Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Честитка от КАТ със закъснение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Честитка от КАТ със закъснение

Това добре. Ама рядко някой се сеща да пусне и много преди забраната. Аз пък винаги пускам, ако "запитването" е направено дискретно и колегиално-знак с ръка или мимика. После и аз се радвам някой да прояви същото разбиране. А на наглеците, по принцип, се старая да поддържам една броня напред и нека си търсят други балъци.
    Колкото до камерите-трябва да ги има. Миналия ден, с колега се прибирахме късно през нощта. На кръстовището изчаквахме в дясната лента(иначе разрешаваща движение направо и надясно) зелен сигнал. До нас в лявата спря кола. Само ние и тя. Потегляме и какво мислите, че направи смотанякът? Зави ПРЕД НАС НАДЯСНО. Колегата едва спря,
    за да не го тресне между вратите. Никакви мигачи-нищо! Още не мога да си обясня защо не прецапа и на червено... Ами на такъв трябва веднага да му се сложи книжката на трупчета за по-дълго време! Единственото смислено обяснение на подобно поведение, е крайна арогантност и незачитане не само на законите, но и на сигурността на другите! Случай за психиатрия, според мен!

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
      Аз отговорих, че не съм карал колата а някой от служителите на фирмата (а колата е на мое име) отговора беше следния: "доведете ги всички, да си признае кой е карал и на него да съставя акт, има снимка на някой трябва да се напише, без значение на кой" Така че отърваване няма
      При подобен случаи и същото твърдение от страна на полицая му отговорих, че не е моя работа да намирам извършителите на нарушение, а негова, така че да си вика когото е снимал и да не ме занимава с глупости. Така и няма нито глоба нито акт нито точки за съответното минаване на червено. Мина вече повече от година и половина и никого не потърсиха повече.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Известно време ми се налагаше да пътувам с колата сутрин в час пик по жълтите павета район в който от Шератон до орлов мост има сигурно поне 200 камери.Това което всяка сутрин ми се набиваше в очите са маршрутките те си карат все едно са в сахара и по мойте сметки най много да два курса един шофьор на маршрутка навърта толкова нарушиния че трябва да са му свършили точките в книжката най много за един работен ден. Тях КАТ не ги ли санкционира?
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от JOF Преглед на мнение
          Не е вярно! Брат ми беше със служебен автомобил, на името на фирма. Понеже се направи на луд и каза, че тази кола я карат много хора и може и да не се установи кой точно е карал, му казаха, че ако след втората изпратена призовка, не се яви шофьора - се налага запор на фирмата. Тук естествено остават мого въпросителни - дали не са го блъфирали; - ако наистина беше така, какво се получава, защото отговорността е лична и т.н. Но - 50 лв. и 8 точки, нищо че е фирмен автомобил.
          Използват подобни практики за сплашване. Реално ако никой не се яви се налага глоба на собственика. Ако е ф. лице и има книжка си минава по каналния ред - глоба и точки. Ако е фирма реално си търсят само глобата. Ако не се плати в някакъв срок може и "запор на фирмата да направят", в смисъл да вземат някакви обезпечителни мерки, въпреки, че за 50 лв. силно се съмнявам, че някой ще се занимава с това. Може нещата да са се променили междувременно - не съм сигурен.

Онзи ден си взимах подновената книжка и ми дадоха визитка за някаква Асоциация за подкрепа на шофьорите (или нещо подобно) - правна помощ, съвети, нещо от тоя род. Ще им видя координатите и ще се чуя да видя те какво съветват.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
            Онзи ден си взимах подновената книжка и ми дадоха визитка за някаква Асоциация за подкрепа на шофьорите (или нещо подобно) - правна помощ, съвети, нещо от тоя род. Ще им видя координатите и ще се чуя да видя те какво съветват.
            В тази Асоциация няма ли изисквания за членски внос в размер на 100 - 200 лв. на година?

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
              Не да минеш напред, а да се престроиш в правилната лента ...
              Да де. Най-редовно има такива "престрояващи" се на кръстовището при ТВ кула - перкат откъм "Ситняково" в лявата лента, че е по-празна и току пред светофара се сетят, че в същност трябва да продължат направо.
              Същата работа и на "Ботевградско шосе" на Подуене за левия завой към "Герена" - най-редовно има по 3-5 тарикати, които се престрояват за ляв завой през двойна непрекъсната линия, изпреварвайки 10-15 "балъци", които са се подредили своевременно в правилната лента.

Естествено, че няма да те пускат, след като са пропуснали 1-2 светофара заради такива като тебе.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                В тази Асоциация няма ли изисквания за членски внос в размер на 100 - 200 лв. на година?
                Има - има някаква зарибявка за безплатен съвет.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                  Имам друго питане, аз не живея в момента на адреса си по ЛК, или по регистрация на автомобила. Какво става ако са ме снимали и изпратили писъмцето на адреса, на който не живея? Търсят ли ме и до кога? Съставят ли акт без мен и без дори да знам?

В призовките от КАТ се съдържа един текст:

"При неявяване призованият носи административно-наказателна отговорност по чл.271 от ЗМВР."

Коментар

В призовките от КАТ се съдържа един текст:

"При неявяване призованият носи административно-наказателна отговорност по чл.271 от ЗМВР."

Абсолютно правилно!
                    ............но малко по-надолу има една графа подпис !!!, та въпросния текст важи при полагне на такъв

В същото време ГПК изрично третира начините на призоваване
                    TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                    "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                      Абсолютно правилно!
                      ............но малко по-надолу има една графа подпис !!!, та въпросния текст важи при полагне на такъв

В същото време ГПК изрично третира начините на призоваване
                      След поредните промени на .... (дали не беше ГПК) в случаите, когато призовката е изпратена по пощата, призоваването вече е редовно.

Коментар

За съобщения и призовки:

Удостоверяване на връчването

Чл. 44. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2009 г.) Връчителят удостоверява с подписа си датата и начина на връчването, както и всички действия във връзка с връчването. Той отбелязва и качеството на лицето, на което е връчено съобщението, след като изиска от него удостоверяване на самоличността му чрез представяне на документ за самоличност. При отказ за представяне на документа за самоличност връчителят може да поиска съдействието на Главна дирекция "Охрана" при Министерството на правосъдието. Получателят също удостоверява с подписа си, че е получил съобщението. Отказът да се приеме съобщението се отбелязва в разписката и се удостоверява с подписа на връчителя. Отказът на получателя не засяга редовността на връчването.

(2) Връчването по телефона или по факса се удостоверява писмено от връчителя, връчването с телеграма - с известие за доставянето й, а когато връчването е извършено по телекса - с писмено потвърждение за изпратено съобщение. Връчването по пощата се удостоверява с обратната разписка.

Но:
                        Чл. 47. (1) Когато ответникът не може да бъде намерен на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, връчителят залепва уведомление на вратата или на пощенската кутия, а когато до тях не е осигурен достъп - на входната врата или на видно място около нея. Когато има достъп до пощенската кутия, връчителят пуска уведомление и в нея.

Коментар

След поредните промени на .... (дали не беше ГПК) в случаите, когато призовката е изпратена по пощата, призоваването вече е редовно.
                          Ами не! няма как да се докаже, че е достигнала адресата

Ха ! колегата преди мен е постнал и точният текст
                          TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                          "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
                            Чл. 47. (1) Когато ответникът не може да бъде намерен на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, връчителят залепва уведомление на вратата или на пощенската кутия, а когато до тях не е осигурен достъп - на входната врата или на видно място около нея. Когато има достъп до пощенската кутия, връчителят пуска уведомление и в нея.
                            Което само по себе си е абсолютна глупост и неприложимо. Няма как да ми се търси отговорност, при положение че не може да се докаже че съм уведомен. Доказателствата са изброени по-горе.

Може да ме няма цяла година и да няма кой да ме уведоми. Как и на какво основание някой ще ми потърси отговорност, при положение че и 20 уведомления да ми лепнат на вратата, просто няма да ги видя, и съответно не съм уведомен.

Делата се водят или по конкретни доказателства (предмети, документи, експертизи и тем подобни) , или по свидетелски показания (рехава работа). Няма как да ми търсят отговорност, при положение че нямат нищо от тези неща.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Струва ми се, че дискусията става малко "как да скатаем ако са ни снимали в нарушение"... . Точно спрямо подобни хитрини законодателство с времето се адаптира. И тогава ще ревем, че ни орязват правата - човешките.

Ако решат да те докопат има начин. За по-сериозни случаи се правят и нотариални покани. На техните показания (а и на тези на пичовете от служба Охрана) в съда има практика да им вярват. А и идеята да се криеш като престъпник в продължение на година и да не се явяваш на пощальона е меко казано странна - за мен лично.

В крайна сметка всеки си решава как да действа в подобна ситуация - аз си плащам глобите своевременно.

Коментар

Струва ми се, че дискусията става малко "как да скатаем ако са ни снимали в нарушение"... . Точно спрямо подобни хитрини законодателство с времето се адаптира. И тогава ще ревем, че ни орязват правата - човешките.
                                Няма начин да се адаптира така, че да ме лишат от право на защита.

Ако решат да те докопат има начин. За по-сериозни случаи се правят и нотариални покани. На техните показания (а и на тези на пичовете от служба Охрана) в съда има практика да им вярват. А и идеята да се криеш като престъпник в продължение на година и да не се явяваш на пощальона е меко казано странна - за мен лично.
                                Въпроса е принципен, а не дали трябва или не. Иначе - сам си си отговорил: "За по-сериозни случаи...". За по-сериозни случаи може да се нареди и общонационално че и международно издирване. Но със сигурност няма да го направят за акт за 50 лева.

В крайна сметка всеки си решава как да действа в подобна ситуация - аз си плащам глобите своевременно.
                                А аз от 2 години просто нямам глоби. Точките са ми на макс. Мисля си че е по-добрия вариант.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X