Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запотяване на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Колата е опел астра Г

Коментар

При Астра Г се случва да се счупи (превърти) оста на клапата за рециркулация. Ако имаш нещастието да се счупи при затворено, или близко до затвореното положение, колата става аквариум. Виждал съм го лично на две такива. Свали жабката и виж реално движи ли клапата. Ако е счупена, имаш две възможности - сменяш частта с нова, или си изработваш някаква по здрава ос (преработваш, така че проблем да няма повече). Втората възможност - отваряш клапата с ръка и караш така. Няма да имаш рециркулация, но и стъклата ще са сухи.

Коментар

Не е само при тази Астра И при други клапата се задвижва през оста, а не с нарочен шарнир. През оста моментът често превърта пластмасата, затова и аз по горе питах дали е сигурен за клапата. Защото чуваш, че работи, а всъщност...

Коментар

Първоначално публикуван от ceko45 Преглед на мнение
          Колата е опел астра Г
          Още в началото мислех да попитам дали не става въпрос точно за тази кола. Не съм виждал такава, дето не се поти като за световно. Явно нещо им е сбъркано, или както казаха горе имат проблем с клапата или нещо друго.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Целия механизъм на клапата го смених тази есен. Това им е болка и го сменявам за втори път в последните няколко години. Чисто нови и оригинални за една шапка пари и доставка 4 седмици, щото го нямаше в наличност. Работи перфектно, просто наистина си е проблем с тоя модел. Много хора се оплакват, затова прибягнах до мазане с препарати та дано се намали малко.

Коментар

• trav
              trav коментира
              Редактиране на коментар
              Астрата си е като аквариум, имал съм. Пробвай да сложиш един картон или нещо друго на гумата в багажника да стой отворена

Друг вариант е тогава пък да не насочва целия поток към стъклото когато зададеш обдухване само там. Демек всички да го правят, щом е общ проблем. Но не може всички да са подгизнали на пода.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2022-01-16-11-15-46-801_com.android.chrome.jpg Прегледи:0 Размер:158.5 КБ ID:6808144
              Това са ветробрани за астра ...65 лв за предните врати.Ветробраните ти позволяват да съ държиш прозореца или прозорците отворени два пръста целогодишно.....Аз не търпя да няма приход на свеж въздух....сега зимата ако пътувам извън града,съм по къс ръкав независимо колко е студено.С тези ветробрани не става течение,не ти духа ,в колата е комфортно,придава естетически вид поне за мен ,и не мога да си представя да карам без тея неща.Дали вали порой,сняг ...в колата ми е проветрено винаги.Няма миризми,влага и т.н

Прозорците са ми отворени под ветробраните,отвън не се вижда ,и се проветрява ,дори мухи и комари не влизат лятото...нито пепел.И така 24 часа/365 дни в годината...в момента са отворени два пръста....а за тези които се притесняват...не се вижда от вън
              Последно редактирано от Roninn; 16-01-22, 11:27.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

• Двигателист
                Двигателист коментира
                Редактиране на коментар
                И аз съм чувал, че доста хора ги хвалят, но какво значение има откъде влиза свежият въздух? Дали през стъклата, или през въздуховодите? Той все си идва отвън. Пък и филтър има.

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Колко е сух филтъра знае ли се?
                Аз имам такива ветробрани на комбито,доволен

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Еееер...има значение разбира се,в момента колата ми е на паркинга,всичко се проветрява...пък аз ям шопска салата пред телевизора.

Аз също не понасям да няма приток на свеж въздух в купето, и затова инвестирах в по-скъп автомобил снабден с вентилатор за купето и бутон за управлението му. Работи целогодишно когато двигателят е стартиран и проветрява обема в пътническия салон.
              Бачка дори при -42 градуса, а когато двигателя е загрял, е възможно в колата да се стои по къс ръкав, потник, или по без нищо.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Досега не съм имал кола, дето да ми поти стъклата. Може би проблемът е във включена рециркулация.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  2 пъти сменени клапи,не вярвам да ги сменя пък да не ги ползва.

Ако капе нещо на филтъра и е мокър постоянно ще я държи постоянно потна,отваря стъклата за проба и ако не поти……я кара на кабрио

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Досега не съм имал кола, дето да ми поти стъклата. Може би проблемът е във включена рециркулация.
                Ами зависи и от автомобила. Приятел който има понятие от автомобили имаше BMW тройчица, лаченка. Разбра, че в челоното стъкло има датчик за изпотяване на стъклото след като го сменили (стъклото). Не го направили както трябва, повредили и датчика за изпотяване и климатроника започнал да се държи странно.
                Когато е бил наред при сигнал че прозореца се изпотява, климатроника е включвал каквото трябва, да духа където е неоходимо и проблем с изпотяването не е имало.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Аз също не понасям да няма приток на свеж въздух в купето, и затова инвестирах в по-скъп автомобил снабден с вентилатор за купето и бутон за управлението му. Работи целогодишно когато двигателят е стартиран и проветрява обема в пътническия салон.
                  ...
                  Каква пък е тази чутовна екстра, достъпна само в по-скъпите автомобили? Нали има вентилатор/и, които духат през отворите на "кокпита", а на доста коли - и през отвори за задните седалки, вкл. и ако има трети ред сгъваеми такива - за тях от тавана ? Този "вентилатор за купето" какво представлява ?
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Roninn
                    Roninn коментира
                    Редактиране на коментар
                    Имах голф 3 със такава екстра, вероятно и при други голфове го има

Не съм твърдял, че автомобилът е висок клас.
                  Всъщност представлява това което си описал.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Не съм твърдял, че автомобилът е висок клас.
                    Всъщност представлява това което си описал.
                    Моля.моля! Писал си:
                    ...и затова инвестирах в по-скъп автомобил
                    Аз автомобил без вентилатор в купето не съм виждал
                    Може би УАЗ ?
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Roninn
                      Roninn коментира
                      Редактиране на коментар
                      Уаз си има ,там навирах ароматизаторите

• Bogoljub Gagic
                      Bogoljub Gagic коментира
                      Редактиране на коментар
                      "Трабант" ? Парното му май беше някаква турбинка, дето вкарваше топъл въздух от покрай двигателя ? Може и вентилатор да е нямал?

• bullet_pk
                      bullet_pk коментира
                      Редактиране на коментар
                      Трабанта нямаше вентилатор на парното. Топъл въздух взимаше от кожух около първото гърне. Студено ми е било само след дълго спускане.

Ако си останал с впечатление, че ще правим анализ на написаното от мен, си се объркал.

И коментаторите...

Коментар

• Bogoljub Gagic
                      Bogoljub Gagic коментира
                      Редактиране на коментар
                      Останах с впечатление, че пишеш глупости.

Не са мазни, това го играх преди няколко години и вече имам едно наум. Хубавото на тая кола е че парното се сменява лесно и без да се разглобява много. Другото хубаво е че е изцяло метално и трудно протича. Протичат о пръстени които са между радиаторчето и тръбите. Но тях ги смених също с оригинални. Още помня цената от 27 лв за 4 опръстена и това преди 4 или 5 години, когато парите бяха други. Както и да е. Има достъп с пипане до радиаторчето о там всичко е сухо. Проверявам го често.

Коментар

• stefsab
                      stefsab коментира
                      Редактиране на коментар
                      Вентилатора на парното на коя степен го държиш?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X