Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мароко 2015

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мароко 2015

Като гледам картата със спота, той си седи включен от ранния следобед на едно място - на бензиностанцията в Tagounite. Май Гошко го е изръсил там...

Коментар

После поехме към Форт "Бу Жериф"....
      Прикачени файлове

Коментар

И дойде време за първото "иссспитание" - Plage Blanche. Плаж, който за 53км има един изход и вход. Имаш около 3-4 часа да го минеш или си под вода, кеф!..Историята познава доста удавени там. Всичко беше ок докато един-двама ги достраша и то на 1/3 от пътя, та всички обърнаха, но аз съм отишъл да карам. Направихме си среща в нищото и според изчисленията към 23ч трябваше да се съберем. Малко притеснително да караш по тъмно сам в пустинята, но сега ми е паднало!...
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от bgrali Преглед на мнение
          Като гледам картата със спота, той си седи включен от ранния следобед на едно място - на бензиностанцията в Tagounite. Май Гошко го е изръсил там...
          Не, не съм...чакаме да решат военните дали ще ни пуснат към големите дюни или ще цепим към Атласите. Дюните са на 25км от алжирската граница.

Коментар

Не закъсня появата и на първите Ленд Ровъри в нужда...франсета...напомпали гумите на 2.8 атмосфери Извадих първия и казах на втория да закачи въжето на неговия. А той да го преметне като ласо на страницата на задната броня...е, вече съм със щети
            Прикачени файлове

Коментар

В края на плажа има десетина километрова пресъхнала река. Много приятно е да се кара там. Плаж бланж глътна неимоверно количество гориво и след реката хванах едно безкрайно писте към Тан Тан където заредих и се върнах в пустинята вечерта при другите ...по план!
              Прикачени файлове

Коментар

...Нов ден! Изгрев над пустинята!....Този ден ще го запомня с разбитите камъни в бъбреците и пукането на гуми през един час...Не разбира се, деня беше изпълнен с различни лица на Мароко...
                Прикачени файлове

Коментар

Поредния Ленд Ровър в нужда. Получи помощ!
                  Прикачени файлове

Коментар

Браво ! Браво ! Браво ! Хубави снимки, още по-готини иссспитания ! Само напред !

Ако все още чакате войската да ви пусне покрай границата, тоест ако не ви пусне - не се отказвайте от Мерзуга (Erg Chebbi) - там са истинските дюни, до към 300 м високи, само пясъци - 40х25 км - точно те са истинска пустиня: няма смисъл да влиза ме в академично спорове, искам да кажа, че тези дюни са това, което човек си представя, когато каже пустиня

прав си, естествено - 1000-дата и курс километра, които си минал от Ессауира да вчера, са типична мароканска пустиня, с много камънак, скали, голи хребети, пресъхнали реки и т.н. - тук таме някой бодлив храст и нищо повечето...

Та, ако не ви пускают покрай границата, минете през Некоб - пътя е тесен и изровен от дъждовете (а може и него да са асфалтирали, по-добре отколкото много от БГ пътищата), с много серпентини и гладки... След Мерзуга, покрай Риссани, Ерфуд през Тинрир човек минава по пътя на хилядата касби, с отбивка към долината на Дадес, към Маракеш ( там живеят немалко англичани, някои от тях от около 18 години, които добре познават Мароко)
                    Не пропускайте Фес, Мекнес ( много европейски град), Ифран (Швейцария в Мароко) - няколко километра преди Ифрае / Азру, на предела в гората около пътя дебнат шимпанзета, които не пропускат да позират на запалени фотографи...
                    За десерт минете през Chefchaouen (приказка в синьо и бяло), само внимавайте по пътя към Танжер да не ви натоварят колите с трева - почти на всеки завой я предлагат, бабите от района, до техните внуци, като не забравяме мигрантите от дълбока Африка

(ясно ми е, че всички тези места са ти ясни, както и че времето не стига за всичко - но си струва; с група е по-интересно, разбира се, но и сама кола няма проблем - Никой не закача, за нищо: ако искаш, помагат с каквото могат, ако не искаш - оставят те на мира)

Коментар

• От: Мароко 2015

Леле, колко много камили!
                      Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Виждам, че сте тръгнали покрай границата към Рамлия - Тауз - Мерзуга = спискам палци !!! Дано нямате аварии, пукане на гуми или каквото и да било, което би ви забавило !

Около час не монах да се включа на спота, който на всичко отгоре след седмица трие предишните следи:
                        - холандец поддържа страница <locationof.com> , която показва не само следата, но и StreetView, и позволява същата да бъде прехвърлена към собствена нет-страница или към чичо Гошо (.klm file) или към Гармин, например (.gpx file)
                        - безплатния вариант позволява 5 качвания на месец, срещу 12 евро (може би са вече 20) = неограничени качвания на маршрути за половин година (и нищо не изтриват !)
                        Ако човек има евтин мобилен интернет - може да качва следата на живо; иначе: през час, на края на деня и т.н.

Програмката на Location of.com работи на Android, iPhone или Symbian устройства (за мен Нокия-та сработи най-лесно и надежно - от няколко години с Нея винаги съм наясно какво правя)

За Андроид има купища програмки - за съм на MyTrack - който регистрира всичко offline, като на края на деня разпращам .gpx file-a за гледане в Google Maps или в Google Earth

ххх

Пардон, пак се отплеснах в дълги писания, спирам

Коментар

Добре дошли в Erg Chebbi - морето на дюните ! Налудувайте се утре / други ден както трябва !

Ако не бъркам, не сте имали проблеми по пътя - около девет часа по този маршрут е супер време !
                          Чакаме снимки - в този район почти във всеки "приют" има сравнително нормален wlan ...

(Най-после въведох българска клавиатура - вече няма да се чудя кога руската е поправила текста до неразбираемо)

лека ви нощ !

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
                            Леле, колко много камили!
                            Обещал съм на Викича малка камила и като си дойда ще се разберете с него кои дни при кого ще е.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                              ...малка камила ..
                              Камилче му викат Гоше

Кураж и безаварийни още няколко хиляди , и пиши сценария за пътеписа...20 страници минимум да е
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

......
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X