Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо се присмиват оффроудърите на останалите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо се присмиват оффроудърите на останалите?

Здравейте отварям тази тема защото не ми харесва как се отнасяте едни към други ,тоест като излизате на раходки събота и неделя в гората .Ще ви дам пример да ме разберете за какво говоря.На 08.02.09 год бе организирана раходка из горите на Варна тръгването бе от с.Кичево събраха се около 30/40 джипа неможах да ги преброя точно но това няма значение,докато се съберат всички мина 1 час един джип нямаше гуми за гората и каза че неможе да дойде с нас по тази причина и тогава чух коментар от един оффроудар така да го нарека ,той каза че нямъл намерение да дърпа никой не бил дошъл тук да му минел деня в дърпане .А човека като чу този коментар му се отщя и се прибра .А този господин оффроудар преди две години си смени джипа за по скъп ,една неделя той дойде с нас джипа току що бе купен и небеше оборудван,даже и гумите му бяха за мъгла и какво мислите че стана той закъсваше на всеки 100м.и всички се бавиха заради него ,но никой не му се присмиваше тогава всеки му помагаше с каквото може ,е какво трябва ше да направим може би да го оставим в гората ,да се оправя сам .На всеки се е случвало да закъса то джиповете не са коне да минават отвсякъде ,на 08 .02.09 имаше хора който също закъсваха ,пример едно дайхатсу не можа да мине през една кал, какво да не би да го оставиха ,не помогнаха му както правят нормалните хора ,имаше и други джипове и те закъсваха ,имаше и два джипа бяха с вериги защото нямаха необходимите гуми,повечето нямаха и лебедки ,с две думи не всички бяха оборудвани.Всеки иска да има оборудван джип ,но не всеки може да се изръси 10000 лв и нагоре да го оборудва с лебедка гуми окачване и т.н. Не всеки може да си го позволи всеки тук знае колко пари се влагат в един такъв джип.но и да не забравяме че като се приберем от гората почти всеки път се чупи нещо,за това хоби трябва доста пари да имаш .И какво да правят останалите хора който искат да карат с нас в гората ,да им кажем ние няма да те дърпаме ако закъсаш ,и какво да првят тези хора който токущо са се изръсили за някой самурай 3000/4000лв и немогат да си позволят да си купят примерно едни що годе хубави гуми .да си седят в къщи може би .Нали за това излизат всички заедно ако закъса някой другите да му помогнат .Да не забравя ме че по автосалоните неможеш да си купиш оборудван джип,а евентуално ако намери човек готов джип то няма да струва 3000/4000лв а много повече.
    http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

До: Защо се присмиват оффроударите на останалите

Не се ядосвай.Не всички са такива разбира се.И този ще си намери това което търси!
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

За въпросния отворко коментарият е само един - пази боже сляпо да прогледа! Такъв, ако продължава с изцепките, в един момент ще се окаже аутсайдер.
      А иначе...поради различно подготвените 4x4 и различната психо-емоционална нагласа на офроудърите, те се определят в няколко различни групи. Коментирано е тук. Софтаджии (любители основно на барбекюта), хардаджии (тези, дето обичат да си трошат джипките) и разходкаджии (тези, които просто искат да стигнат до някое интересно място, често недостъпно с лек автомобил). Макар обикновено някоя група да не разбира другите две, това не е причина за отрицание и подигравки. А има и преминавания от група в група.
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Аз си мисля че това,за което говориш колега е единичен случай.Мойте наблюдения са че офф-роудърите сме сравнително сплотени и гледаме да си помагаме един на друг.Е винаги има изключения,ама то си зависи и от самия човек...така че не се ядосвай
        [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Аха, а след такива теми следват питания "Защо няма обяви за разходки" ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами може да е грубо, но ако разходката е обявена като по хард е нормално да върнат колегата с гумите за мъгла. Особено ако е кално в гората. Наистина би бил в тежест на останалите. А колегата без гуми от своя страна не трябва да се сърди, а да се осъзнае и ако иска да се каля да си купи едни гуми. Никой няма да се сърди да тегли някой ако закъса на някое по трудно място. Но ако се налага да бъде теглен там където другите карат на задно е неприятно.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Аха, а след такива теми следват питания "Защо няма обяви за разходки" ...
              Ами Чаво,няма и да има...вече се събираме по телефоните три-четири коли с хора,които можем да разчитаме един на друг.
              Още един повод да благодаря на групата от Годеч,за това,че са толкова сплотени.

Коментар

Първоначално публикуван от jashi1 Преглед на мнение
                ... вече се събираме по телефоните три-четири коли с хора,които можем да разчитаме един на друг ...
                Не ви е срам! Отворковци такива!
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Явно в всяко стадо има черна овца.разходката немога да определя каква беше защото се разделихме на три групи но господин оффроудар беше с нас бяхме до един байр ,почнаха да си викат един на друг никой не може да се качи по този байр ,какво последва качи ха се три самурая ,един нисан ,и един роувър а господин оффроудар що не се качи нали уж му е много оборудван джипа.
                  http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнение
                    ...
                    Щом са много хора, винаги ще има някой надувко, който да се мисли за по-важен от останалите. Било с надменно отношение към по-новите или по-"бедните", било като дойде неподготвен за конкретната разходка.

Аз рядко участвам в групите за разходки, но по разказите често може да се прочете за някой, който е оставил колата още на старта и се е качил при някой друг.

С една дума, не се впечатлявай на такива глупости. Те се регулират сами.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Ами може да е грубо, но ако разходката е обявена като по хард е нормално да върнат колегата с гумите за мъгла. Особено ако е кално в гората. Наистина би бил в тежест на останалите. А колегата без гуми от своя страна не трябва да се сърди, а да се осъзнае и ако иска да се каля да си купи едни гуми. Никой няма да се сърди да тегли някой ако закъса на някое по трудно място. Но ако се налага да бъде теглен там където другите карат на задно е неприятно.
                      Проблемът тръгна от това, че се събраха много и различно подготвени джипове. Освен това и настроенията на колегите бяха за различен вид разходки. Едни си мислеха, че се тръгва на " барбекю " разходка, други на ултра хард трошачка. НО калта беше такава, че и най-невинната разходка щеше да се превърне в хард. Не съм чул това изречение, но моето мнение е, че човек и кола в гората не се оставя. Лично мен са ме теглили много. И винаги съм бил благодарен на колегите, които не оставиха.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        За това продължавам да твърдя,че повече от 5-6 джипа в гората не е необходимо,хем да не се бавят другите,хем да не се превръща разходката в опъване на лебедки и въжета.

Коментар

Явно в всяко стадо има черна овца ...
                          А пък на мене ни ми стана ясно откъде накъде от това, че някой бил казал нещо се пръкнаха заключения като тези

Защо се присмиват оффроударите на останалите
                          ....
                          не ми харесва как се отнасяте едни към други
                          ...
                          Досега май не съм чул някой някъде да е бил оставен в гората.

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                          Проблемът тръгна от това, че се събраха много и различно подготвени джипове. Освен това и настроенията на колегите бяха за различен вид разходки ...
                          Това е сигурна рецепта за проблеми ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

нещата са стигнали и по далече ,в подобни расходки, има и такива с жалби до полицията да им решава споровете , тоест офицялно оплакване , незнам защо е нобходимо да се правят някои на толко велики за толкова елеметарни неща , маи има хора дето са влезли доста във филма
                            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Налага се извода , че трябва да се организират `клубове по интереси` - едни за разходки , други за трошене . Но това вече го има във форума - " разходки" и "хард разходки" , значи просто трябва да се пише на правилното място
                              ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                              WJ 4.7

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X