справка тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...=145377&page=4
      Последно редактирано от gimax; 18-02-15, 20:10.

Коментар

Чудесни места си избрал. Но ако изчакаш до Юни...Тогава Родопите са най-красиви! Но не това е главната причина да изчакаш до тогава.

Коментар

Правилно са ти казали колегите, че март е малко рано за лека разходка в района. След края на април зависи от времето. Иначе като автомобил, ако не си търсиш белята нарочно няма да имаш проблеми. Сестра ми направиха този маршрут със субару..., включително качването до орлово око, за ужас на местните офроуд транспортери, които возят туристи и ги убеждават че е екстремно преживяване
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Бях на Орлово око по Нова Година,много дълбоки коловози по пътя.
            Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
            АСК Ален Мак

Коментар

Два пъти съм минавал този маршрут. По-добре с витарата, отколкото със санта фе-то. Края на март потенциално е още рано за качване толкова високо в планината от гледна точка на сняг и кал.
              LZ1ATN

Коментар

И моето мнение е същото - не му е времето, трябва си джип, поне два. Препоръчително - подготвени, както джиповете, така и шофьорите.

Сега малко детайли.
                Нямам идея какъв е плана на пътуването, но ако се тръгва от Смолян, до Мугла е път. Лош, но асфалтов път. От Мугла до Чамла е черен път, без особени ексцесии, навигацията обаче може да те обърка на едно-две места.

Питанката е - от Чамла, накъде?

Ако продължиш през Чаирските езера към Триград - хм, подготвен джип си е крайно пожелателен. Поне на две места се пресича река, която по това време сигурно ще е достатъчно пълноводна, има 1-2 доста стръмни участъка, тук-таме чакълести сипеи, разни теснотии и други глезотии. Отново навигацията може да подведе на 1-2 места. Прехода е час-час и нещо, предимно по Чаирското ждрело, после излизаш на пътя за Триград.

От Триград, можеш да поемеш по асфалта към Ягодина, можеш и да минеш напряко по черно. Честно казано, не знам по кой от двата пътя се стига по-бързо. Черния път е значително по-лек от този към Чаирите, но и там има друс-друс, а в усойните части на гората, с удоволствие се намират кални участъци, дори и през Юли. Да, имаше участъци с доста друсане, ако не греша участъка. По този път се стига точно в подножието на Орлово око. Нагоре пътя беше ОК, с изключение на крайния участък, където е доста изровен, стръмен и с дълбоки коловози, както каза Венци.

Пътуването ни беше началото на Юли, посрещнахме Джулая на Чудните мостове при температура 1 градус Целзий. А, срещат се и мечки, по това време - вероятно гладни . Тва сериозно.

И малко нагледен мат'риал - два клипа и два трака, с уговорката, че камерата не дава реална представа за наклони и ширини, а траковете са от два поредни дена и включват и други части от експедицията ни.

Триград - Чаирски езера

и

Спускане от Орлово око
                Прикачени файлове
                Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.

www.facebook.com/BgOffroadPhotographer

Коментар

Всяка година съм в района, но лятото. До Мугла ще стигнеш, но трябва да се внимава. Пътя тесен и много разбит и вървят камиони с дървесина. Няма място за разминаване на всякъде. От Мугла по пътя се стига до Чамла. На места има доста разбито, но с джип ще стигнеш. От Чамла до хижа Чаирските езера на финала имаш едно много сериозно нанадолнище. От там е лесно. Може да се стигне Мугла и през Гела, както и обратното /преди Мугла хващаш на дясно през махала Касъка и стигаш Гела. Там може да има коловози обаче...лятото сечаха в района!
                  ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

ААаа значи ще изчакам до Юли месец... Тогава предполагам нивото на реките е е по ниско, по малко паднали дървета и по малко кал за атака с Санта фе-то.

Коментар

Първоначално публикуван от Boko91 Преглед на мнение
                      Здравейте колеги! Планирам горепосочения маршрут през края на Март или началото на Април месец, но големият въпрос е дали ще успея(с мааалко зор де) да стигна до дадените местности с моя паркетник, а именно 2002г. Хюндай Санта Фе 4WD с обикновенни зимни гуми(9мм грайфер)? От няколко дни разглеждам теми на колеги където са ходили по тези места и направо се влюбих в природата там... Ако не стане с моя джип(макар и да съм твърдо ЗА да го пробвам ), другият вариант е с 1997 Сузуки Витара и Бриджтоун АТ гуми, без лифтове и така нататък?
                      Божа работа. В планината при хубаво време е едно ,след два дена дъжд и трактор може да закъса.

За Орлово око , хората от селото си потдържат пътя. Ако е минал булдозера и лека кола се качва. Ако не, не.

Всичко е до подготовка за застраховка и следене на времето !
                      В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                      В. Иванов

Коментар

И друго нещо, да съчетая приятното с полезното, също обмислям вариянт за А/Т гуми за паркетника - харесал съм тези два модела, и мисля да ги взема лятото, но незнам кой ще е по добър вариант за малко кал и снежец...
                        Вариянт:
                        1. Cooper DISCOVERER AT3
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:цоопер.jpg
Прегледи:2
Размер:66.6 КБ
ID:5642630
                        Вариянт
                        2. TOYO OPEN COUNTRY A/T OWL

Име:toyo.jpg
Прегледи:1
Размер:36.4 КБ
ID:5642631
                        Вариант
                        3. Hankook DynaPro AT3 RF10 HANKOOK Dynapro ATM RF10 HANKOOK Dynapro ATM RF10

Име:hankook.jpg
Прегледи:2
Размер:17.7 КБ
ID:5642642
                        Последно редактирано от Boko91; 19-02-15, 17:44.

Коментар

Ако някой желае, на 3 март е празника на с. Ягодина, като в програмата са включени,първо лека офроуд заигравка със състезателен характер от селото до върха,а след това на самия връх се провеждат най-различни спортни игри, веселби и т.н. Заповядайте, но добре облечени!

Коментар

От трите гуми са ми познати(ползвал) само Тойо-то. Краткия отговор на въпроса ти е НЕ! Нито на снежец ги бива, нито в калчица по-дълбока от 2-3см. Това е за размер 235/75/15

Коментар

Ако имаш възможност да включиш и "Вълчи камък" над с.Гьоврен...
                              Мисля, че с Витарата ще е по-добре. Една част от този маршрут го минах с моята есента. А съм го вървял и преди три години. Определено, е по-екзотично пеш. Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X