Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    И чии домове предлагаш да отчуждим, за да се разширят софийските булеварди?
    Предлагам неразширимите да се затворят за повечето частни автомобили и за неживеещи там. Да се изградят паркинги, да се създаде нормално околовръстно и няколко лъча прекосяващи София без сфетофари. Предлагам да преоткрием детелините и кръговите. Предлагам да се разходиш из разни евро градове и градчета, да видиш, как е възможно да има движение, на много повече автомобили в голям град, без подобни проблеми. Имат си и те сокаци. Предлагам и подвижни прегради, опитаха се да сложат на попа за трамваите. Мога да предлагам много и все адекватни решения на тези проблеми, щото доста време съм наблюдавал и разсъждавал по тези проблеми, виждал съм и адекватни да се решават. А да буташ сгради и то в центъра, от старите, си е кощунство. Ако искаш да буташ, има доста ново "строителство", което ако не бъде бутнато, само ще си се бутне, барбар с хората вътре. Накратко има начини много, но само на думи, няма как да се случи нищо. Има и доста пречки да се случват нещата, но не парите, а липсата на канализирана добра воля за промяна у власт имащите я няма. Та бутането и отчуждаването не е първото нещо на дневен ред. Само това ли ти хрумва? И директно, предлагам да бъдат отчуждени и разрушени, а собствениците адекватно овъзмездени, сгради, които представляват реално опасност. Но това няма нищо общо с булевардите и може да бъде извършено и под формата на ремонт, а не събаряне...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Предлагам неразширимите да се затворят за повечето частни автомобили и за неживеещи там. Да се изградят паркинги, да се създаде нормално околовръстно и няколко лъча прекосяващи София без сфетофари. Предлагам да преоткрием детелините и кръговите. Предлагам да се разходиш из разни евро градове и градчета, да видиш, как е възможно да има движение, на много повече автомобили в голям град, без подобни проблеми. Имат си и те сокаци. Предлагам и подвижни прегради, опитаха се да сложат на попа за трамваите. Мога да предлагам много и все адекватни решения на тези проблеми, щото доста време съм наблюдавал и разсъждавал по тези проблеми, виждал съм и адекватни да се решават. А да буташ сгради и то в центъра, от старите, си е кощунство. Ако искаш да буташ, има доста ново "строителство", което ако не бъде бутнато, само ще си се бутне, барбар с хората вътре. Накратко има начини много, но само на думи, няма как да се случи нищо. Има и доста пречки да се случват нещата, но не парите, а липсата на канализирана добра воля за промяна у власт имащите я няма. Та бутането и отчуждаването не е първото нещо на дневен ред. Само това ли ти хрумва? И директно, предлагам да бъдат отчуждени и разрушени, а собствениците адекватно овъзмездени, сгради, които представляват реално опасност. Но това няма нищо общо с булевардите и може да бъде извършено и под формата на ремонт, а не събаряне...
      Пак питам: И чии точно домове ще срутиш и кои паркове ще разрушиш, за да прекараш въпросните лъчи с кръгови и детелини? Лесно е пред клавиатурата, но хвани една карта на София и дай конкретно предложение...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Пак питам: И чии точно домове ще срутиш и кои паркове ще разрушиш, за да прекараш въпросните лъчи с кръгови и детелини? Лесно е пред клавиатурата, но хвани една карта на София и дай конкретно предложение...

Ничии!!!

Коментар

Кръгови в София,е такъв ад не пожелавам на никой.Понеже в Пловдив има доста та вижте при час пик как се минава.Като тръгне единия булевард няма спиране,при нашата култура на пътя както е видно ще стане мътна и кървава дето се вика.В Германия съм спирал да гледам как се преминава през кръгово-на всеки две коли спират и дават възможност на другите улици да се изнесат и те,няма клаксони,няма майни през джама все едно гледах фантастика.

Коментар

КОИТО ПРЕЧАТ!
            Понеже се цитира в други държави колко широки били пътищата. Там да не мислиш, че не са се бутали? Бутали са се и още как! Обезщетяват се собствениците и се приключва въпроса. Пари да има.
            На София не и трябват толкова широки булеварди. Трябват и широки гърловини на кръстовищата! И развитие на метрото!
            Но мисля, че вече някой модератор трябва да отдели мненията за проблемите по организацията на движение в отделна тема, че много разводнихме тук.

Коментар

Това си е нашата София. Нашия дом. Ние трябва да нарисуваме правилата за движение или живот в нашата собственност.

Все търсиме някой друг да ни реши проблемите. Все нещо не ни е както трябва.

Колкото до НеноА, виждам нещо като другарски съд, който се колебае какво решение да приеме. А така не се прави. Агресията предизвиква агресия и това е напълно безпредметно.

На хората които правят нарушения, трябва да се обясни. Защо не трябва, какви биха били последиците, колко време ще спестиш, за 5 минути какво полезно ще свършиш, и т.н.

Кампания е необходима. Елементарна кампания. Нещо простичко за начало. Например, всеки път, когато видите поредния кортеж на правителството да минава през кръстовище, задръствайки го неимоверно, хората да знаят, че трябва да се облегнат на клаксоните, за да покажат на "анусите" своята позиция и че не са съгласни с това. Това за начало. Следваща кампания: автомобил в насрещното. Следваща кампания: неправилно паркиране.

Така се гради общество. Накарай един човек да се чувства част от нещо голямо и вече си го спечелил за каузата.

Но основното е, че докато може, всички ще правиме наршения. И защо не? Кой ще ни спре?

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                А, в същност, какво толкова имаш срещу управляващите?!? Ами те просто действат по твоя принцип да спазват само законите и правилата, които одобряват ...
                Проблема е че те самите пишат законите, които после нарушават. Същото и с катаджиите, които пък трябва да налагат спазването им. Докато самите тия хора не дадат пример за спазване на правила и закони, или поне елементарни морални ценности, няма как не само аз, ами и никой, да има някакъв респект към тях. Докато това не стане, винаги ще си играем на дребни игрички "прееби другарче" и "тоя път няма да ме хванат". Когато ми покажеш, примерно в Лондон, полицейска кола да прави нарушение, пак ще си говорим.

Да знам че имат правомощия за това, или онова, ама имат и разни помощни средства, дето се пускат, когато се налага тия правомощия да се изпълняват. Нашите убавци и това не правят, щото се чува надалеч, и после евентуално някой ще ги пита защо и какво са правили.

Иначе, всеки ще продължава да кара както намери за добре. Да, аз няма да минавам през банкета, няма да се катеря и да излизам от калищаците на платното, няма да карам в насрещното, ама докога, след като виждам че не се взимат никакви мерки срещу това? Нали в един момент всеки си задава въпроса "Абе, аз по-балък ли съм от тия пишлямета, та спазвам правилата и вися по задръстванията?". Още повече че мнозинството от хората в тоя форум, съвсем спокойно могат да правят и доста по-големи свинщини от редовия татин голфаджия?

А за това че примерно аз имам някакви задръжки да не го правя, заради възпитанието си, на селяка от Сусурлево никак няма да му направи впечатление.

Нали смисъла от държавата по принцип е да се налагат и спазват някакви правила. Нали данъците ни са инвестиция в това, държавата да си върши работата. Е, къде е държавата? Къде отиват данъците ни? Май стигаме до извода, ако следваме чистата логика, че нито трябва да плащаме данъци, нито да спазваме някакви правила, понеже държава на практика няма. По същата тая логика всичките прости дребни "тарикатчета", дето нямат моето възпитание и задръжки (то не че съм супер възпитан де ), в крайна сметка ще играят хорце върху моята глава, ако поне от време на време не им се скръцне със зъби и им се напомни кои и какви са.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Темата тръгна на зле. А си мисля, че въпреки всичко се обединяваме около позицията, че не трябва да минаваме на който където му падне. Също така ако някой реши да го прави не е необходимо да се аргументира, защото това по никакъв начин не намалява вината му (ми).

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                    ГовориМЕ, говориМЕ, че и пишеМЕ...НЕДЕЙ ТАКА, КОЛЕГА
                    Съгласен съм.Грешка
                    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 06-02-09, 18:34.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Проблема е че те самите пишат законите, които после нарушават. Същото и с катаджиите, които пък трябва да налагат спазването им. Докато самите тия хора не дадат пример за спазване на правила и закони, или поне елементарни морални ценности, няма как не само аз, ами и никой, да има някакъв респект към тях. Докато това не стане, винаги ще си играем на дребни игрички "прееби другарче" и "тоя път няма да ме хванат". Когато ми покажеш, примерно в Лондон, полицейска кола да прави нарушение, пак ще си говорим ...
                      Няма да мога да ти покажа полицейска кола в нарушение в Лондон, защото там обикновено не ги карат българчета.
                      А проблемът е, че сме нация от дребни селски тарикати. Ако изобщо сме нация де ...

На всички са ни виновни управляващите, катаджиите и не знам кой още, но никой не може да ме убеди, че онези, които си хвърлят боклука в рЯката, които те удрят в кантара и ти пробутват скапаната стока на Женския пазар, които изпреварват колоната в насрещното, които ..., няма да са абсолютно същите, ако им се удаде такава възможност.
                      Просто една много солидна част от народонаселението реве, примерно, срещу корупцията не толкова защото е против това явление, а по-скоро поради това, че не е сред кръга на онези, които са "под улука". Само им дай възможност да пипнат келепиреца и стой та гледай ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Този закон не ми харесва онзи закон не ми харесва и затова не го спазвам. Че то и на убиците, изнасилвачите и крадците не им харесват законите, даите да ги махнем. Когато спрем да се оплакваме и спазваме законите тогава ще се оправим. И в Англия надали на всички всичко им харесва.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                          Темата тръгна на зле. А си мисля, че въпреки всичко се обединяваме около позицията, че не трябва да минаваме на който където му падне. Също така ако някой реши да го прави не е необходимо да се аргументира, защото това по никакъв начин не намалява вината му (ми).
                          +1
                          Както писах по-горе,всички по някакъв начин нарушаваме правилата.Дали на пътя,дали някъде другаде,все едно и все тая.Въпроса е,че ги нарушава ме,а би било добре да ги спазва ме,ВСИЧКИ.Особинно когато говори ме за правила и толерантност и т.н.Мисля,че не трябва да се кара ме и да злобее ме един срещу друг...............НИЕ СМЕ ОТ ЕДИН ОТБОР И ОТ ЕДИН ФОРУМ.............И ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ.Още веднъж съжалявам,че повдигнах този въпрос в тази тема.Поздрави на всички и нека сме единни във всичко,което правим,а не разделени на два лагера,както в тази тема.

Коментар

Я и едно мнение от най-примерния шофьор тук

Карам с около 10 мили над разрешеното,на светофар почти винаги сьм пьрви,гуми из завоите свирят редовно,а видя ли права кьдето шанса да има куки и няма коли и сьм с газ до ламарината до около 180.

Не засичам,не псувам,не хвьрлям боклуци,не свркам,не карам извьн пьтя...................не щото сьм ангелче ми щото глобата за хвьрлен фас е 1000 кинта,засичането се води БЕЗРАСЬДНО ШЬОФИРАНЕ и застраховката ти скача тройно,а да псувам излязьл от колата ми е поне ден в килиите и на ситринта пред сьдията

В БГ като няма кой да вьдворява ред се опитвате да го избивате на самосьзнание което не е зле ма не работи.Няма как да чакам на опашка 2 години и на третата да не ми писне от тарикати дето минават я от ляво,я през градинката.А и на мен да не ми писне на 100 други им е писнало.

Акьл не трябва,трябват закони и пьтища,после акьла сам си идва.И като те спре ония дето налива акьл не му викаш КЬВ СИ ТИ БЕ ЖДРОЛЬО ми седиш мирен,че той вьрви кьм колата с рька на пищова,камерата в колата снима,а той вече е дал код защо те е спрял и ония знаят номера на колата.И не спориш с него,а се явяваш на сьд ако имаш претенции,не му набутваш 20 кинта щото заплатата му е 5000 и с тия си гледа жената и детето и за 20 кинта няма да си рискува бачкането.

Така идва реда.Не е лошо да си карате като хората ма тук сме 50 000 / това на изуст го казвам/ ще 150 000 да четьт какво и що,а другите какво ги правим???Един педал трябва за да се задьни крьстовището и тоя педал като няма кой да го окошари ще е анархия.Е те там е ключа за палатката.

Пребера ли се в БГ карам как карате вие / ако мога де,че сьм отвикнал вече /50 кинта на дребно и айде да си покараме.В нормална дьржава с нормални закони по-добре стой с рьцете на волана като те спре,гаси колата и ключовете да ги види на таблото.Излез сьс злобна мутра и почни с АБЕ КЕЛЕМЕ...............и после липсваш на форума.Така се вьзпитава и така се налага ред,всичко друго е само чаткане по форумите.

И в БГ сте си само от наще,тук като почнеш от Индийци слезли от рикшата и минеш до Срьбски джигити и Италиянски мазохистчета стигнеш до Китайци слезли от джапанките.Това акьл няма,иска да му го налееш.

Не осьждам колегата,не сьм там,но сьм сигурен,че ако има закони като хората той ще е един от пьрвите които ще ги спазва с кеф.Ма като няма.................
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Пиша следните редове с ясното съзнание, че самият аз съм пряк участник и много често лош герой в омагьосаната въртележка на българската действителност.

Нивга май не ще се оправи нашата мила българска нация колеги.

Значи докато не се озаптим и не спрем да минаваме най-отпред, стискайки зъби и гледайки как другите минават, с надеждата че всеки от тях полеека лека ще се "озапти" и той и ще се нареди чинно, няма да ни се получи. Ама знам ли колко ще изтрая, да се редя и да чакам...

Е може градинките да не ги копат и подстригват в началото и в края на всеки сезон, както е по Европата, ама аз като трамбовам там де няма трева, щото видиш ли - там така и така няма трева, то нивга няма и да поникне - дали самораслек, дали на три години веднаж разорано и тук там засято...

Естествено всеки е прав за себе си - общината дава на ляво и на дясно разрешителни за строеж, ама места за паркиране за живущите - от скоро по едно. И то струва колкото боксониера. Обаче живущите карат та карат - моето семейство (аз и съпругата ми) сме с три автомобила и един гараж...ама той пълен с АТВ-та...

А сме с три автомобила, понеже не е проблем и да си с пет - и данъците и гражданската още се ядват, пък и може да се паркира кой как намери - в квартала никой копче не идва да ти каже. Е ако направят тъй, че да не може да се вкарват коли над определена възраст (както е в Румъния, да речем) или разхода ти за данък и гражданска е такъв, че първоначалното вложение за „трошката” пред блока ти е последна грижа (както е в Англия мисля) и вземат че минават да глобяват като спра с двете гуми на тротоара (е да могат да се разминат двама човека, че и детска количка да минава някак, ама то май въпреки това те плочките не са направени да понасят там колкото се пада на двете колела от двата тона, сега като се замисля) сигурно ще махна едната кола и ще освободя гаража... ама тогава ще почна да се вайкам, че тия горе, не се наядоха, и сега видиш ли са взели сигурно от официалните вносители и бъркат в джоба на обикновения гражданин като му пречат всячески да си кара старата „нова” кола, примерно.

Защо се обсъждат 30 см. бордюри, като може и зад една тънка нарисувана линийка да не се минава, като се знае че не трябва да се минава?
                              Ами защото ако няма 30 см. бордюри или бодлива тел с ток, все ще се намери някой смелчага, който да премине за по-напряко... може и да съм аз...тъжно, ама истина

То е като с данъците.
                              Нямаме пътища, паркове, здравеопазване, образователна система, добре платена администрация, която да набере кадърни кадри, които да не си бъркат в носа и да не се корумпират за два лева, понеже ако си седят на мястото и си вършат работата, на края на месеца ще получат 2 000 хил. да речем – все неща които се плащат от държавния бюджет и в „другите” държави са уредени по конец.
                              Е хубаво де, ама той тоя бюджет се пълни от моите данъци, ама аз пък не искам да плащам, щото като плащам виждам (или не виждам) къде ми отиват парите...е да де ама ако не почна да плащам то никога няма да се съберат пари за да се плаща като хората на учителите и на милиционерите и на докторите и на администрацията, която да управлява тези пари дето съм ги платил както трябва и да не взема пари от „батко” ами да оправи пътищата и болниците и училищата... Всеки случай ако почна да плащам по има шанс да се събере нещо и що годе да се разпредели както трябва, ама пък само аз ли да плащам...
                              А следващият път като каже някой да се вдигнат заплатите на депутатите и да им се даде пожизнена пенсия, понеже срещу тези сто милиона за заплати и пенсии, примерно, ще се спестят двеста само от двамата дето в следващия парламент са влезли не за да се налапат за 4 годин, ами да свършат някаква работа, след което да могат живеят що годе достойно, с мисълта, че един ден ще кръстят улица на тяхно име...ще изляза да викам три пъти по-силно „боклуци” и да троша каквото може да се строши, щото ме е яд...ама май на мене си...
                              А и билетчето, като сляза от мръсния, студен и стар трамвай, пак ще го дам на тоя ближния, дето се качва след мене, ей така, да излъжа системата, нищо че ако не му го дам по-има шанс да не е така мръсен и стар трамвая следващия път...

Та така. Странна ни е народо-психологията колеги. И историята ни е странна. Затова сигурно сме такива - все не ни е еня, понеже от нас нищо не зависи, ама и никой нищо не може да ни каже...и не гласуваме и данъци не плащаме и в училище преписваме и на светофара първи се редим...

И каквито сме ние, такива са ни и полицаите и учителите и докторите и политиците...

Дано тия дето идват след нас се погнусят от примера ни и вземат да ги е за нещо еня...

П.П. - Героите и случките са измислени и са изцяло плод на фантазията на автора.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                ................
                                След това мнение темата според мен се изчерпа !!!! Точно и ясно е обяснено кое как и защо! Иначе така можем да преливаме от пусто в празно още 456 страници...
                                Даже може и да се заключи, защото и без това отиде през девет земи та в десета.
                                Последно редактирано от Тануцо; 06-02-09, 20:37. Причина: допълване
                                Per aspera ad astra.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X