Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Не така Колега! Опасно шофиране с Нисан и АТВ!

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
    Мисля си просто, че ако повечето от нас се опитват да спазват правилата вероятно всички ще живеем по-спокойно. Аз правя нарушения също.
    Еми и аз се опитвам, когато спазването зависи от мен. Иначе, ако не искам изобщо нищо да нарушавам - колата в гаража, и толкоз.

А за неспазване на тоя закон, в белите държави дори се лежи в затвора. Проблема е че тук пияния отворко ще бутне на катаджията, и ще си продължи така до следващото евентуално спиране от друг катаджия.

Имаше един много нагледен пример не много отдавна - ако катаджиите си бяха свършили работата и бяха проверили М. Ставийски, вероятно сега нямаше да е престъпник, а двама млади хора щяха да са живи и здрави. Сега, честно казано никак не знам кой е по-виновен - Максим, или несвършилите работата си полицаи.

В това е и бедата на цялата ни държава по принцип.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Никак не обичам лицемерието !

Понеже не мога да го обясна, ще разкажа една случка не много във връзка с темата, но има допирни точки.

Веднъж в трамвая се качи просяк / няма да споменавам от кой етнос / , с бебе в ръце и започна да обикаля пътуващите и да ги врънка за пари.
      Някъде малко пред мен се возеше млад мъж с костюм, вратовръзка, приличащ на менажер средна ръка, който заяви на просяка, че няма пари. Просяка го погледна многозначително, щипна бебето с ръка, така че да почне да реве и започна да го атакува - Как така, богат човек си а пари да нямаш, явно ме лъжеш ?
      Човека почна нервно да се попипва по джобовете, и да смутолевя някакви измислени оправдания.
      Просяка му взе психологическо предимство - представяте ли си ?
      Гледах и се забавлявах най искрено на неумелия младеж и хитрия просяк, докато момчето започна с теперещи ръце да вади съдържанието на джобовете си и да ги показва на ония нахал.
      Тогава изревах с гороломен глас - Абе ти не разбра ли че на просяци пари не даваме ! - гепих го за яката и го изхвърлих през вратата на току що спрелия трамвай.

Та така, очаквам морализаторите да ме упрекнат яко !
      И да се почувстват, още по прави.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Върху тясно островче между 2 платна, с ограда или мантинела по средата, никой например не се качва, щото няма смисъл.
        И там дори се качват... Преди известно време, така щеше да ме отнесе една Г-класа. Карам в най-лявата лента, която е широка кола и половина. Именно заради гняста около островчето, всички са се изнесли плътно в дясно до осевата линия. Идва светофара, на който искам да завивам... на теория няма как да има някой в ляво от мен... ама имаше, Г-класа с две гуми на асвалта и две гуми на платното, която изпреварва колоната.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Никак не обичам лицемерието !

Понеже не мога да го обясна, ще разкажа една случка не много във връзка с темата, но има допирни точки.

Веднъж в трамвая се качи просяк / няма да споменавам от кой етнос / , с бебе в ръце и започна да обикаля пътуващите и да ги врънка за пари.
          Някъде малко пред мен се возеше млад мъж с костюм, вратовръзка, приличащ на менажер средна ръка, който заяви на просяка, че няма пари. Просяка го погледна многозначително, щипна бебето с ръка, така че да почне да реве и започна да го атакува - Как така, богат човек си а пари да нямаш, явно ме лъжеш ?
          Човека почна нервно да се попипва по джобовете, и да смутолевя някакви измислени оправдания.
          Просяка му взе психологическо предимство - представяте ли си ?
          Гледах и се забавлявах най искрено на неумелия младеж и хитрия просяк, докато момчето започна с теперещи ръце да вади съдържанието на джобовете си и да ги показва на ония нахал.
          Тогава изревах с гороломен глас - Абе ти не разбра ли че на просяци пари не даваме ! - гепих го за яката и го изхвърлих през вратата на току що спрелия трамвай.

Та така, очаквам морализаторите да ме упрекнат яко !
          И да се почувстват, още по прави.

Аз тука хора, които се изживяват като морализатори не виждам.
          Иначе похвално за постъпката.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
            И там дори се качват... Преди известно време, така щеше да ме отнесе една Г-класа. Карам в най-лявата лента, която е широка кола и половина. Именно заради гняста около островчето, всички са се изнесли плътно в дясно до осевата линия. Идва светофара, на който искам да завивам... на теория няма как да има някой в ляво от мен... ама имаше, Г-класа с две гуми на асвалта и две гуми на платното, която изпреварва колоната.
            Демек, ако я нямаше гняста, мантинелата си беше на мястото, и бордюра какъвто трябва, мухтура с Gей-точката просто нямаше да има как да направи тая простотия. Никак не го оправдавам, разбира се. Просто проблема е комплексен, и в него сме всички, дето сме на пътя. Въпроса е че аз като обикновен редови шофьор, колкото и да се напъвам да направя нещо, най-много да кача някой отворко с по-ситна кола на някой тротоар, и толкоз. Проблема е че тия, дето имат възможностите и правомощията да направят нещо, просто не го правят.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Хора, всички нарушаваме законите за движение. Не е там въпросът. Става дума за това, че не бива да се хвалиш и да си търсиш оправдания когато си нарушил правилника и си се направил на джигит, а да осъзнаеш че не си прав и да си вземеш поука повече да не го правиш. Това е и смисълът на темата.

Коментар

Изчетох писаното до момента по темата със смесни чувства. Колкото обаче и да намирам някои приемливи моменти и в двете тези ще споделя следното:
                Вярно е всички сме били нарушители на ЗДвП и ППЗДвП - кой по-малко, кой-повече. Да, и аз не намирам смисъл да карам на прав път в добри метео условия и без движение с 80 км.ч. И аз както предполагам всички съм си създал някакви собствени правила за движение, но на първо място съм поставил БЕЗОПАСНОСТТА на тези в моята кола и на тези-извън нея. А след това и толерантността към останалите учасници в движението.
                Светци по пътищата няма (колкото и някои да се опитват да ме убеждават в противното).
                Не съм баба, но не търпя и да ме третират като балък само защото вътрешните ми задръжки са повече от тези на някои джигити.
                НЕ МОГА ОБАЧЕ ДА ПРИЕМА някои от тезите в този форум. Можело да се прецапва през банкета, тревната площ и т.н., защото били ненужни, стари, ниски, грозни, не на място и т.н. или прото защото гумите ми са досатъчно големи,че мога да мина отвсякъде.
                Не следвало да се спазват правилата за движение по пътищата, защото такова било вътрешното ни убеждение. Или трябвало да си караме юнашки, защото катаджиите не стрували и били пътните просяци на Б-я.
                Ами за кого са тези правила? И защо мислите съществуват в цял свят? Те не са приумица на скапаняците, които ни управляват. Та мало години ли карахме без задължителни колани. И сега какво-като станха задължителни по-малко ли се чувстваме мъже (джигити)? Продажни ни били пътните полицаи. Ами ако трябва да перефразирам: участниците в движението си заслужават катаджиите.
                НЕМА ДА СЕ ОПРАВИМ докато продължаваме да си мислим, че с неспазване на правилата за движение по пътищата ще променим качеството на упраление в страната, или мислейки, че по този начин нанаяме решаващ удар върху политическите олигофрени. Точно обратното - избиваме децата, жените и близките си, а на тиквите отгоре им накривяваме капите.
                Виждам, че някои фрумници с по-слаби сърца, четейки темата напуснаха форума, но мненията в него за съжаление, или не са една твърде представителна извадка за манталитета на сънародниците ни.
                Едва ли колегата пускайки темата е очаквал, че ще развърже торбата със змии, но това е една от най-поучителните и показателни теми във форума.
                Съжалявам ако някой се е почувствал обиден от написаното, без обаче да се извинявам за това.
                ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                LZ1YBB

Коментар

Демек, ако я нямаше гняста, мантинелата си беше на мястото, и бордюра какъвто трябва, мухтура с Gей-точката просто нямаше да има как да направи тая простотия. Никак не го оправдавам, разбира се. Просто проблема е комплексен, и в него сме всички, дето сме на пътя. Въпроса е че аз като обикновен редови шофьор, колкото и да се напъвам да направя нещо, най-много да кача някой отворко с по-ситна кола на някой тротоар, и толкоз. Проблема е че тия, дето имат възможностите и правомощията да направят нещо, просто не го правят.
                  Всъщност само бордюра би го спрял. Да, 30 сантиметра бордюри биха спрели тези изцепки... но я да видим неготивите. Тежка катастрофа, движението е задръстено. От къде може да мине линейка, кола на гражданска отбрана и т.н.? През канафката. Виждал съм го... но не им помогна много, защото все пак се оказа, че няколко нерваци са се наврели и там. По принцип обаче не е добра идея да затваряш такива алтернативни. Иначе движението щеше да е само от трамваи.

Всъщност като споменах за тежката катастрофа и канвката, се сетих да попитам каращите там, как ще се почустват, ако видят колона, тръгнат да я изпреварват от там... и накрая спрат в нова колона от тарикати, които не могат да минат заради тежка катастрофа... в това време зад тях пък дойде линейката и дава зор да мине, ама няма от къде? Вечерта по новините пък съобщят за жертви, издъхнали на път за болницата.
                  Питам сериозно. Не си измислям сценарии. Виждал съм го наживо.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                    Всъщност само бордюра би го спрял. Да, 30 сантиметра бордюри биха спрели тези изцепки... но я да видим неготивите. Тежка катастрофа, движението е задръстено. От къде може да мине линейка, кола на гражданска отбрана и т.н.? През канафката. Виждал съм го... но не им помогна много, защото все пак се оказа, че няколко нерваци са се наврели и там. По принцип обаче не е добра идея да затваряш такива алтернативни. Иначе движението щеше да е само от трамваи.
                    Еми дай да махнем тогава бордюрите изобщо. Тогава няма да има никакви проблеми за никой.

Нали островче по средата на улицата се слага с определена цел. Когато не е нужно - да не го слагат. Но като е сложено - да е островче като островче, а не на втората година да заприлича на купчина гняс, примесена със всякакви боклуци, а бордюрите, ниски или високи, да са се полуразпаднали, щото са взети от чичовата новоизлюпена фирмичка, създадена само и само да гушне парите от някой конкурс, и нямаща никаква представа от материали, технологии, стандарти и изисквания.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      ... В България също с удоволствие бих спазвал всички закони, ако имам поне елементарно доверие в управляващите. ...
                      А, в същност, какво толкова имаш срещу управляващите?!? Ами те просто действат по твоя принцип да спазват само законите и правилата, които одобряват ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

То пътища няма, вие за бордюрите се хванахте. Ако пътищата са нормални, с по 3-4 и повече ленти в едната посока, няма да е така. В САЩ магистралите са с бетонни заграждения по над 50 см. Спират и танк. Има си и ленти, празни за употреба на полиция, бърза помощ, пожарни. Справка темата на Цвети за Русия! И никой не си и помисля да ходи по тая лента. Има достатъчно място за движение, а при трафик, така и така няма измъкване. Е там ако се изцепиш, полицията няма да те пита що така, има си начини. А тук съм виждал на 5-те кюшета да правят 3-та и 4-та колона в насрещното! От радиото към телевизионната кула, горе на сфетофара съм виждал пак 4 колони/дори 5/, при 3 възможни и 2 за насрещното. Виждал съм ги да карат в насрещното и не само на тези 2 места, на аварийки изключително нагло! Е ако КАТ няма да помогнат, кой да чакаме? Щото тези от насрещното може и да сте вие. Пускате ли ги да минат? Или правите панаир, дори лека катастрофа? Щото ако знаят, че ще бъдат директно наказани от другите в движението, няма да си позволяват подобни волности. Като оставяме джигитете да джигитстват, няма да помогнат не мантинели и бордюри, ами и 10 лентови пътища! А извинения всеки ще си намери. За всичко, работата е в последствията, които неизбежно следват за всяко едно действие.

Коментар

Еми дай да махнем тогава бордюрите изобщо. Тогава няма да има никакви проблеми за никой.
                          Има разлика между "всеки" и "аварийна ситуация". Линейките и пожарните например нямам против да минават от където могат. Врементото изтеглянето на катастрофирали автомобили от пътното платно, също е добра идея. Както и много други ситуации.

Да, проблем е, че се кара по тях... обаче това че са в лошо състояние, не е оправдание да се прави.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            То пътища няма, вие за бордюрите се хванахте. Ако пътищата са нормални, с по 3-4 и повече ленти в едната посока, няма да е така. В САЩ магистралите са с бетонни заграждения по над 50 см. Спират и танк. Има си и ленти, празни за употреба на полиция, бърза помощ, пожарни. Справка темата на Цвети за Русия! И никой не си и помисля да ходи по тая лента. Има достатъчно място за движение, а при трафик, така и така няма измъкване. Е там ако се изцепиш, полицията няма да те пита що така, има си начини. А тук съм виждал на 5-те кюшета да правят 3-та и 4-та колона в насрещното! От радиото към телевизионната кула, горе на сфетофара съм виждал пак 4 колони/дори 5/, при 3 възможни и 2 за насрещното. Виждал съм ги да карат в насрещното и не само на тези 2 места, на аварийки изключително нагло! Е ако КАТ няма да помогнат, кой да чакаме? Щото тези от насрещното може и да сте вие. Пускате ли ги да минат? Или правите панаир, дори лека катастрофа? Щото ако знаят, че ще бъдат директно наказани от другите в движението, няма да си позволяват подобни волности. Като оставяме джигитете да джигитстват, няма да помогнат не мантинели и бордюри, ами и 10 лентови пътища! А извинения всеки ще си намери. За всичко, работата е в последствията, които неизбежно следват за всяко едно действие.
                            И чии домове предлагаш да отчуждим, за да се разширят софийските булеварди?

Коментар

Така ще е докато не се научим да виждаме в непрекъсната линия, нарисувана на пътното платно - ограда. а в двете такива - две огради.
                              А за това: през калта и на шосето - просто нямам думи. И после Бойко ни е виновен. че потъваме в кал или прах.
                              Има едно неписано правило: Ако си накарал с твоя начин на движение по пътното платно някой трябва да натиска спирачка или да променя траекторията на движение, за да не те удари, то не си добър водач. А ако някой трябва да набие спирачки по същата причина значи си ......., абе каквото се сетиш.

Коментар

Явно според мирогледа на българина трябва на всяка кола да се назначи по щат полицай та да помага с указания и присъствие,да се спазва закона.Като чета аз сериозно се замислям,че наистина съм изостанал балък,защото ако направя нарушение се чувствам виновен,даже смятам че не съм прав когато ме засече жълтия светофар и няма как да спра та забавям с това чакащите за левия завой представете си.Дано скоро се излекувам та да стана и аз нормален гражданин на България.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X