Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте ъкъл за каравана...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте ъкъл за каравана...

Mоето мнение ,че няма да има ограничение за караваните.
    Ако имаше нещо подобно нямаше да ги произвеждат.
    Колкото до висопроходимостта не е зле да се замислите и за товара който ще е в караваната.
    При нормално пътувана си има изисквания за багажа /редене и други /, ако я прекарате през условията от снимките багажа/всичко чупливо и хранително/ по добре да се вози в джипа.

И един съвет за новите собственици на каравани:
    При движение на заден ход ако има наклон или друго препятствие/бабуна, бордюр/ и караваната не върви независимо от напъна на колата.
    Не давайте гас няма да тръгне защото колкото повече натискате с колата толкова повече натискате върху спирачките на караваната и тя не помръдва.

Пиша го защото съм виждал колеги с пушешти съединители и неразбиращи погледи защо караваната неще да върви на заден ход.
    Живот на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от jororib Преглед на мнение
      Mоето мнение ,че няма да има ограничение за караваните.

И един съвет за новите собственици на каравани:
      При движение на заден ход ако има наклон или друго препятствие/бабуна, бордюр/ и караваната не върви независимо от напъна на колата.
      Не давайте гас няма да тръгне защото колкото повече натискате с колата толкова повече натискате върху спирачките на караваната и тя не помръдва.

Пиша го защото съм виждал колеги с пушешти съединители и неразбиращи погледи защо караваната неще да върви на заден ход.
      Добре де и аз съм от колегите с пушещи те съединители. Имаш ли някакво предложение? Какво трябва да се направи за да не е така? На старите модели има едно лостче на лапата и спирачката се изключва , а на новите не е така . На каравани след 98г с новите лапи (ЧЕРВЕНИТЕ) няма лостче.

Коментар

Ето лапа от новите:.. И гледам ,че масово ги монтират и на по стари каравани за да минат немския TUV
        Прикачени файлове

Коментар

Най-лесното решение е препятствието да се мине на преден ход.
          Ако това е невъзможно се прави на заден с лека засилка.
          Ако и това е невъзможно,откачаме караваната и с бутане я наместваме.
          Щом си имал каравана знаеш че се бута лесно дори и по наклон.
          Мойта я държа в един двор и при излизане има голям наклон,с кола не става зариди перпендикулярен завой към улицата,пробвал съм с лебетки и какво ли не от опит най-лесно е трима приятели и бутане.
          Сега с кемпера я наврях да не казвам къде/трябваше място за кемпера/ ,е утехата е че ще я вадя веднъж от там.
          Живот на колела.

Коментар

Мисля ,че ако е много важно може да се изработи блокажно лосче.

И моя съединител пуши първия път на няколко пъти преди да се усетя.
            Живот на колела.

Коментар

Разгледай тази на линкаhttp://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=9452 тя е продадена но можеш да звъннеш на тлф. човека внася коли и каравани от Холандия.

Коментар

Първоначално публикуван от koko107 Преглед на мнение
                Здравейте,

Това лято имам намерение да си купя каравана (на старо). Приемам всякакви съвети, но най-вече:

Откъде да я купя (живея в София).
                Откъде да купя огледала за обратно виждане за каравана (за Паджеро 88-ма).
                Колко голяма, щото се заглеждам по дългите, двуосни , а Паджерото (2.5 TD), макар да се опитвам да го поддържам, не е първа младост...
                Къде в София мога да я държа, така че да ми е под ръка през цялата година.

Също така - каня се лятото да ходя с караваната на поход из Гърция - има ли някой, който да сподели челен опит в тази насока.
                доста неща изчетох в този форум и нека аз да кажа едно мнение,грешка е че двуосната каравана се кара трудно също че не влиза на всякаде, да вярно е че трябва Е категория за нея но аз лично докарах с голф 1.6тд от германия каравана която тежеше общо 1980кг и е дълга 8 метра и нямах никакви проблеми с транспорта освен че патувах 2600км три дена.сега я влача с волво 760 2.4тди и не виждам разлика повече от 80 неможеш да караш но там кадето може да влезе колата мога да я вкарам на заден ход.АКО ТОЛКОВА СИ НАВИТ ЗА КАРАВАНА ОБАДИСЕ ЩЕ ТЕ СВЪРЖА С МОЯ ЧОВЕК ОТ БЕЛГИЯ АЗ СИ КУПИХ ОТ НЕГО КАРАВАНАТА И САМ МНОГО ДОВОЛЕН.моя тел е 0888930594 казвам се галин

Коментар

От: Дайте ъкъл за каравана...

Здравейте намислила съм да си купувам каравана през пролетта. Ще бъде за стационарно ползване и искам да е големичка около 5-6 м. Да ми кажете как се живее в нея дали не е задушно или като захладнее навън как е усещането вътре и такива подобни. Освен това ме интересува въпроса с транспортирането - караваната трябва ли да има застраховка и да е с регистрация? Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от radi_na Преглед на мнение
                    Здравейте намислила съм да си купувам каравана през пролетта. Ще бъде за стационарно ползване и искам да е големичка около 5-6 м. Да ми кажете как се живее в нея дали не е задушно или като захладнее навън как е усещането вътре и такива подобни. Освен това ме интересува въпроса с транспортирането - караваната трябва ли да има застраховка и да е с регистрация? Благодаря предварително.
                    Здравейте! За съжаление с казване не става. Разни хора различни изисквания. На едни им е тясно и клаустрофобично, на друг му се клати караваната и неможе да спи, и т.н. Най- добре вижте да идете някъде нагости за една вечер и да прецените за какво става дума. Има и вариянти да се вземе под наем колкото за проба. Мога да помогна с координати на фирми при интерес.
                    А...и не чакайте пролетта сега е момента !

Коментар

От: До: Дайте ъкъл за каравана...

5-6 метра си е направо апартамент. Моя опит казва, че всичко трябва да е ОК. Ако може да се монтира и някакъв климатик, всичко е на ниво.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

От: До: Дайте ъкъл за каравана...

Както за каза Ангел, най добре е да се пробва, да се види на живо. И в най голямата жега, стига да има лек бриз, е възможно да ти е хладно в караваната и без климатик. На отворени прозорци, вътре може и да понастръхнеш. Щом ще е за стационарно ползване, и няма да я местите и пътувате, минимум 6м. си е направо една гарсониера - комфортно и широко. За стационарно ползване може и без регистрации,застраховки, НО документите и , е хубаво да си ги имаш - не се знае кога,какво ще ти хрумне.
                        Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Милчо,питането за застраховката и номерата е дали трябват при превозването на караваната! Да не те разберат криво,и после -олеле! Та ако ще я дърпате до лозето-трябват ви и номера и застраховка! Ако ще я придвижвате на репатрак-не!
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                            Милчо,питането за застраховката и номерата е дали трябват при превозването на караваната! Да не те разберат криво,и после -олеле! Та ако ще я дърпате до лозето-трябват ви и номера и застраховка! Ако ще я придвижвате на репатрак-не!
                            М'да. Грешката е моя - не се изразих правилно, но надявам се вече е ясно. Поздрави.
                            Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

АКО Е ЗА СТАЦИОНАРНО ПОЛЗВАНЕ,МОЖЕ ДА Е БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ.ПРОДАВАТ С ОПЦИЯ ДА ТИ Я ДОКАРАТ НА МЯСТО.А ИНА4Е,ЗАСТРАХОВКА,ДАНАК,ПРЕГЛЕД НА 6 МЕСЕЦА.ОТНОСНО СТУДА ИМАТ ПЕ4КИ НА ГАЗ,СТАВА БАНЯ.

Коментар

И аз търся да закупя каравана, стационарна. Взех място в гората и мисля да паркирам стартово каравана. Мисля да гледам нещо над 6 метра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X