Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На палатки в Родопите-2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На палатки в Родопите-2

Добре де колеги, от къде минахте до Медени поляни??През Бунцево-Медени поляни, но не помня такива гледки от първите снимки да съм минавал, а го минавах на 23 май..
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз го минавам само за втори път,и уверявам те тази гледки са точно на мястото си.За справка ,темата '' на палатки в Родопите" от миналата година.
      Лично за мен ,нов бе маршрута от Медени поляни ,до яз.Голям беглик.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Прави ми впечатление ,че доста народ ,хвърля по някое око на темата,а активността -малка.Наистина ,не сме открили топлата вода,но направихме един голям периметър почти без подготовка ,логистика,и само със собствени сили.Но не там е въпроса.Например в село острица ни посрещнаха като паризани на девети септември,и на въпроса ни ,кой вари най добрата ракия да си купим,получихме съжалителния отговор"" Еех младежи,ама ние всичката я изпихме зимата и сега и вие и ние ,ще пием магазинска ракия.А вместо да спите по чукарите ,останете в селото -ще ви приберем.
        Родопски хора.Даже не ги попитах за вероизповеданието им.А и те за нашето.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
          Прави ми впечатление ,че доста народ ,хвърля по някое око на темата,а активността -малка.
          Сега Вие сте звездите! Хората не хвърлят по едно око, а редовно следят темата и с нетърпение чакат да напишете нещо. Аз проверявам на всяко сядане на компа какво сте казали. Ах как завиждам само!!!!!
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Ден 5ти.

Събудихме се,а на отсрещния баир това:

Другите бяха станали и се наслаждаваха на гледката,

а по-ранобудните дори бяха гледали сърничките как си пасат.

Събрахме набързо катуна

и потеглихме.Днешния преход бе кратък и хич не си давахме зор.

Пристигнахме на Хайдушки поляни отидохме до язовира,но не направихме лагера там,нещо не ни хареса а и един местен младеж ни каза ,че било много ветровито.Върнахме се на езерото срещу хижа Момчил юнак и на една полянка разпънахме лагера.

Приготвихме хапването,подухме се яко

поизкъпахме се

и се отдадохме на як мързел,а жените отидоха на разходка.Абе чуден мързелив ден,а и времето бе екстра.

И трака за деня:20110608_083405.gdb

Коментар

Ден 6ти.

Някой явно не си бе доспал,

ама го събудихме,събрахме лагера и потеглихме.

В този участък на пъта на всяка чешма имаше по някоя животинка от дърво.

Продължихме

до,

където имаше интересни екземпляри,

маршрутка

и бензиностанция,от която позаредихме.

Продължихме по трака,поваля ни дъждец,

погря ни слънце

и така до,

където имаше чуден водопад.

От там по асфалта продължихме към Смолян,където заредихме провизий и поехме към вр.Перелик,

обаче до върха не стигнахме,щото бил действащо поделение.

Поснимахме,

а завчера сме били на отсрещните баири.

Продължихме по трака към х.Ледницата.

Гледаш,гледаш,да му се ненагледаш...абе чудо.

Привечер пристигнахме,

а хижаря бай Стоян,

за разлика от стопаните на х.Персенк,ни запали камината,отвори кухнята,даде ни всичко от което имахме нужда и даже вечерта ни почерпи и шише ракия.Поканихме го при нас и добре се позабавлявахме.

Я какви сме убави...

Хапнахме,пийнахме и марш по леглата.

Трака:20110609_083045.gdb20110609_095344.gdb20110609_112429.gdb

Коментар

Я,че нещо ми е дошла музата.

Ден 7ми.

Събудихме се,а вън чудно слънце грее.

Закусихме,бай Соян запали банята,освежихме се и потеглихме.Първо посетихме едноименната пещера,ама само до входа,щото се оказа,че за да влезнем си трябва оборудване.

Поразгледахме и айде по конете.

Продължихме

към

от където купихме последния хляб на селото и пак напред и нагоре,

надолу,

та до Чаирските езера,където не се застояхме,щото бяхме тук миналата година.

А на тоя баир,Мариянчо си носи на гръб навигаторката,ама миналата година.

Продължихме,

малко объркахме посоката и се озовахме на същото място на което се снимахме и миналата година,щракнахме се пак

и обратно към Триград,

откъдето купихме още хляб и поехме нагоре.Оказа се,че местните са големи тарикати-над селото открихме цели плантаций с Мурсалски чай,който те продават се едно са го брали по високите части на планината.А тоя юнак сигурно бе тръгнал да си види насажденията.

Нагоре пътя бе поразровен от дърварите,

та на едно место полегнах на шкембе и трябваше Мариянчо да метне едно въже.Пристигнахме до с.Буйново,откъдето трябваше да продължим към бивша застава,където имало хубаво езеро и където бяхме решили да нощуваме.Ама нещо объркахме трака и се наложи да засичаме с колко километра се движат кравите-точно с 2.5км/ч.

Намерихме пътя,но се оказа,че от години никой не е минавал по него.Ама нали сме герои изядохме го,а на върха стигнахме до магистрала,а до нея нива-там един местен ни спря и вика "абе що се мъчите вижте тука къв убав път има",а ние "ми тоя си знаеме и по него си караме".Човека ни упъти до езерото,но и ни разочарова,че преди година някакъв човек от съседното село го е направил рибарник и го е заградил с мрежа от кльона та да не му крадат рибата хлапетата,тя границата бе на около 5 км.Пристигнахме до езерото,обиколихме го и си намерихме що годе равна полянка за лагер.Разпънахме набързо,

сготвихме,

хапнахме,пийнахме

и по леглата,щото бяхме доста поизморени.

Трака: 20110610_091002.gdb

Коментар

Ден 8ми.Последен.

Сбудихме се,а вън чудно слънце.

Обаче докато станат другите,времето нещо взе бързо,бързо да се разваля.Станахме всички,пихме кафе,закусихме и единодушно решихме- по асфалта към Доспат и от там по домовете.

Това беше последното село до което стигнахме по черно-с.Чавдар.

В доспат заредихме,тръгваме и по едно време от мое задно ляво колело почна едно здраво блъскане.Викам-айде до тука бехме/същата работа като власите-нали накрая се давят/,а то банална работа-разхлабили ми се гайките и блъска яко.Затегнах ги и тръгнахме.На Ракитово се разделихме,Румен и Мариян-към магистралата,а аз първо през Велинград за мивка и от там през Юндола,Белово,Боровец/където се засякох с Румен Вардаров/ и от там у дома.А и нещо нямах желание за магистрала.

Да обобщя с две думи-невероятно и го пожелавам на всеки.С тия снимки може да се придобие бегла представа от красотата на тая вълшебна планина-Родопи.Айде със здраве,а пък за догодина ще мислим нещо ново.

И трака:20110611_090336.gdb

Коментар

Ето и целия трак от нашето пътуване:track-1.gdb - 543.25км. ,ако махнем грубо 80км. асфалт,значи около 480км.-черно.
                    Последно редактирано от gimax; 15-06-11, 14:09.

Коментар

А защо започва от Михалково?
                      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Бравос !
                        Страхотни сте !
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                          А защо започва от Михалково?
                          Кое,я виж пак.

Коментар

Супер сте !!!
                            Лудак

Коментар

Следих темата с огромен интерес!
                              Страхотна разходка!

Коментар

Цялото ни пътешествие или експедиция/въпреки ,че експедиция я свързвам с търсене на нещо,а аз лично търсех само себе си/ беше едно невероятно преживяване.
                                Много от вас които са участвали в по масово мероприятие ,знаят че е неизбежен конфликта на характери ,на хората участващи в мероприятието.Тук ,въпреки че не бяхме кой -знае колко време заедно,почти не се усети неизбежната несходимост на характерите.Да ,познавахме се от миналата година,но и научихме нови неща за себе си.Факт е че не се скарахме нито веднъж ,въпреки изнервящото всекидневно шофиране и грешки на маршрута.Случваше се вечер още преди да разпънем катуна,да пийнем по едно,ама явно е било за добро.ЗАЩОТО вече мислим за Родопи-3.
                                Аз съставих маршрута и вече виждам грешките си.Поставихме си доста висока цел,и в гоненето и ,се убихме от каране,а уж трябваше да е по лежерно.
                                Ама нямахме опит.
                                Живот и здраве ,догодина ,ще имаме по два дни лагер и ден каране.Родопите са безкрайни.Има за цял един живот.
                                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X