Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Южна Америка 2022-2023

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Южна Америка 2022-2023

Да разритаме малко този иначе напълно мъртъв вече раздел.

Съвсем официално е, имаме капариран контейнер на кораб от Марсилия до Уругвай

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:287190819_543799430559669_6694074358984058862_n.png
Прегледи:2670
Размер:135.9 КБ
ID:6868350

Маршрутът, много грубо на база десетина контролни точки, е

Име:Screenshot 2022-05-07 at 11.20.33.png
Прегледи:2641
Размер:315.9 КБ
ID:6868351

Отиваме с тойотата от тази тема.

Име:288460656_10229257024718014_4687372973371673959_n.jpg
Прегледи:2759
Размер:1.51 МБ
ID:6868352

Планираме да го реализираме за 8 месеца. Първите 1-2 ще заседнем да се аклиматизираме в Андите, където се надяваме да хванем малко хубав сняг и да покараме сноуборд. Следващите 6 ще е същинската обиколка. Планирам за около 40 000км с всичките отклонявания. Бюджетът ни е около 44 000лв - 18 000лв за $20/човек/ден, 11 200лв за 40 000км нафта @15/100 @ $1/л, 7600лв контейнер, 1500лв път до Марсилия, 3000лв еднопосочни билети до Уругвай и още разни.

Вече бяхме в Чили и Аржентина 2014та, тогава обиколихме 6-7 000км с автобуси, сега ще сме на самоход. Освен това съм ходил до Китай с Транс-Монголската железница, прекосявал съм цялото западно крайбрежие на Австралия на стоп, бил съм за един месец в Кашмир, обикалял съм доста голяма част от Япония с влакове и автобуси, така че мащабни пътувания не са ми непознати. А под тойотата лежа от 3 години, така че се надявам и с нея да се оправям достатъчно добре.

Успех и дано да ъпдейтваш темата често. Аз благородно завиждам за възможността ти да пътуваш в такъв мащаб.
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Желая успех на "експедицията"/"разходката" и с нетърпение очаквам да споделяте преживяванията си с нас.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Успех . Ще очакваме с нетърпение да споделяш

Коментар

Е ти направо "изплиска легена"
          Успех в пътешествието и ще се радвам да качваш снимки когато можеш.

Коментар

Лелеее....Страхотно!Много снимки да качваш, заедно с необходимите разяснения към тях.Завиждам благородно!
            Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
            0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Късмет с начинанието! Ще следя с интерес!

Коментар

Да се върнете живи и здрави !!!!
                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Буенос Айрес, Рио и околия и Картахена съм бил,внимавайте около Белем,много престъпност там,а и принципно Северна Бразилия и големи части от Колумбия не е майтап.

С интерес чакам екшъна,то друго няма как да е.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

• MoridinBG
                    MoridinBG коментира
                    Редактиране на коментар
                    Наясно сме. Имаме близки приятели от Рио, в Буенос Айрес прекарах известно време, а в Сантяго ми отмъкнаха паспорта, като си тръгвах.
                    Колумбия се беше постабилизирала, но откакто екстрадираха поредния Ескобар пак малко се напече положението...
                    От Белем ще се пробваме да уредим да качим колата на баржа по Амазонка, та сме по-скоро транзит. От Картахена ще плаваме към Европа на края на цялото нещо и се надявам да сме се поотракали до тогава.

Пожелавам успех и много положителни емоции в пътешествието.
                  Нурали от Холандия обиколи и показа много от Южна Америка - сигурно ще има какво да се види от нея за актуализация на плановете.
                  https://www.youtube.com/c/ItchyBoots

Коментар

Започвайте да учите испански ако вече не сте...
                    Тойотата както е височка в Перу трудно ще виждате местното население над нивото на предния капак.....
                    Южна Америка е невероятна, имам супер спомени оттам.
                    Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                    LZ2РSD

Коментар

• MoridinBG
                      MoridinBG коментира
                      Редактиране на коментар
                      Почнали сме, макар че аз поизоставам, но се оправям да си поръчам мезе към сервесата и да питам къде е магазинът (: Жена ми поне е със свободно говорим италиански и френски, та испанският ѝ беше въпрос повече на пренастройка (:

Ехааааа- направо ми обра жетоните! С моите два месеца дето планирам из Европата за това лято, направо ще ме е срам да отворя тема.
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

• Dilyan Zagorchev
                      Dilyan Zagorchev коментира
                      Редактиране на коментар
                      Давай, давай, ние ще чакаме пътепис и от теб 😄

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Аз по вода карам,замислил съм сухоземна до Аляска ма а да видим кога ще е

• Dilyan Zagorchev
                      Dilyan Zagorchev коментира
                      Редактиране на коментар
                      Босе, давай и ти, и теб ще те чакаме да снимаш и пишеш

Именно тоВа е смисъла на оборудването и подготвянето на такава машина, разбира се с уточнението, че не всеки би имал бюджет и време за това...Останалото е "тунинги" и писаници в социалните мрежи, за това колко велика кола имам, но съм ходил само до кафето с нея, за да я покажа....Пожелавам много-много радостни моменти, пускайте кадри, за да ви се радваме !
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Искрено пожелавам успех. Бюджета ви е доста тънък, ако е възможно предвидете финансов резерв. В Аржентина с карта е значително по-скъпо, отколкото с долари в кеш, но предполагам го знаете. В Бразилия е по-скъпо от Аржентина във всички случаи и в особена степен за чужденци. Сигурността в много райони е проблемна.

През цялото време ли предвиждате да спите в палатката?

Коментар

• MoridinBG
                        MoridinBG коментира
                        Редактиране на коментар
                        Бюджетът е доста изпилен, да. Толкова е изпилен, че е еднопосочен. Връщането ще го мислим догодина (:
                        За Аржентина ще се приготвим с долари кеш, които да сменяме по неофициалния курс. Още 2014та го правихме и сметката излиза доста по-добре така.

До колкото можем ще спим в палатката, да. Имам зимно покривало за нея и дизелова печка в кутия. Където е технически невъзможно, ще прибягваме до хостели и couch surfing. По принцип това е едно от притесненията ми, защото изобщо не е стелт. С конвертиран в кемпер ван е значително по-лесно и ненабиващо се, но реших, че ми се залага повече на проходимост...

Всеки път, като отворя темата за Тойотата ти и ми идва да те попитам защо се престараваш чак толкова. Пък тя каква била работата ...

Направо се абонирам. Успех с начинанието!

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X