Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой, къде е ходил по света...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

тва лято може да ходя в германия.като се върна ще ви дам инфо

Коментар

хайде хайде..... някой да има прясна информацийка от някъде

Коментар

Гърция-Драма,Кавала.Миналата събота-разходка за един ден.На 1.5 часа от Банско,няма никой по пътищата и на КПП-то.Иначе много красив град-нещо като Монакото на Гърция.Страшна храна-за който обича морски деликатеси и не по скъпа от България.Има много неща интересни-крепости,останки -колкото искаш,музеи.Абе струва си разходката
        VW-TOUAREG V6,3.0 TDI:oops:

Коментар

А ТОВА, ТАМ ДЕТО

из "Цъфти трън", "Раниславци"
          и "Бръдо" ... брои ли се за
          расодка ?
          Щото са си екзотични,
          рабиаши!
          Да живей куманизъма!

Коментар

айде и аз

...

живели сме по няколко години в:

- Унгария
            - Малайзия
            - Швеция
            - Южна Африка

за там мога да разкажа доста и да отговоря на конкретни въпроси.

Пътувания до (по долу) - за някои знам доста , за други съм имал толкова малко свободно време, че знанията ми опират до отделни хотелски стаи :

Bulgaria
            Russia
            Poland
            Czech
            Serbia
            Hungary
            Slovakia
            Netherlands
            Germany
            Austria
            UK
            South Africa
            Malaysia
            Singapore
            Turkey
            India
            Sweden
            Denmark
            Belgium
            Spain
            Switzerland
            Greece
            Italy
            Kazakhstan
            USA
            France
            Egypt
            Macedonia
            Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
            [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

Евала!
              Щом все още си в България, значи не е толкова зле тука!
              Май ти липсва само Канада да сглобиш пъзела..

И малко Южна Америка..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                Евала!
                Щом все още си в България, значи не е толкова зле тука!
                Май ти липсва само Канада да сглобиш пъзела..

И малко Южна Америка..
                Къде ти в БГ е супер добре , но не повече от 180 дни в годината . А иначе както казва г-н Петров , има 154 държави - още доста ми остават за пъзела . Така или иначе ако има въпроси - насреща съм!
                Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
                [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

Това е минерален извор в Сахара. Действието става преди 20 години. На третата снимка по едрия екземпляр съм аз.

http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    Що за въпрос, дали ще е досадно? Ами който не иска просто не чете, да не е задължително. На мен специално за Латинска Америка ще ми бъде интересно, там не съм бил...
                    мога с охота да разкажа за КУба, макар че в последните 5 месеца нямам информация как са се променили нещата, откак Фидел е болен.

а за други места - мога да споделя един сайт, на който двама млади ентусиасти обикалят близки и далечни места и подробно описват пътешествията си - включително съвети и точни данни за туристите, сигурно ще е полезно:

http://www.emilaleksov.com
                    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                    Omnia vincit amor !

Коментар

Аз съм обиколил цяла Европа вкл. и скандинавските страни. Най-впечатлен от природата останах в Норвегия - само че там освен природа друго няма, говоря за страната като цяло, иначе Осло е нещо като "United Colors of Benetton" - нищо особенно, а Берген наподобява много на градовете в Англия. Там има монопол на алкохола и се продава само в магазини "Vinnmonopole", наподобяват на обшината - има решетки, теглиш си номерче и се нареждаш на опашката.. Цените са зверски, пример кутия цигари е около 25лв. Жените са грозни, мъжете още повече и всеки пие колкото 10 руснака взети заедно! Но пък другаде "Фьорд" в Европа не знам къде може да се види, съжелявам че всички снимки от там паднаха в канала.

Друга страна от която съм впечатлен е Южна Африка - страна светлинни години напред. Мога да кача малко снимки ако има интерес, имам и клипче от "лов" на бяла акула - White Shark Project, наскоро ги даваха по БТВ.

А някой беше споменал Египет.. незнам кое му е харесало в този хаос - Автобусите не спират, хората се качват и слизат почти в движение, на мотор няма по малко от 4 човека и в кола под 8 човека. Единствените знаци са "Клаксоните забранени" а те освен тях друго не ползват. Лелките имат кофти навик да си надигат "чаршафа" и да пикаят по тротоарите .. и т.н. и т.н... с две думи - да не излизаш от хотела

Смятам следващото патуване да е до Тайланд. От доста време не мога да се наканя да пропатувам пак толкова дълго разстояние, но пък си заслужавало доста. За там само мога легенди да разправям, но пък пресни, днес един приятел докато стояхме на "пусия" за диви патки ми разправяше как е прекарал последните 2 седмици...

Коментар

Кой, къде е ходил по света...

Смело мога да се включа и аз с Египет като една интересна дестинация. Освен нея остров Родос също е една приятна дестинация в която бях. Отделно Европа като по близка дестинация съм я пообиколил така да се каже. Турция е ясна вярвам на всички ни...но мога да добавя че Мармарис е класи над Кушадасъ и Бодрум...особено Ичмелер с неговата лагуна е неповторим. За последно бях в Солун преди 2-3 седмици, но грип ме тръшна як там и малко се провалих като турист. Александропулис обаче ми харесва повече от Солун. Мога да опиша обширни репортажи по темата...ако някои иска да пътува по тези места които описах да пита...с радост ще му кажа каквото знам. Много добри контакти имам в Емералд познавам собственика на туристическата фирма и мога да съдействам на всеки който пожелае да пътува с тях. Изключително коректна фирма са.

Питайте смело какво ви интересува и ще помагаме щото ако трябва да пишем пътеписиси леле мале
                        S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                        или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                        пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

По едно време.....

По едно време бях закъсал за пари...а и това съм у4ил,та се озовах по корабите....
                          Пообиколих доста,като не пропусках да се гмуркам или да се запознавам с месните забележителности,вместо да се запивам по баровете.. не 4е и това не съм го правил
                          По разли4но време съм ходил и преминавал ....през: СССР/бивш/,Турция,Гърция,Кипър,Франция,Испания,Египет,Саудитска Арабия,Обединените Емирства,Пакистан,Индия,Йордания,Италия,Германия......май за това се сещам....някъде съм бил само на екскурзии,другаде,само съм минавал, на места съм престоявал по10тина дни...забравих да спомена и едно пътуване за 2-3 месеца до Уругвай....беше оба4е одавна...преди 20 години....смътно си спомням ,4е пак тогава съм кацал за междинно кацане на Кабо Верде/зелени нос/-Ако някой се интересува за конкретна страна или дестинация моля-да пита....трудно се споделя вси4ко,а и за някъде знам съвсем малко..за другаде само от разговори с месното население..ще се радвам да споделя. Нешанал Джеогарфик-БГ , не се заинтересуваха,въпреки,4е без да се хваля в залива Акаба в Червено море на гмуркане извадих каменна риба,една от най-отровните в района...
                          Divers do it deepеr

Коментар

Re: По едно време.....

Първоначално публикуван от deepdiver_ Преглед на мнение
                            Ако някой се интересува за конкретна страна или дестинация моля-да пита....трудно се споделя вси4ко,а и за някъде знам съвсем малко..за другаде само от разговори с месното население..ще се радвам да споделя. Нешанал Джеогарфик-БГ , не се заинтересуваха,въпреки,4е без да се хваля в залива Акаба в Червено море на гмуркане извадих каменна риба,една от най-отровните в района...
                            Наскоро ми попадна едно българско списание за водолазен спорт -"Под вода" - предполагам, че те ще проявят интерес. имат и сайт www.podvoda.com
                            [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

Re: Кой, къде е ходил по света...

ето нещо от европата.освен че съм ендурист и пещерняк съм и алпинист.
                              бях в района на мон-блан януари и февр.знам как може да се качи човек
                              и кой е маршрута.затова ако има някой желаещ да изкачи върха през
                              лятото с мене и да делиме разходите по пътя да се обади.
                              0,000.....% от всичките снимки може да видите на адреса.
                              gmail.com ,след това на потребителско име напиши peshterite ,а за
                              парола напиши pe6terite.като се отвори кутията там има две файлчета.

Коментар

Re: Кой, къде е ходил по света...

Сигурен съм,че Германия ви е много позната.Но аз,където и да съм ходил,най-много съм се интересувал от хората-опитвал съм се да си обясня успехите на напредналите държави.А те се дължат на хората,живеещи там,нали така?Познавам някои българи,които трудно ще се загубят във Франкфурт,Щутгарт или други големи градове.Били са там по 20-30 пъти за месеци.Може да е странно,но мен градовете не ме впечатлиха.Живях 1 месец в дълбоката германска провинция и мисля,че научих повече за тия хора от едномесечния престой в Щутгарт.Ако ви е интересно,мога да разкажа за обикновените,местни "пейзани".
                                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X