Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хипотетична ситуация - вашата реакция ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хипотетична ситуация - вашата реакция ?

Да, Букурещ, освен такива светофари, има на почти всяко кръстовище и реголировчик в пиковите моменти (не, че там има други), който в общия случай помага, а не пречи на движението.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      Ма то при нас на село /Калифорния/ всички светофари са така. Като гледам жълто има само на пистите за рали при стоящ старт.
      Мда,значи ония могат да гледат и копират-ние не.
      Или някой брат'чет на Фитипалди е изумувал нашите да са "пистарски" програмирани.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Мда,значи ония могат да гледат и копират-ние не.
        Или някой брат'чет на Фитипалди е изумувал нашите да са "пистарски" програмирани.
        Ама то и ние тука си се изстрелваме. Каруцата е 120 коня Хонда и трудно им насмогвам на бабите с Кадилаците на старт. Врътката е, че се изстрелваме поне 5 секунди след като на "врага" му е светнало червено и са задействани душманските камери на кръстовището. Абе сигурен съм, че топлата вода е измислена вече ама....
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Ама то и ние тука си се изстрелваме. Каруцата е 120 коня Хонда и трудно им насмогвам на бабите с Кадилаците на старт. Врътката е, че се изстрелваме поне 5 секунди след като на "врага" му е светнало червено и са задействани душманските камери на кръстовището. Абе сигурен съм, че топлата вода е измислена вече ама....
          А,интервалите и тях са ги краднали по същия начин-без залягане на сигналите в различните посоки.А полилей без камера верно не видях.
          За водата,тук още се търси бързовара...,или светлинното регулиране е ала:"челният братски съветски опит"...
          Последно редактирано от maxxx; 06-08-09, 09:15.

Коментар

Хора. Отидете на някой светофар и ми кажете дали края на зеленото на едно направление съвпада с началото на зеленото на следващото.
            Аз казвам, че не.
            Иначе само празни приказки се говорят за чешане на езиците.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
              Хора. Отидете на някой светофар и ми кажете дали края на зеленото на едно направление съвпада с началото на зеленото на следващото.
              Аз казвам, че не.
              Иначе само празни приказки се говорят за чешане на езиците.
              Това кой го е коментирал,че тръгна да квалифицираш пълнотата на постовете?
              Коментирахме,че СЛЕД червения сигнал за едните има интервал от време/2-5сек./след което светва зелен за другите.ТАМ-единия писа за румънско,другия за хамериканско.
              Тук честа практика е да съвпада жълтия сигнал-нататък ясно,единия бързал да се изниже,другия да тръгне и го взел на абордаж/кой кого според зависи/.
              ...и друго забелязах в румънско-зеленото започва да мига,преди да светне жълто.Ако си на никъде преди светофара,после да не се цупиш на камерата...

Коментар

Коментирахме,че СЛЕД червения сигнал за едните има интервал от време/2-5сек./след което светва зелен за другите.ТАМ-единия писа за румънско,другия за хамериканско.
                Тук честа практика е да съвпада жълтия сигнал-нататък ясно,единия бързал да се изниже,другия да тръгне и го взел на абордаж/кой кого според зависи/.
                Именно. Аз казвам, че и тук го има този интервал. Съвпадение на жълт сигнал не съм виждал. Може би имате предвид съвпадение на край на зеления и начало на зеления сигнал? Ако има такова кръстовище редно е да сигнализирате на съответните органи, защото това е недопустимо. Ако стане произшествие на такова кръстовище причината няма да е в някой от водачите. Има си наредби и отговорника за светофара спокойно може да бъде осъден.

...и друго забелязах в румънско-зеленото започва да мига,преди да светне жълто.Ако си на никъде преди светофара,после да не се цупиш на камерата...
                Това и броячите общо взето дават една и съща информация. И двете са вредни.

Коментар

Не,имам предвид едната посока"червен,жълт"-другата"зелен,жълт".
                  Жълтия свети едновременно за всички,после без изчакване червеното и зеленото за различните посоки.Тук има такива режими,уж разчитат на таймерите.
                  п.п."...край на зеления и началото на зеления сигнал..." не мога да го дефинирам.

Коментар

Не,имам предвид едната посока"червен,жълт"-другата"зелен,жълт".
                    Жълтия свети едновременно за всички,после без изчакване червеното и зеленото за различните посоки.Тук има такива режими,уж разчитат на таймерите.
                    п.п."...край на зеления и началото на зеления сигнал..." не мога да го дефинирам.
                    Както вече писах този интервал се казва междинно време. Това е времето от края на зеления сигнал за едното направление, до началото на зеления сигнал за следващото направление. Целта на това време е именно безконфликтното изтегляне на вече навлезли в кръстовището автомобили или на такива, които няма как да спрат при подадения им жълт сигнал. То зависи от разстоянието, което автомобила изминава от стоплинията до края на кръстовището.
                    Застъпване на жълти сигнали може да има. Няма нищо ненормално в това. Всичко зависи от големината на кръстовището.
                    В някои случаи даже меродавното междинно време е това на пешеходците.
                    А на таймерите никой не разчита. Сложение са ей така. Безсмислено.

П.С. Пак го обърнахме на чат май.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                      Застъпване на жълти сигнали може да има. Няма нищо ненормално в това.
                      Явно има,защото на север от нас и доста на запад са скопили жълт сигнал за тръгващия.Плюс зелен две пет секунди след червен за другата посока/гледах едната тълпа беше напълно спряла,тогава с леко закъснение тръгваше другата/.И плюс този за мен полезен похват при урегулиране на движението,камера.Който и този толеранс не му стига-дране.Не видях твърде джигити-сигурно ги щавят здраво.

Коментар

Явно има,защото на север от нас и доста на запад са скопили жълт сигнал за тръгващия.Плюс зелен две пет секунди след червен за другата посока/гледах едната тълпа беше напълно спряла,тогава с леко закъснение тръгваше другата/.И плюс този за мен полезен похват при урегулиране на движението,камера.Който и този толеранс не му стига-дране.Не видях твърде джигити-сигурно ги щавят здраво.
                        Скопили са го, но със сигурност са удължили зеления сигнал, защото иначе ще се намали пропускателната способност.
                        Отидете на някое малко кръстовище със светофар на север или доста по на запад и имате каса бира ако няма застъпване на жълтите сигнали. Ако е със скопен жълт сигнал, за жълто приемете първите 2 секунди на зеления сигнал.
                        Последно редактирано от druncho; 06-08-09, 11:07.

Коментар

Явно и тук при нас си прокарва път идеята за всеобщо спиране. Примерно в София на св. Наум има едно кръстовище със светофар. Този светофар си кара нормалния цикъл червено-червено+жълто-зелено-жълто-червено, но има забележимо време (2с) в което на всички свети чисто червено (светофарът виси над кръстовището и лесно се вижда). Хем кръстовището е 10м.

Изглежда като престараване точно там, но е едно добро начало.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X