Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мароко 2015

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мароко 2015

Неусетно и този ден се изтърколи, направихме бивак и всеки се зае с домакинска дейност
    Прикачени файлове

Коментар

...И изгрева! Нов ден, нови приключеня, нови лица на Мароко и причудливи форми....(11.10)
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
        Камилче му викат Гоше

Кураж и безаварийни още няколко хиляди , и пиши сценария за пътеписа...20 страници минимум да е
        Не ще камилче детето, иска малка камила
        А по въпроса за пътеписа няма да се разберем. Или това е ...или спирам със снимките за да има за пътепис

Коментар

.............
          Прикачени файлове

Коментар

Много камънак, много нещо..без 2-3 гуми резерва човек е загубен, особено ако е сам. Добре, че все 80-ки, та спокойно може да се менкат гумите..ако са от един размер де.
            Не знам лепенки, спрейове и т.н дрън-дрън дали могат да закрепят временно нещата в такава ситуация...добрия компресор се подразбира..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

10-15см разрез по борда...не се сещам това с какво се лекува.Четири коли са с Cooper Discoverer STT. Майката им се разказа на горките Гудрич КМ2 - две спукани поправимо и трима сме с Гудрич АТ....няма спукана нито една! Който каквото и да ми казва за АТ на Гудрич -ТОВА Е ГУМАТА за такова пътуване. Не съм пипнал налягането дори от София. Асфалт, камък,пясък...1.9 задни, 1.8 предни....имам някои леки поражения по грайфера, но не по-зле от едно качване до Мургаш. Който се е качвал знае за какво иде реч.
              Приключихме с камънака почти. Днес атакуваме високите Атласи. Вчера си играхме в дюните до тъмно колани, лопати, пътеки...както си му е реда.

Коментар

Каква е температурата където сте сега?

В планинските райони следите ли прогнозата за дъжд ? Преживял съм 10 мин дъжд и след още няма и толкова вълна от вода, камъни и кал обръщаше 120 тонни камиони.Така научих на какво арабите казват суха река(wadhi) и колко е опасни могат да бъдат.

Друго което се сещам, залеза е страхотен а звездите огромни., поне от Египед до Алжир, предполагам,че при теб няма да е по различно ?
                В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                В. Иванов

Коментар

Защо пропуснахте дюните на Erg Chebbi - не ви стигна времето или някой се уплаши ?
                  (ако спот-а не е бил изключван между Ksar Tanamouste и Auberge Ocean des Dunes - пеленгацията му е на всеки 10 минути, ако не бъркам, и както изглежда не е имало изключване - значи сте минали на два-три километра от дюните, без да им обърнете внимание)

иначе виждам, че сте търсачи на силни усещания - обичате да карате по камънак, да става, каквото ще става !

Естествено, че за Мароко (и не само!) най-добрите гуми са BFGoodrich AT, а за пясък / дюни - колкото по малко грайфер, толкова по-добре, за да може при 1,8 до 1,2 (между 12:00 и 15:00 дори до 1,0) атмосфери почти гладките гуми да "плуват", (нали са ни учили, че при толкова ниско налягане сцеплението е почти 3 пъти по-дълго), а не да се вкопават, както правят STT / MT - които са гуми за кал = за пясък и за камънак не стават, хлъзгат се като при дъжд на шосе, за да им се нацепи някой кремък между грайферите или да им среже страницата ...
                  Но - за да пука човек такива яки гуми, каквито са STT / MT, трябва доста да се постарае - не е само до камънак !

Нов поглед към спота - слизате от асфалта и потегляйте пак през деретата / камънака - явно с това сте закърмени !
                  ни пуха, ни пера !

Коментар

Първоначално публикуван от Volodia.Petkov Преглед на мнение
                    Защо пропуснахте дюните на Erg Chebbi?....
                    Краткия отговор е: Не сме ги пропуснали!...Дългия е скучен

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                      Каква е температурата където сте сега?...
                      м-ду 23-28 градуса с ветрец винаги. Нощем съм с две одеялца в палатката.Прогнози не следим. Ако ни отнесе...здраве да е!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                        Нощем съм с две одеялца в палатката.
                        Супер си се сетил. Иначе се налага до 4 жени.
                        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                        В. Иванов

Коментар

Страшна работа супер много се изкефих! Все едно аз пътувам! пууу изпитвам много благородна завист. Виждам една 90та с вас може ли малко инфо за нея как се представя и каква модификация е? мотор, скорости- това ме интересува и дали е правила проблеми. Инфото от такива пътувания и от първа ръка е безценно. За 80та серия е ясно.

Поздрави!
                          Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
                            Виждам една 90та с вас може ли малко инфо за нея как се представя и каква модификация е? мотор, скорости- това ме интересува и дали е правила проблеми...
                            1KZ-Т, ръчни скорости и никакви модификации.Нямаме проблеми с 90-ката, просто понякога избираме малко по-лесно преминаване заради нея. Гуми 245/75/16. Определено се кара по-внимателно и е доста по-лека от останалите.

Коментар

Благодаря за споделеното! Успех нататък!!!
                              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Радваме, че и малкия крузър върви наравно с големите. Благодаря за информацията и пожелавам приятно пътуване изпълнено с още по-хубави емоции!
                                Real Recognize Real

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X