Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смолян - каньона на водопадите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смолян - каньона на водопадите

Първоначално публикуван от orell Преглед на мнение
    bgbul болка няма има яд, че парите не отидоха за това което бяха планирани. има още сто неща да се правят по тази пътека. искахме да направиме заслони и WC но парите се изпариха. благодаря за предложението за помощ - ще се възползвам
    Яд - че то това за сериозните хора с достоинство е най-силната болка !
    Какво по-силно ? Да си удариш пръста ....
    Жалко ! Че парите са отишли не у когото трябва !

Коментар

Проявявам интерес към това място. Някой би ли дал по-точна информация за екопътеката. Изходен пункт (Смолян, но къде точно), дължина на пътя, евентуално GPS трак, близки населени места и др. Освен това след като се стигне до резервата може ли да се продължи на някъде другаде, вместо да се връща назад до Смолян.
      Благодаря предварително за информацията.

Коментар

До: Vesselin_R

Началото на пътеката съм се опитал да опиша в пост номер 7.
        А ако не искате да се връщате до Смолян, можете да продължите до хижа Перелик и по-натам...
        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Vesselin_R Преглед на мнение
          Проявявам интерес към това място. Някой би ли дал по-точна информация за екопътеката. Изходен пункт (Смолян, но къде точно), дължина на пътя, евентуално GPS трак, близки населени места и др. Освен това след като се стигне до резервата може ли да се продължи на някъде другаде, вместо да се връща назад до Смолян.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/showpost.php?p=448581&postcount=7
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Vesselin_R Преглед на мнение
            Здравейте. За преминаването на пътеката е най-добре да тръгнете от горният и край и да излезнете в един от кварталите на смолян. Така ще избегнете повторното минаване /изискване за екопътеките е да имат кръгов маршрут/ от самият разклон за връх Перелик на около 2-3 км. в ляво ще видите табела указваща началото на резерват Сосковчето. Пътя е горски, а на още 2 км се намира заслона /сн.1/ и началото на пътеката. следвайте маркировката и указателните табели за да не пропуснете панорамните площадки. както споменах излиза се в западния край на град смолянв кв. средок. пращам карти за по-добра ориентация. на едната карто-схема е началото на пътеката до към средата и/ просто нямам продължението - ей за това не стигнаха парите/ на другата туристическа карта с жълто е направена /гору-долу как върви пътеката от къде почва и къде завършва/. ако се съберете по-голяма група на драго сърце ще ви екскортирам ето и снимките.http://prikachi.com/files/905068j.jpg http://prikachi.com/files/905101G.jpg http://prikachi.com/images.php?files/905103d.jpg http://prikachi.com/images.php?files/905105O.jpg
            а да забравих....ако решите все пак да минете само долната част на пътеката - която всъщност е и най-красивата де, трябва да тръгнете от смолян в посока село мугла. след като излезнете от кв. средок ще стигнете до бившите гаражи на рудника, сега на тях има някаква табела в жълто екобулгартранспорт или нещо такова. на около 50м в дясно пада се на завой се вижда жълта табела "Каньона на водопадите". не се отчайвайте върви се доста по черен път покрай изоставени рибарници докато се стигне пътеката лакатушеща от двете страни на реката. Приятно ви ходене!!!
            Последно редактирано от orell; 10-06-09, 15:53.

Коментар

От: До: Смолян - каньона на водопадите

Миналата седмица и аз бях там, но не посмях да тръгна да търся пътеката откъм Стойките, още повече че в такъв случай първо щях да слизам, а накрая да се изкачвам. Така че минахме по '' царската пътека'' , ето и два трака - единият е ''суров'' , както го е записал гпс-ът, а другия леко обработен - махнал съм '' реенето'' , което се получава при почивките.
              Нямаше такса.
              vodopadite-surov.gdb
              vodopadite.gdb

Коментар

От: Смолян - каньона на водопадите

Оказа се, че аз не пазя мойте тракове по някаква причина. Сори.
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

От: Смолян - каньона на водопадите

Няма проблем, може да ползваш моите

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                    Миналата седмица и аз бях там, но не посмях да тръгна да търся пътеката откъм Стойките, още повече че в такъв случай първо щях да слизам, а накрая да се изкачвам. ...
                    Намирането - лесно, ама връщането обратно горе си е зор, както установи мой близък младеж (и цялата му компания покрай него), който не слуша като му се говори ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Тъй де , и мен това ме спря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X