Първоначално публикуван от brum
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Петиция против забраната за свободно къмпиране
Свий
X
-
А дали мачкането е причината да няма читаво място...или по-скоро обратното? Щото язовир Батак примерно се е е обърнал на кенеф с обиколка 42 км.(мерил съм с колело)
And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.
-
Обратното е. Заради хора без култура не остават места. Ходят, мажат, след тях - свинщина. За 3 дена произвеждам малък чувал с боклук. Само че като си тръгна си тръгвам с 3 големи чувала заради тия дето нямат желание да оставят след тях чисто. Първите ми такива спомени са на около 10 години - лека кола, а боклуците в чували с възел закачени от външният край на прозореца. Прозореца вдигнат и държи възела да не падне чувала.
Не знам дали мачкането е свързано със свинщината, която оставя народа след себе си. Но подозирам, че да. Ако имах парцел на такова място и народа идваше и оставяше свинщина по него и аз щях да вдигна ограда и да мрънкам за забрана.
Една Витара си бях взел точно за тия цели - да ходя там, където чалгата (като манталитет) не стига. Че ми писна като ида някъде да трябва да правя оборка и после да опъвам палатката. Тъй най-вече за рибарските излети.
-
-
Харесва ми дивото къмпингуване, но за съжаление толкова много станаха факторите с които ни отблъсна този вид туризъм, че се ограничихме да ходим без палатка и само в рамките на деня до някое язовирче за разходка с лодката, обядче и хайде обратно.
Сега предпочитаме да си наемем цяла фамилна къща за гости, например в Рибарица до р. Вит и си правим пак кефа, е не е диво къмпингуване, но пак е приятно, къщата е до самата река и великолепния Тетевенски Балкан.
Иначе по темата, достатъчно беше само да си почистваш след себе си и нямаше да има такива проблеми, но....
- 1 like
Коментар
-
Ще си позволя да ползвам темата за един въпрос: Къде мога да се подпиша в петиция ЗА забраната за "свободно къмпиране"?...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
- 2 likes
Коментар
-
И аз бих се подписал под такава.
-
Никой няма "интереси" от мизерия, лайна, наркомания, кьочеци, огньове, катуни и боклуци. Имаме интереси от чиста природа, бряг, море и всичко друго.
Но в момента това го няма, заради слаб акъл на много кашкавал-къмпингари и производни еднодневки.
Именно заради това трябва да се затегнат нещата. Кат не става с добра дума - има остен.
-
Лошото е, че по някаква причина, наскоро имаше мнение от някакъв архитект, никой не ще да изгражда къмпинги, че било необичайно трудно..А и вероятно е по-благо да треснеш бетон...нЯМА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, с по-малко къмпинги от нас, а още повече- нормални и чисти. А няма и държава с толкова супрпросташко население, осиращо всичко, с последващ никакъв контрол...Богатите говеда ликвидират и бетонират навред, но простаците се стремят да осерат всичко друго останало.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
- 1 like
Коментар
-
За сега подобна петиция няма,но ако разполагаш с подходящ потенциал,би могъл да създадеш такава и да убедиш хората да я подпишатПървоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЩе си позволя да ползвам темата за един въпрос: Къде мога да се подпиша в петиция ЗА забраната за "свободно къмпиране"?...
Cherokee WJ 4.0L- NP242
Honda Africa Twin XRV 750
Коментар
-
Няма да е баш трудно. Всеки път, когато минавам по дирите на дивите къмпингари е все същото. Изоставени импровизирани кенефи и бани в стил цигански катун. Планини от боклуци, пластмаса и бирени кутии предимно. И задължително иглолистните дървета наоколо накълцани за борина също в типичен ромски стил...
And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.
Коментар
-
Аз също съм против всички,които отиват да "къмпират" с започват да градят навеси и кенефи от всевъзможни подръчни материали,да секат и горят дърва каквито им падне,да серат и хвърлят хартии и боклуци,но това не значи да се забранява!Първоначално публикуван от icos Преглед на мнениеНяма да е баш трудно. Всеки път, когато минавам по дирите на дивите къмпингари е все същото. Изоставени импровизирани кенефи и бани в стил цигански катун. Планини от боклуци, пластмаса и бирени кутии предимно. И задължително иглолистните дървета наоколо накълцани за борина също в типичен ромски стил...
Може да се глобява-хем приходи в общината,хем ще действа възпитателно на народа.
Cherokee WJ 4.0L- NP242
- 1 like
Коментар
-
Може, ама първо ще е голяма каша къде е общинско, къде е държавно, къде е частно. Второ, ще трябва общината, или който и да е там, да се бръкне за организиране на сметоизвозване (разход без приход насреща) и трето, ще трябва общинските инспектори да ходят с въоръжена полиция, защото иначе ще ги претрепят някъде. И накрая разходите по събирането на глоби може да станат по-големи от приходите, а свободнокъмпингуващите души искат да им е свободно най-вече откъм плащане ...Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение...
Може да се глобява-хем приходи в общината,хем ще действа възпитателно на народа.
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Мисля,че тонът ти е много "поучителен",а не ме познаваш и не знаеш дали ще бъде възприет добре от събеседника!
Може да си го позволиш,когато ме видиш да си оставям мизерийте на мястото където съм бил.
Това,че ти не споделяш определени виждания,не значи че си прав.
Промянята е в конституционния съд,където е отишла не случайно-аз не съм юрист,но хора юристи са преценили,че има нещо не както трябва.
И не-не можеш да ме убедиш,че не съм прав,защото на Доспат(например) ти можеш да "изсереш" за един ден пикник,много повече от мен,за една седмица......
и според теб аз ще съм в нарушение,защото къмпирам свободно,а ти не,защото си бил на пикник за деня....
-
Чавдаре, четеш моите писания като дявол-евангелие. Аз пиша, че всеки би си платил туристическа такса и такса за ползване на тоалетни, вода и източване на използвани течности.
А и аз съм виждал работниците от сметоизвозване как изпразват само контейнерите, които са препълнени, а не изхварлят натрупаните чували със смет около тях. И на следващото ми посещение вече чувалите са разхвърляни от животните. Та това е възможното обяснение и за Доспат.
-
kalinntv Не го приемай твърде лично. Напълно ти вярвам, че не цапаш. Само че ти ли определяш физиономията на "бранша"? Май не. Една по-голяма (или поне достатъчно голяма) част от свободно къмпингуващите оставят след себе си не кенеф, а много осран кенеф. Това е културното ниво на "материала", както си личи и в, и около населените ни места. А ловенето само на нарушителите ще е задачка с повишена трудност. Защото би изисквала буквално осъществяване на външно наблюдение и документиране на нарушения с технически средства. Иначе, като дойде инспектор да глобява, и бай Хой ще каже, ама то този боклук не е от мене, ами си беше тук. И може да е напълно прав. И като му напишат акт, той ще го обжалва и ще падне ...
-
-
Да попитам нещо противниците на свободното къмпиране: в чужбина Австрия, Италия има големи, свободни паркинги, или такива с ниска цена за паркиране с автоматични бариери без охрана. Има тоалетни и места за изхвърляне на смет и течности от кемпери и каравани.
Защо там е чисто?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
На тези места неможе да къмпингуваш вероятно знаеш мн.добре.
Лягаш и си спиш кротко без да разпъваш.
Италянците спецялно ядът и пият и вдигат шум повече от нас дори.Но по къмпингите и не съм попадал на такива на диво.
На диво или свободно съм засичал но само паркирали без да са разпънали катуна
Ходят карат колела или разходка пеша прибират се и вътре в кемпера.А каравана ей така пльосната на поляна и къмпингуват изобщо не съм виждал.
-
Комшиите в Турско си къмпингуват "на диво": ядене, пиене АМА няма лют гьобек и среднощни викове "Ха сега!", побоища и гъмежи (все неща, дето е "нормално" при нас)
Първата вечер направо бях шокиран!
След няколко дена обикаляне - не намерих говна, пластмаси и хартии по поляните и храсталаците, а местата за смет бяха пълни със събрани в чували боклуци.
("Места за смет" - място с контейнери за смет, нещо като бетонна клетка)
Само споделям
-
А какво пречи и КМБ да стане като Юропа?
Ами не е точно така. Не знам какви са законите, но на практика се къмпингува без проблем. На един такъв безплатен паркинг оборудван само с казани за боклук 3 кемпера бяха паркирали и не бяха мърдали след около седмица когато отново минах от там. На паркинга на Егий дю миди прекарах две денонощия и на излизане си платих таксата, а в единия край имаше доста голямо струпване на кемпери и каравани и по всичко личеше, че не са от ден-два.Последно редактирано от s_s1; 11-06-20, 11:15.
-
-
Ами то кючеци и гюбеци и изтрели с пистолети се чуват от всякъде-разходи се нощем из кварталите на всеки град....
Боклуци има по улиците навсякъде,дажи и през балконите съм виждал как хвърчат.......
В този случай какво (според вас) трябва да забранят?Cherokee WJ 4.0L- NP242
Коментар
-
Тази забрана цели да се изгонят хората от апетитните места, а след това същите да се бетонират. Никой не го ебе нито за боклуците нито за лайната.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 1 like
Коментар
-
Ами когато всичко е облечено в закони, няма да има "спиране" на строежи за уж проверки дали са законни и др такива. Всичко ще върви по-бързо и гладко.
-
Той и Жорж Ганчев направи "тераса" на плажа на устието на резово, дето се води и "гранична зона" - сигурно заради боклуците, музиката и палатките....
Никой не му дреме за кампери, каравани, палатки, хамаци, землянки и т.н. - реши ли да докара фадромата и бетоновоза - даже и Сергей Матросов не го спират.
Така че това с "гоненето" е празна приказка...
-
Точно така е за жалост.Тази забрана сега касае черноморското крайбрежие ,по-точно ЗУЧК.Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеТази забрана цели да се изгонят хората от апетитните места, а след това същите да се бетонират. Никой не го ебе нито за боклуците нито за лайната.
Но повечето хора,които споделиха мнения,не се интересуват от това,дават конкретни примери за язовири,места.....
За сега забраната не касае тези места,но спокойно,утре може и от там да ви изгонят,ако решите да разпуснете за някой ден.И ще ви изгонят,стига някой висшестоящ да има интерес към даденото място.
Но философията е друга-тук не става въпрос за "тези търсят безплатно и цапат,ама мен не ме засяга"
философията е "да не позволим поредното мутренско ограничение"Cherokee WJ 4.0L- NP242
- 1 like
Коментар
-
А не майтапя се...
. Те затова и гърците взеха да гонят свободните с кемпери и каравани за палатки не знам.
Съжалявам но аз съм аут от темата и без това с нищо немога да помогна освен да си събера боклука в къмпинга в който се плаща.
-
"ти сериозно ли" беше към горния коментиращ,който коментира,но не знае какво.....
аз също ходя на къмпинг,и в България и в Гърция и на доста други места....
и си плащам...
но обичам да ходя да къмпирам свободно в България,и си изхвърлям боклука,и не цапам,и не сека дървета и не бича музика на мах....
а ако ти си разбрал единствено,че обичам безплатното-прав си,нямаш място в темата
'щото така сме изкарали едни 500г с такива дето им е било добре и не са имали нужда да се опълчат...
-
Аз съм твърдо ЗА СВОБОДНОТО КЪМПИРАНЕ! Колегите "Стейхоум-овци",такива,които и до днес носят маски в колите си и когато са сами.Такива,които не дават да се ходи по поляните,защото тревата се мачкала и искат да се наслаждават на природата само на снимки от дронове...Направете подписка,петиция или каквото там...но за друго.Сега ще обясня.Забраната за свободно къмпиране е ограничаване (грубо!) на права,човешки.Купищатата боклуци и други гадости,обаче,са чисто държавно нехайство!Направете петиция за строго следене и глоби от 500 лева на човек за боклук и сваляне на номерата на превозното средство.Не е никак трудно,така че замислете се против какво всъщнос сте против..?На песимистите по отношение на събираемоста да кажа - както може към КАТ (забрана за напускане на страната,взимане на книжки,номера...) така може и към общината,стига да поискат!Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
Най-добрият ром е студеният ром!
Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!
- 3 likes
Коментар
-
Уважаеми диви къмпингари. В това, че си помпате самочувствието с това, че сте едва ли не последна защитна линия пред бетоновозите разбира се лошо няма, но е истина горе- долу толкова, колкото това, че Слънцето над Древен Египет е изгрявало затова, защото фараонът всяка сутрин му е заповядвал сутрин от терасата. Извинявам се за откровеността.
П.С. Купчините боклуци са пряко следствие от колективната (без) отговорност. БТВ гърците наистина вече гонят свободно къмпиращите, макар, че през последните трийсетина години гледаха през пръсти на такова дребно провинение. Познайте защо- запознаха се с Барба Ганьос Караванис. Силно смущаващо запознанство се получи, бих казАл.
П.С. 2 в клипа по- назад не съм фокусирал дърветата около обичайно място за див къмпинг. Изглеждат горе-долу така
Последно редактирано от icos; 11-06-20, 20:37.And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар