Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Защо ми е изтрита темата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Защо ми е изтрита темата?

    Чистете по-хубаво и на всички ще е ясно че не бива да се цапат теми за продажба -http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=203502

    Никой от изказалите се не му е мислил лошото, като е писал. И никой не си е и представял, че ще го триете с такива аргументи. Защо ли?!
    И малко повече самокритичност няма да навреди и няма да ви срине авторитета. Мисля, че един по-приятелски тон, също би бил доста по-подходящ в случая. От къде тая злоба и тоя език, към едва ли не добър стар познат, ако не приятел?!
    Иии...Владо, ти също имаш обява в раздел "продава" доколкото помня. Дали щеше да си толкова критичен, ако имаше подобни коментари и към твоята обява? Да я ъпна с един линк, да видим кои коментари от твоята са за триене и кои не са, щото евентуално не си ги видял?! http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=194821

    Нещо се попрестаравате в тона на моменти, което не е от полза за никой(освен може би за нечие его). Този Форум е достигнал сегашния си вид, заради хора даващи смислени и полезни мнения, какъвто безспорно е и Вени, както и повечето хора "спамили" в темата му(вече изтрита).
    Правилата и дрън дрън... за груб тон се наказваме, обаче само ако има от кой. Дали Вени се прави на интересен, като пита за лично отношение, при положение, че на много други обяви не се трият много(в т.ч. и подобни) коментари?! Нормално е да му докривее, най-малкото можеше да го питате и/или да го предупредите, със сигурност не е от хората влезли тук да си продават колата. Че е попитал в темата също не е грях, и не е причина да се казва, че се прави на интересен, което си е и обида от страна на модератор(в противоположната посока, аз поне, обиди не виждам). Ако аз кажа, че някой се е направил на интересен да трие от всички обяви, баш положителни коментари в тази обява, ще е обида ли?! Другия вариант е да го е направил от добри намерения за прегледност на обявата, но не видях някой нещо такова да обяснява с нормален тон, а се декламират правилата на висок глас...

    ПП: Нито се познавам лично с Вени, нито тук контактуваме извън темите. Адвокатствам на онеправданите... про боно... Е, може и за БАНани, ако ще се раздават... С разни подобни изцепки, все по-често си мисля, че Форумът няма да ми липсва. Вярвам, че и с доста други хора е същото. Смятам, че и имащите власт тук, е добре да го повярват, защото с неуместната грубост на моменти именно те са сериозна причина за това.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

    Коментар


    • От: Защо ми е изтрита темата?

      Коментираш конкретна случка, при положение че проблемът е в обща тенденция. На Вени ти си му забелязал полезните съвети, ние освен тях сме забелязали че и дъжд да завали - модераторите ще са му виновни. Което съчетава с удобна тенденция да не разбира когато не му изнася отговора.

      А за темата към която даваш линк - прости, но сравнението е смешно. Майтап ли си правиш ? Темата е ъпвана през месец(и), има едно изтрито мнение, два коментара за данък, останалото са коментари за разпарчетосване на части които са си съвсем по темата.

      Разбира се, преди да сравниш си видял цялата чатаджийница на Вени в темата ? И са ти се видели еднакви ?
      Издъних се на Тюринг теста

      Коментар


      • От: Защо ми е изтрита темата?

        Дал съм два линка. Другия е към една обява за един Теракан за 15 бона, за който се търсеше и бартер за Кадилак Ескалейд.
        За обявата на Владо, не съм казал че се е ъпвала много, а че има и в нея излишни коментари. Ако коментарите бяха сходни, като в темата на Вени, дали щеше да си ги изтрие?! И не, не защитавам ползата от такива коментари. На всички ни е ясно, че всъщност нито ъпване, нито коментари реално помагат за продажбата. Затова се и чудя защо толкова ви извадиха очите? Ми това го има в доста теми и за подготвени джипове и за други които си заслужават. Това е едно признание, най-вече към собственика. Един вид, точене на лиги...
        Купувач, който е от форума и знае кой е продавача, не му трябва да му го рекламират. А за нов член, и всички да напишем колко е читава колата, нищо няма да му говори.
        За другите отношения не съм в час, така че приемам че си прав. По принцип и не всеки би се оплакал в конкретната ситуация(аз също не бих), но пък не виждам и нищо лошо и когато се обърне внимание и се пита. Но си мисля, че имаше доста по-читави варианти за отговор. Хем като знаете, че не се разбирате, действията са си като целенасочено провокативни. Всички сме наясно, че и на най-читавите обяви, такива коментари постепенно си затихват. А и коментарите не са на автора, а на други утвърдени участници които го познават лично. Не се явяват чак спам, щото касаят предмета на обявата и по някакъв начин го описват и коментират. Отделно си мисля, че си е и съвсем справедливо, когато се продава читава стока, тя да си получава положителните коментари, както и да се ъпва по този незабранен начин. Това е в интерес и на продавача и на купувача, а не ощетява Форума, още по-малко сравнено с ползите за Форума от цялостното участие на всички писали в онази тема.(И такива теми по принцип).

        Нормално е отрицателните коментари да не се толерират - все едно да кажа, че тоя джип е с много специфична и уникална горивна система, за която няма разпространени диагностични уреди и още по-малко специалисти, отгоре на това страда от регулярни проблеми с нея... - ОК, това да се изтрие. Нещо като в оная приказка "...или добро, или нищо." Даже и в случай, че сте преценили че се прекалява, не са изключение предупредителни модераторски забележки в това отношение, които в общия случай помагат. Ако не за друго, поне за липсата на въпроси при последващо триене и се спестяват ненужни емоции.
        Това според мен и отстрани.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

        Коментар


        • От: Защо ми е изтрита темата?

          Аз пък най-обичам когато някой се зарови по всички теми да изрови 1-2 примера дето ще му защитят тезата за великата конспирация на модераторите.

          Темата на Вени за 2 дни:

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02khdfx.jpg
Прегледи:1
Размер:37.1 КБ
ID:5694112

          Дребно е, защото трябваше много да намалявам зума, за да се съберат на 27" монитор. Единият ден чак до следобяд нямаше никакво мнение в темата и той реши да включи едно бартерче, зер ще му прашяса обявата. Това си седи естествено.

          Колкото до моите теми за продажба погледнах какво съм трил последно, то пък се оказа, че има и мнение баш на друг модератор. Обърни внимание какво съм написал като причина за изтриването:

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02sfthdfth.jpg
Прегледи:1
Размер:26.8 КБ
ID:5694113

          И като за финал в темата на Вени остана достатъчно неизтрит спам, като например тези:

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02.jpg
Прегледи:1
Размер:75.1 КБ
ID:5694114

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard04.jpg
Прегледи:1
Размер:37.4 КБ
ID:5694115

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard06.jpg
Прегледи:1
Размер:31.5 КБ
ID:5694116

          Но не - той трябваше да пусне мнение някъде, да се види колко е онеправдан и колко са лоши модераторите с него, защото са му изтрили, както Гоблина много правилно го определи - чатаджийницата. И за да подчертае по-добре ефекта, защо да не попита и за лично отношение към всички останали, ей така за всеки случай, да не би да е пропуснал част от картинката на голямата конспирация. Колкото до изтриването на обявата - той си го реши сам. Аз приключих с обясненията.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

          Коментар


          • От: Защо ми е изтрита темата?

            ОК, аз също не мисля да споря повече по въпроса, та за последно няколко реда.

            Първо, чатаджийницата не е предизвикана от него с нито един пост. Всичките са отговори на постове, на други участници, повечето с добър авторитет тук. Снимката която определи като спам, е просто по-интересен начин, да отговори че няма да сваля цената.
            Второ, бартера за който казваш, не е с цел ъпване на обявата, няма и логика да е, още от първия ден. Случва се човек да добави нещо впоследствие, а той специално си има и тема, където разпитва за Тойота Рав 4. Обявата я има и в мобиле.бг. заедно с варианта за такъв бартер. Т.е. най-вероятно е писана след тази със Форума и е съобразил и това. Така че не е изсмукано от пръстите пояснение.

            И накрая, темата на човека от Чехия с Теракана, дава доста основания да си мисли човек, че не е проблем да се пише в такива теми, дори и по начин с пожелания, както в темите за рожден ден(които също са си чатаджийница по определение, но никому не пречат и са за два--три дни годишно).
            Не знам тогава в онази тема, защо оставихте да се напишат три страници със съвсем странични обяснения?! Та и голяма част от постовете, бяха и във вреда на продавача, което е още по-важна причина да се трият своевременно и да се размахва пръст, сочейки правилата. Отделно пък, автора на темата с Теракана, има петдесетина мнения във форума, от които полезни за другите всеки сам може да види колко са... Но обявата му се ъпва близо 30 пъти за първите три дена, като дори той сам прави последователни коментари, без други между тях. А на втората седмица от началото на обявата му има и до момента общо над петдесет поста. Сори, ама някои теми за "Честит рожден ден", са по-кратки. Или си оправете аршина, или не се сърдете толкова на такива въпроси. И ми е ясно, че и модераторите сте хора, та останете такива, но не само с грешките, а и с човещината.
            Толкова от мен, нищо лично към никой.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

            Коментар


            • От: Защо ми е изтрита темата?

              Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Чистете по-хубаво и на всички ще е ясно че не бива да се цапат теми за продажба...
              ...Адвокатствам на онеправданите... про боно...
              Ще стане от тебе средна ръка модератор. Тогава ще адвокатстваш на онеправданите и няма да е про боно, ще научиш много нови неща за себе си и роднините си.

              Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Ако не за друго, поне за липсата на въпроси при последващо триене и се спестяват ненужни емоции.
              ... само дето си много наивен. Но това се лекува.

              Коментар


              • От: Защо ми е изтрита темата?

                Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Първо, чатаджийницата не е предизвикана от него с нито един пост.
                И затова трябва да ореве мегданя като му изчезне?

                Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Второ, бартера за който казваш, не е с цел ъпване на обявата, няма и логика да е, още от първия ден. Случва се човек да добави нещо впоследствие, а той специално си има и тема, където разпитва за Тойота Рав 4. Обявата я има и в мобиле.бг. заедно с варианта за такъв бартер. Т.е. най-вероятно е писана след тази със Форума и е съобразил и това. Така че не е изсмукано от пръстите пояснение.
                Моята логика и моето "най-вероятно" пък казват друго, така че да не караме на "логично" и "най-вероятно".

                Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                И накрая, темата на човека от Чехия с Теракана, дава доста основания да си мисли човек...
                Мне - не дава. Някоя и друга изтървана тема само служат за подкрепа на оплакванията на "онеправданите" и техните защитници.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

                Коментар


                • От: Защо ми е изтрита темата?

                  И аз имам въпрос защо нямам достъп до раздел продавам като съм си пуснал двете теми по изискванията и съм си платил?

                  Коментар


                  • От: Защо ми е изтрита темата?

                    А как си си ги пуснал, след като нямаш достъп?
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

                    Коментар


                    • От: Защо ми е изтрита темата?

                      Здравейте,

                      Обявата ми е преместена в архив, предполагам, че е заради последно което съм писал - "Съжелявам, но е продадена вече." - това е в отговор на колегата за стойката за резервната гума, а не за цялата кола.

                      линк към обявата:
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...97#post2785897

                      Моля да активирате обявата, ако е възможно.

                      Коментар


                      • От: Защо ми е изтрита темата?

                        Архивирана е, защото според правилата, обяви при които няма активност повече от 3 месеца се архивират. Обявата е възстановена тук: http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=580
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

                        Коментар


                        • От: Защо ми е изтрита темата?

                          Вчера пуснах тема в "Купувам" и сега вече е изтрита. Какви са причините?
                          P.S. Досетих се. Моля поста да бъде изтрит!
                          P.S.2. Току що прегледах няколко обяви в същия раздел и това за което си мислех, че ми е изтрита темата липсва и в тях. Така, че въпроса "Какви са причините?" остава! Пуснах нова тема и бях принуден да пусна и цена, което съвсем не е в мой интерес. Моля това изискване да бъде махнато от правилата в тема Купувам!
                          Последно редактирано от Балканджи; 31-01-16, 10:50.

                          Коментар


                          • От: Защо ми е изтрита темата?

                            В правилата на раздел Купувам има изискване за включване в обявата на телефон за връзка и местоположение, но няма изискване за цена.
                            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

                            Коментар


                            • От: Защо ми е изтрита темата?

                              Това, дето си го написал , отменено ли е?

                              От днес т.6 от Правилата на форум Купувам е променена на:

                              6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.


                              с което се отменя задължителното изискване за цена, актуални снимки, населено място и телефон в офертите от всички участници. Старайте се обаче да давате максимално подробна информация, за да улесните купувача в неговия избор. Оферти от рода на "Звънни ми", "Пиши ми" и т.н. ще се трият.

                              Последно редактиран от silverfox ; 20-06-13 в 11:30

                              Коментар


                              • От: Защо ми е изтрита темата?

                                Не е отменено, но касае офертите от останалите участници в пуснатите обяви.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X