Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Сега се замислих ,идва зима ,що да не почна и акумулатори да внасям ,минала зима беше добра откъм клиенти ,сега мога и по високо да скоча. Мислят за нас дупетатите ей.
    Щастието на едни винаги е за сметка на нещастието на други.

Коментар

Не знам кой какво е доказал, но карането на фарове през деня, въобще не помага за предотвратяването на ПТП-та, дори напротив.Шофирам от около 19г.,изминал съм много километри, мога да твърдя дори че съм отличен шофьор, като всеки млад човек съм правил доста откачени работи, но винаги с акъл.Винаги съм се смял като ми кажеше, някой по възрастен чичко-"ти знаеш ли че имам книжка от 30 години" и започваше да ме учи как се кара, а самия той не може да паркира или като влезе в града все едно си му качил две торби цимент на гърба и защо?Защото за тия 30 години е изкарвал колата само събота и неделя да си ходи на вилата и да ходи до морето.Това го давам за пример.Ако разчита някой на фаровете през деня за да види някой, значи мястото му не е зад волана.
      0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Не проумявам съпротивата на многото колеги, водачи за тази новост.
        Аз карам така ( с фарове през деня) от как съм посетил за пръв път Австрия и Германия - 1988 година.
        От тогава карам и с колани.
        Нито коланите ми се износиха, нито колата ми харчи повече... да не говоря, че крушки сменям рядко. Понякога не сменям с години .
        Какво толкова има да врътнете едно копче, за да ви вижда човекът отсреща .
        Въпрос на култура на шофиране.
        За същата култура става въпрос, когато говорим за пешеходни пътеки, използване на клаксон в ГРАДА, дистанция и псувни.
        За какво сте против?
        За мен е странно, че трябва със закон да се прилагат такива необходимости. Те се учат на курса за водачи.

Коментар

Според мен карането на фарове може да предотврати ПТП, поради простата причина, че някой шофьори не обичат да си гледат огледалата за задно виждане..
          Ако са изключени фаровете на водача отзад, този отпред може изобщо да не го види и да навлезе в насрещната лента, щот да му е широчко, а в същото време другия отзад е тръгнал да изпреварва..
          Друго си е да ти проблесне в огледалото някой фар..
          За това дали харчи гориво, да, харчи, доказано е от експерти..

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            Не проумявам съпротивата на многото колеги, водачи за тази новост.
            Омръзна ми шайка тарикати да ми налагат мними мерки за моята безопасност, като по всевъзможни начини ми ограничават личната свободата,
            дори мисловната се опитват и го правят по много тъп(за тях вероятно сложен) начин с едничката цел да ме поизцедят още малко.
            Това проумяваш ли го?
            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

• Re: От: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
              Омръзна ми шайка тарикати да ми налагат мними мерки за моята безопасност, като по всевъзможни начини ми ограничават личната свободата,
              дори мисловната се опитват и го правят по много тъп(за тях вероятно сложен) начин с едничката цел да ме поизцедят още малко.
              Това проумяваш ли го?
              На мен пък ми омръзнаха опозиционерите, опониращи просто за спорта. Ползата от фаровете за мен е безспорна. На пътя съм от много години и по много и с различни МПС, та имам некои наблюдения и съображения.
              Твоята безопасност ми е транспенис! Ако искаш и коланите не слагай и си махни фаровете на колата. Само не я изкарвай на пътя! За моята безопасност, обаче ми е важно да те видя отдалече!
              Сигурно съм последният човек, симпатизиращ на управляващите, но в ползата от фаровете съм убеден чисто практически.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Това проумяваш ли го?
                Всъщност си много прав, шофьорското братство би избрало само фаровете през деня, ако те наистина допринасяха с нещо сигурността, не е забранено да караш с включени фарове. Да де, ама има по-велики люде и трябва да стане тяхното, да се почувстват още по-велики.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Статистиките ще покажат след време.. Аз си мисля, че резултатите ще са положителни..

Коментар

Статистиките нищо няма да покажат, или по-точно - ще покажат каквото устройва поръчалите ги!
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Това проумяваш ли го?
                      Ами не! Включените фарове допринасят предимно за безопасността на другите - да те виждат от далече и да се пазят от теб, ако има нужда...
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Карайте вече на фарове.Законът влиза в сила от деня на обнародването му.
                        http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMa...69?idMat=67008

Коментар

Имам правоспособност от 1972 г. Почти всеки ден шофирам от 1978 г. Включването на фаровете през деня за мен има по-вече отрицателен, отколкото положителен ефект. Досега, винаги съм забелязвал движещите се пред мен, зад мен или насреща МПС. Ако, в светлата част на деня някой има проблеми със зрителната регистрация на движещите се МПС без включени светлини, то явно, че има някакъв здравословна причина - офталмологична или психологична. Има съответни специалисти и да потърси необходимата помощ. Останалото - някои имат интереси това да стане, и то става, особено при това народно събрание. А, иначе всяко идиотско деяние има своето философско оправдание. Майната им на допълнителните разходи, но пораженията върху зрението ми ....... Предполагам, че и това е калкулирано някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
                            Имам правоспособност от 1972 г. Почти всеки ден шофирам от 1978 г. Включването на фаровете през деня за мен има по-вече отрицателен, отколкото положителен ефект. Досега, винаги съм забелязвал движещите се пред мен, зад мен или насреща МПС. Ако, в светлата част на деня някой има проблеми със зрителната регистрация на движещите се МПС без включени светлини, то явно, че има някакъв здравословна причина - офталмологична или психологична. Има съответни специалисти и да потърси необходимата помощ. Останалото - някои имат интереси това да стане, и то става, особено при това народно събрание. А, иначе всяко идиотско деяние има своето философско оправдание. Майната им на допълнителните разходи, но пораженията върху зрението ми ....... Предполагам, че и това е калкулирано някъде.
                            Абе пич ,на никой не му пука за тебе.Някой просто е взел идиотското решение да бъдат тормозени хората-това е начин на мислене .Не търсете някакви логични обяснение или смислени аргументи за или против. По горе го казаха-50 кинта, пък ако се смлим може и за 10 да минеш ,пък сме двама ,еле пък трима .Същата е логиката с коланите,същата е логиката с изчезналата магистрала до Ботевград.Същото мислене със затварянето на пътищата зимата щото не могат да ги поддържат. И т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
                              ...Останалото - някои имат интереси това да стане, и то става, особено при това народно събрание...
                              Ако щеш вярвай, но ако народното събрание беше в друг състав с преобладаващо мнозинство от друга пария, решението щеше да бъде същото.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Абе що ние сме по-умни от целокупния ЕС не ми е ясно само?
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X