Обява

Свий
Няма добавени обяви.

закъсах в калта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: закъсах в калта

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
    Тука стана като на пазара.

Кал и локви има навсякъде. Според мен колегата за първи път се сблъсква със по-дълбока кал и затова реагира така. За да излезе човек от дълбока кал му тябват няколко неща:
    0. Джип ( някакъв )
    1. Добри гуми, предназначени точно за кал. Марката е индивидуален избор
    2. Добър клиренс. Все пак не е необходимо да се влачат и 2 тона кал пред джипа
    3. Добра гарнитура между волана и седалката.
    4. Бавни. Така се щадят и СК и РК
    5. Приятел тракторист ( поне за всеки случай)

За пример прилагам две клипчета
    http://htftp.offroad-bulgaria.com/pu...en_Hunter1.AVI
    http://htftp.offroad-bulgaria.com/pu...6/terano_1.AVI
    не казвам, че това са перфектините преминавания, само илюстрирам, откъде ми е опита в калта.
    Добри минавания.
    Трябва да се сложат някъде между Софта и Харда, абе ще откриеме и междинното звено то се е видяло.
    LZ1VMH

Коментар

Кал и локви има навсякъде. Според мен колегата за първи път се сблъсква със по-дълбока кал и затова реагира така. За да излезе човек от дълбока кал му тябват няколко неща:
      0. Джип ( някакъв )
      Това е точна илюстрация.Браво пич.
      B+

Коментар

0. Джип ( някакъв )
        И можеби истърваш:
        6. Късмет.
        Щото може да пукнеш гума,да строшиш нещо , а трактористът може и да не го намериш.
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

По повод късмета в кал имаше една случка преди година. Как на един колега от скрит клон в калта му се разбортира гума в движение. Дори го има запечатано на видео. Ще се опитам днес да извадя само този фрагмет и ще го пусна.

Късмят трябва винаги. Дори и на асфалта.
          Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
          NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

от кал до кал има голяма разлика!
            калта в язовирите не е най-подходяща за експерименти с джипове... от такава кал понякога и пеша не може да се излезе без чужда помощ...

ето пример за хлъзгава кал с дървета наоколо и страничен наклон /които не се виждат на клипа, но са причината за "нежното" преминаване/: https://htftp.offroad-bulgaria.com/L...triot-film.MOV
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не мисля, че е от особено значение, дали ще минеш или не - важно е да става купон! Важно е също да си с "верни другари", че ако закъсаш, да не се разваля купона, а който го е страх от кал - асвалт има за всички.
              NISSAN PATROL 2.8TD

Коментар

къде го тоз "асфалт за всички"?
                аз си мислех, че джиповете съществуват, защото не навсякъде има асфалт... сигурно съм се объркАл...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
                  ще взема да ви отправя предизвиактелство викаме трактор водя в и на място ) 200 километра от София е и ви паркирам до язовира пред калта , 30 км преди Велико Търново ... язовир поляни черни пътища много.

да видиме резултата )
                  За кой язовир става дума. Това е в моя район и ще го пробвам веднага

Коментар

Тая калчица се минава с едни хубави МТ гуми, включени всички блокажи и много газ .
                    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Първоначално публикуван от edd2 Преглед на мнение
                      За кой язовир става дума. Това е в моя район и ще го пробвам веднага
                      Да не гадаем много. Аз мисля, че е около яз. Малиново, а по-надолу по течението е яз. Стамболийски. Ако греша поправете ме. Между другото преди година се пробвахме да ловим риба на яз. Малиново, но освен лек загар друго не хванахме. Но с верни приятели наистина винаги е весело. Като няма риба има пържоли.
                      Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                      УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                      Времето е ценно, само ако не бързаш.
                      0889623098

Коментар

незнам името язовира е на главния път от софия за търново 30 км преди търново отдясно ... на разклона за дряново преди село буря ... рекичката дето го захранва е от далечния край

а един метър след мойте следи е сравнително сухо )
                        трактористи има 3 ма )))

Коментар

язовирчето е на предния завой преди комплекс палмите.вижда се от пътя.сега има някакви машини нещо копаят.

Коментар

Aз лично по снимки не коментирам, докато не отидеш и не видиш лично, няма какво да обясняваш - лесно, трудно...
                            На място минаваш - даваш отценка

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                              язовирчето е на предния завой преди комплекс палмите.вижда се от пътя.сега има някакви машини нещо копаят.
                              Да, знам го къде е. Сега там строят крайпътен комплекс. Представям си, когато заработи как ще нарастне черната статистика. Там участъка от типа "убиец", особено при лоши метеорологични условия. Един личен пример: Този завой, когато го минавам посока В.Т. - София, в 99% от случаите има или натоварен камион, или каруца, или някой, който се оглежда настрани и не се движи подобаващо. А преди три години един познат на около 38г., посока София-В.Т. изхвърча от завоя при скорост 140 км/ч, при мокър асфалт. Завършека е трагичен - една млада жена на място, а той от стрес докато се прибере в Г.О. вече беше с побеляла коса. Да не говорим за други подробности. Автомобилът беше Мазда 626, поддържан в идеално състояние. Отплеснах се, но мисля, че колегите, които пътуват по този участък трябва да бъдат внимателни, ако не заради другите, то поне заради себе си.
                              Относно поточето мисля, че не пресъхва и че може почти по всяко време да се правят експерименти.
                              Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                              УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                              Времето е ценно, само ако не бързаш.
                              0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
                                закъсах в калта
                                като начало, закъсах в една кал вадиха ме с трактор не се бях окопал но не помрудваше на никаде
                                1. споделете опит как се преминава през кал на 4 по 4 бързи бавни с каква скорост
                                2. със засилка без засилка .... има ли значение гумите и ширината им или се си потъва
                                3. вообще джипките през кал минават ли
                                утре ще сложа снимки на следите питам се ако ми работеше блокажа на задния диф щеше ли да ме измъкне
                                една хонда ЦРВ вообще неможа да ме заклати с трактор ме извадиха
                                Трябва ти САМУРАЙ !!! Слагаш 1-ва бавна и ГАСССС на всичките 45 коня.
                                Там където другите джипове минават с гуми и блокажи, САМУРАя просто минава. А там където другите закъсват, и САМУРАЯ закъсва. Само дето не ти трябва ТРАКТОР, а нещо (друг джип, москвич, 2-3 по-якички приятелчета и т.н.) Дори лебетка за ATV 2000 Лб помага. А купона е да си МНОГО кален накрая.
                                Прикачени файлове
                                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X