Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за Петрохан-Ком-Копрен-Миджур.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвети за Петрохан-Ком-Копрен-Миджур.

Тази разходка и мен ме заинтригува.
    Миналата година бяхме отишли до хижа Горски рай с цел да изкачим Миджур, но времето беше много лошо. От там е 5 часа.
    Ако искате можем да се организираме, да вземем разрешителни и по пътя над Горни Лом да стигнем докъдето можем с джипките, а останалото пеша. Можем и бивак да си спретнем, а можем и да отидем до хижа Горски рай(над Чупрене), защото е много приятна с страхотни домакини.
    Аз предлагам за дати 25-26.07.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

ОТ хижа горски Рай до Миджур са около 7-8 часа. 5-те часа, които ги дават по пътеводителя са за маратонци. МИнавал съм го със стегнато темпо и е повече от 5 часа но е много красиво. Лошото е че от хижата нагоре само пеша неможе с джип, отделно местността е резерват. До хижата водят 4 пътя. Единият е лесен макадам и набит камак ( на трака съм го отбелязал с unpaved road 4f) Другият тръгва от часовниковата кула в село Чупрене и е по интересен и малко по-труден ( На трака съм го описал като unpaved road 4m) Третият тръгва малко преди взривния завод и върви по екопътека жълта Тинтява, която реално си е път. До връх Раков се минава, след него пътя се губи в тревата,като има коловози а на едно място силен страничен наклойн с дълбок коловоз ( там се отказах хвана ме страх и продължих пеша, бях сама машина). На трака съм го отбелязал с червен цвят) Другият път е от село Репляна. Несъм минавал по него, разпитах местните но те казват че пътя е стар и не се знае в какво положение е. На трака е със зелен цвят.
      Района ми е познат тъй, като ходя много често до горски Рай. Мога да поема организаципта по настаняване в хижата ако се стигне до такъв вариант.

Малко снимков материал:
      хижа Миджур

хижа Горски Рай

горски Рай вътре:
      маймуната съм аз :-)

в средата е моята кошница

изходната точка за изкачване на Миджур и навлизането в резервата

връх Миджур в далекото където са камъните, снимката е от билото, където излиза пътеката тръгваща от горски Рай

билото към Миджур, снимката е от връх Оба, един час от предишната снимка

Прикачени файлове
      Последно редактирано от redex; 11-07-09, 10:49. Причина: Добавяне на снимки
      LZ1UX

Коментар

Колега, мерси за изчерпателната информация и страхотните снимки. Но ги компресирай малко следващия път, така са твърде големи за тук. Аз за съжаление не мога по никакъв начин преди средата на август, но съм бил в района септември и Ви предлагам да го оставим за средата на месеца. В този период съм бил на Горски рай и е страхотно. А и знам един път от Чупрене по черно почти до Белоградчик, пък и на отиване или на връщане от Миджур може да оскочим до хижа Ком. Оттам ще можем да се качим до превала под върха и да продължим до Искърския пролом или до Годеч. Знам страхотни маршрути. Мисля че около 22 септември се падат 3 почивни дни. Знам че е далече, но я си представете прошарената гора и оклоната есенна красота.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Аз съм за. До тогава има достатъчно време и мисля, че ще стане страхотен преход. Казвайте колеги и вие как сте за тогава. Джими ще се радвам ако се включиш и ти.
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Discovery 1 300 TDi
          Land Rover Club Bulgaria
          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Аз съм за.
            За снимките ще ги коригирам при следващи постове нп за това. Колега ЗЗлатев, имаш ли трак на този път от ЧУпрене до Белоградчик ? Интересен ще да е.
            Последно редактирано от redex; 12-07-09, 00:00. Причина: Добавяне
            LZ1UX

Коментар

Когато и да се оргнизирате обадете се от Петрохн , Ком до Сребърна всичко е ясно до Черешовица също нататък и на мен ще ми е интересно.
              [/SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                Аз съм за.
                За снимките ще ги коригирам при следващи постове нп за това. Колега ЗЗлатев, имаш ли трак на този път от ЧУпрене до Белоградчик ? Интересен ще да е.
                Аз лично го нямам, но ще го намеря, знам кой го има. Все пак не е до Белоградчик, а тръгва от пътя над Чупрене в посока Горски рай и излиза на асвалта над Извос.
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                  Аз лично го нямам, но ще го намеря, знам кой го има. Все пак не е до Белоградчик, а тръгва от пътя над Чупрене в посока Горски рай и излиза на асвалта над Извос.

Ще съм ти благодарен, заинтересува ме незнаех за този път.
                  LZ1UX

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                    Ще съм ти благодарен, заинтересува ме незнаех за този път.
                    Нистина е много потаен, нас ни го каза един горски, и въпреки доброто описание поне 5 пъти се губихме, докато уцелим. Но като трудност не е нищо особено. Ще се погрижа тия дни да взема трака.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Ето малко прясна информация за района на Ком http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=66001&page=6 , от мнение 110 нататък. Явно на запад от върха пътя си е съвсем проходим.
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Здравейте,
                        Искам да помоля за малко повече информация относно тези разрешителни от "Гранична полиция". Само за сръбската граница ли се вадят и от къде?
                        Планирам разходка до Кървав камък и връх Било.

Поздрави!
                        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                          Здравейте,
                          Искам да помоля за малко повече информация относно тези разрешителни от "Гранична полиция". Само за сръбската граница ли се вадят и от къде?
                          Планирам разходка до Кървав камък и връх Било.

Поздрави!
                          Разрешителните се взимат от съотвтния РГС - Регионален Граничен Център. Не знам твойта цел в кой район попада, но за сръбската, македонската и турската граница най-добре да имаш нужните документи. Най-добре е да отидеш на бул. Мария Луиза в София в главния им офис и да се информираш. На мен един път достъп до турската граница ми разреши лично началника на гранична полиция. той има приемно време около 2 часа седмично и приема за разговор простосмъртни. Но това в краен случай.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Много благодаря за информацията.
                            Планина Кървав Камък е на сръбската граница в пернишка област.
                            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                              Много благодаря за информацията.
                              Планина Кървав Камък е на сръбската граница в пернишка област.
                              РГС Драгоман, най-добре върви на Мария Луиза.
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Днес се видях с Жоро. Обсъдихме чудесен 3-4 дневен преход - нещо около 22 септември че има повечко почивни дни тогава и времето ще е хубаво.

нещо като София - Ком - Берковица - Миджур - Белоградчик - София
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X