Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо се присмиват оффроудърите на останалите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо се присмиват оффроударите на останалите

аз сащо бях на тази разходка която в на4алото трагна супер с много джипки ако малко се бяхме предварително уговорили кои е вода4а и каде ще минем няамаше накрая да останем 4 УАЗ-ки а щяхме да заваршим с добър купон .Когато се организират такива преходи е добре вси4ки които сме трагнали в на4алото да движим заедно имаше хора които непознаваха трасето
    Просто необходима е по-добра предварителна организация а не само замисъл
    Относно вапросния 4овек които се е изказал така остро ако вси4ки движехме заедно то нямаше никои да му пука какво мисли и казва просто щеше да е едно перфектно каране
    все пак важното е че се организирахме и надявам се че по-голяма част от участниците сме си взели поука и при следващото организирано излизане ще бъдем като едно цяло
    Jeep Wrangler - 0888 856254
    ГАЗ 66
    Range rover

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
      Свалям шапка на казвам на Нено, Влади и Митко, като бяха в Разлог в началото на зимата видяхме се, пихме по кафенце и разговора стана горе-долу така:
      - тръгва ме ли?
      - с гуми за мъгла съм.
      - Спокойно, никой не сме оставили в гората.
      - абе да не съм ви в тежест....
      А той казва - "Ако трябва ще те теглим и нагоре и надолу"
      Повече няма какво да обяснявам, то си до хора...

П.П. Искам само да припомня на хора като въпросния господин заради когото е тръгнала темата, а има и други такива, за които обурудването на джипа е "джоб пара" и позволяват такова отношение към хора за който това не е така, та нека не забравят че парите днес ги имаш уте ги нЕмаш....
      eвала колега така трябва ,

според мен темата беше необходима , и до тук горе долу протече нормално , вярвам че всеки се е замислил върху казусите споменати с недомлъвки , браво и на засегнатите страни че не се включиха грубо , нека спрем и останем мъже , за да не се срамуваме като се срещнем един от друг , да ме извини колегата които пусна темата, моето предложение е да се заключи темата
      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Ма така с недомлъвки и "един колега..." нЕ става, требва "право куме в Очи" иначе става лицемерие. Подобни неща трябва да се изясняват навреме и докрай иначе става една...
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Ако модераторите искат нека заключат темата .Нека се уважава ме хора сме няма да живеем вечно ,човек преди да каже нещо , нека се замисли дали няма да обиди някой, зада може като се видим по улиците не да навеждаме глава ,а да се поздравим с усмивка
          http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнение
            Ако модераторите искат нека заключат темата .Нека се уважава ме хора сме няма да живеем вечно ,човек преди да каже нещо , нека се замисли дали няма да обиди някой, зада може като се видим по улиците не да навеждаме глава ,а да се поздравим с усмивка
            Тема е доста дълбока и не мисля, че е изчерпана. Основния въпрос е за това как се организира разходка и за това какво е нашето поведение на такава разходка. Отношението ни към по-слабо подготвените джипове и към колеги с по-малко опит е много важно.
            Дали не забравяме, че всички сме тръгнали от гуми за мъгла и брони, които се влачат по калта. Аз лично от там съм тръгнал.
            Другата страна на монетата е, че ако една разходка е обявена като " хард" нека всеки сам за себе си да има оценка, дали колата и шофоьра ще се справят с гората. И да не надценява възможностите си. Защото тегленето и влаченето е най-малкия проблем. В деретата могат да се случат и по-страшни неща ( питайте Каскадьора за тях).
            Но при всички случай уважението към колегите и към природата, трябва да е водещо. Иначе няма смисъл да се събираме. И с клавиатурите сме достатъчно добри.
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Разходка от 40 автомобила си е приключение дори всички да са подготвени. А ако нещата са по-хард и е кално, както вероятно е било е разбираемо ако неподготвените не участват. Кой как е реагирал и какво е казал обаче е строго индивидуално.

Коментар

колеги аз съм нов но това което искам да кажа е че съм също от тези които съм си купил джипка за 4000лв и нямам пари за оборудвъне и такива като вапросния човек ме спират да се включа в някоя разходка точно заради такива изказвания
                Последно редактирано от kalasha; 14-02-09, 02:44.

Коментар

понятията много подготвен джип и хард разходка са много относителни неща - за едни хард е една локва за други софт е търкаляне през таван...

да важно е джипа ти да е достатъчно подготвен, но ми прави впечтление че подобни изказваня идват от хора с приповдигнато самочуствие, покрито с пари и без грам талант
                  а незнам за вас но за мен ситуация, в която някой със супер подготвената си джипка се лигави и не може да се справи с елементарна ситуация, просто буди смях в мен

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                    Koлегите го казаха ! Каране с повече от 3-4 коли нестава ! Возене става с 8-10 ! банкет с 12-15 ! От там нагоре е дивашка работа , просто трябва да се знае къде ще е банкета и в кога ! Всеки си кара из гората както иска и всички заедно после !
                    Подкрепям това мнение.
                    Не познавам човек с който да карам в гората и да не е помогнал на някого.
                    Все пак като излизаме заедно трябва да си останем заедно.Досега на колкото разходки съм ходил винаги някой е помагал на друг закъсал колега.
                    Нено на последната разходка на която ходих си скъса въжето на лебетката за да помогне на човек хем като беше казал че става късно и искаше да си тръгне!
                    Та винаги има хора който ще помогнат.Немога да разбера как някой казва ти можеш а ти неможеш!
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Според мен трябва да се действа на принципа - колкото повече джипове в колоната, подготвени или не, толкова по-софт разходка. Сигурния начин всички да са доволни. За хората с ултра оффроуд машините винаги има по някоя отбивка за убиване на скуката и доказване на възможности

Коментар

За мен самата идея "40 джипа заедно в калната гора" си е порочна от самото начало. Няма подготвена джипка за такава разходка. Винаги ще има някой недоволен (в повечето случаи има по един-двама доволни). Във всички случаи си е 100% загуба на време. Мен лично самата идея ме подтиска и вцепенява, НО за всеки влак си има пътници.
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                          За мен самата идея "40 джипа заедно в калната гора" си е порочна от самото начало. Няма подготвена джипка за такава разходка. Винаги ще има някой недоволен (в повечето случаи има по един-двама доволни). Във всички случаи си е 100% загуба на време. Мен лично самата идея ме подтиска и вцепенява, НО за всеки влак си има пътници.
                          Да по принцип е така за всеки влак си има пътници ,но пък като изключа коментара който беше казан малко преди да тръгнем мога да кажа че беше весело .Качила съм малко снимки в разходка около Варна там може да се види че хората се забавляваха беше интересно много джипове много народ имаше ,имах чувството че на цяла Варна джиповете бяха в гората толкова много досега не са се събирали .
                          http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Аз един път съм организирал и водил група от 24 джипа, от напълно неподготвени шосейки до Вранглера на Близнаците. Смея да твърдя, че поради добре подбрания маршрут, въпреки изчакванията, в шеги и закачки си стана супер разходка. Да, на едно място се изчаквахме 40 минути, да, на хардаджиите им беше скучно. Но като спряхме за барбекюто, и мераклиите потънаха в гората с кеф и си намериха кал, чак единия си затри номера. Но определено вече почти не се наемам да правя такива мероприятия, защото по нататък, на една друга подобна разходка с преспиване, се появиха недоволни хора, които успяха да ми вгорчат настроението. Та затова е по-добре когато се събира такав група с цел запознанство, да се отиде на една ливада, да се спретне барбекюто и всеки който иска, според възможностите на возилото си, да кръжи наоколо. А следвъщия път вече опозналите се на първо четене хора да си се разделят на групи по интереси и всеки да върви където му е кеф - хардаджиите в калта, софта на барбекю, а разходкаджиите на обиколка на Шабленското езеро например. А грубяните и надувките вкъщи. Тях групата сама ще ги изхвърли постепенно.
                            Пп. Моля, без никакви намеци за минали разходки и случки. Старите неща са си стари неща и не им е мястото тук.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                              Тема е доста дълбока и не мисля, че е изчерпана. Основния въпрос е за това как се организира разходка и за това какво е нашето поведение на такава разходка. Отношението ни към по-слабо подготвените джипове и към колеги с по-малко опит е много важно.
                              Дали не забравяме, че всички сме тръгнали от гуми за мъгла и брони, които се влачат по калта. Аз лично от там съм тръгнал.
                              Другата страна на монетата е, че ако една разходка е обявена като " хард" нека всеки сам за себе си да има оценка, дали колата и шофоьра ще се справят с гората. И да не надценява възможностите си. Защото тегленето и влаченето е най-малкия проблем. В деретата могат да се случат и по-страшни неща ( питайте Каскадьора за тях).
                              Но при всички случай уважението към колегите и към природата, трябва да е водещо. Иначе няма смисъл да се събираме. И с клавиатурите сме достатъчно добри.
                              Прочетох внимателно всичко до тук .Интересно и поучително .....ако се направят правилните изводи .

Аз съм от Родопите. Тук в Планината като се срещнем си говорим като стари приятели и никой не се прави на по-голям , защото .... съдбата обича да си прави шеги с Големите . Това да го запомнят големите !
                              пример за да не съм голословен :
                              Момчетата бяха от ..........( по-добре да не казвам ) - дойдоха на хижа Кабата с ХАМЪР с много гордост и ...... малко надменност.
                              Да не влизам в подробности - пренебрегнаха съвети на хора с по-леки джипове , но скромни и ...... същите хора ( скромните ) после ги теглихме с верижната машина с която се вадят дърветата ( забравих и марката ). Доста им беше криво и доста се извиняваха !
                              Сега ги гледам - не идват с ХАМЪРА вече !

Това беше за разпускане малко. Сега за разходките:

Най -трудно се организират масови мероприятия . Това е ясно .
                              Затова мисля да споделя как постъпваме при трудни зимни туристически преходи - приличат на трудните оффроуд преходи :
                              При събирането на всички се прави оценка ( визуална и деликатна ) от водачите или от по-опитните.
                              Участниците се подреждат така , че на 4-5 подготвени се вклинват 2 по-слабо подготвени.
                              Ако неподготвените са болшинство - се избира по-лек маршрут и на 4-5 участника се вклинва 1-2 подготвени.

След подреждането и предупреждението да се следва този ред се потегля с постепенно увеличаващо се темпо.
                              Когато започне разкъсване на групата - малко се забавя темпото и ....това е темпото което трябва да се следва .
                              При първата почивка ( за джиповете - се използват първите демонстрации на възможностите на добрите за почивка ) се прави оценка - дали групата да се раздели на две - едната с по-бързо темпо , а другата по- бавна.
                              Ако се прецени разделяне ( прави се заради реално изпитване на удоволствие от прехода) .
                              По-слабите ( видяли и осъзнали своето място ) се движат по бавно и с по-чести почивки .При тях се оставят поне двама подготвени - да водят и избират проходите , и отзад да поддържа групата.
                              Силната група ,като толеранс може по-често да си правят забавления с преодоляването на препятствия , като през това време догонващата група се появи . Така не се губи връзката на двете групи в случай на нужда !
                              И така с емоции и забавления се постига ефекта на прехода.
                              И силната група си е вдигнала адреналина , и другата група си е направила разходката без да е в тежест .

А сега за преценките на хората участници в преход с джипове >
                              Няма как новите , неподготвените и младите да знаят колко трябва да са подготвени . Може да се окажат подготвени , ако е по-лек маршрута и обратното.
                              Ето защо - това трябва да го преценят организаторите - би трябвало ТЕ да определят маршрута и препятствията.
                              Иначе се губи смисъла на идеята - ОФФРОУД разходка , ако ще се състезават само подготвените . В такъв случай трябва участниците да са наясно - че става въпрос за съревнование и .... неподготвените няма да дойдат .

За анонимността- тук сме Форум от колеги . Няма скрито-покрито .
                              Ако не днес -утре ще разбера името и постъпката .Затова -не се срамувайте , ако някой е допуснал грешка .
                              Хулейки подобна грешка - това е с цел да не сме глупаци ( глупаците повтарят грешките , умните се учат от тях , а мъдрите не ги допускат )
                              Затова едно извинение от колегата ще е достатъчно и така ще се закрие тази тема .
                              Иначе сгрешилия остава изолиран , гузен и как да му е кеф на следващия преход ?
                              Иначе - поздравления за успешно проведената сбирка и разходка !!!
                              Всяко мероприятие ( и в Холивуд ) има слаби места и пропуски !
                              ПОЗДРАВЛЕНИЯ !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                                ... Затова едно извинение от колегата ще е достатъчно и така ще се закрие тази тема . ...
                                А, в същност, сигурен ли си че някой има за какво да се извинява?

Понеже отвори дума за трудни зимни преходи, та да ти задам една задачка:

Събира се група за зимен преход в планината и ти виждаш, че наред с добре екипираните за целта хора са се подредили 1-2-3 с дънки, маратонки, тънки якенца, а бе, каквото там неподходящо се сетиш ...

Та, пита се в задачката, какво правиш ти в такава ситуация? Обясняваш на въпросните, че така не се ходи в планината или си траеш и се надяваш че няма да се случи това, което от опит знаеш, че ще се случи, ако те тръгнат с вас?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X