Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за Петрохан-Ком-Копрен-Миджур.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвети за Петрохан-Ком-Копрен-Миджур.

Първоначално публикуван от hil Преглед на мнение
    Здравейте колеги , от Петрохан до малък и среден Ком е път и всичко е ясно за да се премине през в.Ком се кара през поляните или по точно през смърките/клек/ с малко по-големи странични наклони , следва път по които е изграждан клеона до з. Сребарна ,до там не се влиза в Сръбско и срещате само наш парул който на мен лично ми е искал само лична карта, от Сребърна смятам че има вариант за маршрута които искате , ще проверя до ден ,два ако не е късно и ще информирам.
    Мерси за намесата, Иване. тази информация е нова за мен и само ме радва. Аз не знам за съществуването на този път, добре че ти ато местен човек ни светна. Като има повече инфо, пиши пак.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Здравей колега,
      Тъй, като съм преминал всичко от връх Ком до връх Миджур че и по нататък ( пеша разбира се) мога да ти дам информация до кои върхове има път от селата, тези за които 100% съм сигурен. Това е връх голяма ЧУка, пътя започва след село Чипровци, в началото е асфалт след това става силно изровен, каманак дълбоки коловози и.тн тежък е. в горната част под върха е трева стръмно е и има странични наклони. Другият връх е Мартинова чука, съседен на голяма Чука, пътя тръгва от село Мартиново но там преди да се завие за селото има КПП на граничните и ще те проверят. Около тези два върха има гранични, тъй, като има пътища. около Връх Сребърна и връх Камара също има постоянен патрул, който ме спря при една моя идея за атака на Сребърна. До връх сребърна може да се качи джип, виждал съм дефендера на граничните горе на върха. До връх Тодорини кукли също има път.
      До върховете Три Чуки и Миджур пътища от БГ страна няма. Има път от взривния завод след с.Горни Лом, който достига до една хижа. Нагоре продължават сервизни пътища, като един от тях забива в гората и върви нагоре към билото но е до някъде и преминаването му е невъзможно. Между селата Чипровци и Копиловци има черен път, който е проходим, този за който са ти казали че има свлачища. В същност са два пътя и единият наистина е непроходим, свлечено е около 5 метра и неможе да се мине но се продължава по друг път ( имам трак) който е проходим и свързва двете села.
      Мога да ти изпратя тракове довечера от местата, които имам.

Относно разрешителните да задължително трябва да се извади такова разрешително, защото прехода е в гранична зона още повече на места е и в 300 метровата гранична ивица и ще има проблем. Според мен с МПС в 300 метровата няма да стане но трябва да се попитат граничните власти. Това е външна граница и ако те хванат Сърбите без разрешително неми се мисли .
      Иначе колегите са прави изцяло по черно от Ком до Миджур неможе да се стигне за съжаление. Не и с джип.

Снимката е от връх Миджур, връх Мартинова чука е в средата това е билото.

връх Ком в далекото в Средата, снимката е от билото до към Миджур.

Масива Миджур, терена е такъв:

връх Трите Чуки

Такава е денивелацията към Чуките
      Последно редактирано от redex; 09-07-09, 09:40. Причина: Добавяне
      LZ1UX

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
        Здравей колега,
        Тъй, като съм преминал всичко от връх Ком до връх Миджур че и по нататък ( пеша разбира се) мога да ти дам информация до кои върхове има път от селата, тези за които 100% съм сигурен. Това е връх голяма ЧУка, пътя започва след село Чипровци, в началото е асфалт след това става силно изровен, каманак дълбоки коловози и.тн тежък е. в горната част под върха е трева стръмно е и има странични наклони. Другият връх е Мартинова чука, съседен на голяма Чука, пътя тръгва от село Мартиново но там преди да се завие за селото има КПП на граничните и ще те проверят. Около тези два върха има гранични, тъй, като има пътища. около Връх Сребърна и връх Камара също има постоянен патрул, който ме спря при една моя идея за атака на Сребърна. До връх сребърна може да се качи джип, виждал съм дефендера на граничните горе на върха. Лично несъм се качвал.
        До върховете Три Чуки и Миджур пътища от БГ страна няма. Има път от взривния завод след с.Горни Лом, който достига до една хижа. Нагоре продължават сервизни пътища, като един от тях забива в гората и върви нагоре към билото но е до някъде и преминаването му е невъзможно. Между селата Чипровци и Копиловци има черен път, който е проходим, този за който са ти казали че има свлачища. В същност са два пътя и единият наистина е непроходим, свлечено е около 5 метра и неможе да се мине но се продължава по друг път ( имам трак) който е проходим и свързва двете села.
        Мога да ти изпратя тракове довечера от местата, които имам.

Относно разрешителните да задължително трябва да се извади такова разрешително, защото прехода е в гранична зона още повече на места е и в 300 метровата гранична ивица и ще има проблем. Според мен с МПС в 300 метровата няма да стане но трябва да се попитат граничните власти. Това е външна граница и ако те хванат Сърбите без разрешително неми се мисли .
        Иначе колегите са прави изцяло по черно от Ком до Миджур неможе да се стигне за съжаление. Не и с джип.
        Redex благодаря за изчерпателната информация. Ще се радвам на траковете. Благодаря много!
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Discovery 1 300 TDi
        Land Rover Club Bulgaria
        0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
          Redex благодаря за изчерпателната информация. Ще се радвам на траковете. Благодаря много!

Довечера ще ги кача.
          LZ1UX

Коментар

Това са траковете на пътища, които съм преминал лично. Другите на пътеките несъм ги добавил.
            Прикачени файлове
            LZ1UX

Коментар

На мен ми е стара мечта да се кача до Миджур. Ако правилно съм разбрал, до някъде има път, а после пеша. Би ли пояснил малко по-подробно ако тръгна от Горни Лом с джип, къде да мина и как да стигна възможно най-високо.
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Здравей,
                Подминава се село горни Лом и се стига до взривния завод. От паркинга на завода само на право. пътя се разклонява но посоката е направо. В началото е земен път после става насипан хубав и се кара само по пътя. Достига се до хижа Миджур и се продължава все по пътя. В един момент се достига до дървени бесетки, подминават се от ляво и се продължава нагоре по много разбит и изровен път. Аз лично се отказах в един момент поради възможностите на моята машина но пътя продължава още. От края на пътя се излиза на открито и само на горе и се излиза на билото а от там и на връх Миджур. Стръмно е но е най-прекия път. Алтернативата е 5 часа пеша от дървените бесетки по маркирана пътека.

Има гранични в района и проверяват а билото се вижда идеално от долу.

Качвам и трак на пътя, до където аз успях да стигна.
                Молбата ми е ако се качвате и продължите до края на пътя да запишете и споделите трака че ми е интересно а неми се трамбова пеша по път. Дори може да се обадите да се присъединя и аз ако имате желание.
                Прикачени файлове
                LZ1UX

Коментар

мерси за информацията, ако тръгнем, ще се обадим задължително.
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Redex благодаря много за траковете. Злати ако вашия клуб организира нещо за Муджур и ако приемате една Фероза за разнообразие в колоната казвай. Ако си сам и няма да съм в тежест пак казвай .
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
                      Redex благодаря много за траковете. Злати ако вашия клуб организира нещо за Муджур и ако приемате една Фероза за разнообразие в колоната казвай. Ако си сам и няма да съм в тежест пак казвай .
                      Клуба няма планове, но аз имам и много ми се ходи, ако реша, ще пиша ЛС
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Клуба няма планове, но аз имам и много ми се ходи, ако реша, ще пиша ЛС
                        Добре, благодаря ти. Аз също ще споделя ако реша тръгна. Ще ми бъде приятно да се запознаем.
                        Георги Танев (0+)
                        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                          На мен ми е стара мечта да се кача до Миджур.
                          На мен също ми е стара мечта. При възможност с удоволствие бих се присъединил и аз ако нямате нищо напротив. Прадедите ми са от Горни лом, а пък аз никога несъм ходил.

Сега погледнах че върха е на самата граница. Дано няма проблем с граничните.
                          Последно редактирано от Sasho74; 10-07-09, 16:25.
                          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Колеги, виждам че има интерес към този район. АКо се наканите и се организираме да атакуваме предлагам да си искаме разрешително от граничните защото при няколко коли веднага ще се забележи и ще стане проблем. Разрешителното не е никакъв проблем дава се. Трябва да изпратим три имена и егн и да овявим дата и маршрута това е. Разрешителното го издават от Драгоман те отговарят за този район. Има две хубави хижи едната е по пътя другата е от другата страна на планината и до нея също има интересни маршрути. Аз също ще се радвам да се запознаем.
                            LZ1UX

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                              Колеги, виждам че има интерес към този район. АКо се наканите и се организираме да атакуваме предлагам да си искаме разрешително от граничните защото при няколко коли веднага ще се забележи и ще стане проблем. Разрешителното не е никакъв проблем дава се. Трябва да изпратим три имена и егн и да овявим дата и маршрута това е. Разрешителното го издават от Драгоман те отговарят за този район. Има две хубави хижи едната е по пътя другата е от другата страна на планината и до нея също има интересни маршрути. Аз също ще се радвам да се запознаем.
                              Без разрешително не тръгваме. Ако се разберем можем да си обменим данните ако не ви притеснява, защото мога да помогна със разрешителните. Ако ли не ще си ги изкараме по отделно. Така, че ако искате така и така съм отворил тази тема можем да дискутираме тук за кога можем да го направим.
                              Аз например няма да мога от 20.08 до 30.08 защото, ще водя семейството на море. Преди това мога, а след това също мога. Но след това следва втория национален събор от 4.09-6.09, а след него вече нямам идея за времето в планината в този регион. Все пак е доста високо там. Иначе джипа ми е в пълна техническа изправност оборудван с чисто нови кални гуми. Скоро ще се оборудвам и с колани, джак, лопата и всякакви такива неща, които могат да потрябват в планината.
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Аз нямам против да обменим данни и да дискутираме в темата. Аз мога след 24/07 да се присъединя.
                                LZ1UX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X