Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смолян - каньона на водопадите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смолян - каньона на водопадите

Първо искам да кажа, че в моя пътепис, няма оф-роуд! Поради непредвидени обстоятелства, Zuk (Самурая) остана в бокса и не можа да се наслади на красотата на Родопите.

Вече няколко години, със семейството прекарваме по една седмица през август около Смолян. Нещо като традиция ще се получи. (нещо емотиконите не работят пак)

Та, миналата година последния ден преди да си тръгнем, чух за "Каньона на водопадите" - Еко пътека. Иначе съм изръшкал окололностите: Студенец, Снежанка, езерата, Стойките, Перелик, Ледницата и др. Тази година първия маршрут беше до въпросната пътека. Не беше съвсем лесно да я намерим - местните дето живеят на около километър от началото й не са чували за такова нещо!

Но да не отегчавам с приказки повече ето няколко снимки:
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Жоро; 30-08-07, 23:02.
    По-добре късно, отколкото по-късно.

След малко ходене пеша (пътеката е маркирана) се навлиза в гората около рекичка, която е направила множество малки, но красиви водопади.

Водопадите не са съвсем малки, най - големия е с височина около 20м ! Пътеката минава ту от едната, ту от другата страна на рекичката. Това става по дървени мостчета, направени от доброволци от града ! Т.е. тука не са участвали строителни и други предприемачи, които ровят баирите на Пампорово и др. места. А би трябвало !
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Жоро; 30-08-07, 23:00.

Коментар

Ето го най - големият водопад!

Между другото, ни обясниха, че сега водата е малко - иначе е по-красиво.
      Прикачени файлове

Коментар

Това е изглед към Смолян от една от площадките за наблюдение.

А втората снимка показва как свършва достъпа на автомобили до това място.

Ако има фенове - мога да дам подробности къде точно се намира това място.
        Прикачени файлове

Коментар

До: Смолян - каньона на водопадите

Ето ви още малко снимки от там.
          Прикачени файлове

Коментар

Някой може ли да даде координати на началото на пътеката в долния й край?

Отгоре (откъм пътя за Перелик) я видях къде излиза, но нямах време оттам да слизам и да се връщам обратно, пък и не ми се оставяше джипа насред планината.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
              Някой може ли да даде координати на началото на пътеката в долния й край?

Отгоре (откъм пътя за Перелик) я видях къде излиза, но нямах време оттам да слизам и да се връщам обратно, пък и не ми се оставяше джипа насред планината.
              За съжаление с GPS не съм обурудван (за сега). Но мога да обясня - в Смолян тъсите пътя за с. Мугла, тръгвате по него и след по-малко от километър, от дясната страна има табела и отбивка (разбит асвалт). След още наколко стотин метра се стига (и с лека кола) до изоставена и ограбена, без дограма вила на бившето "Редки метали". Колите остават там и се тръгва над вилата наляво покрай изоставени рибарници. По - натам има маркировка.

Коментар

Ееех , красива е България , ама много големи изроди я управляват! И я унищожават мам****а им!

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                  Ееех , красива е България , ама много големи изроди я управляват! И я унищожават мам****а им!
                  Е тук не съм съгласен с тебе, че я унищожават тия, дето управляват.
                  Една огромна част от българските граждани са активни участници в съсипването!
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    Е тук не съм съгласен с тебе, че я унищожават тия, дето управляват.
                    Една огромна част от българските граждани са активни участници в съсипването!
                    И да , и не. Наистина почти всички ние нехаем за природата , но в същото време пораженията които й нанасяме са нищо пред това , което й причиняват строежите на хотели , курорти и тем подобни...А тях знаем кой ги разрешава и стопанисва , и съответно извлича облаги от това...

П.С. Ето един пример
                    Последно редактирано от Тихомир; 31-08-07, 00:19.

Коментар

трябва да е много готино за каньонинг там на тия водопади.все не остава време лятото.
                      иначе в този район има още много интересни неща.като нпр. до село мугла се намира
                      най-дълбоката пещера в родопите -220м. дрангалешката пропаст.

Коментар

здравейте, късно прочетох тази тема, но се надявам някой да надникне пак тук. аз съм един от "доброволците" при изграждането на пътеката има специални изисквания при нейното изграждане - все пак е ЕКО-пътека, трябва да се използват само природни материали, само с едно изключение, пироните. с години наред никой не беше чувал за това място. ние като планински водачи и алпинисти се връзвахме по дърветата, за да къртим скали и да прокарваме някакъв вид пътечка, а това повечето стоители нямат в своите способности само да направя пояснение за самата пътека. след нейното удължаване преди около година тя вече е 10 км. и най-големия водопад е 68м. тя преминава през резерват "Сосковчето" което е предпоставка за преминаването на групи само с лицензиран водач, но това неможе да се усъществи поради същуствуваща битка на високо равнище, кой аджеба да я стопанисва /за някои думата стопанисване е само да се вземат парите от таксата, без да се поддържа самата пътека/ ако някой иска допълнителна информация както за самата пътека, така и за всички съществуващи туристически забележителности и анимации в региона да пише

Коментар

Имате моето уважение към Вашата професия и труда който сте положили за изграждането на тази пътека. Виждам, че сте сложил доброволци в кавички - моля да ме извините, ако съм разпространил невярна информация.
                          Това за стопанисването и таксата нещо ми се струва...
                          Ако в бъдеще мястото стане толкова популярно, и се посещава от толкова хора, че си струва някой да седи за да събира такса - благодаря! Аз няма да съм там. За справка потърсете теми за Крушуна - там все още няма такса, но вече е пренаселено. Ако ще се редя на опашка за да мина по пътеката - няма нужда.
                          А според мен такива неща следва да се финансират от държавата или общината, но май това е друга тема.

Коментар

Много съфорумция ходят около Смолян явно. Радвам се. Аз да си призная, също знам за мястото от няколко години, но не съм ходил. Да не казвам, че и на още 1-2 много известни места в района също не съм бил. Тва е като варненците, дето не ходят на плаж Ако оставим шегата обаче в Родопите е пълно с невероятни места, така че който не е посещавал да заповяда. Може и да се обаждате за бира. Лятото смятам да избягвам "приятното" слънчице в Пловдив колкото се може повече.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от orell Преглед на мнение
                              здравейте, късно прочетох тази тема, но се надявам някой да надникне пак тук. аз съм един от "доброволците" при изграждането на пътеката............./ ако някой иска допълнителна информация както за самата пътека, така и за всички съществуващи туристически забележителности и анимации в региона да пише
                              Колега, дай някакви данни за тези пътеки, в смисъл за поддръжката им , на ниво доброволци.
                              След като си участвувал в изграждането би трябвало да имаш поглед върху нещата.
                              Ние в момента се нуждаем от всякаква допълнителна информация, за нашите доброволни акции.

Разгледай , моля тази тема : http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=60023

Благодаря !
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X