Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Защо ми е изтрита темата?

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Защо ми е изтрита темата?

    Уважаеми silverfox, точно така е, но това е друга тема.
    Наистина ли Ви е интересно да видите вътрешната опаковка? ОК, мога да го направя, но към коя обява да приложа въпросната интересна снимка?
    Очаквам своевременния Ви отговор.

    P.S. Докато чакам отговора Ви, направих и снимка.
    Последно редактирано от walker; 15-06-13, 22:46. Причина: Добавяне на текст.

    Коментар


    • От: Защо ми е изтрита темата?

      На мен снимките на лаптопа ви изобщо не са ми интересни, но биха представлявали интерес за евентуалния купувач. Заради купувачите са измислени и въпросните правила. Още повече, че и други сме виждали как са опаковани нови лаптопи. Вие сте разопаковали външната кутия, която е със стикер на SONY, но не сте разлепили обикновеното тиксо, което по никакъв начин не удостоверява целостта на опаковката и може да се залепи обратно без никакви проблеми. Въпреки това аз не ви карам да разопаковате нищо повече от това, което вече сте разопаковали и както бях написал и в обявата ви - можехте да го снимате в момента, когато е бил разопакован.
      Относно въпроса къде да си приложите снимката, предполагам, че не би предствалявало трудност да пуснете нова коректна обява. Дадох ви възможност един път да си коригирате старата, но вие не ме разбрахте. Бих приел като отговор някаква причина, поради която не е препоръчително да се разопакова отново кутията, но е и това, че не се различавал от снимките в нета.
      За да не останете с грешно впечатление, ще добавя само, че аз лично не се съмнявам във вашата коректност, предвид репутацията ви в този форум. Но лично аз трябва да съм безпристрастен, а вие да сте коректен спрямо участниците и да спазвате правилата.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

      Коментар


      • От: Защо ми е изтрита темата?

        Не е въпросът в трудността да публикувам още една коректна обява, но имайки предвид, че Вие ми изтрихте обявата само заради това, че не съм успял да разгадая правилно коментарите Ви, няма да го направя отново - просто ще си потърся алтернативен вариант. Мисля, че беше редно Вие да я възстановите но няма да влизам в спор.

        Ще си позволя да Ви дам един съвет, който естествено може и да игнорирате. Преди да триете мнение или обява, можете да разгледате профила на конкретния човек за да добиете някаква макар и елементарна представа за него, защото може да не е публикувал мнение или обява с идеята, че може и да мине номера, а действително без никакви лоши намерения да е допуснал някаква грешка. IMHO, най-малкото не е коректно да се поставят всички под един знаменател.
        Освен това, мисля, че господа модераторите не трябва да се държат само и единствено назидателно, да търсят грешки, да правят забележки и/или да трият с гумата, а също така да са в помощ и услуга на колегите от форума. За времето от което съм член на форума съм виждал и едното и другото.

        С това си мнение не съдя никого за нищо, нито търся отговорност някому - просто исках да кажа какво мисля с идеята да се подобри комуникацията между всички нас, независимо от статуса ни във форума.

        Коментар


        • От: Защо ми е изтрита темата?

          Аз въпроса в обявата ви го зададох за да се ориентирам дали да я трия или не. Не е трябвало да разгадавате нищо. За липса на снимки трием без да питаме, както е записано в правилата.
          Колкото до разглеждането на профила на всеки публикувал обява неотговаряща на правилата, можете да преброите един ден колко нови обяви се публикуват, отделно колко сме принудени да преглеждаме за това, че са обновени и преценете колко време ни отнема само това, преди да давате предложения да преглеждаме всеки профил.

          ПС:
          Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
          ... защото може да не е публикувал мнение или обява с идеята, че може и да мине номера, а действително без никакви лоши намерения да е допуснал някаква грешка.
          А вие защо си мислите, че трием обяви, защото си мислим, че някой го прави нарочно? Определено има и такива, но и за неволно неспазване на правилата пак трием обяви. Допуснал сте грешка, ами поправете си я. Защо трябва да се правите на засегнат и неразбран?
          Последно редактирано от silverfox; 15-06-13, 23:46.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

          Коментар


          • От: Защо ми е изтрита темата?

            Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            Аз въпроса в обявата ви го зададох за да се ориентирам дали да я трия или не. Не е трябвало да разгадавате нищо. За липса на снимки трием без да питаме, както е записано в правилата.
            Колкото до разглеждането на профила на всеки публикувал обява неотговаряща на правилата, можете да преброите един ден колко нови обяви се публикуват, отделно колко сме принудени да преглеждаме за това, че са обновени и преценете колко време ни отнема само това, преди да давате предложения да преглеждаме всеки профил.
            Прочетете си думите, които Вие сами сте си поставили в подписа и ако желаете си направете необходимите изводи. Аз за себе си вече го направих и знам, че понякога хората трябва да мислим "out of the books/rules", а не стриктно да се придържаме към правилата.

            Между другото, снимки имаше, друг е въпросът дали са били коректни според Вас.

            Освен да Ви пожелая спокойна нощ, нищо друго не ми остава.

            P.S. Във връзка с мнението на колегата Dimitar.Dimitrov, което беше изтрито преди малко - не се заяждам с никого, просто си казвам какво мисля, като се придържам към добрия тон. В случая Вашето мнение, е че silverfox е прав, за което не Ви се сърдя, но добре би било да давате мнение, когато познавате същината на проблема.
            Последно редактирано от walker; 16-06-13, 00:07. Причина: Добавяне на текст

            Коментар


            • От: Защо ми е изтрита темата?

              Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
              Аз за себе си вече го направих и знам, че понякога хората трябва да мислим "out of the books/rules", а не стриктно да се придържаме към правилата
              Това е хубава препоръка, но не винаги приложима, особено за продажбите. Да речем, че ви върна обявата в този и вид. Вие сте коректен и си продавате лаптопа. Утре някой, който не е толкова коректен ще използва вашата обява за да пита "ама защо на него може, а на мен не". И пак ще пишем цяла нощ. В тази връзка, пък съм напълно несъгласен с по-горния ви коментар, че не трябва да слагаме всички под един знаменател.

              По-горе написах един послеслов, който може да сте пропуснал, та ще го напиша пак:

              Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
              ... защото може да не е публикувал мнение или обява с идеята, че може и да мине номера, а действително без никакви лоши намерения да е допуснал някаква грешка.
              А вие защо си мислите, че трием обяви, защото си мислим, че някой го прави нарочно? Определено има и такива, но и за неволно неспазване на правилата пак трием обяви. Допуснал сте грешка, ами поправете си я. Защо трябва да се правите на засегнат и неразбран?
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

              Коментар


              • От: Защо ми е изтрита темата?

                Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                ПС:

                А вие защо си мислите, че трием обяви, защото си мислим, че някой го прави нарочно? Определено има и такива, но и за неволно неспазване на правилата пак трием обяви. Допуснал сте грешка, ами поправете си я. Защо трябва да се правите на засегнат и неразбран?
                Ето, затова говорим, че и за неволно неспазване пак триете. Няма да го коментирам това.

                Аз исках да си поправя грешката въпреки, че не съм сигурен в обективността относно класифицирането на случката за такава, но трябваше да публикувам отново обявата изцяло, а не само да я коригирам.
                Защо се правя на незасегнат и неразбран ли? Според Вас трябва да се съгласявам с всичко безусловно и дори да не си изказвам мнението, така ли? Защото това, което правя е да си изразя мнението и то с надеждата да постигнем консенсус.

                Пак казвам, не искам да го приемате лично и силно се надявам за в бъдеще да имате в предвид, че всички тук сме нормални и разумни хора, а не просто nicknames.

                ОК. Вие сте победителя (правия) в случая!

                Лека и спокойна нощ!
                Последно редактирано от walker; 16-06-13, 00:27. Причина: Добавяне на текст

                Коментар


                • От: Защо ми е изтрита темата?

                  Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
                  Ето, затова говорим, че и за неволно неспазване пак триете. Няма да го коментирам това.

                  Аз исках да си поправя грешката въпреки, че не съм сигурен в обективността относно класифицирането на случката за такава, но трябваше да публикувам отново обявата изцяло, а не само да я коригирам.
                  Защо се правя на незасегнат и неразбран ли? Според Вас трябва да се съгласявам с всичко безусловно и дори да не си изказвам мнението, така ли? Защото това, което правя е да си изразя мнението и то с надеждата да постигнем консенсус.

                  Пак казвам, не искам да го приемате лично и силно се надявам за в бъдеще да имате в предвид, че всички тук сме нормални и разумни хора, а не просто nicknames.
                  Ще ви обясня малко и за начина на преглеждане на обяви. Като видя някоя обява не по правилата и напиша на продавача да си я коригира, има два варианта - или ще я коригира, или няма. Ако я коригира аз ще разбера като ми излезе в Нови мнения. Обаче ако не я коригира няма да разбера, освен ако изрично не съм я запомнил и не я потърся. Въпреки това за някои неща първо напомняме и след това трием. Снимките не са между тези неща. Мога да се хвана на бас, че ако се разровите ще намерите някоя такава обява, в която сме напомнили, но не е коригирана и си седи така, докато някой не напише нещо в нея и не я видим. Варианта да съм сигурен, че ще е коригирана е като я изтрия и се публикува наново. Тогава ще ми излезе в Нови мнения и ще видя дали отговаря на правилата.
                  Пак ще ви обърна внимание на броя обяви, който трябва ежедневно да преглеждаме. Та този обем публикувани обяви не ни позволява да се задълбочаваме върху всяка и да мислим нарочно ли е или не, както и постоянно да напомняме за пропуски и да следим коригирани ли са или не. Та се надявам и вие да разберете, че ние не сме с неограничен потенциал, да не говоря, че си заделяме от личното време за тази дейност.
                  Последно редактирано от silverfox; 16-06-13, 00:59.
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

                  Коментар


                  • От: Защо ми е изтрита темата?

                    Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
                    ОК. Вие сте победителя (правия) в случая!
                    Сега видях, че има и допълнение. Не виждам в какво съм победил. Опитвам се да ви обясня защо ви беше изтрита обявата и че идеите които давате са нереализируеми.
                    Като за финал нека допълня още малко по отношение на разгадаването на коментара ми, заради който си мислите, че ви е изтрита обявата. Нека погледнем ситуацията от моя гледна точка. Вие пускате обява със снимки на кутия и казвате, че лаптопа е отворен само за да се види. Явно сте знаел, че ще го продавате като сте го отварял. Поглеждате го, прибирате го и снимате кутията. Аз ви питах защо не сте го снимал като сте го отворили а вие казахте, че не се различава от снимките в нета. Въпросът в обявата ви го зададох само по причина, че все пак имаше снимки на кутията и имаше вероятност да има причина да не искате да го вадите втори път за да го снимате. Аз лично не се сещам за такава причина, но това не значи, че не може да има. Вашият отговор не ми даде такава причина, а напротив - показа, че става въпрос точно за нарушение на правилата. Оттам отиваме на изтриване. Обърнах и някакво внимание и продължаваме нататък.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

                    Коментар


                    • От: Защо ми е изтрита темата?

                      Благодаря Ви за обърнатото внимание, каквото и да значи това.
                      Мисля, че доста ясно дадох да се разбере, че смятам въпроса за приключен.

                      Коментар


                      • От: Защо ми е изтрита темата?

                        Защо е изтрита моята тема?

                        Коментар


                        • От: Защо ми е изтрита темата?

                          Сигурно ще е нещо свързано с правилата. Добре е да ги прочетете и да се съобразявате с тях, включително и с подписа си.
                          Последно редактирано от silverfox; 19-07-13, 22:22.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

                          Коментар


                          • От: Защо ми е изтрита темата?

                            Кво пак не ви хереса в обявите
                            чистя си гаража и продавам на половин цена гуми в тази криза някой много ще се зарадва и мислех че тука е най подходяшото място
                            ама явно сте на друго мнение както винаги
                            не мога да разбера какъв е проблема да пусне човек обява тук а не да ги нося до някой търговец и той да умножи по две ....
                            какви толкова специални правила има тука
                            има снимка има телефон описание....
                            някви комплекси ли избивате или се забавлявате да триете темите

                            Коментар


                            • От: Защо ми е изтрита темата?

                              Добре де, кое е сложното да разделите гумите в отделни теми, които съставляват един комплект? Обявите за активни потребители са безплатни. На правилата нищо им няма, добре са си така, просто ги прочетете.

                              Коментар


                              • От: Защо ми е изтрита темата?

                                какви отделни теми бе колега чистя си гаража има 10 гуми с различни размери 10 теми ли да пусна няма комплекти има каквото е останало какво да им деля

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X