Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЖЕНА-ШОФЬОР...ЩО Е ТО ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЖЕНА-ШОФЬОР...ЩО Е ТО ?

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
    В случая може да се замени добрия с внимателния
    Да си внимателен не те прави добър.
    Съжалявям, но ще отговоря във вашия стил. Става дума за движение по пътищата, а добър там означава това, което цитирах по-горе.
    Да караш на две гуми и да изпълняваш пируети означава добър, но не по смисъла на движение по нацонална пътна мрежа.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

...Да си внимателен не те прави добър.
      Интересно! Ще излезе, че досега съм живял в заблуда.

Коментар

Майтапете се вие с невеститеАма по Тошово време имаше даже жени шофьорки в ДАПа.А у ДАП-3 една жена караше автовлак шкода Мадара с едно 12тонно и второ 8тонно--22метрата поставете се на нейно мястоВозила ме е девойка върза ми погледародена за шофьор.По принцип са по внимателни шофьори независимо млади стари.А младеж в колата на баща си жив самоубиец и убиец.Миналата седмица между Бухово и Яна кой уби пет млади хора плюс себе си
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Интересно! Ще излезе, че досега съм живял в заблуда.
          Да, вероятно, защото в равенството присъстват и доста други фактори, като гореспоменатия не е единствен и достатъчен ...
          В една ситуация си добър, в друга не си ... и пилотите от Ф1 правят катастрофи и извън пистата ...
          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

В случая може да се замени добрия с внимателния
            Да си внимателен не те прави добър.
            Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
            Съжалявям, но ще отговоря във вашия стил. Става дума за движение по пътищата, а добър там означава това, което цитирах по-горе.
            Да караш на две гуми и да изпълняваш пируети означава добър, но не по смисъла на движение по нацонална пътна мрежа.
            Колкото и да си добър,рано или късно,по един или друг начин, разбираш че трябва и да си и внимателен...
            Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Внимателните шофьори са добрите шофьори.
              Добрият шофьор има зад гърба си една камара километри без произшествия и без актове.
              Съгласен със Стария. Др.....вци със стаж от по няколко месеца и с колите , дето "тати" им ги е подарил и дето са гледАли мноо фиУми са потенциалните убийци на пътя.
              Познавам жени , при които откровено ми е по-спокойно да се кача , отколкото при някои приятели...
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

поздравления за дамата отворила темата!

Само фактът, че осъзнаваш че имаш слаби страни (а и искаш да ги изправиш) е достатъчен. Това според мен е базата на която всеки шофьор (без значение мъж или жена) с малък стаж трябва да стъпи, останалото е практика, доза внимание ... и мъничко късмет на моменти.

Успех и безаварийно!

Коментар

Да, вероятно, защото в равенството присъстват и доста други фактори, като гореспоменатия не е единствен и достатъчен ...
                  В една ситуация си добър, в друга не си ... и пилотите от Ф1 правят катастрофи и извън пистата ...
                  Така де, аз съм навит да се състезавам с кой да е пилот от Ф1 на градско в София в час пик... Иначе аз, като шофЕр, дето по цял ден съм по улиците, почти винаги познавам отдалече кога жена е зад волана на колата отпред. Най-вече по мудните реакции и неадекватното поведение преди престрояване. Не, че няма и доста мъже с такова поведение. И кофтито при мъжете е, че често изпадат в другата крайност-ненужно агресивно шофиране, често неподплатено с нужния опит и познаване на пътя и автомобила.
                  П.П. И още нещо - жените никога не отстъпват предимство, но пък за сметка на това, често отнемат.
                  Последно редактирано от kuzdov; 11-03-10, 21:31.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Пилотите във Формула 1 са преди всичко пилоти във Формула 1. Работата на такъв пилот има много малко общо с това, което цивилните шофьори трябва да правят на улицата. Няма нито една причина човек да е добър и в двете.

За жените-шофьори... моята например е рядък пример за опитен (има по-голям стаж от мен) и с изградени навици, но не съвсем добър шофьор. Тя има тежка обувка, оптимистичен поглед върху спирачния път и слаб интерес към изображенията в огледалото. Следствие - двете коли приличат на войнишки манерки.

Но, от известно време се поправяме. Втората клапа на карбуратора стои затворена повечето време.

Иначе, жените и мъжете имат принципна разлика в двигателната и социалната култура, които съвсем ясно се проявяват и при шофиране. Досега няма признаци едното или другото да е по-добро.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Внимателните шофьори са добрите шофьори.
                      Добрият шофьор има зад гърба си една камара километри без произшествия и без актове.
                      Съгласен със Стария. Др.....вци със стаж от по няколко месеца и с колите , дето "тати" им ги е подарил и дето са гледАли мноо фиУми са потенциалните убийци на пътя.
                      Познавам жени , при които откровено ми е по-спокойно да се кача , отколкото при някои приятели...
                      Много точно казано.Онзи ден станах свидетел на описаното,добър,лош,внимателен и на "тати" шофьора.Значи,на завой с нулева видимост на "тати" решил че там се прави,при двойно не прекъсната лента обратен завой,една мацка с доста скиорски умения успя да избегне катастрофата.
                      По-нагоре внимателна шофьорка кара според правилника,а на "тати" реши че му пречи на шофьорските умения и реши като я изпревари да я стресира като рязко я засече и буквално стана за смях.Дори и спирачния асистент не му попречи да се извърти на средата на платното и да предизвика катастрофа.Добре че жените са признато по-внимателни шофьори и ситуацията остана само комична.
                      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                        поздравления за дамата отворила темата!

Само фактът, че осъзнаваш че имаш слаби страни (а и искаш да ги изправиш) е достатъчен. Това според мен е базата на която всеки шофьор (без значение мъж или жена) с малък стаж трябва да стъпи, останалото е практика, доза внимание ... и мъничко късмет на моменти.

Успех и безаварийно!
                        Благодаря
                        Шофьор съм точно от 20 години, без нито един акт, нито един рушвет за полицай и едно единствено, но сериозно ПТП от миналата година изцяло по вина на другия водач-пълна щета и един счупен прешлен...
                        Но...вярвам, че за софийския трафик е нужна бърза мисъл няколко хода напред като в шахмата, непрекъснато следене на ситуацията във всички посоки, абсолютно хладнокръвие и отлични рефлекси.
                        Очевидно това са качества не зависещи от пола, а от нещо друго...
                        Ясно е, че бабаитлъците са най-прекия път до ПТП.
                        Но... шофьорска книжка и лъскав автомобил в комбинация с елементарно задкормилно устройство, което получава всичко само срещу с---ки.....е това си е бомба със закъснител на пътя

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                          Срам-не срам признавам си, ЖЕНА СЪМ
                          И ШОФЬОР съм...даже...
                          Но защо не минава и ден, без да съм вдигнала кръвно от някоя "колежка" на пътя ?!?
                          Та по този повод реших да повдигна темата тук. Споделете вашия личен опит и наблюдения. Женските хормони пречат ли на шофирането или проблема е другаде ?
                          Има един лаф''Жената шофьор е като звездата.Ти я виждаш,а тя теб не''
                          Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
                            Винаги има добър и лош.
                            Примерно:
                            При подхлъзване добрият не бърка посоката да завърти волана
                            Добрият подава светлинен сигнал за маневра за предупреждение на останалите участници, а не непосредствено преди маневрата, защото така се прави по принцип.
                            Добрият съомява да се измъква от кофти ситуации, а не ги предизвиква.
                            Добрият ... е добър по още много критерии и е добър с това, че кара интелигентно и мисли малко по-напред от средностатистическите въртикурмилковци.
                            Като допълнение към горното. Според мен добрият шофьор има спокоен стил на шофиране. Спокоен не е синоним на флегматичен или непремено да значи шофиране със скоростта на охлюв. Познавам хора без сериозни ПТП които толкова нервно шофират, че и аз се изнервям като се возя при тях.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            ...П.П. И още нещо - жените никога не отстъпват предимство, но пък за сметка на това, често отнемат.
                            Заговорихме се приятели относно движението в София и единодушно стигнахме до извода, че най-големият процент желаещи да "жулят калници на джипки" са жени с малки автомобили (като размер). Някакъв опит за себедоказване ли, комплекси ли?
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              .....Някакъв опит за себедоказване ли, комплекси ли?
                              То това си е валидно и за мъжете, де като оставим настрана "недосегаемите" и "безсмъртните" със супер скъпите ламарини. При тях логиката е друга, както в една друга тема прочетох. Човекът твърдеше убедено, че щом кара бърза и лъскава кола, чичето със Жигулката е длъжен да му отстъпи предимство, нищо че той е в нарушение... При всяка възможност ги "лекувам" такива, дето не могат да чакат в колоната, ами правят ляв завой от дясна лента или обратното.
                              Последно редактирано от kuzdov; 12-03-10, 01:26.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Човекът твърдеше убедено, че щом кара бърза и лъскава кола, чичето със Жигулката е длъжен да му отстъпи предимство, нищо че той е в нарушение...
                                Има ги такива много, мислят си че като карат много скъпи и лъскави коли, навсякъде са с предимство " ДА ама НЕ" . Много грешат, затова рано или късно си плащат на пътя!

А до колкото жените, познавам едно жена която кара близо 4 год ТИР. И преблизително 14/15 год "Б" категория (кола).
                                Жената просто е толко добра шофьорка от колкото някой шофьори с дълъг стаж, но пак казвам имам различни хора.
                                Не всички за еднакви.
                                Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X