Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Честитка от КАТ със закъснение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Честитка от КАТ със закъснение

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Укриването също трябва да се докаже. Това се опитван да кажа - за да те осъдят за нещо, трябва да имат достатъчно и сигурни доказателства че наистина си извършил деянието, което си извършил.

...
    Това че се укриваш е лесно доказуемо от органите.Достатъчно е да не те намерят на адреса на който си регистриран или не дай боже там някой да каже че не живееш от известно време.В същото време в базата данни това да е последния ти отразен адрес.На татък ако ти разказвам за възможните последствия ще ти се изправи косата.
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Темата малко се отклони, но мисля че стана добра дискусия, най-вече относно сроковете за явяване, призоваване и т.н.

Не се жалвам за наказанието - направил съм нарушение, плащам си (пари и точки). От 5 години нямам нарушение и имам (т.е. имах) 39 точки. Това, което ме притесняваше, нормално ли е такова забавяне? Излезе, че е нормално. И мен, както и колегите на които им разказах случката ги налегнаха притеснения да не са снимани 5-6 пъти за последните 6 месеца и после глобите да дойдат накуп.

Лош или добър закона трябва да се спазва. Против видеонаблюдението съм, но наистина съм съгласен на някои кръстовища да има камери, защото идиотите в България са много.

Искам да дам един пример обаче - кръстовището на хотел Хемус - бул. Витоша и Аресеналски. Има камера, но редовно вечер през седмицата, както събота и неделя (особено като се застуди) има паркирани коли в дясната лента до самото кръстовище. Спирката на 102 от другата страна вечер също е напълно блокирана. Ако за всяка паркирана на кръстовището кола се снима и глобява (или пък има винаги полиция там) това нямаше да продължава вече 3 години. Нито пък съм видял паяк там. Дали за някой е неизгодно да се вдигат колите от там?

Понеже доста колеги ме критикуваха за маневрата, искам да кажа че не съм от тарикатите, дето карат в насрещното за да влязат първи за ляв завой, или да карат в средната свободна лента и да се престроят вдясно/ляво 5 метра преди кръстовището. Не съм го правил, не го правя и няма да го направя, освен ако не въпрос на живот и смърт.
      Не е по-малка простащина да не пуснеш колега, когато прави нормално престрояване. Всички знаете колко е невралгично кръстовището пред стадиона (благодаря на Тедо за разбирането).
      По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
        ^
        Не да минеш напред, а да се престроиш в правилната лента .
        Не казвай че не ти се е случвало.Тия зад теб свиркат, а тия до тебе не те пускат да влезеш в лентата им.Какво правиш?Kараш напред докато "Камерите на вСЕВИШНАТА" майка държава не те порежат(че сме много богати и се чудим какво да си правим с парите).
        Може да кажеш :
        -Ами да си се престройл по-рано!
        Да ама - Не! .... Ще се изненадате че отпред може кръстовището да не обозначено точно както предполагате.. Аз ви казвам шосето е само за свръххора.Простосмъртни там раута неаме.
        Аве не ми се говори.. какво обяснявам и аз глупости .. Все едно че не знаете за какво говорим.
        Колега, ти нали караш електричка. Като си толкова отворен, ей сега като пуснат едната лента на 25 ноември двупосочна, във Варна - крайезерния път. Ела с електричката от към терснаб на у-образното от топливо и моля спазвай знаците. Нема да ти стигнат батериите да минеш от балъци и отворковци. Които не го правят без да искат. С пълно съзнание се нареждат по 10-15 коли и задръства целия път, макар да се движат от път без предимство. Когато съм 2-ра или 3-та кола не мога да направя нищо, ама ако съм първа кола и някой се опитва да ме изпревари, става много страшно, особенно ако съм с джипа. С леката кола нямат избор и не ме блъскат защото си мислят, че съм един от тях, но като им налетя с джипа и се сещат за техните си правила, че големия е с предимство, че наглия има право и се свиват. Нека камерите снимат и глобяват наред. Даже и книжки да взимат. Хем ще посъберат пари, белким им вдигнат заплатите достатъчно, че да почнат да разкриват и кражби и т.н.
        Някой трябва да ни вкара в ред. Самодисциплината не важи.
        Нали знаеш какво викаме българите - "те шъ ми ка'ат на мене..."
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

А някой знае ли дали в БГ вече се използват светкавици с камерите на кръстовищата?
          [COLOR=navy][I]TLC 80[/I][/COLOR]

Коментар

Камерите по кръстовищата са добре осветени или имат допълнителни прожектори. Един мой колега твърдеше че минавайки покрай една от новите (като до Макдоналдс на цариградско, на Еко-то но Вапцаров и др.) нещо блеснало. Малко му вярвам, защото миналата седмица беше видал Елвис Пресли в Чирпан...
            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Мнение на sparkybg
              Укриването също трябва да се докаже. Това се опитван да кажа - за да те осъдят за нещо, трябва да имат достатъчно и сигурни доказателства че наистина си извършил деянието, което си извършил.

...

Това че се укриваш е лесно доказуемо от органите.Достатъчно е да не те намерят на адреса на който си регистриран или не дай боже там някой да каже че не живееш от известно време.В същото време в базата данни това да е последния ти отразен адрес.На татък ако ти разказвам за възможните последствия ще ти се изправи косата.
              Моя отговор:
              А тези органи къде бяха когато ме преследваха мутрите?По скоро щяха да ме намерят с "помощта" на "органите" по-бързо.Аве слава на Бога че останхме. Това помогна донякъде, че не съм на истинския си адрес и това че карам кола не на мое име, регистрирана на името на жена, живееща в момента Зимбабве(примерно), тя се е и изнесе тотално от България . Демек няма да се връща и то с право!
              --------------------------------------------------

Колега, ти нали караш електричка. Като си толкова отворен, ей сега като пуснат едната лента на 25 ноември двупосочна, във Варна - крайезерния път. Ела с електричката от към терснаб на у-образното от топливо и моля спазвай знаците. Нема да ти стигнат батериите да минеш от балъци и отворковци.
              Ето и моя отговор:

Карам, но електричката докато седи на място ток не харчи.Освен това тя е толкова малка, че си минавам между колите като мотор.Дори и да не ме пуснат да мина(което нищо не коства на никой, нито му заемам мястото) пак не ме гризе съвестта от сорта "Абе що ся да плащам задръствания ".Също за никъде не бързам понеже времето ми е добре пресметнато обикновенно. Аз си ценя парите защото ги изкарвам с много потене лятото и с много студуване зимата,здравето си дадох..(Държавата "милата ми майчица" ме дере порядъчно нон-стоп(хич и не дреме кво ми е), щото гледаме и да сме чесни на макс), така че съм ги отиграл тези сценарии.

Какъв е смисъла от тези двете дето ги коментираме, като са офтопик?
              Последно редактирано от kirech; 27-10-09, 07:40.
              CITYEL

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                Ако колата е фирмена, а фирмата е на едноличен търговец, то значи, че колата (колите) се водят лично на него. Тогава шефа на фирмата ли ще санкционират и ще му отнемат точки, когато снимат колата в нарушение? Ами, ако не кара той точно тази фирмената кола, защото фирмата има примерно две, или три коли?
                мой опит - искаха инфо кой е карал. казаха ми, че като го призоват и той (служителят) не се яви, ще напишат акт на мен като управител на фирмата. аз съм оод, не съм ет
                Последно редактирано от mehudi; 29-03-10, 23:17.

Коментар

Първоначално публикуван от mehudi Преглед на мнение
                  мой опит - искаха инфо кой е карал. казаха ми, че като го призоват и той (служителят) не се яви, ще напишат акт на мен като управител на фирмата. аз съм оод, не съм ет
                  Е и? Ти не знаеш ли кой е карал по това време конкретния автомобил? Имаш ли пътни листи - вътрешнофирмени, преиемо предавателни протоколи, инструктажи, предписания за маршрути....

Еб...си не мога да разбера. Закона защитава работодателя в слуая 100% срещу 2-3 подписа... а той се скатава и се сърди... що не се сърдим в нашата фирма. Имаме си инсруктажи, маршрути, клиенти... а да го глобят на Шипка при положение, че съм му разпоредил и се е подписал да мине през Ямбол за Пловдив.... Пък да видим кой ще си отиде дисциплинарно уволнен?
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                    Е и? Ти не знаеш ли кой е карал по това време конкретния автомобил? Имаш ли пътни листи - вътрешнофирмени, преиемо предавателни протоколи, инструктажи, предписания за маршрути....

Еб...си не мога да разбера. Закона защитава работодателя в слуая 100% срещу 2-3 подписа... а той се скатава и се сърди... що не се сърдим в нашата фирма. Имаме си инсруктажи, маршрути, клиенти... а да го глобят на Шипка при положение, че съм му разпоредил и се е подписал да мине през Ямбол за Пловдив.... Пък да видим кой ще си отиде дисциплинарно уволнен?
                    Я кажи, ако днес трябва да посетиш 30 клиента за по 5 минути, а маршрут - неизвестен, понеже са от днес за днес. Че ти ще загубиш повече време за документация, отколкото да изкарваш пари бре?

Може да се документира всяка сутрин кой коя кола ще кара, евентуално, в рамките на деня. Обаче никак не знам това в съда каква тежест би имало.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Я кажи, ако днес трябва да посетиш 30 клиента за по 5 минути, а маршрут - неизвестен, понеже са от днес за днес. Че ти ще загубиш повече време за документация, отколкото да изкарваш пари бре?

Може да се документира всяка сутрин кой коя кола ще кара, евентуално, в рамките на деня. Обаче никак не знам това в съда каква тежест би имало.
                      Първия абзац го остави Конкретизирай с на втория. N-броя клиенти, един шофьор на ден... я, много е ясно кой е карал. Ако са двама - предават си автомобила в еди колко си часа и това го пише в пътния лист -с подписа на водачите, няма нищо сложно. Просто желание за контрол на подопечните служители, които иначе могат и в затвора да те вкарат според твоята логика или доверчивост(нехайство).
                      Вече е писано (мисля) във форума - законите между работодател и изпълнител - са в защита на работодателя ако са изрядни. Ако обаче се направи дори 1 пропуск... дупе да му е яко на собственика.

Освен това погледни един пътен лист. Няма много записане. При това има закон за служебните автомобили, сутрин да се пише кой, къде и по какъв маршрут да се движи. Така че, и за едното и друго както има цакане, така има и вратички.
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първия абзац го остави Конкретизирай с на втория. N-броя клиенти, един шофьор на ден... я, много е ясно кой е карал. Ако са двама - предават си автомобила в еди колко си часа и това го пише в пътния лист -с подписа на водачите, няма нищо сложно. Просто желание за контрол на подопечните служители, които иначе могат и в затвора да те вкарат според твоята логика или доверчивост(нехайство).
                        Вече е писано (мисля) във форума - законите между работодател и изпълнител - са в защита на работодателя ако са изрядни. Ако обаче се направи дори 1 пропуск... дупе да му е яко на собственика.

Освен това погледни един пътен лист. Няма много записане. При това има закон за служебните автомобили, сутрин да се пише кой, къде и по какъв маршрут да се движи. Така че, и за едното и друго както има цакане, така има и вратички.
                        Какъв маршрут да пиша? Какъв специфичен разход и километри, като не се знае докато шофьора е на път, колко още ще изпищят да се ходи и при тях. После, нашите клиенти имат навика да си звънят едни на други, и като се разбере че наш човек ще ходи да речем в района на Младост 4, току виж някой се сетил че му трябваме. И пътния лист утече. Всичко е в рамките на София. Отделно никак не знаеш в каква последователност ще обиколиш клиентите.

Единствения вариант е тоя, дето съм ти каза по-горе. Един вид декларация от шофьора че в тоя ден от толкова до толкова часа той кара съответната кола. Това не може да мине за пътен лист, но не знам как би гледал евентуално съда на такъв документ, макар юридически да си е съвсем редовен документ.

А програми има, разбира се. Само дето не сме транспортна фирма, нито голямо държавно предприятие, което да може да си позволи да назначи нарочен служител, който да се грижи само за това.

Има и друг интересен казус - докато нашия човек е при клиента, някой открадва колата, и го наснимват с превишена скорост половината софийски камери. Какво правим? Разчитаме на съда, дето го няма, или???
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

не разбирам възмущението. казах какво са ми казали в кат. от там нататък е волно съчиненение.

Коментар

Колеги,за какъв спрей на номера става въпрос да напръскам,бактисах с тези камери .Откъде да купя такьв спрей
                            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Спрея може да го вземеш от е-bay. Пръскаш номерата и той нанася такова покритие, че когато светкавицата на камерата за скорост светне, номера става бял и нищо не може да се разчете. Същата функция има и някакво фолио, но такова незнам от къде може да се земе, а и полицаите могат да го хванат като почнат да го белят от номера. Най хубавото е, че спрея го нанасяш след всяко измиване на колата и НЕ е незаконен! Само незнам дали светкавиците светкат през деня и дали на светло спрея върши работа...
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                                Спрея може да го вземеш от е-bay. Пръскаш номерата и той нанася такова покритие, че когато светкавицата на камерата за скорост светне, номера става бял и нищо не може да се разчете. Същата функция има и някакво фолио, но такова незнам от къде може да се земе, а и полицаите могат да го хванат като почнат да го белят от номера. Най хубавото е, че спрея го нанасяш след всяко измиване на колата и НЕ е незаконен! Само незнам дали светкавиците светкат през деня и дали на светло спрея върши работа...
                                А ти пробвал ли си спрея и фолиото, за които говориш, или преразказваш това, което пише търговеца, дето го продава?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X