Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хипотетична ситуация - вашата реакция ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хипотетична ситуация - вашата реакция ?

Междувпрочем голяма част от глупостите по пътищата ни се дължат на това, че хората, като са шофьори, и си мислят, че разбират от всичко свързано с тях. И, когато такива хора имат власт става сеира.

Коментар

Е, ами днес ситуацията се превърна от хипотетична в реалистична.

9 вечерта, София. Прибирам се по Цар Освободител от Орлов мост, посока жълтите павета. На кръстовището на Ректората ще правя ляв завой, светва ми жълто докато бях на 8-10 метра от кръстовището. Тъй като там левия завой е по-остър се движех с 15-20 км/ч и успях да спра, макар и доста рязко. За разлика от колегата зад мен, който реши да ускори, предполагайки че ще направя обичайното в такива случаи - да се изрежа на жълто. Резултатите:

- при мен - задна броня за смяна, и доста неприятна болка във врата

- при колегата - доста помляна предница и преден капак
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        Е, ами днес ситуацията се превърна от хипотетична в реалистична.

9 вечерта, София. Прибирам се по Цар Освободител от Орлов мост, посока жълтите павета. На кръстовището на Ректората ще правя ляв завой, светва ми жълто докато бях на 8-10 метра от кръстовището. Тъй като там левия завой е по-остър се движех с 15-20 км/ч и успях да спра, макар и доста рязко. За разлика от колегата зад мен, който реши да ускори, предполагайки че ще направя обичайното в такива случаи - да се изрежа на жълто. Резултатите:

- при мен - задна броня за смяна, и доста неприятна болка във врата

- при колегата - доста помляна предница и преден капак
        И светофара ли е виновен за това ???

Коментар

И светофара ли е виновен за това ???
          Някъде да съм казал това ?

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
            Някъде да съм казал това ?
            Не, но общо взето темата акцентира към светофарите, а не към шофьорите.
            Ако продължа с обясненията бих навлязъл и в темата за броячите на светофарите, а не бих искал. Че и там стана една боза.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
              Ако продължа с обясненията бих навлязъл и в темата за броячите на светофарите, а не бих искал. Че и там стана една боза.
              Ситуацията е кристално ясна и няма никакво отношение към жълтото и броячите.Дай да чуем,какво имаш да кажеш по темата...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Ситуацията е кристално ясна и няма никакво отношение към жълтото и броячите.Дай да чуем,какво имаш да кажеш по темата...
                И аз мисля, че няма отношение към жълтото.
                Какво има да се каже по темата? Шофьор неспазващ правилата. И налице са последствията. Ако има друго обяснение съм много любопитен да го чуя.

Коментар

И аз мисля, че няма отношение към жълтото.
                  Какво има да се каже по темата? Шофьор неспазващ правилата. И налице са последствията. Ако има друго обяснение съм много любопитен да го чуя.
                  Аз останах с впечатление,че имате нещо против броячите и ,,дългото'' жълто(когато за другите би трябвало да е червено)...Конкретното камикадзе не го коментирам...
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Аз останах с впечатление,че имате нещо против броячите и ,,дългото'' жълто(когато за другите би трябвало да е червено)...Конкретното камикадзе не го коментирам...

Оо против броячите имам, но си има отделна тема.
                    И да поясня, че няма дълго жълто. Жълт+червен сигнал е 2 секунди. Жълто след зелено е 3 секунди. Може би имате предвид междинното време, което е времето между края на зеления сигнал на едното направление и началото на зеления сигнал на следващото.
                    Последно редактирано от druncho; 05-08-09, 22:50. Причина: алото на зеленото на следващото.

Коментар

Оо против броячите имам, но си има отделна тема.
                      И да поясня, че няма дълго жълто. Жълт+червен сигнал е 2 секунди. Жълто след зелено е 3 секунди.
                      За жалост,наистина няма...Ама как хем да карам със съобразена скорост,хем да се изнеса от дълго кръстовище за определеното време?Май за това беше темата...Проста математика-карам с 40 км/ч,навлизам на зелен сигнал в кръстовище,дълго 50 м.С тази скорост изминавам 33.333м за 3 секунди...,,И сега какво ше правиме?''
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

За жалост,наистина няма...Ама как хем да карам със съобразена скорост,хем да се изнеса от дълго кръстовище за определеното време?Май за това беше темата...Проста математика-карам с 40 км/ч,навлизам на зелен сигнал в кръстовище,дълго 50 м.С тази скорост изминавам 33.333м за 3 секунди...,,И сега какво ше правиме?''
                        Вижте ми допълнението за междинното време.

Коментар

Вижте ми допълнението за междинното време.
                          Май на чат го обърнахме...Един пише,друг редактира...Идеята на темата в началото беше против рекета на тема,,Минахте на червено''
                          Малко в страни...По-миналата неделя светофара на входа на ,,Малдост''1А не работи.На 30 м. стоят юнаците от Охранителна и размахват черпака(но не за да регулират кръстовището).Всеки,направил ляв завой,за да влезе в 1А,биваше спиран,за отнемане на предимство.А друго минаване просто няма...Е,за такива ситуации си бая аз,а не коментирам идиотчетата,които се самоубиват в задната ми броня(вече на нищо не прилича от такива).
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Темата, както си пише и в заглавието, акцентира върху хипотетична ситуация, с няколко (за съжаление) напълни реални изхода. Нито един от описаните изходи не е приятен, защото в общи линии се свежда до избора между смачкани ламарини + загуба на време и нерви или акт за 100 лева/10 точки + загуба на време и нерви. Както се казваше в една реклама "The choice is yours".

Без да оправдавам никого, най-малко себе си, си мисля че ако служителите на МВР с бели кантове на фуражките прекарваха малко повече време в оптимизиране организацията на движение, и по-малко време в задаване на екзистенциалният въпрос "И к'о ше прайм сега...", въпросната хипотетична ситуация и свързаните с нея неприятни изходи биха били доста по-редки. Няма лошо от време на време да помечтаем, нали...

П.С. Аз за себе си съм направил необходимите изводи от коментарите в тази тема. Затова тази вечер я прекарах не с бира в ръка пред телевизора, а мокър на кръстовището

Коментар

Интересно решение са реализирали в Букурещ.Карах миналата седмица там и първоначално мислех,че на светофара му е изгоряло жълтото.После вдянах-след червено няма жълто,директно зелено.Жълт сигнал има само след зелен.Най-вероятно да няма бързаци на полусъединител и при жълт след червен да се изстрелят и да дялнат някой,който се изтегля на жълт след зелен.Ориентир само по пешеходния светофар,като почервенее човечето.Обаче ако няма,седиш и когато светне зеленото-първа,та тръгваш.Поне секунда,две забавяне,които помагат да се освободи кръстовището от конкуренцията.

Коментар

Ма то при нас на село /Калифорния/ всички светофари са така. Като гледам жълто има само на пистите за рали при стоящ старт.
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X