Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Технотест- бомба със закъснител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Технотест- бомба със закъснител

Тъпото е, че хора които имат нужда от обикновенна малка колица са принудени да купуват ван или пикап.
    ...Или да се правят на маймуни с разни преработки.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

От гледна точка та КАТ, автомобилът е изряден. Имаш право да возиш 6 човека и т.н. НАП не оспорва регистрацията на автомобила по талон, а правото ти да ползуваш ДДС за разходите по този автомобил. Автомобилът продължава да си е 6+1 по талон (цитирал съм някои модели), но НАП го смята за "представителен разход". Вярно е, че много от нас ще се затруднят ако трябва да си намерят третия ред седалки. За "Берлинго", примерно, се доплащаха едни 500 лв. за две рибарски столчета, хванати с три винтчета. Обикновено тези столчета изчезваха още преди първата автомивка в някой склад. Просто, тогава това беше в реда на нещата, а вече не е. Пежо, Ситроен и Рено бележеха рекорди по продажби, а въпросните столчета (българско производство) се харчеха като топъл хляб. Дали ще подгонят и тези "баничарки", пак е въпрос на преценка. Все пак, това са автомобили под 30 000 лв...!?
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

По ми е интересно, дали ще подгонят ония които са регистрирали ML 6+1 с резервна гума монтирана на покрива с магнитен багажник или Х5 регистриран 1+1, товарен.

Защо не подгониха тия които са го допуснали и узаконили?

Така само се осигуряват рушветите в Технотест.

ПП
        В малкия талон умишлено не пише колко местна е колата.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Въпреки че съм в графата на потърпевшите, принципно съм съгласен с такава мярка, ако извадят един аршин за всички. Товарни Бентлита 1+1, Кайени и прочие недомислици. А най- голяма трябва да бъде тоягата за тези, които са причинили злоупотребите, а след това за тези, които са се възползували от тях. Когато правилата важат за всички, са добри. Каквито и да са. И най- добрите правила, обаче, ако важат само за някои, са лоши и тогава ще се чувствам прецакан.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Тъпото е, че хора които имат нужда от обикновенна малка колица са принудени да купуват ван или пикап.
            ...Или да се правят на маймуни с разни преработки.
            Пежо/Ситроен (а и други) си имат заводски модели тип "Баничарка". За тях не вярвам някой да се запъне и да каже, че "Таково жУвотно нема..." Иначе и аз искам един Кайен - баничарка, ама шефа май не е навит...
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              Пежо/Ситроен (а и други) си имат заводски модели тип "Баничарка". За тях не вярвам някой да се запъне и да каже, че "Таково жУвотно нема..." Иначе и аз искам един Кайен - баничарка, ама шефа май не е навит...
              Абе не баш. Примерно на мен за работа кола ми трябва. Ама баничарка не става. Дори кабрио с две места ще върши работа, обаче. Та изобщо законодателно ограничение какъв тип кола ми трябва за служебна е безумие.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                .. Та изобщо законодателно ограничение какъв тип кола ми трябва за служебна е безумие.
                нищо не разбираш ти, нищо...

то си има хора, дето разбират вместо тебе, мислят вместо тебе и вместо теб определят как да живееш и работиш..

ти не си ти!

ти си това, което ти кажат тия хора..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  нищо не разбираш ти, нищо...

то си има хора, дето разбират вместо тебе, мислят вместо тебе и вместо теб определят как да живееш и работиш..

ти не си ти!

ти си това, което ти кажат тия хора..

Ма разбира се. Квото кажат тва е ...
                  Я ти по-добре кажи от къде да намеря тех. ръководство за м110
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Абе не баш. Примерно на мен за работа кола ми трябва. Ама баничарка не става. Дори кабрио с две места ще върши работа, обаче. Та изобщо законодателно ограничение какъв тип кола ми трябва за служебна е безумие.
                    Имах предвид 106 и Саксо 1+1 Имаме 3-4 такива служебни, затова им викам баничарки и на тях. Иначе, да тъпо е, защото не е задължително като е служебна и за работа, непременно да возиш цимент и железа.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

От: До: Технотест- бомба със закъснител

абе виждам, че темата е стара, но някой хора решават и правят така... едните автомобили са чисто нови на лизинг, другите са стари, собственост на определени частни лица и с договор за наем (на доста висока цена) с цел по-малък данък печалба. Закона те кара да го заобикаляш и да има "сива икономика"

Коментар

А частните лица, отдали колите си под наем за въпросните високи суми - дали са вписали тези суми в годишните си декларации и внесли дължимите данъци?!
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Мииии, тук става дума за едни чисто бели пари, дето "Технотест" ги прибра, а сега може да се наложи фирмите да ги дават в петорен размер на Държавата, дала лиценз на "Технотест". Да не ти се случва (няма емотиконка с кръстосани пръсти).

Коментар

че кой проверява частните лица? то ако почнат да проверяват частните лица, дето взимат заплата 240лв а плащат кредити по 700евро на месец.... де ти сива иконокика?? ама и това време ще дойде де...

Коментар

Всъщност не е точно така , ще дам пример : Работех в една фирма и шефа беше решил да дава на един адвокат всеки месец по 200 лв. на ръка и когато му затрябва за нещо да му ползва услугите, но без нищо черно на бяло.В един хубав слънчев ден дойде писмо от НАП от коет стана ясно че че ни санкционират защото адвоката си ги беше обявил в годишната декларация а пък ние че сме му давали НЕ СМЕ ......
                              подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Първоначално публикуван от enev Преглед на мнение
                                Всъщност не е точно така , ще дам пример : Работех в една фирма и шефа беше решил да дава на един адвокат всеки месец по 200 лв. на ръка и когато му затрябва за нещо да му ползва услугите, но без нищо черно на бяло.В един хубав слънчев ден дойде писмо от НАП от коет стана ясно че че ни санкционират защото адвоката си ги беше обявил в годишната декларация а пък ние че сме му давали НЕ СМЕ ......
                                Това ми звучи малко .... абе съмнително. Значи тоя адвокат може да посочи, че и от мен е вземал пари ежемесечно, нали и от НАП може и мен да искат да ме глобят, ама първо да вземе да го докаже, че съм му давал.
                                Не казвам, че нещо ни майтапиш, ама би трябвало да е имало някакви следи от тези плащания, по които да стигнат до въпросната фирма и липсващия/необявен договор, че тогава да се глобяват.... може и да бъркам.

А колкото до проверките на частните лица, ами говореше се, че щели да проследяват банковите кредити на такива и съответно да сравняват дохода посочен пред банката с това на какъв праг се осигурява и съответно 'що се разминават , че доста са така.
                                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X