Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЖЕНА-ШОФЬОР...ЩО Е ТО ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЖЕНА-ШОФЬОР...ЩО Е ТО ?

Аз съм скоростен и дълъг-път шофьор на бързи коли, но без жена ми, която е най-добрият навигатор, който познавам, нямаше да съм аз!
    Последно редактирано от trapper; 13-03-10, 21:24. Причина: граматика
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Внимателен в никои случаи не е равно на добър шофьор.Пътя постоянно поднася изненади,колкото и да си внимателен,а ако не си добър не можеш да ги избегнеш.
      С моята половинка сме на етап обучение след взимане на книжка.
      Опитвам се да я направя добър шофьор,но засега сме на етап внимателен,ама МНОГО внимателен
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
        Внимателен в никои случаи не е равно на добър шофьор.Пътя постоянно поднася изненади,колкото и да си внимателен,а ако не си добър не можеш да ги избегнеш.
        С моята половинка сме на етап обучение след взимане на книжка.
        Опитвам се да я направя добър шофьор,но засега сме на етап внимателен,ама МНОГО внимателен
        Така е-внимателен трябва да си винаги,а добър ставаш след известно време и стаж в подходящи условия.
        Не мисля,че пробега,който е изминат от някой шофьор е критерий за опитност.Понякога се изминават много километри,без да се научава нищо,а друг път,при по-сложна пътна обстановка,се научаваш на много неща,дори и за по-малко километри...
        Хубаво е,да имаш и малко теоритични познания за автомобилите,та по-лесно да ги разбираш и по-бързо да развиваш уменията си....

Жените са по-добри шофьори заради липсата на агресия и по-лоши заради липсата на желание,да се учат и анализират на теория грешките си.
        Това е общо казано-в реалността има добри и не чак толкова добри шофьори и от двата пола.И аз лично познавам такива...
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Три неща мога да наблюдавам с непрекъснато наслаждение"

-пламъците на дъбови цепеници в камината,

-искрящата вода в планинско поточе, и...

-жена, паркираща автомобил

Коментар

Aми доколокото знам имаме малко по развит вестибуларен апарат от жените който служи за равновесие, баланс, ориентиране в заобикалящата ни обстановка най-общо казано, Аз лично досега не съм виждал жена да ходи повече от 10м. по права линия без да е предупредена за това, нищо лично но затова пък природата ги е надарила със други чуства които са по силно развити при тях, проблем също е и в разсеяноста им не могат да си задържат по продължително вниманието върху едно нещо разконцентрират се, естественно всичко си има изключение но в момента говориме за мнозинството.
            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Не мисля,че пробега,който е изминат от някой шофьор е критерий за опитност.
              Зависи от критерият ти за пробег, върти по 100К годишно в продължение на 20 години и си оцелял без кой знае какви провишествия и все едно си в матрицата виждаш ситуацийте без проблем много преди да се случат и естественно ги избягваш без никви ядове, такива хора принципно не предизвикват ситуации макар и да попадат понякога в тях.
              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Ако позволите ще се цитирам от един друг форум...

Много интересна тема... и безкрайна.
                Нека да споделя някои мои впечатления от над 28 години стаж зад волана във всякаква среда - градска, извънградска и състезателна.
                По принцип мъжете и жените имат различно светоусещане и това приложено на пътя води до различно поведение в идентични ситуации. Кое е правилно и кое - не ни показва текущата практика. Свидетел съм (както и повечето тук) на уникални маневрени решения както от жени така и от мъже. Но това, което съм го виждал от жени в повечето случаи не се вписва в здравия разум. Когато се има в предвид жени-шофьорки сигурно повечето от нас по презумпция си мислят за жени - изкарали шофьорски курсове. Обаче доста от тях, особено в по-скъпите коли дори и не знаят, че трябва да се мине през такова изпитание. Но понеже и те са на пътя - и тях ги броим за жени-шофьорки и влизат в статистиката като такива. Ще спомена един дребен на пръв поглед случай, който говори сам за себе си, а коментарите остават за вас.
                На входа на паркинга на Сити Центъра срещу хотел Хемус откъм бул. Черни връх се чукнаха леко две коли баш пред погледа на един полицай. Нищо сериозно - просто си свалиха стъклата на мигачите. От двете коли изскочиха две мадами захапали по един GSM и крещейки и ръкомахайки повишаваха интонационната среда в района. Полицая се опита да заговори поне едната от тях, обаче беше натирен и от двете с реплики от типа "чакай малко пък ти бе" и "какво искаш бе". След като се наговориха крещейки по телефоните най-накрая обърнаха внимание на полицая и му дадоха документите си, при което започнаха да му крещат вече на него и в тяхните крясъци успявах да доловя откъслечни изрази от типа "аз първа дадох мигач"!?!
                Не видях края на сагата, защото бързах за среща, но дълго време бях като гръмнат от ситуацията. Нали се сещате , че ако едната жена-шофьорка е идвала от НДК, то другата каква маневра е направила за да влезне в този паркинг (през трамвайните релси, пешеходен остров и т.н.).

Та като изключим този вид жени-шофьорки, които все пак за съжаление са доста, то от останалата част аз мога да кажа, че когато се оцели жена-жофьор, то тя засенчва с умения, ориентация, концентрация и оценка на пътната обстановка и съответна реакция повечето мъже-шофьори. Но тази група за съжаление не е доминиращата като бройка сред нежния пол. Когато някой мъж-шофьор е мухльо на пътя, той върши такива глупости, които и повечето жени-шофьорки не мога да направят.
                Макар, че темата звучи доста сексистки ще допълня - това, че живеем в мъжки свят не ни кара да се надсмиваме над уменията или неуменията на жените зад волана - просто трябва да сме много по-внимателни и да не се учудваме на това, което виждаме.
                и още...

Сетих се да споделя една нескорошна случка, но поради фундаменталното й значение възнамерявам да я споделя за всенародно вечерно четиво.

Намирам се на светофара на бул. Пенчо Славейков и бул. Прага в посока НДК, но съм дал ляв светлинен сигнал (демек мигач) и съответно съм се престроил към Петте кьошета. До мене отдясната ми страна с явно намерение да продължи направо (към НДК) спира бяло ново Тико (сега май му казваха Матиз) и в него една средностатистическа млада дама в момента на спирането извади чевръсто едно червило и използвайки огледалото за обратно виждане не по предназначение започна онези до болка познати движения гарантиращи нанасянето на съответната боя по устата (абе, сега се сетих - що не си назнача във фирмата жени-бояджийки?! те всички имат огромен опит! хм - интересна идея...) Колегата до мене (познат в някои среди като Поразяващата уста) ми вика - "погледни я тази мацка кво прави", при което се пресяга и натиска клаксона. (На следващата реакция аз като бивш състезател завидях, честно!) При което мацката захвърли рязко червилото, мигновено включи на първа и без въобще да се огледа потегли с пълна газ НА ЧЕРВЕНО, явно мислейки си че й свиркат да потегли! Истински късмет беше, че нямаше много коли ВЪТРЕ в кръстовището. Честно - изтръпнах яко. Но мацката се справи перфектно. Колегата замръзна (и най-вече замлъкна, макар и за кратко).
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

До колкото ми е известно колежките предизвикват основно леки ПТП, тежките са запазена марка на мъжете. Липсата на обучение на полигон според мен се отразява най-вече при дамите. То да се кара назад си е трудно занимание!
                  Видя ли колежка зад волана внимавам малко повече и се опитвам постоянно да държа под око колата. Нямам нищо срещу тях, но това ми е спестявало някои неприятности.
                  Иначе в личен план - половинката ми атакува изпитите за водач, като Сюлейман паша връх Шипка, но с тази разлика, че след много допълнителни часове взе книжка. Детето обаче категорично отказва да е в колата, ако кара майка й. Добре, че преди това оправих ръчната спирачка - вече съм специалист в упражнението "рязко и силно дърпане на ръчната спирачка", но така пък съм спасил доста пешеходци и коли. Вече не губя време и ако говоря по GSM-а директно го пускам на пода за да мога да веднага да извъртя волана, след един джип отпраши в полето за да избяга от нас в един завой.

Коментар

според мен става дума за статистика.
                    По-малко жени обичат да шофират, отколкото мъже, така че сумарно жените прекарват по-малко време зад волана и съответно статистически са по-слаби шофьори.
                    Когато опрем до индивидуалности обаче - аз познавам няколко шофьорки, които са много по-добри от една друга група шофьори които познавам.

както се казваше в Мечо Пух : Тигрите са страхотни летци, но просто не обичат да летят...

Коментар

Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнение
                      жена-шофьор и негър-скиор НЯМА
                      Точно тук направих широока усмивка
                      Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

И аз съм жена, и аз съм шофьор. Нямам претенции да съм много добра, но мисля,че съм от внимателните.
                        Та по темата - ми както има добри и лоши жени шофьори, така има и мъже - някои са добри, други - не чак толкова.. Това е наистина относително.
                        Напоследък, обаче ми прави впечатление, че голяма част от жените са станали ужасно агресивни и нахални на пътя - няма мигачи, знаци, предимство..
                        А според мен най-важното е да се спазват що годе правилата /казвам що годе, защото всички правим по някое и друго нарушение../, да има повече търпимост и по-малко нерви и агресия по пътя.
                        Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

Първоначално публикуван от Twilight Преглед на мнение
                          И аз съм жена, и аз съм шофьор. Нямам претенции да съм много добра, но мисля,че съм от внимателните.
                          Та по темата - ми както има добри и лоши жени шофьори, така има и мъже - някои са добри, други - не чак толкова.. Това е наистина относително.
                          Напоследък, обаче ми прави впечатление, че голяма част от жените са станали ужасно агресивни и нахални на пътя - няма мигачи, знаци, предимство..
                          А според мен най-важното е да се спазват що годе правилата /казвам що годе, защото всички правим по някое и друго нарушение../, да има повече търпимост и по-малко нерви и агресия по пътя.
                          Напълно съм съгласен с теб!

Коментар

ЖЕНА-ШОФЬОР...ЩО Е ТО.
                            Извинете за моя френски - жена не е среден род

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение

Точно тук направих широока усмивка
                              Има защо...
                              http://www.youtube.com/watch?v=HIbzx...eature=related
                              по пътя на логиката - щом едната част на твърдението не е вярна - значи и другата не е (или може би не е )

Коментар

Първоначално публикуван от Twilight Преглед на мнение
                                преди време една колежка отне предимството на някакъв дясностоящ автомобил с думите "аман от такива простаци - не вижда ли че кара жена. никакво кавалерство - как може такава свинщина..."

Това сигурно не е общия случай обаче...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X