До: закъсах в калта
Тука стана като на пазара.
Кал и локви има навсякъде. Според мен колегата за първи път се сблъсква със по-дълбока кал и затова реагира така. За да излезе човек от дълбока кал му тябват няколко неща:
0. Джип ( някакъв )
1. Добри гуми, предназначени точно за кал. Марката е индивидуален избор
2. Добър клиренс. Все пак не е необходимо да се влачат и 2 тона кал пред джипа
3. Добра гарнитура между волана и седалката.
4. Бавни. Така се щадят и СК и РК
5. Приятел тракторист ( поне за всеки случай)
За пример прилагам две клипчета
http://htftp.offroad-bulgaria.com/pu...en_Hunter1.AVI
http://htftp.offroad-bulgaria.com/pu...6/terano_1.AVI
не казвам, че това са перфектините преминавания, само илюстрирам, откъде ми е опита в калта.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
закъсах в калта
Свий
X
-
Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнениеНе знам какво е след тази калчица дето си снимал, но ако е сухо от там направо прелитам с Фрилендъра

Остави коментар:
-
Не знам какво е след тази калчица дето си снимал, но ако е сухо от там направо прелитам с Фрилендъра
Остави коментар:
-
ще взема да ви отправя предизвиактелство викаме трактор водя в и на място
) 200 километра от София е и ви паркирам до язовира пред калта , 30 км преди Велико Търново ... язовир поляни черни пътища много.
да видиме резултата
)
Остави коментар:
-
Сорри, чел недочел. знаеш че с теб не мога да се заяждам, нито да пиша простотии.ПпоздравиПървоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеТова нещо не го разбрах? Ако се опитваш да ме намекнеш нещо го казвай направо - иначе рискуваш в прав текст да ти кажа някои неща които иначе не бих казал на никого. Надявам се да си ме разбрал и да няма повече подобни глупави подмятания. На някои аграрни душички тракторите са им в кръвта....
Остави коментар:
-
Това нещо не го разбрах? Ако се опитваш да ме намекнеш нещо го казвай направо - иначе рискуваш в прав текст да ти кажа някои неща които иначе не бих казал на никого. Надявам се да си ме разбрал и да няма повече подобни глупави подмятания. На някои аграрни душички тракторите са им в кръвта....
Остави коментар:
-
Виж там някъде имаше числата предавателните на скоростната кутия и на раздатката. Мисля че баш 3-та беше.
Остави коментар:
-
Е не е ли 2-ра бавна, на 1-ва бързаПървоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеЕ тя 3-та бавна се равнява на 1-ва бърза
Що да редуцирам още веднъж нещо?
Остави коментар:
-
Е тя 3-та бавна се равнява на 1-ва бързаПървоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнениеНа бавните от 3-та нагоре. 1-вата е за скалолазване. А и като ръгнеш на трета бавна и му дадеш целата газ, просто прелиташ какво и да има като препятствие
Що да редуцирам още веднъж нещо?
Остави коментар:
-
На бавните от 3-та нагоре. 1-вата е за скалолазване. А и като ръгнеш на трета бавна и му дадеш целата газ, просто прелиташ какво и да има като препятствиеПървоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеТова дали си на бързи или бавни зависи от двигателя, моя на бавни е толкова мощен че просто няма смисъл - първа-втора бърза ми стигат. Бавните за бавно каране не за мощност ги ползвам.
Остави коментар:
-
Това дали си на бързи или бавни зависи от двигателя, моя на бавни е толкова мощен че просто няма смисъл - първа-втора бърза ми стигат. Бавните за бавно каране не за мощност ги ползвам.
Остави коментар:
-
Колега,минават.С мерак и силна воля-минават...

Но първо трябват гуми.Колкото се може по-големи и по-рошави.А за да се сложат те,ти трябва окачване.Колкото се може по-високо и по-широко...И тогава с цЕлата газ...

Остави коментар:
-
закъсах в калта
закъсах в калта
като начало, закъсах в една кал вадиха ме с трактор не се бях окопал но не помрудваше на никаде
1. споделете опит как се преминава през кал на 4 по 4 бързи бавни с каква скорост
2. със засилка без засилка .... има ли значение гумите и ширината им или се си потъва
3. вообще джипките през кал минават ли
утре ще сложа снимки на следите питам се ако ми работеше блокажа на задния диф щеше ли да ме измъкне
една хонда ЦРВ вообще неможа да ме заклати с трактор ме извадихаТагове: Няма
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: