Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турция

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Турция

    Първоначално публикуван от Николен ATV
    Най-гадно е в турция
    Колега това сигорно е твое мнение но аз не бих го споделил бил съм два пъти там в Кушадасъ и да ти кажа колкото и странно да звучи на дали има място където като като кажеш България Българин да се чустваш толкова горд освен в България за мен това беше едно изключително място с изключително топли и добронамерини хора но пак казвам това са лични наблюдения междо другото там карат страшно много високопроходими машини Jeep ,Уаз,Нива,Suzuki и тн.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

  • #2
    Дявол Коледа

    След като са ме отделили в отделна тема явно ще трябва да споделя повече от отва което съм видял в Турция.Предполагам че повечето от вас са били там това е повече от лесно защото няма визов режим и цените са относително достъпни.Първото ми впечатления по скоро предубеждение като на човек Българин още повече роден и живеещ в града в който е гръмнала първата пушка на априлското въстание беше че в Турция още като влезем ще ни изколят е неисе няма такива работи първото спиране беше в Одрин хората явно там знаеха от къде сме и с кеф казваха комши как е предполагам знаете че цените в Турция са нещо относително по скоро е както се спазариш което пък не е никакъв проблем турците се пазарят до дупка и дори да не си купиш нещо няма проблем стискате си ръцете и пак те канят да се пазарите първото ходене доКушадасъ беше меко казано изтощително щото фирмата дето ни возеше ни вози до Троя и Пергамон което доста провлачва екскурзията но както и да е стигнали краиното място Кушадасъ знаейте там е адски стръмно асвалтирано но стръмно и може да сте в хотел на някои връх както бях аз първия път не че е проблем ма за хора с артрит при 40 градуса жега няма да е приятна задача,за хранта там просто нямам оплаквания те са супер имат много добра кухня и хранят здраво но да знаете обичат пикантни манджи,плажа на Кушадасъ е по принцип каменист и пясъка е изкуствен но не е лош на мен ми допада въпреки че предпочитах оюта на хотелския басейн просто на плкажа след 11:00 не може да се стой от жега.Препоръчвам ви посещението на двата аква парка супер кеф,както и ходене до Бар Стрийт или с другио думи казано улица с дискотеки но там цените са малко доста високои но както и да е българина що е решил се весели до дупка като цяло надявам се истерията с тоя птичи грип да не се проточи и да прецака сезона защотопоне за мен това е много много приятно място но идете вижте и споделете
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

    Коментар


    • #3
      Турция за мен е една прекрасна страна (цивилизованата част) като изключим причия грип. Навсякъде хората са изключително любезни (никъде в България не съм срещнал обслужване дори доближаващо се до там), гледат на нас като "комшии" и хора от които печелят пари, ма не еднократно и да те излъжат колкото могат повече! Единственото което не ми хареса, е че карат като нас та даже и по-зле! Цените са съвсем приемливи. Това, че трябва да се пазариш мисля, че е дъвкано много, и е така. Направи ми впечатление, че застрояват гъсто. Там на твоето си място, можеш да строиш без разрешение, каквото и както искаш (е сигурно има някакви норми).
      Къщадасъ
      Прекрасно местенце. Виждаш как място било на времето почти пустиня в момента е покрито със зеленина. Прекрасни хотелчета, на цени доста под тукашните. Проблема е, че имат малко истински плажове, а именно с пясък. Два от тях (не съм сигурен дали не са и единствени са Lady Beach & Long Beach. Повечето са чакъл или камънак.
      Бодрум
      В общи линии Бодрум е градъ на богаташите. Има райски къщички, и много луксозни хотели. Малките им хотели там са с ниско качество. За историята им не мога много да кажа. Историята с плажовете е доста по зле от Кушадасъ, т.е. там не видях читав плаж. Е за сметка на това басейнчетата им са прекрасни, а и бирата Ефес според мен е мноооогооо добра
      Памукале
      Това е едно от местата в света което искренно Ви препоръчвам да посетите. Невероятна "Планина" която отдалече изглежда все едно е потънала под метър сняг. Е да ама не! По скалите тече постоянно вода, която е много богата на калции.... По късно ще приложа и снимки!

      С две думи, на всеки препоръчвам да отиде в турция на рязходка/почивка! От както за пръв път отидох там, вече не смея да стъпя на нашето море за повече от 2 дни!
      LZ1JJJ

      Коментар


      • #4
        Дявол Коледа

        Ти направо ми препокриваш мнението за Турция и по слецялно за Кушадасъ относно бирата добре че ме подсети всеки който отиде там задължително да изпие една бира Ефес ми е любима бира и до ден днешен но в България съм я виждал само на едно единствено място в едно заведение на магистрала Тракия малко след София
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

        Коментар


        • #5
          Аз бих добавил Мармарис - жесток залив, свежо градче и безброй отправни точки за страната и морето.
          По-късно ще ви пусна материалче и снимки.

          Коментар


          • #6
            Не забравяйте и новата забележителност от миналата година пистата за формула 1.Препоръчвам на всички да отидат, преживяването няма нищо общо с това пред телевизора.
            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

            Коментар


            • #7
              Първоначално публикуван от izo4x4
              Аз бих добавил Мармарис - жесток залив, свежо градче и безброй отправни точки за страната и морето.
              По-късно ще ви пусна материалче и снимки.
              Да, Мармарис определено ми харесва
              Това е най-скъпият курорт на Турция и за разлика от останалите е озеленен доста.
              Я да кажа сега малко негативи за Кушадъсъ, където останах малко разочарован!
              Хотелът беше 5 звезди и с гръмкото име "Grand Blue Sky". Разположен на скалист нос, с охрани, паркинги, стотици стаи, два плувни басейна, собствен плаж с две кофи пясък , тенис кортове и много други екстри.
              Хубаво, ама всеки богат турчин иска да почива там, щото е реномирано място, та денем окло плувните басейни гледаш как се разкарват важно-важно плешиви чорбаджии над средна възраст със смешни бански, свалени доста под пъпа от големите кореми, оглеждат циците на чужденките и през минута плюят в басейна, внасяйки прекалено източен колорит в цялата работа.
              Кой каза, че в Турция жените нямали права? Въобще не е вярно и в защита на думите си ще разкажа какво правят през това време жените на богаташите. Та те също са край басейна, лежат си на шазлонгите под чадърите, говорят безспирно по мобилните телефони и си гледат кефа, който обаче се простира само до тук!
              Туркинята е облечена яко, като за късна есен и е забрадена с неизменната забрадка. Обута е с къси чорапки и лъскави чехлички с паети, които подчертават чара на краката и. Единствената плът, която се вижда е пръстите на ръцете и малка част от лицето. Дори на една и се беше показал 1 см от глезена докато се пенеше по телефона, но аз след като я погледнах критично, тя виновно си скри безобразината голота.
              Както казах обаче жената на чорбаджията има право да говори денонощно по GSM-а и тя го прави пълноценно, като дори не си поема въздух между фразите, навярно за да се похвали на свои познати от плажовете на други хотели колко хубаво си прекарва в Grand Blue Sky.
              Да не остана неправилно разбран!
              Става въпрос за богато турско семейство от вътрешната част на Турция, с които обаче бъкаше този уж реномиран комплекс. Иначе, когато ходих да разглеждам забележителностите по средиземноморския бряг си бях взел преводач, за да разбера повече за тях и той каза, че в днешно време вече младите туркини водят и полов живот преди брака, но така умело, че за сватбата си остават девствени !
              Там разбрах и колко е полезна вегитарианската диета, тъй като на блок масата почти нямаше месо, но изобилстваше от всякакви плодове и зеленчуци. Тъй като по 4-5 часа на ден играех тенис, върнах се в България минус 7 кила за две седмици, за което съм много благодарен на комшиите!
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

              http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

              Коментар


              • #8
                турците са и така и така - има и със забрадки, а има и по бански... Турция е от малкото "светски" мюсулмански страни... В останалите наблягат на Корана...

                Мармарис, Кушаддасъ и т.н. са курорти, в които действителноста е доста изкривена... Все едно да отидеш на Златните или на Слънчев бряг и посли да разказваш как е в България...

                Истамбул е доста по-интересно място - 2х България в един град...

                ВАЖНО! Ако пътувате с кола, не си правете зелена карта за 140-150лв /2 седмици/, а след излизане от БГ търсете гише "Сигорта" турската ГО излиза 4-5 пъти по-евтино от ЗК и е за 30дни...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                Коментар


                • #9
                  Внимание!!!

                  В Турция винаги се пазарете иначе ще изгорите ама яко И внимаваите в заведенията, ще дам пример от моето посещение в Истанбул (добре си изкарах - хареса ми):

                  Влизаме в ресторант - перфектно обслужване, на всяко набождане с вилицата келнер дотиява да ти я смени , Перфектна храна, супер атмосфера,НО накрая идва сметката в лири - нули, нули, нули... кой да ги брой, но пусто съмнение щастливи и лениви питаме колко е в долари и О' Ужас за 4 човека сметката е 540$ USD - Скандал, викаме управителя и се започва... каква е тази сметка в менюто ви няма по-висока цена от 30$ (пък и не сме поръчвали тези яденета), а той спокойно ни обяснява - ми аз ви донесох това и това пък тях ги няма в менюто и тея неща струват едното 300 а другото 200$ и останалото е 40$... до 2 часа се разправяхме, развалихме си настроението (но пък не ни биха, че се бяха събрали бая келнери), платихме по-малко от исканото (пазарете се!), но все пак доста.
                  Друг пример:
                  Женица ни хваща пред "Синята Джамия" и ни предлага разкошна илюстрована книга за Истанбул само за 10$, отказваме, тогава за 9$, 8$,... стигаме до ДВЕ книги за 1$ (или 20 ПЪТИ по-евтино ), а ние пакк не я взехма

                  Коментар


                  • #10
                    пазаренето си е просто азиатският начин на мислене, а някаква простотия, измама и т.н. ако не се пазариш или се обиждат или те мислят за глупак...

                    Алекс, следващия път ползвай менюто ... аз съм плащал най-много към 80 долара /в рибен ресторант на крайбрежна улица/...
                    вече май махнаха нулите от лирата...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                    Коментар


                    • #11
                      Това беше отдавна, а по-късно същият подход използваха и в БГ

                      Коментар


                      • #12
                        Aз мразя и да се пазаря. Смятам го за губене на време.
                        Така че направо влизах в магазините и заявявах, че давам за "онова нещо" еди колко си, което е винаги в по-квалитетните магазини 50 % от цената и продавачът като почне да шикалкави, си тръгвах.
                        Почти винаги ме настигаше на 10 м от магазина със стоката и стискахме ръцете!
                        Не им се сърдя, такава им е "търговската система" и който има време или му е интересно им уйдисва /тур./.
                        Ендурото и сексът не са шега работа !
                        -------------
                        Животът се измерва с броят на издишванията !

                        http://sixdayscrazyjob.com
                        http://crazy-job.com

                        Коментар


                        • #13
                          темата за турция ми е по интерсна , затова първо ще се разпиша по нея. бил съм два пъти. първия - на кушадасъ -естествено. останах със смесени чувства и за това няма да разказвам за там.

                          турция

                          тръгнахме за гърция, на гости при наши приятели, мисля '99 или '00 год. и макар че сме били в гърция доста пъти, този път ни върнаха. така и не разбрахме защо. и така, стоиме на кулата и се почесваме. колата заредена, застраховка, пари - всичко. и тогава - смяна на плана. гоце делчев, доспат, девин, романтична вечер в пампорово, смолян, свиленград. турците ни посрещат както винаги усмихнати. одрин, след 17 ч. почти всичко затворено, няма тур. агенция, а ние нямаме даже карта. от там в чанаккале, дарданелите, ферибот. на троя си купихме карта и се заприказвахмес момчето в магазина. обяснихме че нямаме план, но бихме искали да посетиме места, различни от редовните туристически дестинации. та това момче ни показа няколко места, където иначе никога не бихме се сетили да отидем. тръгнахме на юг, но само покрай морето. фантастично красиви места, много курорти,предимно само за турци. крепостта ассос - римска, византийска, турска. уникално място, много запазено, с огромен амфитеатър. до него, на 5 км. - едноименния курорт с невероятен плаж , но без пясък, а с много ситни камъчета. само 3 километра навътре се връщаш в 19 век - малки села, без ток, схлупени къщички с каменни покриви. продължихме на юг, посетихме още много прекрасни места с красиви курорти - саръмсаклъ,йенифоча,кюпрюбаши и др, вече не помня всички. след около 1000 км (от дарданелите) решихме че достатъчно сме пътували ,обърнахме и се прибрахме. в плановете за следващите години влизаше пътуване до кападокия - централна турция, също много интересно място, но май че временно ще го отложиме...
                          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

                          Коментар


                          • #14
                            турция навремето съм ходил N на брой пъти
                            сега обаче е една от държавите където не ми се ще да стъпвам
                            много ме дразни ориенталщината и типичните мюсюлмански мурафети
                            иначе с много турци сме приятели /и туркини /
                            ама там нещо хич ни ми се ходи
                            баща ми ходи редовно и казва че имало голямо подобрение напоследък
                            ама ...турска си работа
                            предпочитам някъде другаде да ида не и там въпреки че ми е на 30км
                            а истанбул ми е по близо от софия

                            Коментар


                            • #15
                              плажовете със ситни камъчета много ме кефят, но жената все мърмореше, че и боцкало

                              най-голямото предимство е, че водата въобще не се мъти и е кристална... веднъж някакъв откачен удари с харпун един кефал над килограм на има-няма 10 метра от брега точно пред нашия чадър...

                              абе нашето Черно море си е жив зян - единия пясък му е "екстрата" рибата е страшно малко... в Турция и Гърция с най-проста въдица без макара съм ловил по 5 различни вида риби за час-два... от кея или направо на плажа...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X